icon

Manipulatívne správanie švagrinej narúša rodinné vzťahy?

15. apr 2024

Mam svagrinu ktora je doslova do oci ako med a za chrbtom jed. Vzdy vsetko narafici tak, aby sme boli nestastni a aby vina padla na nas. Najnovsie sa snazi rozbit nase vztahy s rodicmi. Tvari sa, ze sa chce stretavat, ale v skutocnosti robi vsetko pre to, aby sme sa nestretli a aby vsetko vyznelo, ze my nechceme. Uz x krat sa stalo, ze sme ich pozvali, ona neprisla, lebo akurat vtedy ochorela akoze, alebo deti spali alebo hicijaka ina vyhovorka. Samozrejme vzdy na poslednu chvilu. My sme to chceli riesit tak, ze dobre, nech je po jej voli, nestretavajme sa, Lenze ona to obrati proti nam, doslova klame, ze my sme sa nechceli sttetnut. Najhorsie je, ze rodicia nas nutia, aby sme sa my prisposobovali jej, lebo ma male deti. Ale my s muzom pracujeme, my nemame cas na nu niekde cakat 3-4 hodiny kym sa jej uraci prijst, aby sa nase deti videli. Ona je na materskej. Je toto normalne? Nechapem Preco sa takto sprava. Ked ju konfrontujeme tak s falosnym sladkym usmevom povie ze ona sa nevie zorganizovat lebo nestiha. Pritom moja mama jej chodi pomahat, ked potrebuje. Mne je to v podstate jedno, lebo len svojim detom ublizuje, ked im zabranuje vidat sa s nami. Ale toto co robi ze vzdy vsetko obrati proti nam, mi vadi.

Strana
z2
autor
17. apr 2024

@sidicek áno je. Vždy to tak bolo. Očividne klamstvá mu prešli, ja sa môžem aj roztrhnúť, nič nie je dobre.

autor
17. apr 2024

@princezna_bosorka veď tak aj bolo…mama všetko pripravila, my sme prišli načas, oni prišli s 3hodinovym meškaním. Mame som hovorila nech na to kašle. Ale všetko už bolo na p… mama si zakladá na rodinných stretnutiach. Oni mame povedia že ako veľmi sa chcú stretávať a potom nám za chrbtom povedia niečo iné. My z toho vždy vyjdeme ako zlí.

autor
17. apr 2024

@ktochytavzite mama si zakladá na rodinných stretnutiach a dobrých vzťahoch. A spoločných oslavách. Vždy ich ospravedlňuje, potom keď neprídu alebo odrieknu, tak je ofucana a prenáša to na nás. Otec je v pohode ako aj my, vieme si aj bez nich užiť oslavu alebo rodinne stretnutie.

h2
17. apr 2024

Prečo vôbec niečo riešiš so švagrinou? Veď sa dohodni so svojím bratom. On je tvoja rodina. Ja nechápem, že vždy tieto veci riešia len ženy, ako keby chlapi neexistovali, alebo boli nesvojprávni. Volaj bratovi, pozývaj brata. S ňou sa vôbec nevybavuj.
A nechápem celkom dobre, že keď vy ich pozvete, oni neprídu, potom povedia, že pozvaní neboli a všetci veria im a nie vám?! Veď sa postavím a nahlas poviem "To nie je pravda, boli ste pozvaní, ako vždy. A tak isto, ako vždy, ste neprišli. Tak prestaň láskavo klamať!"

letfenixa
17. apr 2024

@h2 súhlas. Ja riešim s bratom, nie s jeho ženou.

kamatopo
18. apr 2024

@letfenixa niekedy sa s bratom riešiť nedá. Vlastná skúsenosť. Stačí že je troška podpapucnik a pani manželka niečo také ako švagriná autorky a už je celý svet nepriateľ keď to nejde cez ňu. Jej sa treba opýtať, ju treba prosiť, od nej mať treba povolenie. A potom len sleduješ ako sa brat vykrúca,lebo sa bojí 😂.

