icon

Manžel chce ísť bývať na dedinu

sandra9
Včera o 16:13

ahojte dievcata potrebujem od vas radu. Ide o to ze s manzelom riesime aktualne otazku byvania kedze sme 3 roky v podnajme. Ja som aktualne na materskej no pracu mame obaja v meste kde byvame. Pozerame sa po bytoch aj domoch a manzel chce ist byvat niekam na dediny blizko nasho mesta a nikde inde. Ostat v meste uplne odmieta pre ceny nehnutelnosti. On auto ma soferuje roky jemu je jedno ze bude musiet denne cestovat. Obaja mame prace kde musime byt denne neexistuje moznost robit z domu. Mame kvoli tomu aj dost velke hadky kam ist byvat. Ked som si spocitala cestovne, splatky uveru, popripade kupu parkovacieho miesta ku bytu na dedine vychadza mi v konecnom dosledku suma ako za byt v meste. Prace mame tak ze prejdeme aj peso , ked sa mu v lete pokazilo auto bol rad ze moze prejst peso a pracu ma v mieste svojho bydliska. A to nehovorim o tom ako nervacil to obdobie bez auta ked sme isli niekam na vylet vlakom alebo autobusom. Strasne sa obavam ake to bude po skonceni materskej to denne cestovanie, skolka, skola, praca kazdy nakup ci lekar , zubar stale vsade do mesta autom. Prosim neberte to v zlom ale je vela zienok ktore taketo rozhodnutie olutovali a pokial by sa dalo rada by som v meste ostala. Ja sice vodicak mam od 18 ale auto nemam. Tu som auto ani nikdy nepotrebovala nakolko vsetko mame kusok od domu. Co robit? Riesili ste taku situaciu nezhody ohladom byvania vo vztahu? Ďakujem

Strana
z3
januska12323
Včera o 16:19

Toto nie je na hádky ale na spísanie plusov a mínusov každej možnosti. Koľko by ste minuli mesačne tam a koľko v meste. Je možnosť kúpiť auto aj tebe?

anonym_461e93
Včera o 16:21

Musis mu povedat,ze potrebujes auto,aby ti ho najskor kupil az potom budes suhlasit s dedinou.Ano aj 15min autom z dediny ho potrebujes aj ked ide bus,autom je to rychlejsie.Ale zalezi v akom meste si,ani v meste to neni ziadne terno s tou premavkou.
No kazdy mate ine predstavy o byvani,musite urobit kompromis.
Dom v meste.

joesvk
Včera o 16:25

Chápem ťa Tiež som maximálne spokojná v meste,hoci manžel sníva o dome niekde,kde je kľud. Našťastie to teraz u nás nie je téma.
Neviem poradiť. Ale ako píšu vyššie. Určite potrebuješ auto. A už dopredu mu povedz, že všetky náklady spojené s chodom druhého auta aj nepredvídané-že nikdy nechceš počuť sťažovanie na túto tému. Ani keď bude treba deti voziť hore dole,nech sa nesťažuje.

anonym_40a551
Včera o 16:28

@sandra9 mate na to aby ste si kupili byt v meste ? a na dedine ? Ak ano, sadnut si a spisat dovody za a proti pre obe moznosti... kedysi sme to tak urobili.

reela
Včera o 16:32

Neriesila som tuto dilemu, len ti chcem vyjadrit podporu, tiez by som si zvolila mesto.

sissy27
Včera o 16:35

@sandra9 ja by som nad tym ani neuvazovala. Som mestsky clovek, plus mate male deti, takze najblizsich niekolko rokov budete akurat tak taxikarmi, lebo praca, skola, skolka, kruzky, za kamaratmi deti (alebo ich strpiet u vas), k lekarovi, zubarovi, kino, divadlo… nie, dakujem. K tomu zivit dve auta - ak mas vozit dve deti, tak nech zabudne na to, ze ta vybavi 15r citroenom c3, ale nieco rozumnej velkosti a bezpecne, co samozrejme aj nieco stoji.
By ma celkom zaujimal cenovy rozdiel byt v meste vs. byt 15-20min od toho isteho mesta.

