icon

Manžel chce, aby som byt prepísala na neho

mufana
4. jún 2020

Ahojte. Rada by som si vypočula názor tých báb, ktoré sú v rovnakej alebo podobnej situácii. Za slobodna som si kúpila byt. Po niekoľkých rokoch som si našla partnera, začali sme spolu v tomto byte bývať a pred svadbou sme si ho zrekonštruovali. Byt je stále na mňa a aj platím úver, manžel mi na tieto výdavky prispieva. Rekonštrukciu zafinancoval aj on. Prepis bytu sme neriešili, keď som sa ho na to pýtala, aj v súvislosti s tým, že keď raz nastúpim na materskú a nebudem mať dostatočný príjem, povedal mi, že to vyriešime a že mi bude dávať peniaze na výdavky, ktoré materská nepokryje. Teraz sme túto tému otvorili, pretože dlhšiu dobu chodil nervózny a ja som nevedela, čo sa deje. Po nátlaku mi povedal, že chce, aby som na neho ten byt prepísala, pretože on nevie, čo bude v budúcnosti a že nechce ostať na ulici. Veľmi ma to trápi, už dva dni som z toho mimo, lebo na jednej strane rozumiem, že chce byť zabezpečený, ale na druhej som smutná, že mi takto vyjadril nedôveru a naštrbil náš vzťah. Brala by som to inak, keby to aj inak podal a už omnoho skôr, napr. v tom zmysle že "poďme znášať všetko spolu, aj radosti aj strasti bývania, budeme splácať rovnako a aj nám rovnako bude ten byt patriť". Do toho bytu som za tie roky, čo som bola sama investovala štyridsaťtisíc eur, a manžel chce polku z toho vyrovnať a založiť novú úverovú zmluvu, aby sme si boli kvit. Čo si myslíte?

777januska777
4. jún 2020

@karolinakr peniaze z predaja bytu už nie sú len jeho, keďže čokoľvek čo kúpi už bude ich spoločné. Podľa mňa nerobili chyby, len jednoducho on asi dúfal, že ona sa k nemu zachová korektne a dá mu nejaký podiel na byte na aký investuje. A keďže chce s ňou budovať spoločnú budúcnosť, tak predal byt. Keby to urobili opačne a ona predá svoj byt a nasťahuje sa k nemu, tak už by tu bol problém, lebo by bola podľa niekoho hlúpa, že investuje do niečoho čo nie je jej. Treba sa pozerať nato aj z jeho strany a nebyť zaujatá, lebo nie každý chlap je vypocitavy blbec, ale existuje aj veľa vypočítavych kráv.

karolinakr
4. jún 2020

@777januska777 nechcem byť zaujata praveže, moze to byť celkom inak, len vieš na MK si každy o sebe napiše len to najlepšie..

sasa1310
4. jún 2020

@mufana ja si myslím, že preto to navrhol lebo kalkuluješ práve ty. Veď aj v tejto diskusii riešiš len tvoje peniaze a jeho peniaze.

A všetkým ženám tu čo píšu, že by neprepísali. Chcem vidieť, či by sa im páčilo, keby sa to týkalo ich, že oni by neboli vlastníčkami ničoho celý život. A pritom by do nehnuteľnosti investovali ako on. Všetky aké zrazu múdre.

cawes
4. jún 2020

@mufana nuz tazka otazka. Poviem ti situaciu z opacnej strany.
Pred svadbou sme kupili dom, muz kupil zo svkich penazi na hypoteke som ale aj ja cize som spoludlznik aj ked nesplacam priamo ja ale jemu to strhavaju z vyplaty. Povedal ze po svadbe ma da do LV co neurobil ale ja som zafinancovala zahradu, vstavane skrine, dvere na mieru atd. Cize ak by sa dom predal su to veci ktore tu ostavaju. Neziadam polku domu ale aspon 20% cast ked uz tu mam investovat pretoze moj muz sa poistil a tvrdi ze myslel aj na mna a maleho ale teoreticky ak by sa nieco stalo tak nemam nic okrem povinnosti platit. Velmi to narusilo nas vztah.

