icon

Manžel chce ísť bývať na dedinu

sandra9
Včera o 16:13

ahojte dievcata potrebujem od vas radu. Ide o to ze s manzelom riesime aktualne otazku byvania kedze sme 3 roky v podnajme. Ja som aktualne na materskej no pracu mame obaja v meste kde byvame. Pozerame sa po bytoch aj domoch a manzel chce ist byvat niekam na dediny blizko nasho mesta a nikde inde. Ostat v meste uplne odmieta pre ceny nehnutelnosti. On auto ma soferuje roky jemu je jedno ze bude musiet denne cestovat. Obaja mame prace kde musime byt denne neexistuje moznost robit z domu. Mame kvoli tomu aj dost velke hadky kam ist byvat. Ked som si spocitala cestovne, splatky uveru, popripade kupu parkovacieho miesta ku bytu na dedine vychadza mi v konecnom dosledku suma ako za byt v meste. Prace mame tak ze prejdeme aj peso , ked sa mu v lete pokazilo auto bol rad ze moze prejst peso a pracu ma v mieste svojho bydliska. A to nehovorim o tom ako nervacil to obdobie bez auta ked sme isli niekam na vylet vlakom alebo autobusom. Strasne sa obavam ake to bude po skonceni materskej to denne cestovanie, skolka, skola, praca kazdy nakup ci lekar , zubar stale vsade do mesta autom. Prosim neberte to v zlom ale je vela zienok ktore taketo rozhodnutie olutovali a pokial by sa dalo rada by som v meste ostala. Ja sice vodicak mam od 18 ale auto nemam. Tu som auto ani nikdy nepotrebovala nakolko vsetko mame kusok od domu. Co robit? Riesili ste taku situaciu nezhody ohladom byvania vo vztahu? Ďakujem

Strana
z3
zuzanna33
Dnes o 13:10

Čo sa týka financií dovolím si tvrdiť že to vychádza rovnako a často aj viac výdavkov ako v meste! Tiež som mala ružové okuliare a podriadila som sa a teraz by som sa rozhodla inak. Bez auta si ako bez rúk nejde len o deti ako píšu vyššie ale napríklad v mojom prípade musím chodiť 30km na úrady (sociálka, zdravotná a vyšetrenie u lekárov či už mamografiu,sono a pod. Dokonca aj veterinu riešime v meste. Po rokoch sme sa rozhodli aj väčšie nákupy potravín robiť v meste takže ak ste mladá rodinka a chcete mať deti starať sa o záhradu,po prípade zvieratá treba sa dosť obracať. A ešte spomeniem že starší syn taktiež spozná MHD a na Strednú školu sa musí prepravovať sám do mesta. Takže všetko sa dá zvládnuť ale aj finančne, psychicky náročnejšie.

anonym_abb164
Dnes o 13:58
@alexanderkovacs

@anonym_abb164 radsej rozmlatit drahsie auto ako ryskovat jej zivot a zivot deti...

@alexanderkovacs a to ako riskuješ život v C3?

cecilia29
Dnes o 14:10

My s muzom by sme zase umreli v meste. Ale je to na zváženie. Prečo chce ísť manžel na dedinu? Dedina ma množstvo výhod aj nevýhod. Tak isto aj mesto. Každopádne škôlku, školu mate aj na dedine

anonym_2c4791
Dnes o 15:01
@anonym_ca334c

@anonym_2c4791 Tak ano, ked je to taka vacsia dedina kde mate takmer vsetko, tak je to zrejme ine. Samozrejme ze kazdy to ma inak. Kamoska ma 3 deti aní jedno nechodilo na zoaden sport, nikde do ZUS , tak to je hned ina situacia. Ale ked mate deti ktore sportuju a kluby sportoviska su v meste to je zas nieco uplne ine. Pracu mame kazdy uplne inde. Deti su v meste v skole (cca 7km od nasej dediny), muz v praci denne 6-14h v mensom mestecku od mesta cca 9km a ja som v praci od mesta cca 40 km, tiez denne. No je to o drzku to prevazanie nekonecne. Ak mate pracu priamo v dedine (u nas napr. ucitelky v skolke, nejaka predavacka v jednote) tak je to uplne hned ina situacia. My sa nabehame neskutocne. Otacame do mesta denne niekolkokrat tam a spat.

