icon

Manžel a jeho závislosť, ktorá nám ničí rodinu

utrapena85
14. jan 2013

Ahojte drahé mamičky,tehuľky aj snažilky...Chcela by som sa v prvom rade trošku vyrozprávať, lebo žial mám pocit že ma nikto nepočúva a nikto nechápe čo prežívam. V druhom rade by som vás chcela veľmi pekne poprosiť o radu. Môj príbeh sa začína veselo...Dvaja sa našli, bláznivo sa zaľúbili, bolo všetko krásne. Po krátkej známosti sme sa rozhodli spraviť si dieťatko (čo nikdy neolutujem!)...v decembri 2011 sme splodili moju dcérku 🙂 Všetko bolo úžasné, radosť obrovská proste dokonalý vzťah. Keďže sme spolu čakali dieťa, rozhodli sme sa našťahovať sa spolu. Náš vzťah nebol už ako predtým, niečo sa zmenilo, vlastne on sa zmenil. Akoby si v hlavičke uložil, že keď som tehotná tak už od neho neujdem a som jeho, patrím mu. Nesprával sa ku mne už tak citlivo, nerozprával sa so mnou pekne a veľakrát sa so mnou nerozprával vôbec. Húlil trávu skoro denne. Predtým mi klamal že to robí len občas. Nie nadarmo sa hovorí, že len vtedy ozaj spoznáš človeka keď sa k nemu nasťahuješ. Sľuboval mi hory doly. Vravel mi že na marihuane sa nedá byť závislý. Aj ja som tak vedele. No keď svoju dávku mal bol milý a pozorný muž, ale keď nie tak bolo zle nedobre :( správa sa vtedy ako malý odutý chlapec, so svojimi blízkymi sa rozpráva velmi nepekne a so mnou ešte horšie. Iba ku kamáratom, vie byť vždy milý. Sľuboval mi NA DCERKIN ŽIVOT, že po svadbe prestane. Ok, verila som mu (vtedy ešte áno ☹ ) No najhoršie prišlo po svadbe. Na jeho želanie som sa zanho v marci 2012 vydala. Vtedy mal už naozaj pocit že som jeho majetok. Húliť neprestal stále. Na poradne so mnou nechodil. Chodil sa von zabávať. Stalo sa aj že som ho s bruškom chodila hľadať po krčmách, lebo telefón mal vypnutý a ja som si myslela že sa mu niečo stalo. On inak nepije vela. Sem tam. Raz so mnou išiel na ozvy plodu ked som bola uz v 9tom mesiaci a bolo strašné horúčavy. Velmi pekne som ho poprosila nech ide so mnou, aby ma mal kto podporovat ak by mi prišlo zle od tepla ☹ viete čo som sa napočúvala celú cestu ? 😢 😢 v čakárni si ani vedla mna nesadol..ani slovka mi nepovedal..priotom nie som niekto za koho bz sa mal hanbit. Pravdaže ani v ten deň nemal svoju dávku. Ja som mu to nedokázala stále investovať. Veľa krát spravil také, že nezaplatil nájomné a radšej si kúpil trávu. POtom to musela vždy platiť jeho mama. No nieje toto závislosť??? ak nie tak čo potom?..No moje tehotenstvo som celé preplakala. Ani jeho mama mi veci neuľahčovala. Ona je inak dobrák od kosti ale niekedy sa vôbec nevšíma ako sa správa. Chodila k nám viackrát denne, len tak bez klopania. dosť mi to vadilo, no muž s tým nemienil nič robiť. Vždy sa so mnou hádala aby som sa pokúsila vyjsť s jej synáčikom. Vždy ho chránila. Brala mi veci s prádelníka bez opýtania a na druhý den doniesla už vypraté. Akože viem, že ona s tým nechcela zle ale neuvedomovala sa, že jej syn už nieje slobodný a má ženu s ktorou by chceli mať trošku súkromia. No späť k manželovi. Stále mi sľuboval a prosil ma už o naozaj poslednu šancu (bolo ich dohromady asi 10) a ja hlúpa naivná som ju vždy dala. Doteraz je tomu tak. Len neviem dokedy vydržím kolísanie jeho nálad, jeho urážky a psychické týranie. Sľúbil mi, že keď porodím malú tak prestane s drogami. Aha jasné. Zas som mu naletela.

