Manžel a motorka
Ahojte, nájde sa tu niekto, ktorej manžel jazdí na motorke? Môj manžel si dneska jednu kúpil a ked som ju zbadala prepadol ma strach. Ja velmi týmto vozidlám nie som naklonená ale túžil po nej a ja sa bojím, že sa mu niečo stane ☹
Hmm....motorka. Pre mňa a môjho manžela, to bola veľmi veľká strata, keď som otehotnela a museli sme predať svoje motoky....resp. nie že museli, ale chceli sme. U mňa by už jazdenie neprichádzalo do úvahy a muž bol taký zlatý, že predal aj svoju aby mi nebolo lúto 😒 ale obdobie intenzívneho jazdenia po celom Slovensku, keď sme boli slobodný a bez záväzkov bolo jedno z mojich najkrajších období v živote....prekonalo ho len svadba a narodenie našej dcéry....je pravda, že dosť veľa záleží od toho akú motorku má a hlavne akú zodpovednosť za rodinu a za seba má....ale nesmieš vždy myslieť na to najhoršie...v každom prípade, ak je to niekoho sen celý život tak ako bol môj, tak ho chápem. 😉
@sissy27 - no manzel nie je nudny uradnicek, lieta na lietadle, beha a pravidelne hrava futbal 😅 Takze tak. Nie je vsetko cierne a biele. Ja si proste nedokazem predstavit zit s clovekom, kde je zvysene riziko, ze sa mu nieco stane, s takym proste nezakladam rodinu, povazuj ma kludne za plnu predsudkov 😉 By som bola pototo od strachu kazdy raz, co by isiel. Tak to proste citim a drahy to pochopil.
@anjelicek26 Ja som to šťastie mala, že som natrafila na vojaka, a môžem povedať, že som s ním šťastná, nikdy mi škaredé slovo nepovedal, robí pre mňa aj pre naše deti čo nám na očiach vidí. A čo sa týka tej motorky, tak ma ani nenapadlo aby som mu ju zakázala, je dospelý človek a má vlastný rozum. Beriem ho ako múdreho, zodpovednéhé človeka, aj ked musím povedať, že by ma nikdy nenapadlo že si kúpi motorku. To som si už myslela že ho "dobre" poznám. Tiež v tom vidím velké riziko, ale môžem povedať, že ma tu niektoré holky podporili a dúfam že ten strach trocha v sebe potlačím. 🙂
babulky ktore sa vyznáte v motorkách je honda nebezpečná?
@elise podla toho aka Honda. Ale aj tak vsetko nebezpecie je v hlave. kto riskuje na motorke, koleduje si pruser. je jedno na akej sedi.
Moj nazor je ze motorky su ABSOLUTNE nebezpecne. Nejde len o jazdca a jeho schopnosti, ale aj o situaciu, kedy sa jazdec nie svojim pricinenim dostane do zrazky. treba na to mysliet. ked vas nejaky neschopny debil naberie a vy soferujete auto, zachyti vas pas, zapne sa airbag, mozno sa nikomu nic nestane.
Pri motorke je kazda zrazka katastrofa. Jazdec leti ako handrova babika.
dolezite je ako na nej jazdit bude 😝
Aj moj muz mal osial, kedy rozpraval o motorke, nastastie ho to preslo..ale ak by nie, zvadzala by som s nim asi velky boj kvoli tomu. Bala by som sa velmi a trpla pokazde, akoby si na nej vysiel. On by mohol byt sebaviac opatrny, ale "super" soferov je na cestach habadej..ale nalejme si cisteho vina, motorkari, hlavne tzv. "jogurtaci" jazdia jak besni..ne nadarmo sa im hovori darcovia organov. Moj brat mal 19 rokov, kedy havaroval na motorke ( nebola to jeho vina)..dnes presli od tej nehody tri roky a brat? Postihnuty. Odvtedy potrebuje 24-hodinovu starostlivost ☹ Ale Ty pises, ze manzel ju uz ma. Nezostava Ti preto nic ine, len dufat v jeho zdravy usudok a opatrnost. A modlit sa, aby na ceste nenatrafil na nejakeho blba. Viem, je to dost negativny postoj, ale ja tymto strojom nejsom naklonena..prosila som aj brata, aby toho nechal...hmm..uz nechal :o(
@mirkakab ahoj. Necitala som uplne celu diskusiu. Len kde tu prispevok. My mame tu istu motorku ako vy. Jazdi sa na nej super. Inak, najskor sme mali maly skuter, na kt. som jazdila aj ja. Potom si MM spravil vodicak na moto a kupil motorku. Zacala som jazdit s nim. Postupne sme si kupovali aj veci a uz mame vsetko, poriadne prilby, oblecenie, vysielacky a najnovsie aj kufrik s opierkou pre mna. Mame to ako oddych, proste vylety, ked su deti na vikend u starych rodicov. Zo zaciatku som sa o MM, ked jazdil sam (bola som tehotna s druhou dcerkou), dost bala, postupne je to lepsie, ale ked ide sam, vzdy sa trochu bojim. A ked ideme spolu, obcas ma aj napadne, ze je super, ze deti maju dobrych starych rodicov, co sa o ne v pripade nehody postaraju. Najviac som sa bala, ked som este kojila, ze ako to zvladne mladsia bez mojho mlieka, lebo UM obe moje deti odmietali 🙂. Mozno blbost, ale pre mna dolezite.