henamichal
4. jún 2020

@mufana A prečo nenapíšete byt na dve mená? Nech ste majitelua obaja a je to vyriesene!

dkethe
4. jún 2020

@cawes pekne svinsto, resp. Dobre si to chlapec vymyslel. Ja som po svadbe za vylucne moje peniaze kupila chatu, a patri obom rovnym dielom. Pri pripadnom rozvode budem riadne nadavat ze som nevyspekulovala daco lepsie :D

sasa1310
4. jún 2020

@henamichal lebo nechce napísať aj na neho

panelacikova
4. jún 2020

@sapetka mala by si si prečítať celú diskusiu, vyzerá to tak, ak som to správne pochopila, že hodnota nehnuteľnosti na trhu je 170000, on chce mať nárok na polovicu, ale vložil do prerábky len 20000 a manželmi sú iba rok, tak ak sa náhodou aj niečo za ten rok aj finančne podieľal, nebude to žiadne terno. A za to chce prepis na 50%, teda 85000 hodnotu...
@mufana ja osobne za seba ti píšem, žeby som s bytom nemenila nič. aj keby si ho dala len ako povedzme 10% spoluvlastníka, aby mal "dobrý pocit", môže sa stať, že raz príde naozaj kríza a poriadna, a ty sa ho nebudeš môcť zbaviť. jednoducho vyhlási, že z bytu neodíde a hotovo. a budeš z toho nervná na celý život, môže ti robiť truce a neviem čo. pretože presne ako ženy píšu, keď je vzťah v relatívnych počiatkoch, všetko je ešte milé a pekné, ale ľudia sa, bohužiaľ často, menia... raz môže nastať čas, že ti bude robiť prieky a neviem čo a pre debilných pár percent na LV sa ho nezbavíš :(
Ďalej, ak som správne pochopila a písala príspevok o 16:11 tak by si bola fakt totál hlúpa prepísať mu polovicu za jeho 20000. ako poznamenala kdesi iná žena, namieste bola jej otázka, či ti dal aj on polovicu peňazí z predaja svojho bytu? 🙂

Ak máš pocit, že váš vzťah je krásny a že je to len také jemné nedorozumenie, tak mu navrhni prípadne to, čo som uvádzala predtým. byt 170000 (manžel bude na LV na 50%, ale iba ak splatí zvyšok tvojej hypotéky v hodnote 67000) vtedy to bude finančne vyrovnané a môže byť 50% spoluvlastníkom. za žiadnych iných okolností by som neprepisovala nič. ešte sa stane, že ťa môže obalamutiť, ty mu prepíšeš 50%, čiže hodnotu 85000 a on sa o tri roky kdesi s nejakou zdekuje a okrem toho, že bude žiadať od teba 85000 (vlastne cenu vyššiu ako je tvoja súčasná hypotéka), tak hodí na súd aj to, že chce polovicu splátok za trvanie manželstva. ak bude mať super právnika.....všetko sa môže stať, aby si sa ešte neobabrala...

panelacikova
4. jún 2020

@777januska777 peniaze z predaja bytu, ktorý on nadobudol pred manželstvom sú iba jeho keď už..... a aj keby ich investoval do ďalšej spoločnej nehnuteľnosti, vždy sa dá na súde "operovať" s týmto faktom, že napríklad za dom v hodnote 200 000 dal on napríklad 50000 peňazí, ktoré mal ešte z nehnuteľnosti, ktorú nadobudol za slobodna, takže to nie je celkom pravda, čo píšeš... jeho majetok je jeho, jej je jej. tu ide len o majetok nadobudnutý za posledný rok, čiže za obdobie, čo sú manželia. nič iné nie je spoločné. IBA ak, pozor, by jeden z nich umrel, druhý dedí, to áno. Dedí aj to, čo bolo nadobudnuté za slobodna.