Prišiel deň D..v semptembri som išla rodiť...bol tam aj ON..mala som hrozný a veľmi bolestivý pôrod. kričala som aj vracala. 19 hodin som rodila z toho on tam bol len 5 hodin. Viete čo robil ? Lahol si na postel a hral sa s telefonom! a potom aj podriemkaval. Absolutne ho nezaujimalo ze jeho zena rodi a trapi sa..žiadne slová podpory..NIČ..až keď som šla už na pôrodný stôl..tam sa správal ako pán dôležitý...Jedno ďakujem z jeho úst nevyšlo. Ked sme prišli domov z nemocnice HÁDAJTE bol zhuuuulený.. takže ani dcérka nebola veľká motivácia...
O mesiac neskôr prišli jeho priatelia pozrieť babatko. Zarozpravali sme sa a spýtali sa manžela, čo mi kúpil ako vďaku za pôrod. Viete čo povedal 😢 😢 nezaslúžim si nič lebo som bola slabá pri pôrode ☹ . Bolo toho na mna vela..starostlivost o dietatko..manželov teror...On si už predomnou prizná že je závislý no pred ostatnými nie...hanbí sa za to! robí to už 16rokov skoro denne! Dohodli sme sa že bankomatovú kartu bude mať pri mne a nedám mu ju ani keď bude veľmi prosíkať. OK to znel ako super nápad. V jeden deň prišiel za mnou v absťákoch nech mu na to dám prachy, pravdaže -odmietla som. Tak mi povedal že nech mu dám kartu, že kúpi si cigarety a pivo (no jasnééé haha)..ponukla som že pojdem do obchodu, nech postrazi malu a povie mi ake pivo a cigarety chce..to sa mu už nepáčilo 🙂 tedaaa ,,uuurčite" pivo si chcel kupit ☹ išiel za svojou mamičkou sťažovať si že mu nedám peniaze ani na pivo...jeho mamka prišla a spravila so mnou cirkus, že ako si to predstavvujem že jeho syn tolko pracuje a nie som schopna mu ani pivo kupit...jej vysvetlovat..to je marne...bolo toho na mna vtedy až moc. Odišla som aj s dcérkou k mame...Jeho strana rodiny ma odsudzovali, že utekám od problémov. Ešte ja som bola tá zlá ☹ Nikto okjrem mojej rodiny ma nechápal. Nikto sa do toho nevie vžiť čo tu prežívam dennodenne. No bola som zase hlúpa a naivná vrátila som sa...Niektore veci sa obrátili na dobré..jeho mama už nechodí bez klopania...manžel sa pekne stará o dcérku...no ale ku mne je stále pes ked nema davku..minule ma nazval p*cou preto že ked som malu prebalovala on sa zobudil..potom sa so mnou nebavil jeden den lebo som sa s knemu pritulila zo spanku...pred tyzdnom som bola na navsteve u mamy a mala ohladla, v tom som si uvedomila že som si zabudla doma flasky. poprosila som nech ich donesie. Myslíte že doniesol? aa kdeže..ja som pre ne musela zájsť. Ale keď vybavuje sebe, kamošom drogy tak beži aj na koniec sveta hlava nehlava. Vianoce boli otrasné, nevedel od nikoho zohnat davku...tak si viete predstaviť ☹

Čiže zhrniem, keď má svoje dávky je to super muž..keď nemá ☹ tak sa nam rúca rodina. Ja tiež nie som dokonala...mám velmi vela chýb, som strasne tvrdohlavá a keď ma niekto rozčúli tak aj búrlivá ale takto sa nesprávam ☹ a takto sa nespráva jeden dospelý 30 ročný muž ☹ ja mam 20 ale mam viac rozumu ako on..