Na motorke treba dodrziavat zopar veci. Ako napr. Ked si unaveny, nikdy nechod jazdit. Vzdy davaj pozor na auta okolo, pretoze ludia v autach nevedia jazdit okolo motoriek. Vzdy sa v krizovatke spravaj akoby si bol na vedlajsej. Moto ma proste ine zrychlenie ako auto, co vodici, kt. nikdy nesedeli na moto nechapu. Nehovorim teraz o jogurtoch a motorkaroch, co jazdia ako blazni, ale o normalnych ludoch, kt. na tych motorkach aj rozmyslaju. Ak je Tvoj manzel zodpovedny a nebude vymyslat, tak sa mu nic nestane. Nehody sa stavaju aj na autach, ked Ti do cesty vleti nejaky blbec. A ja sa snazim zit podla hesla, ze aj strop v obyvacke na Teba moze spadnut, tak preco sediet doma a dumat, co sa moze stat. Byt Tebou, ak mas kde dat obcas deti, tak donut manzela, nech kupi vybavu aj Tebe a robte si vylety. My sa uz od minuleho roku chystame do Skandinavie. Nevyjde to ani tento rok, ale o par rokov urcite. Ja mam podmienku, ze na dovolenku na motorke mozeme ist, ale min. jednu letnu dovolenku stravime s detmi, cize nam to financne nevychadza zatial.
@mirkakab ahoj, moj manzel mal hondu cbr 900-ku...myslim, ze kazda motorka, ci uz so slabsim alebo silnejsim vykonom je nebezpecna...samozrejme je to aj o zodpovednosti a o tom, ze muzi sa radi predvadzaju, paci sa rychla jazda a to podla mna kazdemu chlapovi...ked sa raz manzel bavil s kamaratom, ze sli po dialnici na motorkach 250-km rychlostou (myslel si, ze som to nepocula), tak som myslela, ze spadnem z noh, pretoze so mnou jazdil max 150-tkou. Mojho manzela napriklad auta velmi nebavia, takze v aute byva zodpovednym vodicom. Vravela som mu uz pred nasou svadbou, ze pokial chce pocitat s rodinou, bude sa musiet vzdat svojej zaluby, pretoze cakat a trpnut, ze kedy a ci sa vrati z jazdy ma nebavilo, zvlast ked najma v lete pocut aspon raz do tyzdna v spravach o nehode motorkara a tak ked som otehotnela sa motorky vzdal. Dodnes vsak tvrdi, ze ked bude mat dcera 18 rokov, tak si ju opat zadovazi
A inak je pravda, ze viac sa zabijaju jogurtaci, ale na Harleyi si tiez nepomozes, ked ta zramuje ine auto. Mam kamarata, ktoreho takto nabral kamion, ktory ho aj s priatelkou tahal este 200m. isli uplne pomalicky cez krizovatku, na ktorej mali prednost, kamion ich zevraj nevidel.
Takze hor sa darovat organy, mili motorkari, u nas motorka tolerovana nikdy nebude, pretoze ja a manzel mame deti a robime vsetko pre to, aby sme sa zbytocne neohrozovali a vychovali ich do dospelosti.
