Máme spolu dieťa, ale nechcem svadbu
Dobry vecer. Potrebujem sa tu zverit s mojou dilemou. Zacnem od zaciatku. S priatelom sme spolu uz peknych par rokov, mame stabilnu pracu. Planovane sme splodili nase dieta, kupili si vlastne byvanie. V podstate si nazivame priemerne co sa vztahov aj citov tyka. Pred porodom nam vztah zacal mierne skripat, ale akosi sme to ustali. Po porode sme prezili tazke casy, mala som poporodnu depresiu, mame narocne dieta doteraz (2r).
Este pocas tehotenstva nas tlacila rodina do svadby, najma priatelova.
Nechcem, aby to vyznelo hlupo, ale nik by nam tu svadbu nezaplatil. Obaja mame rodicov rozvedenych, nasi by nam nedali ani cent, z jeho strany by nam boli ochotny dat tisic €.
Vzdy som tuzila po krasnej svadbe, ktoru si uzijem, po zabave, ludoch ..... a nie nieco narychlo, ved som otehotnela chtiac, nie nahodou. Lenze najma priatelova babicka mala (a doteraz ma) nazor, ze nic velke nepotrebujeme, len aby sme sa vzali v kostole (su krestania) a staci nam potom obed. Chapem ludi, ktori to maju takto, ale toto nie je moj sen. Bola som ochotna mat uradny sobas s tym, ze dodatocne by sme mali normalnu svadbu, to mi nepreslo, pretoze kym to nie je pred Bohom, je to neplatne. Keby som suhlasila s obradom v kostole, druhu svadbu by sme uz nikdy nemali, co by mi asi velmi ublizilo, nakolko som po nej stale tuzila.
Povedala som teda, ze ked na tom trvaju a je niekto ochotny zaplatit normalnu svadbu, tak sa vydam. Ale ziaden sponzor sa nenasiel a my sme to teda uzavreli s tym, ze nevadi, dame si doporiadku este byvanie a potom si tie peniaze nasetrime.
Presli ale 2r a zatial sme byvanie nedoriesili a teda nic odlozene nazvys nemame.
Uz minuly rok, a aj tento, sme pri stedrej veceri pocuvali, ako sa jeho babicka chysta do hrobu a ani jedno dieta nie je "take ako by malo byt" a ze ako my zijeme a ze ked ona tak zomrie......
Priatela uplne naockovala a uz aj ten za mnou vcera bol, ci si to teda neodkrutime narychlo medzi najblizsimi☹☹
Jedna vec je ta, ze naozaj velmi snivam o tom, ze svadba bude normalna.
Druha vec je ta, ze sa obavam, ze by trval hned na dalsom dietati...myslim, ze teraz sa kroti len kvoli tomu, ze nie sme svoji a babicka by asi dostala infarkt, no velmi tuzi este po synovi, i ked sme prezatial dohodnuti, ze po tej depresii a vsetkych krusnych chvilach, mam strach a zatial dalsie babatko nechceme. Mam obavy, ze by potom zacal naliehat a ja na to skutocne nie som pripravena.
A posledna vec je ta, ze aj moja rodina je veriaca, aj ked nie uplne fanaticky, ale beru to tak, ze manzelstvo je navzdy - moja mama je vydedena, lebo sa rozviedla. Priatel uz mal take vyhrotene stavy, ze mi nadaval a aj na mna dvihol ruku.... bojim sa, ze ak by doslo nebodaj k rozvodu, zostala by som sama, bez chlapa a este aj bez rodiny. Neviem co mam robit, ale citim tlak z kazdej strany. Ano, mohla by som si povedat, naco sme spolu, ked nie som ochotna vydat sa zanho bezpodmienecne....ale na druhej strane je naozaj sobas nevyhnutny? Zijeme si normalne, az kym rodina nezacne hucat. Asi sa nebojim svadby, ale toho, ze keby to nevyslo, som odpisana z kazdej strany. Toho sa naozaj bojim.