panelacikova
4. jún 2020

@sasa1310 ja som bola v takej situácii niekoľko rokov. a chápala som, že nemám na danú nehnuteľnosť nárok, lebo si ju kúpil bývalý a bývalý mal na to aj hypo a platil ju. lenže sme žili spolu, tak sa peniaze pokladali za spoločné. našťastie, že to bolo tak, lebo keby to bolo opačne, tiež by všetkým vykrikoval, že mňa aj decko "živil"... v podstate to vykrikoval aj tak. a to som bola v JEHO byte, prachy šli hlavne na úpravy a rekonštrukciu JEHO bytu a starala som sa aj o "JEHO" dieťa, nie je to dieťa iba moje... takže asi tak. som rada, že som šla od neho preč. keby som bola bývala sviňa, tak by som ho mohla ešte pekne ošklbať, ale kašlala som naňho. ale faktom ostáva, že som chápala a rešpektovala fakt, že byt je jeho a nežiadala som od neho, aby mi polovicu prepísal. mala som iné riešenia, do ktorých by sme boli šli pol na pol a boli spoluvlastníkmi, ale to on odmietol... píšem to niekde v tejto diskusii...

dilino
4. jún 2020

na tvojom mieste by som o tom ani neuvažovala povedala mu argumenty a je jeho vec ako to vezme je to moje a hotovo nikdy by som ni neprepisovala byt ktorý by som nadobudla pred manželstvom hodnota bytu je už teraz 170 tisic eur a on dal do prerabky 20 tisic to by som mu vyplatila radšej tých 20 tisic ako mu potom vyplacať s polovice bytu ktorý si si roky zveľadovala ja by som to neurobila nikdy to bolo tvoje pred manželstvom tak nech je to tvoje aj po rozvode poisti sa môže prísť hoci čo rozvediete sa a ty a dieťa čo ostanete na ulici veľa príbehov tu bolo na MK že doplatili na svoju naivitu píšeš že ste rok manželia to je nič rok prečo asi predal svoj byt svoje peniaze si odložil na svoj účet a tvoje by bral presne aj aj si myslim že špekuluje ak by si mu prepisala polku mysliš si že ťa bude milovať viac podľa mňa tiež niečo špekuluje predal svoj byt chce polku s tvojho prepišeš naňho rozvediete sa a ty mu podiel z bytu ktorý si mala za slobodna musiš vyplatiť treba ti ťahanice roky po súdoch platiť právnikov a zbytočné problémy načo si robiť problémy ked nemusiš či sa on riadi heslom čo je tvoje je aj moje a čo moje do toho ťa nič neprepisuj prosím ako pisal tu prispievateľ že ti bude davať vydavky tvoj muž ktoré materska nepokryje och už by mi len blikalo nielen na červeno ale aj čierno zlož dole ružove okuliare teraz to sice povedal lenže nakoniec môže všetko dopadnuť ináč už to deli teraz neprepisuj nič zlé dopadneš a nebudeš mať kam ísť tak čo s dieťatom kam pôjdeš len preto že ked bol čas si nerozmyšľala ty si len byt nechaj sama na seba plať si hypotéku a na ostatok ked s tebou býva nech ti príspieva máš tu aj ženy ti pišu ktoré zažili na vlastnej koži že príšli o to svoje nedaj sa spracovať on nech má svoje ty svoje prečo si nekúpi byt za tie peniaze čo má nech sa zabezpeči byvanie načo to predal nemusel tam bývať nik stačilo to iba platiť ked nechcel podnajomnika ako vieš vopred že ťa bude na materskej zabezpečovať čo ked ti bude vydeľovať peniaze ja by som keby že som na tvojom mieste fakt sakra si rozmyslela mať s nim dieťa ale to zmyšľanie mám ja pišeš chodil nahnevaný tak ked si sa ho opytala že čo mu je tak si sa dozvedela kto vie kto mu dáva rozum do hlavy kaleráby že ked prišiel s tým je to cielene a po roku manželstva by som neverila že má dobré umysli ja príklad dám do prerabky 20 tisic ale chcem polku trhovej hodnoty bytu no takých by bolo múdrych ty ešte budeš bohu dakovať že si o ten byt neprišla a neprepisala mu polku v prípade rozvodu ty svoje máš on nie vyplatiš mu čo do bytu investoval a stale je to menej ako polovica rozmyšľaj racionálne a nič neprepisuj moja rada nikdy by som neprepisala na niekoho niečo čo bolo pred manželstvom len moje a tak ked sa rozvediete všetko sa môže stať tak nemusiš nič zhanať ísť bývať do drahého prenájmu, alebo nedajbože zlé skončiť v azylaku nikdy nevieš čo sa môže stať oklamať ťa dnes oklame aj vlastná rodina zažila som to na vlastnej koži viem čo to je takže aj muž ťa môže ľahko obrať ak by si mu polku prepisala kto vie ako by sa začal chovať po pár mesiacoch tlačil by na teba môže si najsť ohrievačku postele a ty to tak máš iste a nemusiš sa bať aj ja mám svoje vlastné bývanie aj priateľ má svoje ale nikdy ani on ani ja by sme neprepisovali na nikoho žiaden majetok po svatbe razom by sa ten tvoj po prepise polky bytu začal chovať no to by si len vydela že by si ho ani nepoznala v jeho správaní a už navratu cesty nazad niet to rozmysli si skôr než bude neskoro nebud zúfala nič ja by som mu to vysvetlila na tvojom mieste že ako sa veci majú drž sa a nič nikomu neprepisuj ako ti tu píšu ostatne ženy nielen ktoré to zažili na vlastnej koži ale aj tie ktoré by nikdy majetok neprepisali to bude ten byt tvoja poistka v prípade rozvodu mu zbališ veci a budeš šťastna bohu dakovať že si si zachranila bývanie.