Ked sa presuvam z bodu A do bodu B, vyberam si auto alebo lietadlo, vlak. Ak by som potrebovala davku adrenalinu, idem si skocit bunjee alebo si dam nieco ine adrenalinove, kde mam ovela vyssiu sancu ze sa nic nestane
Ahoj, ja mam doma "motorkara".... uz dlhe roky holduje tomuto konicku, este predtym ako sme sa spoznali, tak ja som vedela (teda, skor tusila) do coho idem ..... Niekedy som sa previezla s nim, boli sme aj na motorkarskej dovolenke. Od kedy mame malu som na motorke nesedela ..... On ano, lebo aj pracovne sa tomu venuje. Ale stavia sa k tomu fakt zopovedne, uz jednu nehodu mal, vysiel z toho len zo zlomenou rukou, takze velmi dobre si uvedomuje rizika .....
@elise ahoj,zalezi aku motorku ma. tu nejde o znacku,ale o druh,. ci ma SS, ci ma enduro, ci crossku....
najhorsie su SS, navyse ked vezie babu ako ladvinku a zabrzdi,nakolko ladvinka sedi vysoko preleti do predu....
manzel ma motorku,uz ani neratam kolku. bol rok co sa vozil 6 dni v tyzdni,chodili domov prezliekol sa a isiel...
najhorsi su samovrahovia co chodia napriklad na babu a vozia sa hore dolu. Nasi znami so SS uz chodia na okruh a tam je to uplne super.ale ako som pisala,zalezi od typu. Ak ma napriklad Cross a bude chodit bud do lesa,alebo na umelu drahu je to zas o niecom inom.
moj manzel kupil dcere k 6 narodeninam motorku. ide asi 60 km za hodinu. na moje vzburenie povedla,ze na motorku treba mat rozum a ona ho ma. Syn uz ma 7,5 roka a este na tej motorke nesedel. POdla nas na nu nedozrel,tak mu to nedovolime. dcera uz jazdi 4 roky a 1 x z nej padla,aj to tak nestastne ze isla pomalicky anebola to jej chyba. dotlka sa, krvava sa postavila a sadla na motorku a trenovala dalej :D
skus napisat aku motorku na,
@pipera netušim ale tu je link kde su obrázky motorky z nehody http://natankuj.sme.sk/c/6309606/motorkar-zahyn... ja sa len pýtam zo zvedavoti aka je to motorka.
Inak dievcata, to nebude len tou motorkou. Ja sa o manzela bojim aj ked ide na sluzobku. A niekedy o dost viac ako ked ide na moto niekde po okoli. Ma nakazane sa mi vzdy ozvat, ked pride na miesto. Este stastie, ze ma robotu 3 min. od domu 😀
neboj sa😀 moj manzel je tiez motorkar a ja sa tiez bojim nechodim s nim 😀 ale nemaj strach a ver ze to bude dobre. Dnes sa nehoda stane vsade a nie na motorkach
@elise to moze byt Honda z rokov 1995-2000 XL600 a je to ENDURO tzv. offroad motorcycle
fuuu a poriadne rozmlatena. 😢
@elise je to hroznee vidiet taku nehodu. ja som dnes na motorke isla do roboty, ale vzdy na to myslim, ze niekto moze do mna tuknut, ale pocit stastia z jazdy je vacsi ako strach. ak sa podari otehulkovat, tak sa k nej po par rokoch urcite vratim. jazdim uz 15rokov a aj mojho priatela som priviedla k motorkam. no nelutujem, aj ked mi bude divne, ked on sa bude flakat a ja napriklad doma trcat s brusko. ☹ 😀 nevadiiii
@dadenka111 prajem vám nech sa bábenko zadari🙂 a hlavne vždy bezpečne kamkolvek prisť🙂
@elise 😵 Dakujem, snad coskoro to pride, uz to je na dobrej ceste a riesime to aj v centre.
Zatial si uzivam moto 😀
aj moj manzel ma supersport,stat sa moze hcikedy hocico,pri motorkach musis jazdit s rozumom,ja sa tiez bojim o mojho ,ale verim mu,viem ako jazdi ze v prvom rade mysli na rodinu
ja mam tiez doma motorkara - konicky si navzajom nezatrhujeme, sme dospeli ludia ...
je to nebezpecne, ale on denne travy hodiny za volantom auta a ja tiez nechodim do prace peso - chodime obidvaja po dialniciach, kde sa bezne ide 110 a videla som uz kopu nehod, keby som mala kazdy den rozmyslat nad tym, ci sa vecer, ked prideme z prace este uvidime, tak sa asi zblaznim.