Pokojne mi nalozte, prijmem aj kritiku. Mozno z mojich slov vycitate nieco, co sama nedokazem pomenovat.... len mi poradte, ako by ste sa zachovali vy.
Len dodam, ze priatela lubim, chcem byt s nim, ale v dobe, kedy je domace nasilie na dennom poriadku to este nechavam otvorene, nakolko uz mal pokusy....a nerada by som sa nechala doma mlatit s tym, ze niet cesty spat.
Dakujem pekne, ahojte
@0kristina0
Kde pisem, ze je to moj problem? Ak by sme chceli, na svadbu si vieme nasetrit
Nuž, priateľa si nezoberie rodina ale ty. Ty musíš byť presvedčená, že chceš a je to tak správne, čo si o tom mysli rodina si vypočuj, pouvazuj nad tým a sprav si po svojom. V štádiu, v ktorom si, by som o svadbe neuvažovala. Visí medzi vami, čo sa stalo a kým to nemáš v sebe k tvojej spokojnosti uzavreté, nepodnikala by som ďalší krok. Inak, môj muž sa tiež počas tehotenstve menil z pohodoveho partnera na arogantneho magora a mala som pocit, že to vzťah nerozdycha (nie, ruku na mňa nikdy nedvihol). A možno som bola hormonálne tak oblbnuta, že som ho niečím dráždila do nepricetna. Neviem. Po narodení deti bol zase normálny a fajn. Takže by som sa na reči rodiny vybodla a počkala, kým sa usadí rozhodnutie v mojej hlave a potom konala ďalej.
najskôr pises, ze na taku svadbu , aku by si ty chcela nemate peniaze, potom pises, ze ak by ste chceli, tak viete nasetrit, tak kde je problem, ak je problémom naozaj len svadba, teda standard v akom ju chces mat, tak zacnite sestrit, ak nechces svadbu, lebo blika kontrolka, tak sa nevydavaj, ty musis vediet, kde je pravda
Tak aky mas vlastne problem?
To Ťa už aj udrel?? Tak ja by som sa nehrnula do svadby. Ja odporúčam mať vysnívanú svadbu,aspoň prvú 😃 šaty,makeup,hudba,výzdoba všetko ako chces Ty po dohode s muzomm. My máme fotoknihu a veru často ju pozeram. Bol to krásny deň.
Za tie roky co sa vadite kvoli svadbe a mate z toho dost vazne problemy doma, uz si teda mala na tu vysnivanu svadbu nasetrit a mohli ste sa zobrat, obavy z toho ze nechces dalsie dieta a preto "nemoze byt svadba" si si mala daavno vyriesit doma s partnerom... Rovnako tvoja vyhovorka ohladom stresu a choroby je odveci.. teraz si akoze v klude? Aku radu tu cakas? Ze vsetko bude super, ked to ostane tak ako je? ZE ak si ho vezmes rozvedies sa/nerozvedies sa? Kto to ma vediet?
A este k bitke: dobre nebola to bitka, zdvihol na teba ruku a nadaval ti... OK. Ale s prepacenim si z toho taka pos***a, ze uvazujes ci s nim byt kvoli tomu ;) Takze... A uz som ticho, lebo neviem aku radu chces pocut a vlastne na co... my sa doma s chlapom povadime, ponadavame si v klude ako pravy taliansky par.. ale debky z toho nemam. Rovnako si viem dupnut ci chcem alebo nechcem svadbu a moj chlap tiez a k rodinnym stazovacom pristupujeme jednym uchom dnu a druhym von. A veru za to sa nehadame... v inak "harmonickom" vztahu. Fakt neviem co mate za problem.
@zuzana76
@0kristina0 ona sama nevie asi, aky ma problem 👏 Alebo este som to nepochopila...
