icon

Manipulátor - psychický teror

jana_konik
28. jan 2017

Ahojte. Mam otazku na tie,co zili s manipulatorom / psychopatom a rozisli/rozviedli sa a maju spolu dieta/deti. Aky ma vztah s detmi? Ako ho vnimaju deti, ako sa ku nim sprava?
Co vam pomohlo sa od neho odputat? Pripadne existuje taky pripad, ze manipulator sa zmenil?
Dakujem moc.

moonlight1210
29. jan 2017

@jana_konik skus premenit svoj hnev na seba na svoju silu a motivaciu. Uz si na to prisla, aky je a teda ta sice dostal, ale unikla si mu nakoniec. To sa nepodari (zial) kazdej. Kolke zeny trpia do dna, kym sa jemu neuraci ju odkopnut. Sama odist nevie, lebo dusevne nevladze ist a nanovo celit vyzvam zivota, ktore pridu, ked bude sama. Tak sa neodvazi.
Ty uz ale na tom pracujes. Nemas sa preco na seba hnevat. Robis pokroky. Aj ked male a tak sa ti to nezda.

denae
29. jan 2017

@jana_konik ty si hlavne nič nevyčítaj, nemaj pocity viny. Ty predsa nemôžeš za to, že on trpí poruchou osobnosti, ty si to nezapríčinila, nie je to tvoja vina, ty si obeť a nie si povinná to trpieť, ani malý. On ťa bude psychicky vydierať malým, malého tebou, len on bude stále za toho dobrého - a tak stále dokola. Dieťa bude mať v hlavičke zmätok, ty tiež - a on sa bude tešiť. Sú to ľudia bez štipky empatie - a aj keď to tak na prvý pohľad vôbec nevyzerá - sú nebezpeční pre toho, koho držia vo svojich spároch.

prevenar
29. jan 2017

@denae moj prazdny zivot ? 😀 hahaha ..napis nejaku komediu, mas talent 🙂

@esther03 ahoj 🙂 ..neviem na kt. prispevok je to myslene a nechce sa mi to hladat , ale moja manzelka je uzasna osoba a ja som najstastnejsi clovek na svete 🙂

@moonlight1210 ja zas vidim ,ze si velky google psycholog 😀 za tvoj vykon ti udelujem internetovu medailu 😀 skoda ,ze ti za to neplatia, fakt by si si zasluzila 🙂

kazdemu peknu nedelu a prajem velku kopu dalsich nezmyselnych "reakcii" , viem ze si to uzijete 😀 paaa 🙂

persica
Odpoveď bola odstránená
esther03
29. jan 2017

@prevenar ak si najstastnejsi clovek na svete nerozumiem potom tvoje potrebe zamerne ublizovat inym zenam...toto stastni ludia nerobia 🙂

lija22
29. jan 2017

uz na neho ziadna nereagujte!

jana_konik
autor
29. jan 2017

@moonlight1210 dakujem, za tvoje slova. Ide to velmi pomaly, ale citim, ze sa moje vnimanie samej seba zlepsuje, ze to co, som si kedysi od neho nechala robit, uz si nenecham a vidi to aj on, lebo sa neboji pritvrdit. Snazim sa, aby ma to nepolozilo, nerozhodilo ani na chvilku, lebo viem, ze vtedy vie on, ze ma moze ovladat. Nehram jeho hru, ale vzhladom k tomu, ze mame spolu dieta, ho mam v zivote a prizeram sa tomu a som zvedava kde ma hranice.
Pisem, tak odosobnene, ale nie som celkom nad vecou, ide to pomaly. A niekedy to chce aj dve deci vinka vecer a vreckovky 😐

jana_konik
autor
29. jan 2017

@persica pomstychtivy je, recami a skutkami, ale nejde o fyzicke nasilie. Ale hovorim si, ze zacnem chodit na kurz sebaobrany, mozno sa mi to zide 😁
On je taky distingvovany aj co sa pomsty tyka. Prespekulovany. 😒