panelacikova
4. jún 2020

@dilino Veta šialene dlhá 😀 A šialene pravdivá 😉

ljzozv
4. jún 2020

Ok... Zoberme si to teda z inej strany...
Keď že dieťa (stále neviem ani čo vôbec nejaké má autorka) bude na svete a keďže sme za rovnoprávnosť, tak autorka pôjde do Roboty a manžel zostane na materskej. O tej predpokladám nikto nemáme ilúzie v akej je výške spolu s rodičovským. Takže autorka bude chodiť do roboty, zo svojej výplaty najprv zaplatí hypotéku, potom bývanie, a samozrejme mala by aj mužovi niečo dať do ruky, veď sa stará o spoločné dieťa. V tomto prípade by bolo všetko fér?
Od začiatku ak majú vymedzené moje a tvoje peniaze, nemajú určené naše, tak pri väčšine párov vždy dôjde k hádkam. Bohužiaľ.
Áno verím autorke, že má citový vzťah k danej nehnuteľnosti, ale teda nemali ísť do jej bytu ale do jeho bytu a ten prerobiť. A nech autorka sa vcíti do rovnakej situácie keby teraz ona bola. Byt svoj predala, má síce nejaké peniaze na účte, ale majiteľ bytu je len jej muž a ona vložila peniaze do prerábky, ale on ju nechce zapísať do lv, lebo veď ona ten byt nekupovala s ním... Len o tomto hovorím... Skúste to otočiť a čo by ste vtedy radili.. vravím že je to zlá situácia a nevidím to ružovo.
Lebo čo chcete alebo nie. Dana nehnuteľnosť mala v danú okamih určitú hodnotu, nemôžete brat v úvahu aktuálnu cenu ak by sa mali vyrovnávať. Keď už tak cenu pri svadbe. Lebo aj on do bytu, ktorý nie je jeho investoval. A nehrajme sa na city, že on tam tiež býva.. aj autorka tam býva a keďže sú dvaja, tak náklady si tiež delia a môže tým pádom niečo odložiť, lebo niečo asi zafinancuje on a ona prebytok prachov môže dať na mimoriadnu splátku.

