icon

Maminka alkoholička

angel257
10. jan 2015

Ahoj, chcem sa poradiť, mám kamarátku ,ktorá má dvoch synov, prvý má tri roky a druhý má 4 mesiace....nevedela som kam to mám zaradiť, ale ona pije a celkom dosť,aspoň , že už nekojí.....ona si to neprizná stále mi vraví , že nepije a bla bla, minule nafúkala 2 promile....tak sa chcem spýtať , že ako to mám riešiť, aspoň kvôli tým deťom , sú to moje krstňatá a keď vidím ako to u nich vyzerá tak mi je do plaču....všetci mi vravia , že kašli na ňu ale mne je tých detí ľúto :( ďakujem za rady

Strana
z2
srnqqa
11. jan 2015

@angel257 ahoj, to vyhrážanie sa nedá riešiť oznámením na polícii? Poradiť sa aj u právnika by nepomohlo s týmto? Nie je to sranda, najmä ak je feťák, také hlavy napadne hocičo! A aj keď otec nepracuje, myslím, že JE povinný prispievať na deti - aj minimálna sadzba je stanovená. Plus má nárok na dávku v hmotnej núdzi, príspevok na bývanie, veď je matka + 2 nezaopatrené deti. Ak otec nebude platiť, tak náhradné výživné (ale bacha, aby nezačal platiť, potom toto musí, myslím, vrátiť).
Čo sa týka pitia, nezatváraj oči pred tým, deti nie sú hlúpe, aj keď nechápu, o čo presne ide, cítia, že nie je niečo v poriadku. Mám s tým skúsenosti, aj keď už som bola podstatne staršia. Trvalo to roky rokúce, kriky, bože, to sa ozývalo po celom sídlisku, facky medzi rodičmi, hrozné... všetci susedia to vedeli a nik nič neurobil... niekedy im to viem v duchu vyčítať... prečo? To boli tak tolerantní či nevšímaví? Nemuselo to zájsť tak ďaleko a po ďalších rokoch sa to opakuje... Naši si nikdy nerozumeli - nemajú byť spolu, proste potrebujú každý iného partnera. A boli by šťastní. Prečo toto píšem (aj keď vo veľmi veľkej skratke)?
Pretože si nesiem následky, ktoré som si uvedomila nedávno.... nesiem si svoje vlastné závislosti a nesprávne postoje "vďaka" vzťahu rodičov a môjho vlastného (raz anorexia, teraz prejedanie, a snažím sa zbaviť chorobného nakupovania)... A aj to, že musím dávať donekonečna šancu, lebo - čo ak to jedného dňa bude lepšie?

angel257
autor
11. jan 2015

@srnqqa dá sa to riešiť na policii, ale citujem toho policajta: pani takto je to iba priestupok, my s tým nemozeme nič robiť, pokiaľ sa nič nestane....prijali sme trestné oznámenie a vypočujeme ho keď ho najdeme a potom sa uvidí.......
Ma urcene to nahradne vyzivne, cize jej plati socialka a on ma platit socialke ale neplati kedze nepracuje
Presne si to vystihla, všetci budú radšej pred tým zatvárať oči ako by mali pomocť
Viem, ze to deti citia, ved ten mladsi stale place, nervozny je a tak.....

sue
11. jan 2015

@angel257 hm, lenže keď jej už jedno dieťatko odobrali - aj keď možno len dočasne, tak to je už len krok k tomu, aby deti vzali do krízového centra alebo umiestnili do náhradnej rodiny. Neviem či to tu neriešiš neskoro ☹ to ňou nezamáva ani toto? Veď sociálka sa len tak nedozvie o tom, že niekto doma popíja,tu už musia byť aj iné problémy a asi to riešil aj niekto iný, nie?
Ona nemá rodinu? ...podľa mňa čoskoro bude potrebovať dospelú zdravú bezúhonnú osobu, ktorá sa zaručí, že bude spolu s ňou vychovávať tie deti, lebo jej ich odoberú...

