icon

Máme obetovať vzťah kvôli peniazom?

3. nov 2021

Ahojte idem sa vás opýtať čo by ste robili .... Proste sme dosť v kritickej finančnej situácii ... Mužovi sa naskytla príležitosť vycestovať za prácou do zahraničia za dosť veľké peniaze čo by nám veľmi pomohlo ...len ..... Musel by odísť na pol roka a potom by prišiel na týždeň domov .... Máme malé dieťa a boli sme od seba odlúčení najdlhšie keď som bola v pôrodnici 😔 Nevieme si proste predstaviť že sa tak dlho fyzicky neuvidíme .... obetovať vzťah kvôli peniazom ? Isto sa tu nájde žena ktorá takéto veci riešila .....ako ste to zvládli ?

ibajaanikiny
3. nov 2021

U mna by zavazilo,ako velmi ste vo financnej tiesni…ale asi dost,ked si to spomenula…takze by som sa cez to prehryzla,aj ked by mi bolo tazko a lutostivo,ale zase v rodine mam bratranca,ten siel na misiu ako vojak,najprv na rok,potom mu to predlzili a v pohode mu to vztah nerozbilo a ta sa videli za tu dobu 3krat,ked dostal dovcu…ide aj o to,aky pevny vztah mate,ci si doverujete a tak dalej. “Chvilu” sa to da vydrzat,vyhrabte sa z toho najhorsie po financnej stranke a potom sa rozhodnete ako dalej…mozete kazdy den volat “face to face”,dnes to uz nie je pohroma

danulicek
3. nov 2021

niekedy práve takéto odlúčenie dokáže vzťah stmeliť (ak je to jednorazové) a niekedy nie. ale to človek dopredu nevie... ak by išlo o polroka, ja by som na to pristala. ak by však šlo o opakované cykly, asi nie. kamarátkin muž bol takto preč, na misii a po praktickej stránke s deťmi zvládla všetko ľavou zadnou. odlúčenie bolo ťažké, ale zvládli to tiež, vrátane malinkých detí, ktorým to proste vysvetľovala.

a či by som pri malých deťoch odišla žiť s mužom do zahraničia - ak by šlo o trvalú zmenu práce, asi áno, ale kvôli polroku nie. podľa mňa polrok vzťah nerozvráti, ak sú partneri dostatočne dospelí a vedia, čo v živote chcú. v dnešnej dobe je toľko možností spojiť sa aj na diaľku - jasné, dieťa si nepohladká, nepopestuje, nepomôže. ale ak vám to pomôže finančne, keďže píšeš, že ste v kritickej situácii, určite vám to pomôže aj trošku ľahšie dýchať. navyše nikde nie je napísané, že by sa mal chuť po polroku ešte tam vrátiť.

kulumulu123
3. nov 2021

Nečítala som iné príspevky ale nedá sa ti ísť s nim aj s dieťaťom?

nevenka
3. nov 2021

@oli18 no ved toto neviem, ako sa to da. Kedze mozem povedat, ze moj muz je hlavicka sikovna, robi SW vyvojara pre jednu seversku EU krajinu, nejdem specifikovat, maju pobocku na SK, ale teda platy maju vsetci slovenske, nie male, ale v porovnani so severanmi asi tretinove. A teda, ja som na rodicaku, a hypoteka nam nevyjde ani 200 😅, nie ze pozemok za 500...no keby som robila ja tak mozno daco viac, ale zdaleka nie tak nasetrit, ze mozeme flusnut 500, co 500, ani 50 za pozemok...ale to len taka uvaha netusim, ako to maju a akym sposobom sa da tolko zarobit a usetrit. To je vsetko.

annamalaga
3. nov 2021

@oli18 ivka zba pravdepodobne robi na živnosť , čiže nemá obmedzený cas prace. A to čo ona robi , nevie ani 1% žien na modrom konikovi. A čo sa týka deti , nenapadlo ťa, že ich mať nemôže zo zdravotných dôvodov?

ledgerka
3. nov 2021

Ved chodte do zahranicia spolu cela rodina. Najskor sa Vam aj bude zit lepsie ak hovorime o krajine kde sa rozprava nemecky. Nechapem toto rozdelovanie rodin.

