icon

Manžel alebo len živiteľ rodiny?

mardza35
9. máj 2012

Ahojte,kočky,
som tu nová,teda nie celkom. Zatiaľ som len čítala rôzne príspevky do diskusie,hlavne čo sa týkalo manželských problémov. Možno som hľadala odpoveď na niečo,čo sa týka mojej rodiny. Ale univerzálna odpoveď neexistuje. Som v podstate introvert,problémy sa snažím riešiť sama,alebo takto,cez ľudí,ktorých nepoznám a oni nepoznajú mňa. Chcela by som len poznať Váš názor na to,čo mi vŕta v hlave už strašne dlho,a môj manžel sa snaží ma presvedčiť o tom,že som paranoidná a niečo si namýšľam.
Začalo sa to v júli 2011,keď sa môj manžel na našej spoločnej dovolenke zoznámil so ženou,ktorú práve opustil manžel.
Vedela som odjakživa,že môj muž si vždy lepšie rozumel so ženami,vždy som to rešpektovala a nemala som s tým najmenší problém. Nie som žiadna žiarlivá histerka. Síce mi to pripadalo trošku ako podpásovka,keď s ňou vysedával na lavičke pri mori,zatiaľ čo ja som sa snažila venovať deťom,ale bola som tam so sestrou a švagrom,tak som to neriešila (aby som nekazila dovolenku).
Je fakt,že keď sme prišli domov,mala som zvláštny pocit,akoby sa mi môj manžel vzďaloval,odcudzoval,to sa nedá opísať.
Začali nám chodiť vyššie a vyššie telefónne účty,až som to nevydržala,vyžiadala som si u operátora podrobný rozpis hovorov. Volal 15 až 20-krát denne na to isté číslo. Nedalo mi to,zavolala som na to číslo,zdvihla to nejaká žena. Hneď som sa ho priamo na to spýtala,povedal mi asi toľko,že je to len kamoška a on sa jej snaží len pomáhať.
V podstate od začiatku októbra som vedela,že si volajú niekoľkokrát denne,dokonca aj v noci a ani jeden z nich s tým nechce skončiť. Manžel mi raz v slabej chvíľke povedal,že sa do nej zo začiatku zaľúbil,ale ona ho nechcela,lebo je ženatý. Ale potom s ňou chcel skončiť a ona sa zaľúbila do neho. Povedal mi,že si uvedomil,že spravil hlúposť,že si s ňou vôbec niečo začal,že s ňou končí,nebude jej volať,nebude jej dvíhať telefón.
Možno som mu aj verila,ale keď to povedal 5-krát,10-krát,každý druhý týždeň..........
.......volajú si niekoľkokrát denne do dnešného dňa,viem,že nejakými výčitkami alebo ultimátami nič nevyriešim,snažím sa zo všetkých síl,hlavne kvôli deťom,vidím na ňom,že aj on sa snaží,aby prišiel na iné myšlienky,ale asi je to stále málo.
Asi mesiac sme sa o nej vôbec nebavili,aj keď som to psychicky strašne zle znášala,ale dúfala som,že mu konečne prepne,keď na neho nebudem tlačiť.
Teraz som sa od kamošky dozvedela,že si volajú ďalej,akurát robí všetko preto,aby som sa to nedozvedela. Včera som sa ho na to spýtala,čo mi na to povie,a on mi odpovedal,že sa o tom nechce baviť,že sa pýtal len na to,či je doma všetko v poriadku (chodí totiž na týždňovky) a to,čo mi povedal pred mesiacom(že si nebudú volať) je už dávno a už to neplatí.
Urážajú ma jeho slová typu:Čo ti,chýba? Máš deti,dom,nemusíš chodiť do práce. Radšej by som žila v podnájme,chodila do práce,splácala hypotéku,počítala každý cent...................máme tri úžasné deti,nechcem žiaden palác ani nabité konto,chcem len muža,ktorý ma má rád a nerobí zo mňa idiota.

mirkakab
9. máj 2012

Si v ťažkej situácii teraz a bola by si v nej aj keby si ho opustila. Môžem sa opýtať, volajú si aj ked je doma a ste spolu? A hovoríš že pracuje v cudzine, má k nej prístup alebo je to ozaj len cez telefon?

bambi2
9. máj 2012

@marya asi si ma zle pochopila.. nemyslela som "zalohu" ale niekoho mat po boku... urcite to zvladne lepsie ak nebude mat sam.. a ked uz jej manzel ma niekoho tak preco by nemohla mat aj ona??? 😕

mirkakab
9. máj 2012

A ešte jedna otázka? ako sa zoznámili? nejako si to neviem predstaviť, ked ideme s mužom a deťmi na dovolenku, žeby sa tam dal do reči z niekym a riešili jej situáciu čo má doma ...

tinki
9. máj 2012

@acrobaleno ak si nečítala všetky príspevky, ako môžeš posudzovať to, čo sa písalo? Ale máš pravdu..Vždy je chyba na dvoch stranách.

lentilka29
9. máj 2012

@p.j.jacky ja s tebou uplne suhlasim...jaj ten prekliaty pokec...tak ten tvoj ex je pekny kvietok. 😠 😠 😠 😠

lentilka29
9. máj 2012

@bambi2 on uz musi byt uplne bez chrbtovej kosti.FILEEEEEEEEEEEEE. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bodka13
9. máj 2012