@anonym_ca334c Moje deti chodia na krúžky ako športový, výtvarný, tanečný krúžok a všetko je v rámci dediny. Máme psov a k veterinárovi chodíme tiež ku nám do dediny.
Ale chápem keď niekto pracuje v meste tým pádom aj čo-to precestuje. Ja aj manžel robíme u nás a tým pádom ušetríme na benzín. Ja robím na obecnom úrade a manžel v jednej firme u nás.

anonym_ca334c
Dnes o 16:15
@anonym_2c4791

@anonym_ca334c Moje deti chodia na krúžky ako športový, výtvarný, tanečný krúžok a všetko je v rámci dediny. Máme psov a k veterinárovi chodíme tiež ku nám do dediny.
Ale chápem keď niekto pracuje v meste tým pádom aj čo-to precestuje. Ja aj manžel robíme u nás a tým pádom ušetríme na benzín. Ja robím na obecnom úrade a manžel v jednej firme u nás.

@anonym_2c4791 Ja nevravim o kruzkoch, myslim normalne sportove kluby. To zrejme v obci nemate. Ale budete asi dost velka obec, ked aj veterinara mate.

anonym_ca334c
Dnes o 16:16
@cecilia29

My s muzom by sme zase umreli v meste. Ale je to na zváženie. Prečo chce ísť manžel na dedinu? Dedina ma množstvo výhod aj nevýhod. Tak isto aj mesto. Každopádne škôlku, školu mate aj na dedine

@cecilia29 Hlavne je vo vasom pripade to "my". Lebo ked jeden chce tak a druhy opacne, to nebude dobre.

anonym_ca334c
Dnes o 16:29
@saprofytkaveronika

@sandra9 podla mna nejde vobec o auto. a dam ti radu z mojej praxe - kedze robim v realitach. Ak sa partneri zhodnu, alebo rozhodne o byvani zena, partneri su nakoniec spokojni. Ak sa byvanie prisposobi IBA muzovi, nikdy to potom nefunguje, aj tak sa casom prestahuju (v lepsom pripade). Ty si zena, robis "teplo domova", tazko ho vytvoris niekde, kde ti to bude vadit.
Dalsia vec - ak uz dlhsie byvate v meste, nebude uplne jednoduche si navyknut na dedinu (Aj manzel do istej miery mozno len fantaziruje a realita by ho prekvapila). Ako sa hovori - z dediny na mesto si zvyknes rychlo, z mesta na dedinu si nezvyknes nikdy uplne.
Posledna vec - s tymi presunmi, detmi, skolkou atd mas uplnu pravdu. Je to narocne aj pre akcnych a dynamickych ludi aj v meste, nie to este na dedine.
Ja by som tvojmu manzelovi navrhla ist na dedinu mozno vo vyssom veku, ked budete moct zit pomalsie bez toho, aby vas to obmedzovalo v kazdodennom zivote.

@saprofytkaveronika Uplne si to vystihla. Presne tak to je. Musim dat muzovi precitat ;) Ale jeho z domu uz nikto nedostane. Tolko energie, penazi do toho svojho diela nalial...uz by sa mu velmi tazko odchadzalo. Myslim, ze budem musiet odist sama. A jemu ani slza nevypadne asi. Radsej sa vzda mna ako domu.

cecilia29
Dnes o 16:59
@anonym_ca334c

@cecilia29 Hlavne je vo vasom pripade to "my". Lebo ked jeden chce tak a druhy opacne, to nebude dobre.

@anonym_ca334c áno. Problém u nich je ze jeden chce jedno a druhy druhe. Kto má byť teda ten co "trpi a prisposobi sa ". Ideálne je skutočne aby zvážili +- v oboch prípadoch, a aj cenu, čo ich to bude stáť.

ekira1
Dnes o 17:57

Trochu nechápem, načo chcete kupovať byt na dedine a k nemu parkovacie miesto.. a tiež ako čítam komentáre, máte dosť skreslené predstavy o dedine. Nie je dedina ako dedina, bývame na dedine vyše desať rokov, malý domček, záhradka. Predtým sídlisko. Do práce chodím autom, ráno to mám do mesta 8 minút, poobede domov 15 minút. Škola, škôlka, obchod 5 minút pešo od domu. Krúžky sú i v škole. Na záhrade má dieťa pieskovisko, trampolínu, máme tam gril, vírivku, parkujeme na dvore. Či my či návšteva má kde zaparkovať, na sídlisku sme všetci hľadali miesto. A svätý pokoj, môžem ráno piť kávu na záhrade kľudne v pyžame, v plavkách a nikto nepozerá, večer, v noci nikto nebúcha, môžem i o polnoci pustiť práčku.

anonym_2852ad
Dnes o 17:57

@sandra9 bez auta ani omylom. Manžel sa bude voziť a ty budeš sledovať spoje a keď nahodou nestihnes budes cakat hodinu na dalsi? Na kruzky bude deti vyvazat on? Nákupy auto, doktori auto,.... A dom tiez nie je jednorazová investícia, máte na to ? Budeš popri dieťati a práci behať okllo domu?

Strana
z3