alexandra2468
3. nov 2021

@nevenka môžem potvrdiť, že sa to dá. Ja som na rodičáku, manžel advokát.

maximilie
3. nov 2021

Presne ako píšeš- ,,obetovať vzťah kvôli peniazom"
Lebo doslova ide o to. Muž príde o pol roka života s malým dieťaťom, ktorý sa NIKDY nevráti. Nevravim, že vy sa od seba vzdialite, ale stat sa môže čokoľvek. Nie, ja by som radšej išla do menšieho bytu a muž nech si radšej hľadá lepšie platenú prácu tu doma.
Tak už len ty musíš vedieť, čo je pre teba presnejšie a ci ti tie peniaze za to stoja.

mey8
3. nov 2021

No ženy vy ste tu teda poriadne mimo reality🤦‍♀️ tie čo autorke radite aby sa zbalila ajbs dieťaťom a isla s nim🤦‍♀️ vy ste asi nikdy v zahraničí neboli co?? Ist do zahranicia znamená obetovat vsetko... Je to ako skok zo skaly do totalne neznamej priehlbiny... Navyse zivot v zahranici je mnohokrat drahší ako na Slovensku. Takze ked uz teraz su v dlhoch co to asi bude po,, stupidnom výjazde, totalne neuvazenom'' do neznameho prostredia...? A to nejdem spominat urady, zdravotky, rozne zákony, ale aj také ubytovanie (žit v chlapskrj ubytovni ktora je povacsinou spinava a v dezolatnom stave by malo ktora zena s dietatom chcela a dala, takze nehovotiac o najme bytu) a uz vobec nespominajuc taky cudzi jazyk a to ze clovrk jr odkazany uplny a vylucne sam na seba.... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Sa zobudte mudrlantmy a nevypisujte tu dristy... AUTORKE: pozri ak uz teraz ste v dlhoch, tak hadam logicky sa z nich treba vyhrabat, ako inak nez lepsim prijmom, skratenim opaskov a obetovanim pohodlia? Nikdy nikto z nas nebude mat vsetko treba obcas nieco aj obetovat aby si sa mala lepsie.... Len ma zaraza ze sa strachujes ze obetujes vzrah tym ze muz odide makat zarabat a zivot rodinu... To je potom vas vztah zalozeny na velmi slabych zakladoch.... Ja som od manzela daleko a chodi nikedy za 3 mesiace nikedy za 3 tyzdne (ako sa mu da- ale on ke v zahranici uz 8 rokov a momentalne je veduci tak si to moze dovolit) a nemam pocit ze. By nas vztah utrpel.... (asi pancierove zaklady)

leeo
3. nov 2021

nam by teraz tiez bodli peniaze na rekonstrukciu domu ale zvolili sme radsej menej penazi a rodinu po kope. Vidim ako si to odniesli niektore rodiny.

maximilie
3. nov 2021

@mey8 co je to za manželstvo, ze vidíš suseda častejšie, ako svojho muža? Len keď raz sa definitívne rozhodne ostať doma, tak aby si nebola prekvapená, keď zistíš, že svojho muža vlastne ani nepoznáš.
Mam kamošku, ktorej muž chodí domov raz za mesiac na 5 dní a na tretí deň sa už nevie dočkať kedy doslova vypadne. Ide jej už na nervy, narúša jej celý zabehnutý systém...
Takže ty si tiež premudrela. Všetko sa dá keď sa chce , aj odísť s dieťaťom do zahraničia. Len stále nevieme, o akú krajinu ide.

nikpa
3. nov 2021

Ty neobetujes vzťah kvôli peniazom, ste dvaja dospelí ľudia, viete že to proste treba tak zatnite zuby a pol roka sa vydržať dá. Lepšie ako živoriť alebo si narobiť dlhy.

