icon

Máme v živote lekcie

20. máj 2022

Veríte v to, že sa vám v živote dejú také veci, ktoré vás majú posunúť vopred a kým ich neprekonate a neponaucite sa z nich, tak sa vám budú opakovať? Ja som si všimla, že niektoré situácie sa mi opakujú. Napríklad s mužmi. Stále sa neviem naučiť, že netreba veriť, že sa zmení alebo ak má niekto zradí, dať mu 100x šancu. Vždy si poviem, že to bolo už poslednýkrát a zase stretnem niekoho, kto mi ublíži a ja si poviem, že ale on sa zmení.

zmrzlinka2021
20. máj 2022

Ano, ale to nie je vec nejakeho predurčenia alebo neviem akej duchovnej tematiky, ale uplne prirodzenej logiky.
Su urcite fakty, resp. velmi caste dosledky nejakeho spravania sa, rozhdonuti a ak sa clovek nepouci a take konanie opakuje, tak prirodzene s vysokou pravdepodobnostou tie dosledky su rovnake.

Ak clovek je financne negramotny a zije "nad pomery", s velkou pravdepodobnostou sa dostane do mega velkych problemov a exekucii... a to sa tyka aj vztahov, proste vsetkeho.

mikadooo
20. máj 2022

Čo ja viem... Ani nie. Beriem život ako zhluk kadejakých náhod a tak nejak ním plávam a snažím sa robiť dobré rozhodnutia, respektíve krotím svoje vášne a snažím sa vyhodnocovať veci s rozumom. Asi sa mi to celkom darí, lebo situácie sa u mňa nejak extra neopakujú. Ak teda neberiem v úvahu tri tehotenstvá, tri plieskajúce sa deti o zem, atď. Ale myslím si, že to nie je tak celkom o mne a mojom postoji, lebo na každé som skúšala niečo iné (to, čo na to/tie predtým zabralo už mi to bolo trt platné 😂). Každopádne, prajem len dobré a racionálne rozhodnutia 😁.

marca12
20. máj 2022

Neviem,ci mame predurcenw. S tymi muzmi to moze tak byt,ze nam davaju lekcie. Ale co ludia,ktori maju tragedie v zivote,jedna choroba za druhou sa vali,akému ponauceniu sa oni maju naucit?

natalia137
Odpoveď bola odstránená
mandala77
20. máj 2022

máš problém s vnímaním a nastavovaním hraníc, nie je v tom žiadna ezoterika. Ak ti niekto ublíži, koniec. Ale ty nevnímaš tie jemné nastavenia hraníc, pravdepodobne s mužmi hranice nemáš. A to je problém. Nemyslím si, že keď ti tu poradíme, sa niečo zmení. Máš to tak v sebe a nastavovať si hranice, vnímať hlavne seba a svoje potreby a nie sa mužovi hneď prispôsobovať a nechať si ubližovať a ešte mu opakovane odpúšťať.

Je logické, že sa ti to opakuje, lebo nenastavuješ hranice. Ak by si mužovi hranice nastavila, tak by takí, ktorí ich nerešpektujú, veľmi skoro o teba záujem ani nemali.

mandala77
20. máj 2022

odporúčam toto video, ozrejmí ti veľa: https://www.bezpecnavina.cz/post/2018/01/03/jak...

karhu
20. máj 2022

mudry sa pouci ked na hrable stupi raz, hlupak na nich bude sliapat opakovane
...a este bude prekvapeny, ze mu zas a znova tresnu po gebuli

denithestrange1993
20. máj 2022

Pokial neprides na pricinu preco robis stale tu istu chybu aj 100x ,nepohnes sa dalej. Odpovede treba hladat v detstve a vo vzorcoch spravania rodicov.

luccija
20. máj 2022

Zmeniť sa máš ty🙂nie partner.Ale verím, že máme v živote stretnúť ľudí, ktorí nás niekam posunu, niečo si uvedomíme...ak budeš ty submisivna, dobrucka, usmiata a vždy ochotná odpustit chlap si bude dovoľovať viac a viac, lebo môže....
Záleží aj ako sa správala tvoja mama voči otcovi, aký si mala vzor doma...