anonym_5f3942
Včera o 16:38

Môj nikdy nechcel bývať v byte, tak sme v dome na dedine 25 rokov, deti mali ms ZŠ na skok a z nikoho neuviedlo. K zubárovi a pod nechodís každý deň

anonym_abb164
Včera o 16:46
@sissy27

@sandra9 ja by som nad tym ani neuvazovala. Som mestsky clovek, plus mate male deti, takze najblizsich niekolko rokov budete akurat tak taxikarmi, lebo praca, skola, skolka, kruzky, za kamaratmi deti (alebo ich strpiet u vas), k lekarovi, zubarovi, kino, divadlo… nie, dakujem. K tomu zivit dve auta - ak mas vozit dve deti, tak nech zabudne na to, ze ta vybavi 15r citroenom c3, ale nieco rozumnej velkosti a bezpecne, co samozrejme aj nieco stoji.
By ma celkom zaujimal cenovy rozdiel byt v meste vs. byt 15-20min od toho isteho mesta.

@sissy27 hej, keď nikdy nešoférovala, treba jej rovno luxusné SUV, prečo by mala rozbiť starú C3? Koruna by jej z hlavy nespadla, ak by rok- dva jazdila na nejakom lacnejšom staršom aute. Rozmláti nové auto a zadĺži sa na roky rokúce.

lenka.25
Včera o 17:05

No hlavne sa veľmi mýliš . Nie že tvoj muž ma auto , ale vy máte auto , ste snad manželia ? Či ako to u vás funguje . Pekne kondične jazdy a kúpa auta . Bez toho na dedinu ani omylom . Aké ja by som nešla na dedinu , ani keby mi tam stal nový Cayenne

anonym_2c4791
Včera o 17:09

@sandra9 Treba si sadnúť a spísať plusy a mínusy dom na dedine alebo byt v meste. Za mňa by to bolo dom na dedine.
Príklad my keď sme hľadali tak v meste boli byty okolo 150k a domy vyše 200k. Nakoniec sme kúpili dom na dedine za 80k.
Mám 3 deti a škôlku školu po ruke, pracujem tu v dedine, lekár, zubár, obchody, všetko obeham peši.
Mesto máme 10 km od nás a raz za čas keď ideme do kina alebo niekam na výlet tak idem na aute.

svetlonos
Včera o 17:16

A presne preto bývame v meste! Muž berie ohľad na mňa. Nemám vp a tu mám všetko - doktorov, potraviny, úrady, škôlky, školy. Nemala by som chut dradakat sa busom s deťmi k dr napríklad.
Je parádne sebecký. Ten môj, keby je sám, ide kľudne bývať na samotu najradšej, ale má rodinu. Ja by som nešla, bola by som úplne mimo ostatnych a všetkého potrebného.

anonym_82b0b8
Včera o 17:26

Ako tu už niekto spomenul, treba napísať plusy a mínusy. Porátať všetky náklady. Vyriešiť logistiku. Darmo ti tu ja napíšem, že som maximalne spokojná na dedine. Tak isto sú totálne zbytočné komentáre žien, že by nikdy na dedinu nešli. Každý sme iný typ. Nikdy táto debata ešte nepadla? Ono je totiž dosť zásadné ak je niekto mestský a niekto dedinský typ.
Má tá dedina školu, škôlku, obchod? Je naozaj nevyhnutné, aby ste kupovali parkovacie miesto? Ako často chodia do mesta autobusy? Ako ďaleko je dedina od mesta? Vieš, ja bývam na dedine 6 minút od začiatku mesta a tak 15 minút od centra a absolútne nie je problém dochádzať. Ale neviem ako je to u vás. Iba podotýkam, že to hneď nemusí byť strašný problém. Autobusy jazdia pravidelne, deti sa do školy dostanú a škôlka tu je.

thirstymonk
Včera o 17:35

Bývanie na dedine je top, ale. samozrejme, nie je to pre každého. My sme tiež pošli z mesta zo 7 tisic obyvateľmi na dedinu s 800 obyvateľmi, cca 100km ďaleko a je nám tu sveta žiť.

zabka79
Včera o 17:40

@sandra9 ja som sa po 9 rokoch vratila do mesta. Uz to bolo neunosne na vsetko sadat do auta a vsetko bolo daleko.

anonym_6283f5
Včera o 17:46

@sandra9 preboha, len sa nenechaj zdeptat a povoliť tu dedinu. To bude pre teba konec. Dochádzanie do mesta za prácou, logistika s dieťaťom, škôlka, práca, a naspäť nákupy, s deckom cestovať prímestskú dopravou, to je za trest. Nikdy v živote. V meste môžeš ísť k lekárovi s horúčkou a deckom a na dedine čakať na autobusy čo chodia raz za.100 rokov. Je to neúnosné.

oblecenie99
Včera o 17:54

@sandra9 Aj môj sníval. Sníva ďalej.