Otázka na Vás mamičky..Mám môjmu manželstvu dať ešte šancu? Mám si počkat? Alebo nemám sa nechať ďalej nútiť do tohto a mám odísť, aj napriek odsudzovaniu. Ako by ste zareagovali keby ste boli v mojej situacii. U mňa je priorita moja dcéra! Ja pozerám na jej šťastie..ale neviem čo je lepšie...život s otcom, rodina plná hádok alebo radšej kludný život bez otca.

ďakujem všetkým čo sa sem dočítali 🙂 pusinky posielam

sendy182
14. jan 2013

@utrapena85 ahoj ja by som mu dala na výber......nastúpiť na liečenie....odvykačku.......a dala by som mu ešte šancu.....ale už len jednu.......nečítam celú diskusiu............ ak by sa dotoho naspäť dostal.....tam by som už nerozmýšľala....raddšej pokoj sama s dieťaťom.........ak máš ústretových rodičov....tak nerozmýšľaj.........ako sa teraz trápiš ty so svojím mušom tak by sa trápila tvoja svokra so svojím synom...........a to by jej jedno nebolo....pozeraj na dcéru............peniaze........dávka........striedanie nálad............a hlavne kľudný život............veľa síl ti želám 🙂

something
14. jan 2013

@utrapena85 Urcite to nie je jednoduche, ale odst je jediny dovod. Si mlada a mas pred sebou cely zivot. Alebo sa chces radsej cely zivot trapit s debilom? AKoze nedokazes, ze huli? Staci zobrat krv a pravda je na svete. Rozvod nie je ako vo firlmoch, ze on povie, ze si pometena atd. To skor on tebe nic nedokaze...Neboj sa toho a odit. viem, ze sa to pise lahko, ale uz si to raz urobila. Kasli na to, kto co hovori. Oni neziju v tvojej rodine s tvojim manzelom, oni nevedia ake mas problemy. Drzim palce a hlavu hore

bubbles
14. jan 2013

pri rozvode Vas budu vypocuvat oboch, a sud sa rozhodne, ako bude brat jeho vyhlasenia.. neboj, tam nie su blbi ludia, ktori sa nechaju zastrasit, alebo ktorych presvedci jedno vyhlasenie, ze si mimo.. a ver tomu, ze pochopia, ked na nich zazmurka cervenymi ocami 🙂 ked teda nebude pod vplyvom, ako pises, bude nervozny, podrazdeny a to tiez na sude nevyznie v jeho prospech 🙂 inac, drogy sa z krvi daju potvrdit asi do 3 mesiacov od poslednej davky..
chlap je chory, zavisly.. nikde nepises o liecbe.. takze asi nema zaujem, nechce.. takze mas pred sebou ROKY trapenia, prachy budete pchat do marišky, nebude sa s nim dat rozpravat, pretoze bud bude mimo alebo podrazdene zhanat dalsiu davku.. ozaj, minule sm tu citala hrozostrasny pribeh, zena zobrala muzovi drogy, asi aby mala dokaz pre policiu a potom JU obvinili, tusim aj odsudili za drzbu omamnych latok!!! jemu nic nehrozi, lebo brat drogy v podstate mozes :(
Ty zlatko, si mamicka.. urcite sama citis lasku a zodpovednost voci tomu drobcekovi, ktory sa nevie sam branit.. fakt chces, aby mala videla co sa u Vas deje, mamku zufalu, ocka mimo alebo zuriveho, ako si mamku nevazi, ako sa do nej navaza, nadava jej.. ver tomu, ze vsetko citi, akonahle nie si v pohode.. a ovplyvnuje ho to do buducnosti.. chces aby z dietatka vyrastlo chudatko, co sa bude bat ozvat, lebo ma zafixovane, ze sa na neho niekto obori ako tato na mamu? a zbytocne mu to budes po kazdej hadke vysvetlovat, ze to je len medzi Vami.. ostane to v jeho podvedomi.. a neskor Ti moze vycitat, preco ste skor neodisli.. lebo podla mna bez liecenia to daleko nedotiahnete a i tak sa odstahujes.. dietatko bude pokojne, lebo mamka bude vyrovnana, nebude stresovana.. a logicky sa bude pytat, preco si to nespravila uz skor.. nehovorim o peniazoch, ktore by ste mohli pouzit na zveladenie domacnosti, izbicku pre dieta, mozno pestrejsiu stravu, nove hracky.. namiesto toho sa budete uskromnovat, len aby mal tato davku a len sa na Vas nevykrical? to co za logika?? a jeho rodina to nevidi? tak nech si ho uziju :D nech mu teda jeho matka plati tie davky a nech si s nim uzije, ked ma abstaky... davno by som bola prec.. ked nie rozvod, aspon odlucenie.. ale nevratit sa, kym neabsolvuje liecenie.. inac sa s dietatom utrapite.. budu z Vas trosky.. a nechci, aby Ti to dieta vycitalo.. Ty sa snazis dat dietatu vsetko, urcite chces byt najlepsia mama.. ale ono si to raz prehodnoti..