jana_konik
autor
29. jan 2017

Ale myslim si, ze uz ocaruje ine zeny. Rpbil to aj pocas nasho vztahu, lebo ved on si musi najst "kamaratku", "spriaznenu dusu", kvoli mne, kvoli tomu ako sa spravam - bola som po porode, nestihala som vsetko dokonale, dieta, domacnost, praca - ked som zacala na temu financii, tak som bola mamonar a ked nemam dost, tak si mam najst lepsiu robotu. Takze som vlastne nepretrzite pracovala, vdaka pomoci mojej mamy. (pomahala mi s malym vela).
Ono to bolo vlastne chore uz velmi dlho.
Len ja som hlupa, ktora kvoli "rodine" pretrpi a pri malom svetielku si mysli, ze sa to zlepsi, ze ludia robia chyby, ze treba dat sancu, ....
OMG, ako toto pisem, si uvefomujem, ze keby sa da vratit cas, tak si nenecham skakat po hlave uz. Ale cas sa vratit neda, len mozem urobit vsetko tak, aby som si o 5rokov nepovedala, ze som si ho nechala dalsie roky ma skopavat.
DAKUJEM vam zeny, ze aspon virtualne mi otvarate oci vasimi skusenostami.

denae
29. jan 2017

@jana_konik ja ti veľmi držím palce v tomto nerovnom boji a ani nebuď radšej zvedavá, kde má hranice - pretože on žiadne nemá. Len buď silná, vedomá si svojej hodnoty a ak sa dá, zvoľ radšej odchod od neho.

jana_konik
autor
29. jan 2017

@denae dakujem. Ani ta nepoznam, ale aj pozitivna energia na dialku ma hodnotu, zvlast teraz.
My chodime ku nemu len cez vikend, aj to nie kazdy. Takze mam svoj cas a nema nadomnou taku moc, ako kedysi. Ale aj tak nie som ani volna, ani vztah (rodinu) nemam... Taka ani-ani situacia.

denae
29. jan 2017

@jana_konik úplne ti rozumiem, a obrovské pozitívum na tom všetkom je, že ho nemáš doma. Ak ti nerobí zo života peklo aj poza chrbát, neodstrihol ťa od sveta aj sociálne, bude to všetko fajn, len sa ty drž.

sante11
29. jan 2017

@prevenar Mozno nie si obluda, len nevies o com hovoris a to ospravedlnuje Tvoju aroganciu. Asi si sa dobre ozenil a Tvoja zena sa plano vydala🙂 Psychopat si psychopatku neberie, velmi cielene sa sustreduje na zeny submisivne, citlive, slabe, milujuce, oddane. Tebe skor vladne chladnokrvost, rozum, vypocitanost a o empatii si mozno niekde v minulosti cital. Tvoja zena asi bude citliva a milujuca, otazne je, ci ty si ten silny ochranujuci partner, alebo ten, co si na jej oddanosti buduje svoje ubiedene ego a pouziva ju ako dokonaly nastroj na uspokojenie svojich potrieb. Psychopat je dokonaly majster pretvarky a naozaj velmi dlhodobo dokaze fungovat s maskou, ti ktorych poznam osobne alebo z rozpravania, boli skustocne sarmantni, v dobrom zamestnani, poziicii, oblubeni, hrane sucitni a svoju pravu tvar ukazali pomerne ,,dost rychlo" po roku, 2,3 spolocneho zivota v domacnosti, hned par hodin po svadbe, prip. sprave o tehotenstve partnerky.

moonlight1210
29. jan 2017

@jana_konik najkrajsi dar, aky ti manipulator moze dat, je ze ti da pokoj a presmeruje svoj zaujem inde.
Ak si najde milenku a bude sa chciet venovat iba jej a rozviest sa, treba mu nenapadne zametat cesticku (aby nemal podozrenie, ze sa tesis), nech uz je prec.

Ta druha zena je v podstate nasa spasa a musi sama prist na to, kto on je. Aj keby nam jej bolo luto. Ak jej povieme, aj tak neuveri (lebo on vie byt presvedcivy) a zbytocne zas pritiahneme jeho pozornost na nas.