sasa1310
4. jún 2020

@panelacikova keby si ostala v prvom vzťahu. Neriešila by si svoju budúcnosť? Nevadilo by ti to, že žiješ a bývaš v niečom, čo nikdy nebude tvoje? Sú typy ľudí, že im to nevadí. Riešia len prítomnosť. Mne by to veľmi vadilo. Investoval do jej bytu, neprišiel s holým zadkom. Tak určitá časť mu patrí. To, že sa byt spláca je tiež jeho spoločná zásluha. Nie iba jej. Takže nárok nejaký má.
Po roku sa hádať o majetok a riešiť tvoje a moje je začiatok konca. Nie iba z jeho strany

sasa1310
4. jún 2020

@dilino máš trošku zlú matematiku. Byt má hodnotu síce 170 000 eur, ale tú hodnotu ešte len splácajú. SPOLOČNE. Čiže aj jeho nadobudajúca časť stále narastá. Neostal na 20 000 eur

panelacikova
4. jún 2020

@ljzozv Ale pri všetkej úcte, toto je choré. Sú rok svoji, ROK!!! nie 10 či 20 rokov, ale rok. A on zrazu začína riešiť, že chce byť spoluvlastník nehnuteľnosti v hodnote 170 000, pričom investoval do nej 20 000? To ti fakt pripadá fér? Navyše, autorka uvádza, že za ten rok si svoju hypo platila ona sama. čiže ide len o tých 20 000... to ste niektoré veľmi štedré takýmto spôsobom. On mi pripadá ako zlatokopka, ktorá si vezme chlapa, ktorého chalupa má hodnotu pol milióna eur a chce sa zrazu stať spolumajiteľkou, no nič v zlom, ale takú ženu nazvete mnohé z vás "štedrých" že kurva a zlatokopka. ja takisto 🙂 ale keď chce toto muž, tak je úbohý chudák a žena, ktorá si svojou šikovnosťou dokázala zabezpečiť slušné a hodnotné bývanie, je vo vašich očiach špekulantka? no toto...
@sasa1310 nesplácajú ho spoločne. sú spolu rok a za ten rok to platila autorka, ak som celú diskusiu pochopila správne. možno nie, ale tak mi to vzišlo z tých diskusií... predstav si pre zmenu situáciu opačnú u teba. bývaš v dome, jeho hodnota je 100 000, vydáš sa za muža, ktorý do neho investuje 5 000 a on zrazu bude chcieť mať polovičný podiel, lebo investoval a lebo je manžel??

dilino
4. jún 2020

@sasa1310 ved napisala že hodnota stupla na 170 tisic a on do prerabky dal 20 tisic ved každa tu tak piše.

panelacikova
4. jún 2020

@sasa1310 v predchádzajúcom vzťahu som mala návrh, ktorý on neprijal... očividne sám cítil, že so mnou nechce byť. môj návrh bol, že ja predám svoj byt (vtedy mal hodnotu okolo 40 000) - to bolo pred 10 rokmi. navrhla som mu, nech si on vezme tiež hypo 40 000 a že potom kúpime spoločne 3-izbák, budeme spoluvlastníkmi v rovnakom podiele a zo zvyšku peňazí ho prerobíme a zariadime.. no on po porade s mamičkou zmenil rétoriku. najprv totiž súhlasil so mnou, že fajn, je to spravodlivé, no mamička rozhodla inak. dala mu svojich 20 000 eur, on si vzal 60 000 hypo na seba a kúpil byt na seba. jediné, čo bolo mne ľúto, že som bola tehotná a verila som v ten vzťah, preto som chcela, aby sme si bývanie riešili iba my dvaja a spoločne. on sa rozhodol po rodinne porade inak, takže mal on svoj byt, ja svoj. bývali sme uňho, môj sme prenajímali istý čas, potom som ho predala. peniaze som mala na účte, strácali na hodnote (to je dlhý príbeh, že prečo ležali na účte...). Faktom ostáva, že tiež mal jeden taký prišahaný návrh, že však zrekonštruujme ten jeho byt, že však mne ležia peniaze na účte, mohli by sme mať pekné bývanie a bla bla bla... Vtedy áno. Vtedy som mu povedala, že OK, ale chcem polovicu bytu, keď mám doňho vraziť moje úspory. To sa mu už nepáčilo. Takže byt ostal aký bol, moje peniaze ostali aké boli. Dnes som aj rada, že to tak dopadlo... Ale akceptovala som to, že je to jeho nehnuteľnosť, rozumieš.