petkazamborska
18. apr 2024

mam vela aj kamosiek takych , co sa stazuju ze s nikym sa nestretavaju, ale bolo to masaker s nimi vychadzat pre taketo veci ,
clovek, ked sa chce tak sa stretne aj tak ze, male dieta vezme do sedacky,
moja mamka mala podobny problem , a ked prisli bratranci tak radsej aj dve hodiny sedeli v ich aute, aby sa nemuseli bavit ani s babkou, len sa zjedli obed, a isli si sadnut do auta , to bol totalny trapas a neznasala som to ... ale ved ked tak nastavuje rezim jej detom len ona na to doplati lebo deti budu maximalne egoisticke a neflexibilne, vobec ju neries, a ked tak navrhni ze nech sa stretavate u mamy vasej ...nech si urobi sama predstavu...a netrap sa kvoli nej ...

sidicek
18. apr 2024

@letfenixa alebo je brat rovnaký a zo situácie ťaží, vrana k vrane sadá, maminka je naňho naviazaná a svoj hnev obracia proti dcere, ktorá je druhorada

michelle567
18. apr 2024

Spýtaj sa mami kedy ide k nim 'pomoct' že sa s deťmi pridáš. Nech nehovorí, že ich chceš prekvapiť 😊 a nech ju vo dverách aj porazí 🤣 resp vyzisti kedy tam ide a presne vtedy choďte aj vy 😄

culienka
18. apr 2024

Podla mňa je švagriná toxicka osoba a ma rada toxické vzťahy. Pokiaľ jej niekto kto má u nej autoritu nepovie na rovinu, ze sa takto nemá správať a nebude od nej vyžadovať normálne správanie tak asi nie je veľká šanca to poriesit. Sama sa určite neuvedomí a obzvlášť nie keď za ňou stojí brat a ešte jej nahrava aj tvoja mama.

autor
23. apr 2024

@culienka ona nemá rešpekt k nikomu. Aj svoju vlastnú matku navštevuje len kvôli vidine dedičstva. Ona sama povedala že pokiaľ na nu jej mama nenapíše časť bytu, tak k nej nebude chodiť s deťmi. Môj brat jej dal podpisat papiere, že nemá nárok na jeho majetok a všetko patrí deťom.

autor
23. apr 2024

@petkazamborska no ved iba u mamy ich vídavam, ale po novom vždy počkajú kým odídeme. 🤦‍♀️ len aby sme sa nevideli s jej deťmi. Keď sme chceli prijst k ním, zámerne neotvorili. Len záclona sa hýbala a nechala nás stat pred domom. Tak odvtedy k ním nechodíme. Načo aj.

moonlight1210
23. apr 2024

"Môj brat jej dal podpisat papiere, že nemá nárok na jeho majetok a všetko patrí deťom."

Preco je brat voci nej taky opatrny?

banalu
23. apr 2024

Normalne ju volaj dalej, ale necakaj, ze pride, nic nechystaj a urob si program. Ked zavola, ze zas nepridu, povies nevadi a ked povedia nahodou, ze idu tak povies, joj dobre, ze volas mala je chora ideme k Dr. a dovi dopo 😂 ako ona na teba tak ty na nu 🤷‍♀️

lasona
23. apr 2024

Vyprdla by som sa na nich...choďte k rodičom, a na švagrinu kaslite..by som ju zvysoka vieš co...a nech si robi dusno...keď ju budete ignorovať, prejde ju to..neznášam takých ludi

aurora33
23. apr 2024

Naco sa k ním tlačíte, keď vás nechcú?

culienka
23. apr 2024

No co s takou?... jedine odstrihnut. A dosť by pomohlo keby sa jej tvoja mama nezastavila a neprenasala to na vás. Situácia by sa síce nezmenila, ale aspoň by ste mali kľud.

kudlanka1
23. júl 2024

@xsuzannex uplny suhlas

Strana
z2