A manipulator bude vzdy vyjednavat cez apelovanie na slusnost, empatiu a city. Vzdy ked sa mu to hodi, pride zasvietit male svetielko (navrhovat zmier, pride s ospravedlnenim, vyznanim, kvetmi, listkami na koncert, vybavenym vikendom pre dvoch, konecne opravi nieco v dome, nakupi hracky detom, ... cokolvek, po com si pripadame ako bezcitne bestie, keby sme ho obratom poslali s tym doprdele. A zabudame ako on toto nam dokaze bez problemov urobit.) a tesi sa, ako malo mu staci, aby dosiahol svoje. Za malo penazi vela muziky.
A potom za tu drobnost, chvilkovy zmier, vyzaduje poslusnost, ustretovost aspon na pol roka. A plieska nam o hlavu nevdacnost a vycita nase "zle" vlastnosti. A to je potom dovod, preco ma pravo s nami jednat bezcitne. Az tomu nakoniec sami uverime.

jana_konik
autor
29. jan 2017

@denae ty si mala so svojim muzom (s poruchou osobnosti) dieta? Ako vychadzate po?
Kolko ste boli spolu a kolko si sa z toho dostavala?

denae
29. jan 2017

@jana_konik mám s ním dve deti (teraz už 30 a 33 ročné dcéry) ja mám 61 rokov. Boli sme spolu 6 rokov, rozvedení sme 25 rokov, ale poviem ti, že niekedy mám pocit, že sa z toho dostávam doteraz.

jana_konik
autor
29. jan 2017

@denae a ako oni vnimaju otca? Aky mali vztah ako deti s nim? A aky teraz? Prepac, ze mam tolko otazok, ale kvoli malemu ma to trapi. A hadam mozem tykat 😉 (ja mam 35, bola som s nim 8rokov)

denae
29. jan 2017

@jana_konik len sa pokojne pýtaj a necítim sa tak stará, aby sa mi tu muselo vykať🙂 no, u nás to bolo naozaj veľmi zlé, pretože svoju agresivitu obrátil aj na staršiu dcéru, ktorá mu nechcela ísť po ruke tak, ako si predstavoval. Na mladšiu bol akože "dobrý", len ani to mu nejako nevyšlo zmanipulovať ju na svoju stranu. Tie deti boli svedkami jeho bláznenia, jemu bolo jedno, či tam sú alebo nie. Keď sme sa odsťahovali, nevedeli sme sa nabažiť pocitu (a ja sa ho neviem nabažiť dodnes), že máme konečne od neho pokoj, hoci zopár útočných pokusov z jeho strany bolo aj potom. Len to sa už zbabelo bál, lebo to už nebola jeho domáca pôda. Dcéry už vôbec nevyhľadával a ani oni jeho. Stal sa pre nás úplne cudzím človekom.

lussy211
19. apr 2017

Prevenar tu prišiel trolovať mám taký dojem.Inetligent..

ebi88
13. sep 2018

@prevenar ked vtacka lapaju pekne mu spievaju, ked sa raz niekto vedome pretvaruje nezistis pravdu o tom aky je... vied aby tvojej “normalnej” partnerke este nepreplo, aj to sa moze pokojne stat, nekric hop.. potom ta vytaha riadne za vajca ze sa nerozpravas s nou ale sedis za kompom...

prevenar
13. sep 2018

@ebi88 ..vtacik mam mat dost rozumu na to, aby na to prisiel ..ak nema ..tak ma smolu. je to problem vtacika, nie toho kto "spieva" .

ebi88
13. sep 2018

@prevenar ciastocne suhlasim s tebou, ale verim ue niekedy sa to neda hlavne ked ta partner sokuje po rokoch z nicoho nic aj to sa stava.
Zaujimalo by ma ale ci ludia s tak dokonalymi partnermi fakt potrebuju travit cas na fore tohto druhu

prevenar
13. sep 2018

@ebi88 ..to su len vyhovorky koli vlastnej neschopnosti.

hmm .. kazdeho zaujima asi nieco ine.

ebi88
13. sep 2018

@prevenar to ano, ja ti vyhodnocujem tak, ze ta vztahova dokonalost nebude az taka pravda :D

nelina1
13. sep 2018

@romanovic áno, niektorí dokážu bez problémov presvedčiť okolie, že manželka je šialená a ublížuje im.

prevenar
14. sep 2018

@ebi88 ehhh ? ok 🙄

lilitela
21. nov 2018

@denae ja by som sa chcela opytat, ako konkretnejsie sa prejavovali problemy medzi tvojim byvalym muzom a starsou dcerou? Nechcela robit ako on nakazoval, ci nieco ine?

cacianka
Autor odpoveď zmazal
iguaza
11. dec 2018

@prevenar Cudne, ze to hovoris prave ty, lebo ty ma prides ako maximalny psychopat sam. Ide z teba nieco strasne morbidne, zle az zvratene

prevenar
11. dec 2018