icon

Manžel chce ísť bývať na dedinu

sandra9
3. mar 2026

ahojte dievcata potrebujem od vas radu. Ide o to ze s manzelom riesime aktualne otazku byvania kedze sme 3 roky v podnajme. Ja som aktualne na materskej no pracu mame obaja v meste kde byvame. Pozerame sa po bytoch aj domoch a manzel chce ist byvat niekam na dediny blizko nasho mesta a nikde inde. Ostat v meste uplne odmieta pre ceny nehnutelnosti. On auto ma soferuje roky jemu je jedno ze bude musiet denne cestovat. Obaja mame prace kde musime byt denne neexistuje moznost robit z domu. Mame kvoli tomu aj dost velke hadky kam ist byvat. Ked som si spocitala cestovne, splatky uveru, popripade kupu parkovacieho miesta ku bytu na dedine vychadza mi v konecnom dosledku suma ako za byt v meste. Prace mame tak ze prejdeme aj peso , ked sa mu v lete pokazilo auto bol rad ze moze prejst peso a pracu ma v mieste svojho bydliska. A to nehovorim o tom ako nervacil to obdobie bez auta ked sme isli niekam na vylet vlakom alebo autobusom. Strasne sa obavam ake to bude po skonceni materskej to denne cestovanie, skolka, skola, praca kazdy nakup ci lekar , zubar stale vsade do mesta autom. Prosim neberte to v zlom ale je vela zienok ktore taketo rozhodnutie olutovali a pokial by sa dalo rada by som v meste ostala. Ja sice vodicak mam od 18 ale auto nemam. Tu som auto ani nikdy nepotrebovala nakolko vsetko mame kusok od domu. Co robit? Riesili ste taku situaciu nezhody ohladom byvania vo vztahu? Ďakujem

Strana
z5
lenka.25
12. mar 2026
@tzatzik

@lenka.25 Jasné, že môže. Ale taká by nevyžadovala, aby jej partner automaticky prenechal polovicu svojho majetku. Alebo rovno celý? 😃 Ja by som si v živote nedovolila nárokovať na manželovo auto, byt ani iný majetok, keď je raz jeho. Ale to je otázka svedomia a cti.

@tzatzik akej cti prosim ta . Snad sa dvaja ľudia berú z lásky a platí v dobrom aj v zlom . V bohatstve aj v chudobe . Prídu deti , logicky jeden z manželov bude mat nižší príjem , či už žena alebo muž , podľa toho kto ostane s dieťaťom na materskej , zas vec dohody . A tu ide konkrétne o to , že manžel chce ísť na dedinu , manžel ma auto a evidentne ho vôbec nezaujíma , ako žena a hlavne koľko časovo jej to denne bude trvať dochádzať do práce. Ale on auto ma , ona nie , tak to je čo za chruňa ? Tu v tomto príspevku vidím len potreby muža , sko keby jeho žena bola úplne nepodstatný článok .

tzatzik
12. mar 2026
@lenka.25

@tzatzik akej cti prosim ta . Snad sa dvaja ľudia berú z lásky a platí v dobrom aj v zlom . V bohatstve aj v chudobe . Prídu deti , logicky jeden z manželov bude mat nižší príjem , či už žena alebo muž , podľa toho kto ostane s dieťaťom na materskej , zas vec dohody . A tu ide konkrétne o to , že manžel chce ísť na dedinu , manžel ma auto a evidentne ho vôbec nezaujíma , ako žena a hlavne koľko časovo jej to denne bude trvať dochádzať do práce. Ale on auto ma , ona nie , tak to je čo za chruňa ? Tu v tomto príspevku vidím len potreby muža , sko keby jeho žena bola úplne nepodstatný článok .

@lenka.25 S tým úplne súhlasím. Ale my sme tu riešili, že podľa teba je správne, keď mužovi po svadbe nezostane nič.

lenka.25
12. mar 2026
@tzatzik

@lenka.25 S tým úplne súhlasím. Ale my sme tu riešili, že podľa teba je správne, keď mužovi po svadbe nezostane nič.

@tzatzik to som nepovedala . Možno si zo zle pochopila z kontextu . Proste raz sme manželia a tak ako aj auto , aj rozhodnutia by mali by spoločne . Nie že ja mám a druhy nech sa zariadi ako chce .

tzatzik
12. mar 2026
@lenka.25

@tzatzik to som nepovedala . Možno si zo zle pochopila z kontextu . Proste raz sme manželia a tak ako aj auto , aj rozhodnutia by mali by spoločne . Nie že ja mám a druhy nech sa zariadi ako chce .

@lenka.25 To tiež nie. Ale my sme mali každý pred svadbou vlastné autá a vlastné byty. Nič z toho sa po svadbe nestalo spoločné. Keď moje auto dožilo, ďalšie, čo sa kúpilo, bolo už spoločné, takže teraz máme jedno jeho a jedno spoločné. Ale to, čo sa nadobudlo pred svadbou, zostáva pôvodnému vlastníkovi.

lenka.25
12. mar 2026
@tzatzik

@lenka.25 To tiež nie. Ale my sme mali každý pred svadbou vlastné autá a vlastné byty. Nič z toho sa po svadbe nestalo spoločné. Keď moje auto dožilo, ďalšie, čo sa kúpilo, bolo už spoločné, takže teraz máme jedno jeho a jedno spoločné. Ale to, čo sa nadobudlo pred svadbou, zostáva pôvodnému vlastníkovi.

@tzatzik veď to je v poriadku . Ale potom nemôže jeden toho druhého odrezať od sveta , lebo on ma a druhy nemá . Tak to treba vyriešiť k spokojnosti obidvoch . Nie, že ja chcem a ten druhy nech sa zariadi ako chce a nezaujíma ma to . A take auto ja beriem úplne ako spotrebnú vec . Je pravda , že ja mám svoje , muž ma svoje , ale keby jeden ma auto napríklad po nehode a je dlhšie v servise , tak to druhé auto bude využívať ten , ktorý ho bude viac potrebovať . Nie že to je moje a moje a ty chod na nákupy a pre decka kľudne aj hodinu autobusom

tzatzik
12. mar 2026
@lenka.25

@tzatzik veď to je v poriadku . Ale potom nemôže jeden toho druhého odrezať od sveta , lebo on ma a druhy nemá . Tak to treba vyriešiť k spokojnosti obidvoch . Nie, že ja chcem a ten druhy nech sa zariadi ako chce a nezaujíma ma to . A take auto ja beriem úplne ako spotrebnú vec . Je pravda , že ja mám svoje , muž ma svoje , ale keby jeden ma auto napríklad po nehode a je dlhšie v servise , tak to druhé auto bude využívať ten , ktorý ho bude viac potrebovať . Nie že to je moje a moje a ty chod na nákupy a pre decka kľudne aj hodinu autobusom

@lenka.25 Áno, to je samozrejmosť. Autá si treba striedať podľa toho, kto ktoré potrebuje.

ghoul_
15. mar 2026

@sandra9 by som nešla na dedinu ani bohovi

Strana
z5