mey8
3. nov 2021

@maximilie ty inteligentná ja som si tým odchodom do zahranicia, tym padom do neznama, potlkanim sa a tym odkazanim sama na seba a muza presla... Takze viem o com hovorim🤦‍♀️🤦‍♀️ nedristam kocky zalozene na subjektivnom stupidnom a nicim nepodlozenom - myslim si.... A to som nemala na krku dieta☝🏻. Velmi dobre viem ze zahtanicie nie je ani zdaleka tak ruzove ako si vy myslite... Staci ked vam take dieta ocgorie a vy bez jazyka zostanete nahrany... Takze dristaj dristaj dalej.. Alebo sa zdvihni a ukaz sama na sebe aky je to zivot gombicka v zahranici s dietatom ☝🏻👍🏻 urob si vlog... Zaujimalo by ma ako by si to davala... Ked vies o tom evidentne..... A ja sa na svoje manzelstvo nestazujem...😂😂 Takze tvoje keci o nicom maju,, velku'' a,, hlboku'' hodnotu😂👎🏻

ledgerka
3. nov 2021

@mey8 ja zijem v zahranici v tej ladovej vode kde nikto nic nevie a nikomu nerozumie uz nejakych par rokov :D Nie je to taka tragedia ako si to ty predstavujes. Samozrejme, ak by muz mal ist na ubytovnu tak to v ziadnom pripade. Ale pise ze dobre zarobi, tak mozu is spolu do nejakeho mensieho bytu a byt spolu.

ledgerka
3. nov 2021

@mey8 mame tu aj dieta

maximilie
3. nov 2021

@mey8 ooo ďakujem za uznanie 🥰 to bolo milé

galioska
3. nov 2021

Toto nieje dobre, máte byť spolu. Buď on doma alebo ty s ním tam.

mey8
3. nov 2021

@ledgerka my sme zas zili vo svajciarsku, co sa povazuje za europsky raj a bolo to veru obcas riadne o hubu... Takze kazdy podla seba.... Ked to tebe vyhovuje a mate sa fajn tak super👍🏻 prajem vam to z celeho srdca👍🏻🙏♥️ no nie kazdy to zahranicie da, na to tiez treba mysliet, mam znameho co prisiel do svajciarska a tak mu z toho preplo ze v priebehu 1 tyzdna zosedivel a psychicky sa zrutil a to je chlap...

zuzki1
3. nov 2021

Ak by Vám napr toho polroka vyriešilo veľký problem a potom by ste nejaký čas dokázali žiť z úspor a partner by mohol hľadať prácu s kľudom tu prečo nie . Polroka sa dá vydržať jednorazovo a potom by ste uvideli co ďalej . Ak to nie je zrovna Rybarska lod tak možno by si za ním za toho polroka mohla vybehnúť aspoň 2-3 krat , cez airbnb nájsť lacné ubytko. Všetko sa dá len otázka aká je priorita . Ak sa obaja obetujete za spoločnú vec vzťah Vám to určite nepokazí

ledgerka
3. nov 2021

@mey8 zijem vo svajciarsku. Tomu co preplo po tyzdni by preplo asi v kazdej krajine. Neverim, ze to spravila krajina 🙄. Ide o nastavenie autorky, ako sa na to diva ona a ci si vie predstavit zahranicie. Su ludia co nie su schopny opustit ani rodnu dedinu, nie este krajinu. Ja si zas neviem predstavit tam ostat a zit. Takze ide o to ako je na tom autorka. Netreba ale zo zahranicia robit nieco otrasne, myslim ze sa tu vela ludom zije lepsie ako na SK, inak by nas tu tolko nebolo aj s rodinami.

number19
3. nov 2021

V zahranici zije vela slovakov, a asi vedia preco, musi to predsa mat iste benefity v porovnani so zivotom na SK. Ale zase, keby to bolo az take lahke prezit a presadit sa v zahranici, tak by uz min 4/5 slovenska boli prec.

elisebah91
3. nov 2021

Ak je to ozaj finančná tieseň, že nemáš za čo platiť poplatky, žiješ na chlebe a pastike s paradajkou tak by som rozmýšľala reálne o tom. Ale ak je to o tom, že sa ešte dá utiahnuť opasok v rôznych smeroch (detske oblecko je slušné aj z bazáru, bez kín a vecier, výletov a iných pre tento čas nepotrebných veci) tak by som to chlapa nikam neposielala.