dzulli1980
20. máj 2022

Verím tomu ... v 18-tich som sa bezhlavo zaľúbila do jedného chalana ... bol to hajzel, sukničkár ... no jednoducho som ho milovala ... 15 rokov sme sa schádzali, rozchádzali, nebol to muž pre mňa, no napriek tomu sa mi stále akosi plietol do života ... a ja som mu vždy podľahla, proste vždy tá istá chyba ... poslednýkrát, mala som 33 rokov, som bola ja tá, ktorá ho nechala, pretože to nemalo zmysel, bolo to pre mňa trápenie atď. ... mesiac nato som sa zoznámila teraz s už manželom ... nie je ideál, no úplne ma od toho môjho "osudového" vyliečil ... nikdy viac by som sa k nemu nevrátila ... takže áno, ja osobne verím tomu, že určité veci v živote sa Ti budú, možno aj v rôznych podobách, vracať, pokiaľ sa z nich nepoučíš.

mimi2018
20. máj 2022

Ja by som ti poradila aby si sa hneď do hocikoho nezalubila, nemala ružové okuliare. Ale radšej si toho človeka otukat, spoznať jeho silne a slabé stránky a až potom sa zaľúbiť. Ver mi, že sa to dá. Nechať chlapa aj trochu vytrapit kým si ta zaslúži. Taky ta potom ani nemusí sklamať a konečne nájdeš to co celý život hľadáš🙂

elizabet173
21. máj 2022

To nie su lekcie od zivota, to je sposob postavenia sa k urcitym veciam v zivote. Ja som nikdy neverila na to, ze by sa niekto menil, ani som nebola ochotna davat viac sanci. Ty pri tom istom postupe ocakavas iny vysledok, neviem preco

autor
21. máj 2022

Každá z vás má v niečom pravdu. Áno som v tomto taka, že keď muž niečo pokasle tak si poviem, že veď šancu si každý zaslúži a snažím sa veriť v to že to bude dobré a zmení sa to. A potom sa mi opakujú tie vzorce, že príde ďalší a zase to iste a ďalší a tak. Nemusíme byť ani vo vzťahu, len skrátka sa zachová ako pako v kamarátstve alebo tak.
@mandala77 ďakujem to video si pozriem🙂 a tie hranice si už dlhšie uvedomujem že ich v iných oblastiach mám až prísne, nepovolím a v tomto smere ich mám zase príliš nízke
Možno to súvisí s tým, že vždy som aj v detstve bola staršia, zodpovedná, musela dávať pozor na sestru, nikdy som nebola rebel, dobre som sa učila a to vyžadoval najmä otec. Už len pre 2-3ky vedel zvýšiť hlas. Nie som utiahnutá, viem si povedať svoje, zastať sa iných a aj sa pohádať ale tie hranice vnímam asi tak, že mám pocit že keď ich mať nebudem, muž stratí záujem a nebudem mať asi ani šancu mu ukázať, že som fajn.

autor
21. máj 2022

@elizabet173 a nie je ti to ľúto že si človeku nedala ďalšiu šancu? Že napríklad si mohol uvedomiť chyby ten človek. Alebo ako sa vieš nastaviť že vôbec žiadna šanca nebude?

elizabet173
21. máj 2022

Nie, nie je mi luto toho cloveka, bolo by mi luto samej seba, keby sa nezmenil a ja som s nim zabila dalsie roky zivota. Mal moznost zmenit sa, ked som mu hovorila, co mi prekaza. A ako sa viem nastavit, ze ziadna sanca nebude? No ja som zase tych partnerov nemala zastupy. Takze taky, ktory je alkoholik, nezodpovedny flakac, muz s kopou dlhov a pod. by u mna nemal ziadnu sancu, takze by ani k vztahu neprislo. Sancu by som dala cloveku, ktoreho lubim, som s nim roky, má s niecim problem, ale sam chce s nim bojovat. Ale len jednu. Ak by mal tendenciu uprednostnovat mamicku, bol ziarlivym, manipulatorom a pod. keby ma psychicky, nedajboze fyzicky tyral, koncim okamzite. To si musis sama v sebe nastavit hranice a mat sa rada

sidicek
21. máj 2022

Ja tiež nedávam druhé šance, načo? ľudí je na svete dosť, načo prerábať, ci čakať kým sa zmení niekto, kto mi nevyhovuje, keď hneď zajtra môžem stretnúť človeka, ktory mi bude vyhovovať oveľa viac.