@bambi2 pretože je stále vydatá,nemá usporiadaný/vyriešený súčasný vzťah a najmä rozumná 😉 🙂

bambi2
9. máj 2012

@lentilka29 aj taki chlapi existuju bohuzial... 😖

bambi2
9. máj 2012

@bodka13 ved hovorim, nech si to da vsetko do poriadku. ale musi vediet co chce dalej. ci s nim zit alebo nie. a ked nie tak nevidim dovod si nenajst niekoho noveho... a inak to, ze je vydata este na tom nic nemeni. aj on je zenaty a ma priatelku. aj ja som zila este 3 roky v manzelstve ale mala som ineho uz vtedy.. bol by to strateny cas keby som ho nemala a nebola by som tu kde som teraz..

irriss
9. máj 2012

@acrobaleno
zrejme jsi necetla pozorne, protoze uz na 1.strane je napsano (obhajoba muze), ze ....se citil sam... 😉 a ze ta lhostejnost tam uz zrejme byla drive... 😉 a bez lasky uz dele.. ☹

lentilka29
9. máj 2012

@irriss niektori muzi sa proste nevedia vpratat do koze....nepotrebuju dovod,najdu si ho sami!

lentilka29
9. máj 2012

@irriss ona sa stara o 3 deti,co caka?ze mu bude sviecku drzat ked pojde na wcko?nevdacnik je to,cvok,ktory sedi na dovolenke s inou na lavicke a nevenuje sa svojej rodine

marya
9. máj 2012

@bambi2 viem, ze si to nemyslela zle, ale nepaci sa mi, ked ludia zacinaju vztahy, pokym ten povodny este neukoncili...je to nefer v tomto pripade voci pripadnemu novemu partnerovi, a to nie je vhodny start pre novy vztah 🙂

irriss
9. máj 2012

@lentilka29
jsou i muzi, kteri se citi osamoceni..kdyz se chlap citi JEN jako zivitel a darce seminka ...hleda lasku, kde neni treba ani seminko ani nekoho zivit😉

irriss
9. máj 2012

@lentilka29
ale ona mu to dovolila...
ona se na ne koukala...a uprednostnila svagra a sestru...
mela jit a sednout si k nim na lavicku 😉
vzniklo by mozna to prave pratelstvi😉

bambi2
9. máj 2012

@marya pre niektorych to zmysel ma.. ja som tiez bola rada, ze mam niekoho ked som sa rozvadzala... ani nevies aka som bola rada?!!!!! ono je to mozno nefer ale je to v podstate jedno ci si najde niekoho teraz alebo potom... nie?! 😉

acrobaleno
9. máj 2012

@irriss Veď dobre.

lentilka29
9. máj 2012

kto chce,najde sposob...kto nechce,najde dovod...to mu nedava pravo ponizovat manzelku tym ze keca na lavicke s cuzdou zenou a ona sa to prizera...ze mu tam nedrbla po hlave s dacim....

irriss
9. máj 2012

@bambi2
Vzdy nase myslenkove pochody(rady) jsou navazany na vlastni zkusenosti... 😉 🙂 a pokud jich nelitujeme, je dobre je propagovat..je mozne, ze jsou viteznou cestou i pro druhe..
ale pro mne by nebyly-

marya
9. máj 2012

@irriss jasne, ze sa mozno citil sam, ale tak mal hladat "stratenu lasku" v prvom rade u svojej manzelky, a nie u inej zeny...v dlhodobycyh paroch sa stava, ze pride obdobie, ked maju obaja pocit, ze si zrazu nemaju co povedat, ze sa citia sami, ale kedze su manzelia a maju spolu deti, tak maju hladat cestu k sebe, a nie od seba.... 🙂

lentilka29
9. máj 2012

@irriss no to urcite...citila sa urcite trapne,tak bola s nimi,myslim svagra abla bla....tamta druha tiez musi mat v hlave nejaku protezu,ked vyvolava zenatemu muzovi v noci domov.

lentilka29
9. máj 2012

@irriss pises pekne,ale si prilis zhovievava k tomu muzovi...u mna jeho spravanie nema take pochopenie....

irriss
9. máj 2012

@marya
Mas pravdu..obcas hledam i ja..po 20ti letech...snad mne jednou neopusti sila 😎

p.s.ale je nutne ji hledat spolecne..kdyz nekdo dela hlucheho, slepeho..je konec 😉

bodka13
9. máj 2012

@lentilka29 ja by som sa teda trápne necítila....bola by som vytočená do nepríčetnosti 😉 .....určite by som sa nestiahla a venovala sa radšej deťom

irriss
9. máj 2012

@lentilka29
ja si umim predstavit osameleho muze...my zeny umime ublizit...umime je i my dostat na druhou stranu..
😒

lentilka29
9. máj 2012

@bodka13 no presne ako pises....no moj by dostal riadnu po gebuli za toto..och,tak za toto by pykal ako nikdy

bambi2
9. máj 2012

@irriss to hej ale ak sa to nevysvetli a nevyriesi tak to bude horsie a horsie pre jej psychiku. bude sa iba trapit... 😖

lentilka29
9. máj 2012

@irriss tak osemeleho ano....utiahnuteho,deprimovaneho,citliveho.ale nie debilka co z nudy a rozkose bali inu zenu na dovolenke tym ze ju utesuje....

marya
9. máj 2012

@bambi2 pokial si sa uz rozvadzala a vtedy si si nasla noveho partnera, ktory nesluzil iba ako "zaloha" 😀 , tak to je ok, ved uz ked sa clovek rozvadza, tak vacsinou uz ma jasno 🙂 ja som myslela tak, ze pokym este nie je rozhodnuta, tak by bolo blbe hrat to na 2 strany, takze ukoncit povodny vztah a potom noveho partnera...

irriss
9. máj 2012

@bambi2
ja uz jsem napsala v 1.prispevku..sla bych natvrdo..presvedcit se na vlastni oci 😉