nessinka115
14. jan 2013

mas take nieco ako aj aj moj chlap huli travu, dokonca som sa prednedavnom dozvedela ze si dal aj pervitin nadava mi zanic. my sme nastastie neni zobraty ale aj tak som s nim... ja nemam kde ist.... moja mam zije sama z bratom ona mi nema ako pomoct. a jeho rodina uz vobec. ale chodi na tyzdnovky peniaze mi dava. tak sa to da vydrzat .

solinkarka
14. jan 2013

Mat takeho chalapa tak sa asi odstrelim....ja ta obdivujem ale aj nechapem ako mu mozes tolko sanci davat....radsej mu treba nejake lprotidrogove liecenie zhanat....ale to vieme asi ako by dopadlo ze? 😒
byt tebou tak uz davno nie som s nim,,,,co ta k nemu drzi? ponizenia, urazky a otrasne chovanie? 😠 to pre dieta vobec neni vhodne prostredie pre vychovu...prepac ale ako matka by si to mala vediet....

scoobinka
14. jan 2013

@utrapena85 zlato moje, ber nohy na plecia a utekaj prec, pri nom ta nic dobre necaka, si este mladucka babenka, najdes svojej dcerke noveho tatina, takeho, ktory si vas obe zasluzi...je mi luto, ze si taka mlada a zazila si uz takuto skusenost, no clovek nevie do coho ide, ze? 🙂 hlavu hore...malu ti urcite nezoberie, ked mu urobia krvne testy, zistia na com "fici" a bude rad ked bude moct malu sem tam vidiet...myslim, ze rozvod je v tvojom pripade najlepsie resiene...ako sa uz zariadis, to vies len ty...drzim ti palce, aby ste s malinkou mali uz len krasny zivot...sme matky, musime pozerat v prvom rade na tie male pokladiky, aby boli ony stastne a myslim, prepac, ze pri tvojom manzelovi tvoja dcerka stastna nebude, ved to by mala z takeho tatina...len mu uz prosim ta nenalet na chlapske blabolky 🙂 ahoj

utrapena85
autor
14. jan 2013

Veľmi pekne ďakujem za všetky odpovede. Všetky ste sa zhodli. Máte pravdu. Musím odísť. Už len kvôli dcérke. Tento boj nemá konca. Bola som zaslepená láskou a jeho klamstvami. Bude to veľmi ťažký, bolestný krok. ale musím!! Protidrogove liečenie odmieta. Vraj nemá problém. Ja nechápem, ako si to nemôže uvedomovať, že problém má a dokonca nie malý. ☹ Ešte raz ďakujem, že ste si našli čas prečítať si môj príbeh. Som vďačná aj za vaše príspevky. ☹ idem baliť veci a pojdem k mamke 😢 ešte dnes..alebo najneskôr zajtra