Muz jazdi na motorke uz pomaly 20 rokov, je vyborny sofer, predvidavy a dokaze si zachovat chladnu hlavu i ked je pravda, ze zvacsa za nehodu moze auto, ktore si motorku nevsimne 😒, vela zalezi aj na tom , ako motorkar zareaguje.
Mame uz nabehane tisicky kilometrov po Europe (este na Sk sme mali Hondu CBR 1000), manzel uz pochodil cosi aj po USA (ja zatial trcim doma s detmi) a chodievam len na 1 dnove vylety. Teraz mame doma Kawasaki Concours14 cize nejakych 1400cc - je to pecka 😎 na stare kolena si ale planujeme kupit nieco pohodlnejsie mozno Gold wing a chystame sa precestovat cele USA, Kanadu ...
Taktiez si hovorim, co sa ma stat sa stane, niekto zomrie na infarkt za stolom v kancelarii, niekto na rakovinu a niekto pri nehode, taky je uz zivot a preto ho treba zit naplno a tu a teraz - v kazdom pripade odporucam vsetkym motorkarskym rodinam uzavriet dobru zivotnu poistku 😉
@sisaka ahoj, tak to máš pravdu, človek nevie kde ho čaká koniec. Môj manžel je dobrý šofér, jazdí už 15 rokov a bez nehody, dokonca aj na autobuse, ale stále je to iné, kedže na tej motorke vôbec nieje chránený. Tiež si nezakazujeme svoje koníčky a preto si tú motorku aj kúpil. Možno si na ňu časom zvyknem, ale ten prvý pocit bol strašný.
@mirkakab nooo zrejme to nie je harley 😉 ale tie motorky, kde sa do zákrut musí nakláňať .. mňa vystiera, ked sedím v aute ako spolujazdec a oproti nám motorka, plne chápem tvoje pocity .. predpokladám, že to nie je nevybúrený puberťák, vie že má rodinu a nebude predsa skúšať jazdu na zadnom kolese ... ja som mala obavy, ked ráno o 6tej šiel do práce, proste nervy, že mikrospánok a podobne .. no zvykla som si, hlavne tým, že som videla, ako sa preberie ked naštartuje a fakt si dáva pozor, ak je unavený, zastaví, len čo môže a ponaťahuje sa .. je si vedomý toho, že nemá pretekárske auto a nerobí s ním ralley do zákrut, najmä po tom, čo sa mu jeden známy takto zabil .. na škodovke robiť ralley .. ach jaj .. čiže rozhovor, ako jazdí, ako často si robí pauzy, ako rýchlo a ták .. napr ja si nie som ochotná urobiť vodičák, odkedy som zažila havárku na križovatke a auto vrazilo do autobusu pod miesto, kde som stála .. strach nastúpiť do auta som prekonala, ale vodičák, ee ... čiže rozprávaj sa s ním o tom .. možnoti pomôže ked pôjdete niekde mimo miesta, kde povedzme ty budeš sedieť na deke a on si tam bude jazdiť .. možno ťa to upokojí, ked uvidíš ako jazdí
ahojte, aj my mame bike 😀 najprv ma priatel vozil na ninja kawasaki a teraz "len" vulcan kawasaki, nastastie sa odviezla na Slovensko a odpociva v garazi 😀 stale o nej sniva a chyba mu... holt ja len dufam, ze sa preda a bude na nove auto. na druhej strane niekedy mi je luto, ze sa kvoli rodine vzdal tohto krasneho (ale nebezpecneho) konicka. moj priatel aj lezie, tak neviem co je horsie 😅 momentalne ma to ale netankuje, kedze sa venuje malej a nemysli az tak na tie svoje adrenalinove hobbies, ked na to vsak pride, neviem neviem.. ☹

@anjelicek26 ak ho vopred zavrhneš, lebo má z tvojho pohľadu rizikové povolanie či koníčky,tak sú to predsudky... ja y som zas nevydržala ani deň s nudným úradníčkom, pre ktorého je najväčším zážitkom čakať kým vykvitne kaktus 😀 (tým som nemyslela žiadnu konkrétnu osobu, keby sa chcel niekto uraziť)