@lenka2710 no ja tak isto. Brali sme sa, lebo sme to povazovali za prirodzene vyvrcholenie vztahu, ale dost mi vadili otazky, ze ci “musime”... wtf? nemuseli sme.. chceli sme... takze ti, co uz maju dieta na ceste, sa teda “musia” brat, ano? to mi z toho vyplyva... co tak pozorujem, tak 8 z 10 takych vztahov dlho veru nevydrzia aj tak... som stara skola 🤷🏼♀️
@zuzuliennka1 možno by sa zobrali aj tak, len dieťa to trocha urýchlilo 😉 ja by som si zasa hovorila možno, že či si ma muž zobral len z povinnosti alebo ma naozaj ľúbil
A okrem toho nechcela som sa nikdy vydávať s bruchom, keby som teda už dieťa čakala, vydávala by som sa až po jeho narodení
Ale každá sme nejaká, sesterka sa už pomaly ani hýbať nemohla, nohy spuchnute a ešte celú noc tancovať a byť usmiata celý čas v 7.mesiaci, ďakujem nie
@zuzana76
Pisem to retrospektivne, je tomu 3r
@simca06022011
- nevadime sa kvoli svadbe, vratili sme sa k tomu po 3r
- ohladom dietata to je vyjasnene, dalsie dieta pred svadbou neprichadza do uvahy aj kvoli jeho veriacej rodine /uz na to jedno je dost vela reci/, s druhym to mame ujasnene ale tuzba je tuzba a po sobasi by ho mozno uz nic nedrzalo
- som v klude, kym nenavstivime rodinu - prerusenie kontaktov neprichadza v uvahu, inak to doma nerisime, aj ked viem, ze priatel po svadbe tuzi
Ty si nesvojpravna ze po sobasi by ho nic neudrzalo urobit ti druhe dieta proti tvojej voli? Vies ze existuje antikoncepcia? A velmi nabozenska rodina a nadavat a byt agresivny na teba to uz je ok?
@zuzuliennka1 u nás to bolo presne tak isto. Po pár mesiacoch sme mali jasno v tom, že sa chceme vziať,vydávať som sa ako tehotná nechcela, a práveže sa aj niektorí ľudia divili, že po roku sa berieme. Svadba je "korunka" vzťahu, tak normálne by k tomu malo dôjsť
Tak mu povedz ze svadbu nechces kvoli jeho agresivnym stavom a nasiliu. A potom uvidis.. po dvoch dnoch na jedno oko a po tyzdni na druhe oko (zacnes vidiet).
S takym by so uvazovala skor o rozchode ako o svadbe (kvoli obdobiam kedy je domace nasilie na dennom poriadku).
@prevenar len na okraj veci, svadbu mozes mat aj pri 2 svedkoch bez obedu a nestoji to nic. Ale nie kazdy o taku svadbu stoji. Investicia do zbytocnosti je vec uhla pohladu. Niektori ludia chcu skratka pompeznu svadbu v krasnom kastieli v krasnych satach a nie je pre nich zbytocnost investovat do toho aj rocny plat, lebo im ten pocit vynimocnosti za tie peniaze stoji 😉 to, ze Vam stacil obed po obrade, je OK. Autorka ma inu predstavu a to je tiez OK. A vydavat sa kvoli tomu, lebo niekto z rodiny to chce mat s kostolnym poriadkom...no mozem okaslat 🤣
Ja nechápem... Riešiš svadbu keď ťa bije? Ja by som na tvojom mieste bola rada, že vydatá nie som a že mám LEN jedno dieťa s takým človekom. Hocikedy mu môže hrabnúť a čo jed si to odnesú aj deti? Možno o tom nevieš, ale v normálnom vzťahu sa ženy NEBIJÚ. A problémy babky a rodiny sú pri tomto všetkom podľa mňa bezpredmetné.
Chces im zapchat ústa? Tak im narovinu povedz o čo ide. Že to v tebe podvedome je a nie si si istá. Babka bude isto cusat keď sa dozvie že jej vnucik má takéto sklony.