solinkarka
14. jan 2013

@utrapena85 som rada ze si sa tak rozhodla a uvidis ako ti bude dobre 😉 a budes banovat ze si tak neurobila skor,...hlavne uz nedavaj ziadnu sancu a nenalet na sladke recicky.... drzim ti palce nech mas uz pokojny zivot iba ty s dcerkou 🙂

bubbles
14. jan 2013

@utrapena85 zlaticko, ozvi sa kedykolvek, jasne? vsetci Ti drzime palce..

misickab3
14. jan 2013

@utrapena85 ahoj, ja by som ťa tiež chcela podporiť v tomto rozhodnutí- vôbec nie som zástanca rozvodov...ale sú situácie, kedy to naozaj inak nejde...
Si mladá žena, ktorá ma úžasný dar z neba- dieťa...tak ako si ty zaslúžiš muža, ktorý ťa bude milovať, ochraňovať a podporovať, tak aj tvoja dcérka potrebuje šťastný a pokojný domov, kde sa bude môcť rozvýjať a rásť...dieťa VŽDY vycíti nerovozitu, stres, smútok atď. pocity, ktoré máš ty, určite vníma aj tvoja dcérka...dieťa potrebuje otca, ale určite nie tento "vzorkovník" závislostí...teraz je to marihuana, cigarety niekedy alkohol, neskôr to môže byť niečo tvrdšie.
Ak sa ti podarí od neho odpútať, môžeš časom znovu žiť plnohodnotne či už s niekým, alebo sama s dcérkou...
A určite je ďalšia dôležitá vec aj finančné vycucávanie- veď dnes aj rodiny bez závislostí majú problémy...väčšina z nás musí rozumne uvažovať, aby sa všetko poplatilo, aby sme niečo odložili, a zároveň normálne fungovali my a aj naše deti....ak odmieta ísť na odvykačku (čo aj keby šiel, ešte nemusí znamenať vyriešenie problému) tak naozaj nie je o čom...
Držím ti teda palce, aby si vydržala, aby si už nepodľahla "bájkam" a aby ste boli s dcérkou opäť šťastné... 🙂

samantha223
14. jan 2013

@utrapena85 odist kym ste mlada, zostarnete,budete zatrpknuta a uz nebudete mat chut normalne zit. Toto su veci neodpustitelne. ale kazda je ina, jedna je tolerantnejsia, druha menej, je to na Vas ci chcete premrhat svoju mladost s takytm, ktory si to absolutne nezasluzi. dieta potrebuje rodinne prostredie, ktore jej mozete ponuknut aj s inym partnerom, mozno aj lepsim ako vlastny otec. nebola by ste prva ani posledna. drzim palce

lalinko2010
14. jan 2013

@utrapena85 - Mám môjmu manželstvu dať ešte šancu? Mám si počkat? - toto nemyslíš vážne? poradím ti : na google napíš : rozvod a vygoogli si vzor ako napísať žiadosť o rozvod. a to čím skôr!
som strasne tvrdohlavá a keď ma niekto rozčúli tak aj búrlivá ale takto sa nesprávam - keď ťa mažle rozčúli si búrlivá? asi nie, že????
zbaľ si kufle, a uteč aj s dcérou!!!! a žiadna poradňa, žiadna komunikácia s ním a podobne.
jednu chybu si urobila - vydala si sa zaňho!