V tomto som nebola ochotná ustúpiť ani o milimeter. Tu žiadny kompromis neprichádzal do úvahy, ani žiadne "ešte sa o tom.porozpravame", lebo keby sme do toho išli, tak by vo vzťahu ku mne tiež nebol žiadny kompromis, nakolko bolo evidentné, že GRO roboty okolo presunov a logistiky okolo detí, premiestňovania, by bolo na mne, keďže jeho pracovná doba je taká, že by sa to ináč nedalo.

A predstava, že v zime pôjdem z tmy do tmy, a že ten dom si ani neuzijem, lebo v ňom najmä len prespávam, na všetko a všade potrebujeme aspoň dve autá, a že decká bude baviť dvor iba do istého veku, a mňa zahrada nikdy, lebo som k tomu nikdy nemala ani vzťah v žiadnej forme (ja som na dedine vyrástla) ma teda vôbec nenadchla.

zara1357
Včera o 17:57

@sandra9 mňa by zaujímal dôvod prečo manžel chce ísť bývať preč z mesta na dedinu?

betulinka1
Včera o 18:00

@sandra9 nesla by som na dedinu ale hladala by som kompromis. Kupime byt a nejaku zahradku v záhradkárskej oblasti blizko, kde sa moze muz realizovať. Dom zase nie je taka sranda pre dvoch pracujúcich. A naco budete dvaja cestovat hore dole. Plus skola, kruzky, kamosi. To stale deti treba aj v meste vyvážať a nie to este z dediny.

anonym_af33fc
Včera o 18:00

Mal som nový dom v dedine neďaleko krajského mesta, asi 15–20 minút autom od centra. Nakoniec som ho predal a kúpil som si veľký byt priamo v meste, kde mám všetko po ruke a auto už prakticky nepotrebujem. Navyše mám aj vlastné parkovacie miesto. dobry deal to bol

anonym_73e3ff
Včera o 18:05

ak nemas auto a ani neplanujes -nesla by som .. dom je super zahrada pri detoch tiez..ale dom nieje len to co stoji,,, on stale daco potrebuje.. opravy zahrada,kurenie,cestovanie.. v zime tam skapal pes ... zvedave susedy hluk zo zvierat smrad v lete ... ja mam maly domcek hned za mestom s mini zahradkou -cize nesadim a nechovam a mne to uplne vyhovuje.. skuste ked tak daco take pohladat..ale ak mu ide len o setrenie penazi-domom neusetri ,,alebo mu odvez auto na mesiac prec a nech sa stara o deti doktorov nakupy - a potom uvidi ako sa citis ty ,,uz raz bez neho bol-mozno zabudol-treba mu to pripomenut

anonym_9cab63
Včera o 18:08

Aj keby dedina vyšla lacnejšie, nešla by som tam. Čo budeš mať potom zo života? Deti bude rozvážať on?
Nie, v žiadnom prípade

janinah
Včera o 18:22
@betulinka1

@sandra9 nesla by som na dedinu ale hladala by som kompromis. Kupime byt a nejaku zahradku v záhradkárskej oblasti blizko, kde sa moze muz realizovať. Dom zase nie je taka sranda pre dvoch pracujúcich. A naco budete dvaja cestovat hore dole. Plus skola, kruzky, kamosi. To stale deti treba aj v meste vyvážať a nie to este z dediny.