Ked som citala co si napisala, tak v celom tom svojom opise pises stale len o sebe, ty snivas o normalnej svadbe ( co je normalna svadba), chces snad biele saty a zavoj? Ked zijeze spolu a mate aj dieta? Uz by to bolo skor len smiesne. Ale aj tak stale pises o sebe a svojich pocitoch. Tak sa naozaj nevydavaj, nie je manzelstvo pre ludi, ktori myslia len na seba, pretoze to naozaj nevydrzi. Ja ked som sa pred deviatimi rokmi vydavala v cerkvi, opytal sa ma farar ci chcem byt stastna, odpovedala som, ze ano samozrejme a povedal mi, ze sa nemam vydavat. Ale ked chcem aby bol stastny moj manzel, tak sme na najlepsej ceste. Takze ak myslis len na seba nevydrzi to, manzelstvo je o obete a to celozivotnej, stale sa budes len obetovat a darovat... a to bez toho aby si cakala, ze ti to bude oplatene... pretoze sa to musi robit nezistne a s laskou. Iba vtedy ma manzelstvo zmysel a silu pretrvat. A nekritizujem ta, aby si to tak nebrala 😉... odporucam knihu posvatne manzelstvo, su tam uzasne veci ako nazivat v laske. A ak sa beru manzelia v kostole, tak su potom vo zvazku traja, manzel, manzelka a Boh. Bez toho to nepojde, a s nim to pojde lahsie. Naozaj je potrebne sa pozerat na vsetko z tej druhej strany nie len zo svojho pohladu. Ale je to to najtazsie na svete ... 😍
Krásna veľká svatba sa robí väčšinou v inej situácii, než je tá tvoja. Vy už ste rodina, máte dieťa, riešite bývanie. Vzali ste to od konca a lepiť na to ten ,,nádherný rozprávkový začiatok" by bolo...hm...také divné. Viem, že je to tvoj sen, ale ver tomu, že z priebehu svojej rozprávkovej svatby by si sama bola sklamaná, nebolo by to to, čo od toho očakávaš.
V prvom rade si treba uvedomiť, že sobáš nie je len o krásnej vysnívanej svadbe ( aj keď väčšina nás žien sníva o tej rozprávkovej) .... je to obrat s dokumentom na právnej úrovni a z neho vyplývajú aj ostatné veci...ale aj tu je riešenie, keď to nefunguje - rozvod. Samozrejme na ten väčšinou človek v opojení zaľúbenosti a prípravách na svadbu nemyslí, pretože má predstavu spoločného života na veky vekov. Rozísť sa dá kedykoľvek, majetok sa tiež dá rozdeliť. To čo vám ale navždy zostane spoločné už máte a to je vaše dieťa.
Papier o sobáši Ti nezaručí krásny rodinný život a ak sama necítiš, že to chceš, nešla by som do toho. Nebudeš prvá a ani posledná kto dnes takto žije na hromádke. A v prípade ak sa tvoj priateľ v agresívnych prejavoch neumierni odchod od neho nebude menej bolestivý ale aspoň ušetríš peniaze za rozvodového právnika. Tie si potom ušetri na súdy o dieťa.
V prvom rade by ste sa mali s priateľom porozprávať ,ako sa veci majú z tvojej aj z jeho strany. Svadba sa nerobí preto, že si ju želá rodina.... a ak spoločne dospejete k tomu, že sa sobášiť nechcete, treba to vysvetliť raz a navždy aj v rodine. Rázne ale pokojne. A dať všetkým najavo, že si neželáte, aby sa to už v rodine riešilo a hotovo.