samantha223
14. jan 2013

@utrapena85 ze nezistia ze huly? ale ano a velmi lahko a dlho. a sudcovia su zvyknuty ze muzi hovoria ze zeny su zblaznene, nemusite sa bat, dieta patri k starostlivej mame a nie k zhulenemu otcovi. Takto Vas chce ovladat, aby ste sa ho bali, a pes ktory steka, nehryzie. Manipuluje svami, aby ste nemali ziadne sebavedomie, nedajte sa. ako by mal svoju davku, ak by musel vychovat dceru?

tajomna21
14. jan 2013

@utrapena85 nemusi suhlasit s rozvodom .... preto bude pojednavanie a rozhodne sudca .... vzdy sa da dokazat, ze berie drogy, napr. z mocu, z krvi .... dceru ti nezoberie, pokial si matka, ktora sa stara ....

nemyslim si, ze by este mal dostat sancu, kedze ich uz mal niekolko .... nechova sa k tebe s uctou, neveri ti, ze by si skutocne od neho odisla, pretoze vzdy ustupis! to nemozes ... treba si s nim sadnut, jasne mu povedat svoje ZAVERECNE stanovisko a normalne mu dat ultimatum .... a ak neuspeje, ODID, kasli na okolie, co si kto bude o tebe mysliet .... ak si budes vazit sama seba, budu si ta aj druhi ...

trti
14. jan 2013

@utrapena85 Ahoj.Prečítala som si tvoj príbeh a vidím sa v ňom,až na pár rozdielov. Otehotnela som rovnako ako ty,po krátkej známosti,vtedy veľká láska, no ako sme sa nasťahovali spolu,tak úplne ochladol.Nevážil si ma, k cudzím sa správal lepšie ako ku mne,o malé sa nezaujímal.Bol o 16 rokov starší, človek by povedal že zralý a uvedomilý človek.On síce nedrogoval,ale veľa pil, keď si nemohol ísť vypiť,tak to bolo hrozné.Na prvom mieste boli jeho kamaráti a jeho zábava.Jeho matka sa správala podobne ako opisuješ,bránila ho a dodnes som v jej očiach já ta zlá. Psychický teror, týždne keď sme sa spolu nebavili,atd.Celé tehotenstvo som preplakala.Až v 9.mesiaci som po jednom incidente povedala dosť,zbalila sa a zo dňa na deň som sa odsťahovala k rodičom. Keď sa 31.8.malá narodila,neprišiel,2x volal, to bolo všetko.Odvtedy ju videl 2x,aj to na chvíľku.
Aby som to shrnula: prežila som si niečo podobné ako ty,ale ja som od neho včas odišla. Začiatky s malinkou boli ťažké, no určite to bolo lepšie ako vedľa takého človeka.Dnes má malá 4,5 mesiaca, jeho som zo života vylúčila,a sme takto šťastnejšie.Máme kľud a pokoj,viem sa malej maximálne venovať a užívať si každú minútu s ňou,a nie sa dookola stresovať nad tým, v akom stave muž príde domov,čo zas bude za hádku a pod.
Pokiaľ sa ku Tebe správa tak,ako píšeš,ver tomu, že si ťa vobec neváži,nemá ťa rád.Taký človek má rád len sám seba a hľadí na vlastné blaho.

lujza123
14. jan 2013

@utrapena85 pochybujem ze len huli..podla mna slape na pervitine alebo niecom podobnom...poznam xxxxxxx ludi co hulia a zavisli nieje nikto. Teda jeden je ...ale ten okrem toho ze musi byt kazdy den zhuleny tak ked pride k peniazom tak okamzite ma v sebe pervitin...takze na 100% je v tom nieco viac, taky pervitin ty ako laik nemas sancu odhalit, pokial si cosi da tak to na nom vidno tak hodinu, potom to nemas sancu postrehnut......tot moj nazor...
byt tebou dam mu jasne ultimatum ...budto sekne zo vsetkymi drogami ( a tomu ver ze v tom nieje len travaˇ) a budete spolu alebo bude pokracovat vo svojom zivote ale sam
mimochodom aby clovek bol zavisly na trave tak to musi byt ale ze fakt magor..uz lahsiu drogu tu nenajde, su ludia co hulia travu roky rokuce a absolutne bez zavislosti..raz zafajcia a potom im vobec nevadi ked dalsich par mesiacov nie, okrem toho trava je burina co vyrastie takmer bez namahy, nechapem naco za to vyhadzuje peniaze ked moze pestovat a fajcit vlastne zadarmo