sasa1310
4. jún 2020

@dilino si nepochopila. Hodnota je síce 170 000 eur, ale oni tú nehnuteľnosť iba splácajú. To znamená, že ona neinvestovala 150 000 eur a on 20 000 eur. Ale oveľa menej a on oveľa viac investuje do "cudzieho" bytu, keďže ho spoločne splácajú. Dajme tomu hypotéka je 100 000 eur, tak on z toho bude mať 50 000 eur k 20 000 eur investíciu do jej bytu. Keď spoločnými silami splatia hypotéku.

sasa1310
4. jún 2020

@panelacikova a presne to čo tvoj priateľ chcel urobiť, urobila autorka.

panelacikova
4. jún 2020

@sasa1310 čítala si diskusiu? Baba ten byt kúpila kedysi za 100 000. ceny idú hore, niečo v ňom dala dokopy za vlastné, niečo prispel on (tých 20 000). tým, že ceny rastú a tiež že ho zrekonštruovali, vzrástol na trhovú hodnotu 170 000. ale ona keď ho kupovala, brala si hypo, ktorú dodnes platí ona. dnes jej ostáva vraj 67000 hypo. jej hypo, ktorú platí sama ešte aj od času, čo sa vydala, teda rok. stále ma nepustí matematika.... byt znalec v prípade rozvodu ohodnotí na 170 000 a tak manžel začne požadovať 85000 vyplatiť. v skutočnosti však investoval 20000. opakujem sa, nehovoríme tu o 10 či 20-ročnom manželstve, ale o roku. po roku ju začal muž žiadať, aby bol na LV...
@sasa1310 bože, ty asi nevieš čítať. veď urobil to aj ex-priateľ, ale ja som to AKCEPTOVALA!!!!!!! pretože je to normálne, boli to jeho prachy a prachy jeho rodičov. ten byt kúpil za 80 000, dnes má v žiline hodnotu tiež asi 130 000. keby mi bol vtedy vyhovel, teraz by som mohla od neho žiadať 65000 vyplatiť. viac, než on bral hypo na ten byt. veď to by som bola aká sviňa? taká, akou sa môže stať aj manžel autorky...

sasa1310
4. jún 2020

@panelacikova vieš, iné je keď byt by mala splatený a on dá smiešnych 20 000 eur na prerábku. Tak vtedy ok. Ale keď ten byt budú splácať spoločne 30 rokov, tak prečo by nemal mať nárok. Ako manželia splácajú hypotéku spoločne.

ljzozv
4. jún 2020

@panelacikova rok spolu a ktovie koľko spolu bývali predtým. Malo informácií máme.
Stále opakujem, že keby to bolo v opacnom garde, tak jej všetci radíte, aby išla preč od takého muža, lebo čo keď dôjde k rozvodu a pôjde s prázdnymi rukami.... Zostane jen dieťa na krku, ale žiadny majetok.
Neviem či ho napísať do spoluvlastníctva aj ako spoludlznika alebo mu dať len nejakú otvorenú zmenku na jeho investované peniaze do bytu. Nevieme ako fungujú normálne thoje, moje, alebo naše. Ak dáva a platí len zo svojho hypotéku na svoj byt, platí rovnako aj do domácnosti?
Ak by to malo byť fér, tak on si kúpi svoj byt, teda , bude asi tiež platiť hypotéku, tak ako budú ďalej fungovať?? Každý platiť zo svojej výplaty svoj byt, načo potom majú byť spolu...
Ja viem ako to ty myslíš, len vôbec neberieš do úvahy , že úplne v rovnakej situácii by mohla byť ona len v opačnom garde. A vtedy by boli rady inakšie, presne podobné ako ty píšeš...
Neviem ako to úplne férovo vyriešiť...