angel257
autor
11. jan 2015

@sue no len dočasne, no mne povedali , že ak sa to bude opakovať tak obe jej vezmú a pojdu do nahradnej rodiny...ved ona je z toho normalne mimo , ze nespi lebo sa jej ani neda bez maleho, tak jej chyba, hadam jej to trkne potom......rodinu? Uz som spominala,ze jej matka je alkoholicka takisto , takze to ostava na mne

sue
11. jan 2015

@angel257 a nemôžeš ju vziať dočasne k vám?

nina2008
11. jan 2015

@angel257 Najskor asi pojdu do krizoveho centra,ak matka pojde na liecenie...Po lieceni ich vratia matke a bude sledovana.Mali sme taky pripad.Matka vsak po lieceni vydrzala mesiac a znova zacala pit,deti skoncili v DD:(

angel257
autor
11. jan 2015

@sue aj nad tym som premyslala , lenze by sme sa tu nezmestili, ale uvidim co v pondelok povie ta socialna pracovnicka, ona jej navrhla nech ide do krizoveho centra

sue
11. jan 2015

@angel257 no riešte to rýchlo, toto nie je sranda ☹ chúďatá deti...vieš ani tie krízaky nie sú sranda...sú tam síce matky pod dohľadom, ale je todosť o držku...a najmä sa vyhrabať z toho nie je ľahké 😒 robím so žienkami z krízaku v BB a poviem ti, že okrem pár prípadov je to katastrofa, nie je to zdravé ani prirodzené prostredie, aj keď sa sociálne pracovníčky snažia...

angel257
autor
11. jan 2015

@sue viem ako to tam je , poznam jednu pani co tam bola a potom mi vravela ako to tam je, ale tak lepsie jej tam bude a bude aspon pod dohladom...lepsie nieco ako nic

timea7
11. jan 2015

@jahodka8 už dlhšie s údivom sledujem tvoje reakcie v rozličných témach. Za každú cenu udržať partnerov pokope. To nevadí, že jeden je závislý na drogách,pije, nepracuje, alebo je manipulátor a žena sa ho bojí? Prepáč, ale zasekla si sa v predminulom storočí? Čo keď je to otec tých detí? Správa sa tak? Tu ide o deti a nie o neho. Okrem toho, zakladateľka písala, že spolu nie sú., Opakujem už neviem koľký krát, že v žiadnom prípade nie som za rozchod pre prvú blbosť, ale tu väčšinou píšu ženy s vážnymi problémami, s veľmi vážnymi. Tým, že budeš pred problémom zatvárať oči, nikomu a ničomu nepomôžeš.

jahodka8
11. jan 2015

@timea7 nevšímaj si moje komentáre. Môžeš napísať tak isto svoj názor zakladateľke, každý sa tu vyjadruje za seba, ona pýtala radu, ja som tu žiadnu radu nepýtala, ja takýto problém vôbec nemám, práveže naopak a preto tu radím. S tebou ja nemám žiadny vzťah, ani nič o tebe neviem, ani po tom nepátram. Lenže komu nie je rady, tomu nie je pomoci.

angel257
autor
11. jan 2015

@jahodka8 @timea7 len sa nezacnite hádať! Ak to neni k téme tak nekomentujte, ďakujem

timea7
11. jan 2015

@angel257 ja sa ťažko začnem hádať, nie som taký typ a písala som sem preto, lebo som chcela zakladateľke témy pomôcť. Ako jej pomôžu rady @jahodka8 to už je na zvážení iných, ale ako čítam ich reakcie, tiež z jej rád nie sú nadšení. No uznávam, že každý má nárok na svoj názor, akýkolvek.

timea7
11. jan 2015

@jahodka8 tak to máš pravdu, komu niet rady, tomu niet pomoci 😀 😀 😀 😀

angel257
autor
11. jan 2015

@timea7 uznávam jej rady sú divné, ale ďakujem ti že si mi chcela pomôcť 🙂 kazdy máme nejaký názor na vec , ale zas tieto jej rady sú na nič , za každú cenu ostať s fetakom žiť? No to by išla na istú smrť....takému človeku prepne a čo potom? Ved ju chce zabiť a jej deti tiež , no žit s takým clovekom nie!