strawberry17
14. jan 2013

@utrapena85 obavam sa, ze ta jeho "trava" nie je vas jediny problem vo vztahu 😖

jankatt1971
15. jan 2013

Z vlastnej skusenosti ti poviem: zbal seba a dceru a utekaj co najrychlejsie od neho, pokym sa da. Tvoj muz si uz "partnerku" vybral. S nou nikdy nevyhras, takej zavislosti sa uz nezbavi. Moj byvaly bol a je zavisly na trave uz 20 rokov, 16 rokov som s nim vydrzala, nebudem tu opisovat, cim vsetkym som presla, vypichnem len par perliciek: jedneho dna som prisla domov z roboty a miesto obyvacky som v byte mala samy kvetinac, po celej izbe sodikove lampy a vsade samu hlinu na kvety. Alebo plny byt zhulenych kamaratov. A pritom mal na starosti nasho maleho syna, lebo ja som chodila do roboty a on nie. Vtedy mal aspon tolko zdraveho rozumu, ze maleho odniesol k nasim. A tie jeho vizie a zivotne rozumy. Posledna kvapka bola exekucia na plate, lebo narobil dlhy, ktore splacam podnes den.
Takze: este raz ti radim, utekaj od neho co najdalej, pokym tu nenarobi "pamiatky" na veelmi dlhu dobu. Si mlada, daj sebe a tvojej dcere sancu zit ovela lepsi zivot, ako zijes.

maruska24
15. jan 2013

marihuana je ľahká droga a vždy je to len droga. Drogy ničia ľudí, rodiny, život. Keby to bolo niečo také ako obyčajné cigarety, čo je tiež svojím spôsobom droga ako vyšitá, tak by bol u nás a v mnohých krajinách jej dovolený voľný predaj hoci aj v stánku PNS. Ano, niektoré zložky čo mariška obsahuje sa využívajú aj v medicíne, napr. pri liečbe sklerosis multiplex, alebo psoriaza a pod., ale to množstvo je minimalne a určené lekarskym dozorom. Preto nechápem, ako sa niektoré môžete len tak pozerať a ešte aj obhajovať, že moj muž huli tiež, ale má to pod kontrolou. Nemal to pod kontrolou už vtedy, keď po tom siahol už len prvý krát. Je to vždy len začiatok pekla. Cielom je vybudovať závislosť, pretože závislosť prináša peniaze a inde ich uberá. A vždy len financuje takýto človek čierny trh.

betka22betka
15. jan 2013

moja rada: odíď od neho čím skôr, kým vám neublíži.... ja by som mu určite žiadnu ďalšiu "druhú" šancu nedávala

dudduli
15. jan 2013

@utrapena85 moja zlatá,utekaj od neho,bude to ťažké ale on sa nezmení,a neskôr to môže byť ešte horšie a keď bude malinká staršia tak bude trpieť aj ona a to určite nechceš.rodina ti pomôže a určite ťa podrží,tak veľa šťastia

natalia1990
15. jan 2013

@utrapena85 utekaj ty kade lahsie...to na sancu nevypada.on by sa mal liecit a taky clovek to bude robit stale...Peniaze pojdu na travu a len aby sa to nezvrhlo na nieco tvrdsie.Podaj ziadost o vyzivne.Najdes si niekoho,kto vas bude milovat a starat sa pekne o vas,neboj.Stoj si za svojim
A dieta mu davaj iba pod tvojou kontrolou.Nie si povinna dat takemu clovekovi dieta ani na prechadzku.