panelacikova
4. jún 2020

@sasa1310 iste, ale kde je napísané, že budú spolu 30 rokov? ak si prečítaš diskusiu, uvidíš, že pôvodne uvažovali o domčeku. zrazu muž o domčeku prestal akosi snívať a radšej sníva, že si opäť kúpi vlastný byt. alebo nech mu žena prepíše polovičku toho jej, pretože on nemá istotu. Vieš, ak by muž mal seriózne záujmy, navrhol by jej niečo v zmysle, že OK, ja som predal byt, predáš aj ty a spoločne zainvestujeme do nejakej novostavby. zainvestujeme spoločne rovnakou sumou, budeme tam zaevidovaní 50/50 a zvyšné peniaze si buď spolu užijeme alebo si každý urobí so svojim zvyškom čo uzná za vhodné... ale on nie. on vyťahuje len to, aký sa cíti ohrozený, už teraz jej dáva najavo, že bude živiť aj ju, aj "JEJ" dieťa.... proste mne to pripadá akoby ju chcel odrbať...

ljzozv
4. jún 2020

@panelacikova tento posledný návrh je skvelý, ale podľa mňa autorka s tým súhlasiť nebude, lebo tento byt im vyhovuje. A zase v tejto situácii všetci majú asi trochu obavu ísť do stavby, v tomto tomu trochu rozumiem...

sasa1310
4. jún 2020

@ljzozv škoda, že predtým nepýtala radu, či má vziať na prerábku od priateľa 20 000. Na byt, ktorý je iba jej a navždy ostane iba jej.

sidicek
4. jún 2020

@mufana tak ale to ste investovali do bytu skoro podobnu sumu. Teraz hypo platíte zo spoločných peňazí, ja by som ho v tejto situácii kľudne dala za spoluvlastníka, mne sa to zdá fér.

panelacikova
4. jún 2020

@ljzozv no.... možno taký začarovaný kruh. ale mnoho žien tu píše z vlastných skúseností alebo zo skúseností ľudí z ich okolia... sú príliš krátko manželmi na to, aby ona mala v neho až takú dôveru :(
@sasa1310 ale čo sa týka prerábky, stále nevidím problém, veď nech mu tých 20 000 dá (nech si navýši hypo, ak ešte nie je tehotná a má dobrú prácu) a bude mať pokoj. keď sa tak muž trasie o bývanie, nech si teda ten byt kúpi (načo ten svoj predával?) a nech sa kľudne doň aj nasťahuje. mne to pripadá tiež všetko divné, ale ja mám už po 40-tke a ja by som teda takúto vec po ročnom manželstve neurobila, žeby som prepísala tak hodnotnú nehnuteľnosť na muža. na muža, s ktorým ešte ani nemám deti a už mi vykrikuje, aké bude mať on na mňa a dieťa výdavky...

sasa1310
4. jún 2020

@panelacikova je blbé, že to rieši po roku. To je fakt. Ale blbé bolo aj to, že vôbec zobrala tých 20 000 eur, keď dobre vedela, že bude mať s tým osobný problém ho zapísať do LV. Tam spravili obaja chybu. Obaja riešia iba svoje peniaze a nie spoločné. A tam je začiatok konca. Ja sama mám jeden byt iba na seba. Ale manžel nerieši, iba ja riešim, keďže som mu viackrát navrhla, že ho zapíšem do LV. Nadobudla som ho sama, tiež neviem, či skončíme spolu celý život. Ale jednoducho to tak cítim. Tuto z čítania cítim iba to, ako každý cíti svoju krivdu. On, že prispel a nedostal a ona, že nadobudla a on málo prispel.

janickacrazy
4. jún 2020

@panelacikova podľa mna si to nepochopila úplne správne a trochu mu krivdíš, ona spomínala, že on jej chce dať ešte nejaké peniaze ako mimoriadnu splátku do toho bytu a až potom by ho napísala na LV, ale teda nespomínala, koľko presne jej chce dať, podľa mna by bolo fakt najlepšie ten byt predať a kúpiť niečo spoločné a každý by prispel rovnako zo svojich penazí