Kazda druha honosna svadba konci rozvodom..kazda druha zena tuzi po honosnej svadbe..ale ked raz na to niekto nema financie nebudem to hrotit..Zalezi na vztahu,na laske..prepac ale ja nemam nejak extra pocit z toho co pises ze by si bola nejaka extremne zamilovana..a chces sa kvoli svadbe zadlzovat? My sme sa s muzom brali na urade..na rychlo lebo manzel je cudzinec a usetrili sme kopec vybavovania ked sa mala narodit dcera..Tiez som tuzila po velkej krasnej svadbe..ale radsej sme peniaze pouzili na cestovanie nakoniec..ale manzela milujem stale rovnako aj po 16 rokoch..takze nic nelutujem..takto to asi malo byt a netrieskam si hlavu..mam vela kamaratiek co vrazili do svadby kopec tisic a vacsina je rozvedena..a naopak kto mal malu skromnu svadbu,maju velmi odolne vztahy..nehovorim ze vzdy..ale ked sa pozriem okolo seba..nieco na tom mozno aj bude 😕
No muza, ktory na mna zdvihol ruku, by som si nevzala. Ak si snivala o velkej krasnej svadbe, mali ste si najprv setrit na nu, vziat sa a potom si robit dieta. Naco ti je teraz rozpravkova svadba? Ja toto poradir nechapem- nie z nabozenskych, ale z praktickych dovodov. Dieta je vacsi zavazok ako svadba, ak ho uz mam, naco ten cirkus. Ale stale zostava fakt, ze ak zijes s muzom, kde je nasilie na dennom poriadku, nechapem, ako vobec mozes o nejakej svadbe uvazovat...
co znamena prosim ta "zdvihol na mna ruku, ale nebola to bitka" ?? co to teda bolo?co ti urobil ked bol agresivny?a este ak som dobre pochopila urobil to ked si bola tehotna????fuu viem ze sa to lahko hovori ale hned by som sa zbalila alebo vyhodila jeho...ked nie kvoli sebe tak kvoli tomu dietatu v brusku..
urcite by som svadbu neriesila...ziadnu..a ziadne druhe dieta..aby "zase zdvihol ruku" ???
Najviac ma zarazila veta,že na Teba zdvihol ruku 😱😲 s takým chlapom by som nebola a už vôbec neuvažovala o svadbe.To je môj názor
No ja neviem. U nás je to tak ze rodičia (otec) platil svadbu dcére,, plus sa časť zaplatila z peňazí, ktoré sa na svadbe vyzbierali ako svadobný dar. Keby mi niekto tvrdil ze sa vydať "musím" tak by som mu povedala, ze ju teda musí zaplatiť ak "musím". Tak ako ste to urobili prvý krát. V opačnom prípade nech sa do vašej svadby nestarajú.
Ale tak to je asi aj o rodinných zvykoch.
Ako tu čítam človek musí3x zvážiť čo napíše na koníka 🤦♀️ ja neospravedlnujem to ze muz na nu siahol rukou ale v kazdom prispevku sa pise o tyranií a nasilie na dennom poriadku a pritom autorka príspevku nepísala nič take.Ja sa vyjadrím len k tej vysnívanej svadbe.Ja som tiez moc veľký snílek a vždy som túžila o krásne svadbe so všetkýn ako má byť.Keď som otehotnela samozrejme aj u nas bolo ze vezmite sa len o 2svedkoch,ved uz aj tak nikdy nenasetris na taku svadbu aku chces ale ja som sa s bruchom vydavat nechcela a tiez nie len tak "sucho" o 2 svedkoch a obed v restike.A čuduj sa svete minulý rok sme tu svadbu mali 🙂 dcerka mala 5r a bola krásna malá družička,ja som mala svadbu so všetkým čo svadba (podla mňa) by mala mať.Kašli na všetkých naookolo a hlavne sa dohodni s priateľom čo vy chcete nie čo chce rodina 😉