timea7
11. jan 2015

@angel257 pomôcť som ti chcela preto, lebo si vážim, že ti nie je ona a najmä jej deti ľahostajné, ľahostajnosti je okolo nás bohužiaľ veľa. Len bohužiaľ, pokým si ona neprizná, že má problém, ťažko s tým niekto niečo urobí. Možno by ňou zatriaslo to, keby jej tie deti na nejaký čas odobrali. A možno by do toho spadla úplne, ťažko predpokladať. Ale na tú sociálku by som určite išla.

angel257
autor
11. jan 2015

@timea7 no nie je to až tak dlhá doba ,čo pije, takže ešte nie je nič stratené , a po tom čo jej toho mladšieho vzali je mimo, len plače a je jej ľúto, že ho nemá pri sebe ......tak hádam jej to už cvakne v tej hlave, že je na čase pprestať......vieš to sú typicki ľudia , že zatvoria oči a nič nevidím, ale ja som nikdy taká nebola, radšej pomôžem aj keby má to malo stat neviem čo

timea7
11. jan 2015

@angel257 keď to nie je dlho, má veľkú šancu sa z toho dostať. Ale musí mať niekto nad ňou ochrannú ruku. Dlhodobo. Ty čakáš bábätko, o nejaký čas budeš zahltená svojimi povinnosťami. Neviem, ako to je s dohľadom sociálky, vôbec sa v tomto nevyznám, ale ak prídu aj keď na nečakanú návštevu raz za mesiac, to je k ničomu.

angel257
autor
11. jan 2015

Veď aj ja aj pani zo socialky jej navrhli ísť do krizoveho centra, tam bude pod dohladom aspoň ,ona s tým súhlasila takže problém nebude hádam......kým porodim, je ešte čas , takže do vtedy sa dá všetko, začala pit pred 2 mesiacmi, takže to bude vcelku ľahké.......zažila som už aj horšie , ľudia čo pili niekolko rokov ,ale prestali potom, takže toto je malina......
@timea7

maria1989
11. jan 2015

@angel257 verím, že jej pomôžu prestať piť... a nie že jej vezmú deti. potom sa pokojne môže časom upiť na smrť.

janickacrazy
11. jan 2015

@angel257 Pekné, že sa snažíš jej pomoct. Bohužial aj ja poznám jednu mamičku, ktorá popíja a má dokonca 4 malé detičky. Nepovedala by som, že je už závislá, ale asi to k tomu pomaly smeruje. Ona si však nič nechce priznat, myslí si, že je to akože ešte v norme, ked si dá 3-4 poháriky tvrdého. No ja ked som to videla, mala som dost. Zatial sa o deti stará povedala by som celkom dobre, ale otázka je dokedy to bude zvládat tajit. 😖

angel257
autor
11. jan 2015

Ja poznám ešte 1 mamičku , čo ma tiež 4 deti, ale ona s tým nastastie prestala, ked som ku nej poslala sociálku , samozrejme o tom nevedela......takže dufam,že to takto dopadne aj s touto mamickou.....a vieš začína to 1 pohárikom, pokračuje druhym a tak to pokracuje to až kým nebude pit ako dúha.....

angel257
autor
11. jan 2015
tutky
11. jan 2015

@angel257 ak si neuvedomi sama ako na tom je a ze pomoct si musi sama tak lutujem,zila som v takej rodine viem co je to alkoholizmus,ano urcite jej pomoze to krizove centrum no tam su pravidla ktore treba dodrziavat zvladne to a samozrejme musi chciet je to smutne verim ze sa z toho dostane a drzim palce,silu musi najst v sebe,super ze jej pomahas 🙂 🙂

lucka3010
11. jan 2015

@angel257 budem drzat palce aby vsetko nakoniec dobre dopadlo, a aby sa umudrila, a hlavne aby boli deti stastne

elkukucik
13. jan 2015

Ako? Pondelok už bol?

Strana
z2