mey8
3. nov 2021

@ledgerka ved ja netvrdim ze nie. Ale treba si uvedomit ze po 1. My nevieme o aku krajinu ide po 2. Pravdepodobne tam nebol ani jeden z nich
3. Nepoznaju system
4. Nemaju tam ziadne zazemie... Ine je ked ja ako mlada zaba som skocila do tej rieky rovnymi nohami a one je ked autorka s muzom maju dlhy, zle sa im zije a maju dieta. A kedze zijes vo svajci tak mi das za pravdu ze 1 prijem na 3 osoby, zdravotky (nedajboze niekto ochorie tak uz je to na hlavu a ides z vyplaty do vyplaty) nehovoriac o tom ze zivot tam je skutocne drahy.. Takze ja v jednorazovom polroku nevidim nic zle. Dostatok casu aby muz zarobil a vyplatil dlhy, a aby sa rozkukal a pripadne vytvoril nejake zazemie pre rodinu... Ale rada zbal sa a chod s nim: je stupidna...

matabb73
3. nov 2021

Ja som nemala muža preč pol roka, ale chodil na týždňovky tri mesiace keď mal náš syn okolo pol roka. Náš vzťah to vtedy nepoznačilo, ale bolo smutné sa pozerať ako ho syn po týždni nespoznáva. Neviem aké staré máš dieťa, ale také polročné by na neho po pol roku zabudlo. Mne by to bolo veľmi ľúto kvôli tomu dieťaťu. Ak máte aj inú možnosť, nešla by som ho toho.

sense
3. nov 2021

Ak by som bola ozaj v kritickej finančnej situácii a bolo by to jednorázová práca. Za peniaze kt by ma naozaj z tej situácie dostali tak by som z toho tragédiu nerobila a vôbec to nemusí znamenať že by to rozbilo vzťah. Kedysi chodili chlapi na 2 roky na vojnu a domov tiež prišli len na par dni v roku.
Silnú lásku diaľka spojí, slabu rozdelí. Ak má váš vzťah pevné základy tak vás vzťah to neznici. Veľakrát zničí vzťah aj kritická finančná situácia.

sense
3. nov 2021

@mey8 no vo Swiss záleží aký je ten jeden príjem, pretože veľa rodín žije z jedného príjmu obzvlášť ak žena má málo platenú prácu. Lebo co by dala za opatrovanie a zvýšené dane tak môže ostať doma

mey8
3. nov 2021

@sense ved ja viem, ale autorka zatial nic k teme nenapisala tak mozme len badat🤦‍♀️

number19
3. nov 2021

@elisebah91 Tak zase chlieb s pastikou a paradajkou...mnam. 😉

rebellefleur
3. nov 2021

@rikarika @oli18 - darmo sa baby rozčuľujete a napádate @ivkazba, nechápem... Ma dobre názory, ale vy vidíte len to, koľko zarába.. Áno, očividne zarába veľmi pekne, ale pochybujem, že jej to všetko len tak padlo z nebies. Si uvedomte, že človek naozaj musí na sebe makať a veľakrát sa zrieknuť istých veci aby sa dopracoval niekam, ale to už väčšinou ľudia nevidia, že?
Takisto som žila z ruky do huby určitú dobu a naozaj rátala každý cent, ale naplno sa venovala deťom. Avšak nakoľko sa dlhodobo podľa mňa nedá žiť z ruky do huby, nasla som si iný job, stálo ma to naozaj veľa úsilia, aby som tam vydržala.. Zarábam síce 3x viac než predtým, ale s deťmi nie som toľko času akoby som chcela.. Nedá sa mať jednoducho všetko a všetko "lepšie" niečo "stojí"..

rikarika
3. nov 2021

@rebellefleur a kde som ja spomenula kolko zaraba? Najdes mi ten prispevok? Ja som pisala ze jej prispevky o vztahoch v rodine a je jedno ci medzi manzelmi, rodic-dieta su total mimo, proste co prispevok to total blbost a cim dalej vacsia a vacsia.... a k prezentovaniu jej zarobkov sa nevyjadrujem, na to sluzi danove priznanie, tam sa moze realizovat, ja uz som tych dp videla pozehnane takzr viem posudit kde je asi real ...

annamalaga
3. nov 2021

@rikarika a čo je v nich ako mimo Hm? Veď len vyjadri svoj názor. Navyše má 20 ročnú skúsenosť vo finančníctve , čo tu nemá ani 1% modrého koňa. Čo ak aj ona chcela deti a nemôže ich mať? Jednoducho svoj názor môže vyjadriť nie?