No neviem, čo chceš počuť... Máš chlapa, ktorý ti nadáva a mal pokusy ťa už udrieť - ad 1- o takého chlapa by som ani bicykel neoprela, nieto ešte si s ním spravila decko. My sme sa brali počas VŠ. Nikto nám NEDAL ANI CENT a ani sme nechceli. Svadba bola nachystana a zaplatená pre 120 hostí, prišlo nakoniec len niečo medzi 80 a 90,teda vysluziek bolo kopec a doteraz ľudia na našu svadbu spomínajú ako najlepšiu v rodine. Platili sme za ňu vašeho vsudy 5500€ a to sme z BA. Nie, nemali sme svadbu priamo v BA, ale v krásnom penzióne vo Veľkej Pake v úplne rozprávkovej atmosfére. Obaja sme brigadovali, zajednali sme si svadobnú miestnosť rok aj kúsok pred svadbou (lebo tam je natresk celý rok) a každý mesiac sme niečo kúpili. Šaty som si dala na mieru ušiť cez ebay a stali ma par korún. Ja ako nevesta som bola od hlavy až po päty oblečená so všetkými doplnkami -šaty, spodnica s kruhom, 4 metrový cipkovany závoj, čipkované crievicky, kozusinova pelerinka, silonky, podväzok, korunka, nechty, náušnice, kytica - za necelých 300€- lebo nie som lenivá pohnúť rozumom a nejdem si požičiavať šaty do požičovne za 800 eciek... Manžel mal ušitý oblek na mieru z Anglicka, ktorý ho stal zlomok ceny ako obleky v kamenných obchodoch u nás, topánky sa mu podarilo kúpiť vo výpredaji za štvrtinu pôvodnej ceny a košeľa, manžety, svadobná kravata boli tiež pomerne lacné. Celý ženích od hlavy po päty bol oblečený za cca 250€.
Mali sme 10 000 kusov zákuskov domácej výroby od jednej tetusky z ďalekých Kysúc, ktoré sme jedli ešte 2 mesiace po svadbe a doteraz keď spomenieme našu svadbu, tak sa všetci zalizuju za zakuskami. Na svadbe nám hralo živé sláčikové kvarteto, DJ bol super, rovnako fotograf a kameraman. Výzdobu sme si robili sami - stačilo trochu kreativity a vyšlo nás to par korún, všetko z ebayu. Prenájom sály bol zadarmo pri našom počte hostí, mali sme cirkevný sobáš vonku v areáli (sme protestanti) - ten sme si sami nazdobili, požičali nám slavobranu a stoličky, ktoré sme si spracovali podľa svojho gusta. Keďže som sa cely život venovala tanečnému športu a príležitostne fotomodelingu, sama som sa líčila aj cesala - človek sa to za tie roky naučí do dokonalosti (btw, robím líčenia a účesy na rôzne príležitosti). Jedlo bolo perfektne, na švédskych stoloch pri druhej večeri sme mali 12 rôznych chodov
A ako vravím, svadba nás stala 5500€- ani sme nevedeli, že sme niečo zaplatili - každý mesiac sme zohnali niečo, nič sme nenechávali na poslednú chvíľu. Postupne sme každý mesiac niečo kúpili, a hľa, svadba nás absolútne nebolela. A to nám nikto z rodiny nič nedal. Nie preto, že by nechceli, ale preto, že sme to odmietli. Naša svadba, naše prachy, naše pravidlá. V tom čase sme dokoncovali byt - resp. robili sme všetko súčasne. Na naše brigádnicke platy sme dostali 100.000vu hypotéku a za 140 000 sme kúpili byt - tých 40.000 bodlo, lebo ma vyplatil môj brat, ktorému ostal byt po mame.
2 týždne pred svadbou sme zároveň finisovali rekonštrukciu bytu, ktorá nás vyšla 6000 a tiež sme si na ňu zarobili popri výške. A keďže sme mali veľkú svadbu, svadobné dary nám celú svadbu preplatili a ešte prihodili aj dačo navyše. A z tých peňazí sme kúpili zariadenie do bytu.
Po dvoch rokoch od svadby sa nám narodil syn, ktorého sme takisto plánovali.