lujza123
15. jan 2013

@maruska24 to snad nemyslis vazne toto " Keby to bolo niečo také ako obyčajné cigarety, čo je tiež svojím spôsobom droga ako vyšitá, tak by bol u nás a v mnohých krajinách jej dovolený voľný predaj hoci aj v stánku PNS" ocividne tvoja znalost drogovej problematiky je ohromujuca...kukni co vravi teta wikipedia
delenie drog
Podľa tzv. tvrdosti:
mäkké: marihuana, hašiš, kofeín...
tvrdé: alkohol, nikotín, kokaín, pervitín, heroín..

Nikotin je tvrda droga na ktorej velmi rychlo vznika fyzicka zavislost, rocne na nasledky fajcenia zomre velke mnozstvo ludi a je legalna iba preto lebo statu a tabakovemu priemyslu to vynasa nemaly zisk, kvalitny tabak nevypestujes len tak, rovnako ako nezozenes vsetky primesy ktore sa tam pre chut pridavaju takze nehrozi ze by si niekto svoje zasoby na fajcenie pestoval len tak..preto je legalna

maruska24
15. jan 2013

@lujza123 máš pravdu, našťastie sa o drogy ako také nezaujímam, preto si ich delenie nebudem ani na nete vyhľadávať. Prirovnanie k cigaretám som myslela tak, že sú štátom povolené a voľnopredajné.
Mimochodom, zažila si už niekoho kto fičal na tej mäkkej drgke podľa wikipedie, na hašiši?? Ja áno, táto mäkká droga spôsobila, že moja dobrá priateľka už nežije. Zabil ju vlastný brat. 😔

marekdianka
15. jan 2013

ser na neho...vsak to je riadny chuj...vyhuleny mozog...ukonci to pokial sa da lebo moze prist horsie ako trava

shopoholocka
15. jan 2013

Utekaj kade lahsie nema NAJMENSI vyznam zachranovat nieco s Tvojim manzelom....Utec pokial mozes a co najdalej a zacni svoj zivot s dcerkou a bez toho drogovo zavisleho egoistu.....Ak premyslas ci to este urovnat tak si spomen na svoju dceru ci by nebolo lepsie kebyze nezila s takymto blbcom..........

Inej cesty niet,len sa ho zbav kym sa da....Drzim palce nech to mas cim skor za sebou 😉 😵 😵 😵

irriss
15. jan 2013

@marekdianka 😎
Jsi v prevazne damske spolecnosti,..
Priste aspon tricko a trosku jiny "skromnejsi" slovnik... 😉

dadica
15. jan 2013

@utrapena85 Hovorím ti z vlastnej skúsenosti, že ja by som odišla. My sme si tiež už prešli kadečím ( 2X nedokončené liečenie- lieky a alkohol). teraz máme lepšie obdobie, aj keď úplne bez alkoholu to nie je. Keby som sa mala ešte raz rozhodnúť, tak by som odišla ešte pred narodením prvého nášho dieťaťa. Teraz je to už ťažšie odísť. ... Niektoré črty má tvoja svokra podobné s mojou. Neprimeraná starostlivosť o svoje dospelé dieťa práve vedie dospelé deti, tam kde je to tvoj aj môj muž.

sarin
15. jan 2013

☹ velmi smutne, ze take nieco zena preziva.. Ja som len chcela podotknut ze na marihuane naozaj fyzicky zavisli clovek byt nemoze.... Skor si myslim, ze to je nieco horsie. Koniec koncov je to jedno co to je, ked ani ked ma dieta nie je schopny na to zabudnut...

kveta
15. jan 2013

@utrapena85 Na Tvojom mieste by som zbierala dokazy o jeho zavislosti /nevies kedy sa Ti budu hodit/ a poziadala by som o rozvod.