Kazdy svoje auto to bezpidmienecne.ak bude jedno auto tak ho bude pouzivat ten ktory bude riesit deti a nakupy.
@betulinka1 nieco na tej zahrade posadia a min.obden budu chodit polievat? Po praci a popri detoch este sj toto? To ozaj nie

anonym_abb164
Autor odpoveď zmazal
zltalienka
Včera o 18:36

@sandra9 ked si to spocitala, ze je to vlastne financne narovnako, co na to manzel povedal? Financie uvadzas ako hlavny (vlastne jediny) dovod preco chce ist "na dediny". Porovnavas byt v meste a byt v dedine, kde je potrebne dokupit parkovacie miesto, takze typicke vyhody dediny v podobe domu a zahradky odpadaju.

danieli
Včera o 18:56

Nesla by som, utrpis ty a dieta, pojde do skolky, skoly, kruzky, ak budete v meste, dieta moze pomerne skoro zacat chodit same do skoly, zo skoly, bude mat kamaratov v meste, ku ktorym vie zajst samo, bez taxikarcenia rodica, rovnako to plati pre lekara zubara kruzky, byvam v mensom meste pri vacsom a viac nez 10 rokov vozim deti do vacsieho do skoly, maju spoje, ale nestihali by kruzky, ktore maju v oboch mestach, toto manzel teraz nevidi, ale ja denne stravim v aute aj 3 hodiny, podla situacie a rozvrhov, nevadi mi to, len nie je to pre kazdeho a zvlast ak mate teraz vsetko v pesej dostupnosti ani parom volov by ma nedostal prec, my sa casom mozno prehodime do vacsieho mesta

pralinka25
Včera o 19:02

mne ziadne peniaze nestoja za strateny cas. ja som narovinu muzovi povedala ze na dedinu nikdy nepojdem. vedel ze cez to vlak u mna nepojde. mam dodnes v zivej pamati ako vsetky kamosky a spoluziacky z dedin vecne riesili dilemu posledneho alebo prveho autobusu, ked bola najlepsia zabava museli utekat na autobus.
kruzky, kultura vecne ustupky.
kolegyna v zime par krat dosla neskoro lebo jednoducho jeden dva spoje vynechali.
ak niekto nie je vyslovene typ na dedinu alebo tam nema kompletne zazemie a nie je to jeho rodna dedina tak je to utrpenie. niekomu ot nevadi ba priam naopak vyslovene mu to vyhovuje to je ine ale tebe ocividne nie.
mne vyhovuje ze v meste je milion moznosti, ze sa aj pesi da zajst kam portrebujem. ze nemusim decka donemoty rozvazat. ze usetrim kopec casu na dochadzani...
chapem ta autorka.
inak je tu milion tem o tomto - ze udia kupili domy v naivnej predstave a ako si skomplikovali zivot. daj mu precitat. mozno vobec nevie comu sa to chce upisat. mate dieta to vam este tiez moze pekne skomplikovat presuny.

betulinka1
Včera o 19:02
@janinah

Kazdy svoje auto to bezpidmienecne.ak bude jedno auto tak ho bude pouzivat ten ktory bude riesit deti a nakupy.
@betulinka1 nieco na tej zahrade posadia a min.obden budu chodit polievat? Po praci a popri detoch este sj toto? To ozaj nie

@janinah nemyslim si, ze jej manzel chce pestovať a preto chce dom. Skor si predstavuje grilovacky a deti výbeh. Inak za nami je záhradkárska osada a normalne ludom funguje zavlažovanie 😉. Majú aj elektrinu, vodu, studne a paradne chatky, niektore na celoročne byvanie, bazeny. Uz sa tam moc nepestuje. Cez Covid tam aj mnoho z nich bývalo. Vyhoda, ze to maju na konci mesta.

vilma7
Autor odpoveď zmazal
vilma7
Včera o 19:19

Tiez som chcela dom a vies co, som stastna ze sme kupili byt (byt s vladtnym vchodom. Poschodovy. Dve velke terasy takze sa citim ako v dome...ale v meste. Niet nad vacsie moznosti a vyhody ako mat vsetko za rohom. Ci uz kruzky, kniznica, vlaky, atd. Ano k zubarovi nechodis denne, ale aj tak. Ides v meste na ihrisko je plne. Ides v dedine je prazdme, kazdy ma svoje vlastne na dvore...ja by som v zivote nemenila a hlavne duplom ked sa vsetky kamaratky z dedin stazuju ako maju vsetko daleko a musia vsade chodit auto....na nexaplatenie.

viestta
Včera o 19:36

@sandra9 a manzel ma vyriesenu aj logistiku na najblizsich 10 - 15 rokv pre deti? Skolka, skola, kruzky... Ako toto chce riesit? Ci tak daleko este jeho uvahy nedosli?

Strana
z3