Ľudia si hľadajú výhovorky, lebo nie sú ochotní hľadať možnosti. Očividne, keď ma nejaká Slovenská "celebrita" svadbu za 20.000, tak poďme sa všetci pototo.. A všetci musíme dat na svadbu 20.000
Pred 2 mesiacmi som robila pre kamarátku svadbu za 3000€ v pomerne drahej lokalite pri BA. Oni síce chceli menšiu svadbu ako sme mali my, ale zároveň mali oveľa vyššie ceny v restike ako sme dostali my. A dalo sa to. Tiež popri VŠ a tiež bez peňazí od rodičov. A co ako. Kto nie je lenivý pohnúť rozumom, vie spraviť aj veľkú, rozprávkovú svadbu za lacno, ak má trochu strategického uvažovania. A ak nie... Tak potom nech platí aj 20.000 😉
Tak keď si chcela svadbu, tak ste mali najprv riešiť svadbu, nie dieťa.
Ako ovplyvní to, že budeš vydatá váš rozchod? To ako, keď budeš rozvedená matka s dieťaťom, tak to sa ti otočia všetci chrbtom, ale keď budeš slobodná matka s dieťaťom, tak ti všetci hodia ruze pred nohy a príjmu ťa s otvorenou náručou? Zaujímavé...
A ako som písala - ak má môj chlap sklony k agresii, tak od neho utekám, nerobím si s ním dieťa.
A potom sú tu stále také vyplakavance, že akého mam muža chrapuna... Fakt niekedy len pozerám. To je pre vás tak životne dôležité mať decko, že js vám jedno, že ho mate s nekompatibilnym mužom? Ubohi muži očividne v dnešnej dobe dostali už iba úlohu opelovaca... A to je všetko. Keď sa dieťa narodí, tak oni je vrchol sveta a na manžela už nie je čas, priestor ani chuť... Čudná doba... Ale možno len ja som čudná - vzala som si muža, aby som s nim mohla stráviť celý svoj život, lebo som vedela, že to bude krásny život. A do tohto modelu šťastia sme sa rozhodli priviesť dieťa, s ktorým sa budeme môcť o našu lásku podeliť. A napriek tomu, že mam dieťa, prvoradý je môj manžel - bez neho by žiadne dieťa nebolo, to, ktoré už je, by bez neho bolo nešťastne a ochudobnene. A ja som pred oltárom prisahala vernosť svojmu mužovi a nie svojmu dieťaťu. Svoje dieťa vychovame (najlepšie ako vieme) a ono od nás odíde. Náš syn si nájde svoju životnú lásku, založí si svoju rodinu (ak bude chcieť). Ale my dvaja, my spolu budeme až do smrti.
A hlavne, svadba nie je o tom, aby som sa pred kamoškami vytiahla, akú nehoraznu sumu som za ňu dala- svadba je o rozhodnutí dvoch ludi byť spolu navždy. Bezpodmienečne a bezvýhradne. Ak už teraz uvažujes nad tým, čo sa stane, keď sa rozvediete... Tak sa nevydavaj. Načo.. Keď do toho máš ísť s tým, že keď ťa ten druhy omrzí, tak sa zbalis a odides..
A najhoršie sú na tom aj tak tie deti, ktoré sa sami na svet nepýtali, ale rodičia im ubližujú svojimi hádkami, nevrazivostou, kydanim jeden na druhého - chvíľu je dieťa u mamy, chvíľu u otca, mama si nájde nového partnera, hneď si s ním musí aj spraviť dieťa (novodobý šport), otec detto a zrazu je dieťa úplne samé - jeho rodina už neexistuje, mama ma svoju novú rodinu, otec ma svoju novú rodinu... A dieťa patrí k obom a pritom ani k jednému 😔😔😔😔 veľmi smutné... Dieťa aby bolo šťastné nepotrebuje byť postavené na oltár rodiny a nemusia sa mu klaňať ako modle (ďalší novodobý šport), ale hlavne musí cítiť istotu domova. Mama s otcom sa ľúbia. A keď sa ľúbia oni, určite ľúbia aj mňa. Som v bezpečí, nič zlé sa mi nestane, nikdy nebudem sám.
Ale keďže dieťa je ôsmy div sveta, oslavovane ako božstvo a rodičia medzi sebou sa ani nevedia dohodnúť, ako ho vlastne majú vychovávať - lebo jeden hovorí, že ho vychovávať netreba, ono samo vie, čo je najlepšie, druhý ho vychovávať chce - žerú sa doma ako psy, pripadne otec bije mamu, mama bije otca, iba po sebe hulakaju stále... Tak dieťa žije v neistote a preberá od rodičov to co vidí..
A zasa si myslím, že ak muž nie je priamo agresívny (a aj ostatní ho tak vnímajú), netrpí nejakou závislosťou alebo čokoľvek iné - tak nezautoci bez príčiny na ženu, ktorú miluje. Ak áno, tak ju asi nemiluje. Druhá možnosť je, že žena je tak neznesiteľná a on je z nej tak frustrovaný, že mu rupnu nervy a nevládne sa (to je skôr tá pravdepodobnejsia varianta). A potom sa chodia ženy vyplakavat.. A niektorým mužom sa ani nečudujem. Sama osobne poznám niekoľko tak neznesiteľných harpii, že na tie by bolo treba ísť bičom, aby sa spamätali... Ale ich muži sú takí chudáci podpapucnici, že sa neodvazia ani nič povedať a len suchaju v rohu nohami a čakajú, kedy bude mat kráľovná dobrú náladu. Netreba si nič nahovárať, ženy sú často oveľa horšie ako muži
@anonym zaujímavé, že najprv sú problém financie - lebo ti nikto na svadbu neprispeje - ako prepáč, žiješ v 18.storoci? 🤣 Potom povieš, že si s partnerom 16 rokov (takže asi 20 nemáš, aby si musela pýtať peniaze pd rodiny). Potom tu začneš písať, že nie je problém si našetriť?????!!! 🤦♀️ 🤣 🤣 Akože WTF????? A on nie je agresívny a všetko je v najlepšom poriadku...
Okej, môže byt 🙈
Kto sme my, aby sme súdili 🤷♀️🤣🤣
Odpalilo mi dekel
Ak som dobre pochopila, más stáleho partnera 15 rokov, máte dieťa 2 ročné a chceš svadbu, ale veľkú. A nikto ti to zatial nefinancuje. A v com by bola tá veľká svadba? Vy traja, + 2 svedkovia (súrodenci?),+ rozvedení rodičia ( ktovie koľkí by prišli) , +starká, ešte niekto? Koho chceš pozvať na veľkú svadbu, keď 15 rokov žijete spolu? Svadba je slávnosť začiatku spoločného života a nie 15 výročie spolužitia. Podľa mňa troška lietaš v oblakoch.
Túžiš po niečom, čo si si sama zahodila, zavrhla. Dá sa to povedať dvojako: Najprv fara, potom Mara. Alebo: Udržuj poriadok a poriadok udrží teba. Podla poriadku: zasnúbenie, sobáš, dieťa. Ty to máš ináč: spolužitie, dieťa a snívaš o zábave či diskotéke (neviem). Myslíš si, že voľakto okrem teba túži sa zabávať a poskakovať do rána? Tí, ktorým na vás záleží, chcú, aby ste pred Bohom a svetom, pred úradmi fungovali ako rodina a mali z toho všetky výhody, ktoré z toho vyplývajú. Zachvíľu bude dieťa chodiť do škôlky, cubi-dup do školy a vy nie ste schopní povedať si jedno áno.

No ja by som ani o svadbe neuvazovala s niekym kto na mna zdvihol ruku,ako pises. A uz vobec nie dieta, pripadne dve. Takze za mna cele zle. A babicku nech aj porazi,je to tvoj zivot,ona si uz mala moznost zazit ten svoj 🙂