icon

Manžel chce riadiť financovanie domácnosti

cecil36
7. nov 2013

Baby zaujima ma ci je v poriadku, ak muz drzi rodinnu kasu a rozhoduje o tom, ake potraviny kupit, za kolko, chce vylucne on nakupovat (zena ma spravit iba zoznam). Zena ma pristup k peniazom, ale moze z nich na potraviny zobrat a ist na na nakup iba vtedy, ak nieco nevyhnutne potrebuje a v kuchyni jej chyba. Toto nastastie nie je moj pripad, ale potrebujem poradit mne blizkej osobe a potrebujem sa rozhodnut co povedat- poradit podla viacerych nazorov, lebo len moj nemusi byt spravny. Dakujem

maminuska
7. nov 2013

@libka1 ale pochopila, tiež nevadí 🙂

libka1
7. nov 2013

@cecil36 to jej podla mna vobec nepomoze a akurat ho fakt nastve... teraz jej vydeloval 200 eur, takto jej uz nemusi a proste bude od nej ziadat nech z tych co jej chodia na ucet kupuje potraviny... to je uplne jedno na ktorej kopke sa tie peniaze nachadzaju, tam je chyba niekde inde, a pokial mileho manzela neprinuti aby prehodnotil financne spoluzitie tak to dlhu zivotnost mat nebude... inac na margo spomenuteho ze riesit to sudnou cestou, ja vobec takyto system nechapem... ved predsa to musi ist z toho cloveka a ked raz mu to nariadi sud ze mi nieco ma davat, tak to nikdy nebude davat s radostou a tak sa mu na to s prepacenim mozem vysrat 😅 to radsej zdrhnem, aby som taketo nemusela riesit... aj tak to medzi tymi 2 ludmi bude to sudne rozhodnutie trcat ako mur a vsetko kazit... ked sa nedokazu dohodnut na tomto tak na com teda? lakomcom sa treba vyhybat!

maminuska
7. nov 2013

@cecil36
@libka1 ale v každom prípade žasnem kam sa daju až niektoré ženy od muža dotlačiť a čo su ochotné urobit v mene zachovania rodiny.

maminuska
7. nov 2013

@libka1 to súdne dotlačenie alebo návrh na súd na určenie výživného býva často aj výstraha u manžela že fakt už som nasratá a idem to takto riešiť. Časť mužov sa spamätá a svoj postoj prehodnotí , pretože vie že manželka má možnost to takto riešiť a keď nechce prísť o rodinu , tak svoj postoj prehodnotí .
Čast mužov sa nespamätá , sud mu priklepne výživné a on platí , doma je hustá atmosféra a môže to skončit dvojako - manželia sa rozvedú alebo žiju vedla seba ako surodenci .
Takže po čase sa tak či tak rozídu . Ale to aj pôvodný zámer takto smeruje.

libka1
7. nov 2013

@maminuska ja neviem, ja by som si takeho muza nedokazala vazit a nemohol by ku mne ani na krok co by ma prinutil k tomu ze to musim riesit cez sud 😝 ked sa mam sudit so svojou najblizsou osobou, to uz o com je potom... to su fakt take tupe zvieratka ze im to doklapne az na sude ze to zena mysli vazne? dakujem panu bohu za mojho muza mudreho, chapaveho a nelakomeho 😀

barcelona94901
7. nov 2013

@monyccka no ved to..
😖

cecil36
autor
7. nov 2013

@libka1 veru veru ja som tiez vdacna za svojho starostliveho a dobreho muza 🙂

sonagolisova
7. nov 2013

@cecil36 fuha....tak to je potom o inom....ocividne chce mat vsetko pod riadnou kontrolou a ja osobne by som take nieco nezniesla aby mi niketo povedal, ze si nekupim farbu na vlasy, ze som pekna aj tak 🙂 az mi je do smiechu ..to je hrozneeee....u nas chodime tiez spolu nakupovat vacsie nakupy a pozerame na cenu spolu a zvazime co kupime...ale ked ma jeden chut na nieco tak si to do kosika hodi..samozrejme kupujeme normalne potraviny, nie speciality typu kaviar a prsut .. ked to chce mat manzel pod kontrolou kludne nech chodi a nakupuje...odpadne jej starost behat po obchodoch...este by som mu dala urobit tyzdenny zoznam aby pripravil co sa bude varit a na cely tyzden na vsetky jedla doniesol domov potraviny.....a kamoska si bude len pekne vyberat s chladnicky to co bude ktory den na varenie potrebovat....myslim,ze fesaka to velmi rychlo prestane bavit 🙂 a kamoska nech si cas ktory usetrila behanim po obchodoch uzije relaxom 🙂

maminuska
7. nov 2013

@libka1 ja si myslím že takí muži sú , skušaju pokiaľ môžu zájsť a čo si môžu dovoliť. Ak im manželka ukáže že teda môj milý takto nie , tuto už ideš nad rámec normálnosti .... je určité % mužov , ktorí sa zastavit daju , ak chcu rodinu zachovať. A to správanie zmenia. Súd nemusí ani prebehnuť , stačí niekedy aj návrh .
Ale ked manželka mlčí a neprotestuje a drží ako také teliatko , no čo ho má zabrzdiť ?
To máš ako s rozvodom , mnoho mužov žačne riešit problémy až ked je návrh na súde .. a dosť mužov sa aj poučí , dost nepoučí a tam to tak či tak končí rozvodom .

cecil36
autor
7. nov 2013

@libka1
@maminuska co tak nech to skusi tak, ze najskor este raz rozhovor, ak nepomoze, ze teda si sa da RP posielat na svoj ucet, nech ma na bezne vydavky ako drogeria, lekaren a tak a ked nepomoze, chce pohrozi tym sudom.... Je to sice pod uroven, ale ak sa nechce rozviest a ani prezivat ako nesvojpravna, tak asi treba protvrdit.

libka1
7. nov 2013

@maminuska tak ano, ked je niekto sprosty a necha so sebou zametat... ako si kto ustelie tak bude spat... mne keby toto robil tak kazdy den rozbijem sadu tanierov a potom zisti ci sa mu oplati kupovat 7x do tyzdna novu, alebo si radsej kupit kvalitnejsi jogurt 😀
@cecil36 pritvrdit rozhodne musi, inac sa nikam nepohne...

maminuska
7. nov 2013

@libka1 tak teraz som sa zasmiala 😀 .Ja už som napísala že rovno by som zobrala 100 EUR a pokupila si čo treba mne , deťom a hotovo .

maminuska
7. nov 2013

@cecil36 ja by som určite pritvrdila.

klincek
7. nov 2013

dievcata, cokolvek ta zena urobi, je lepsie ako neurobit nic-ci uz muzovi prestane varit a prat, bavit sa s nim, ci uz nanho nahuci, ze je zmrd a ze ona toto znasat nebude (to by som spravila ja) a svoju matersku, resp. rodicak si necha posielat na svoj ucet (co je pre mna uplna samozrejmost), alebo ho rovno uda za tyranie alebo sa zacne sudit o vyzivne, proste COKOLVEK (najlepsie vsetko naraz 😀) je lepsie ako nechat to tak!
predsa nie je normalne sa takto spravat k partnerke, ona nie je predsa decko, ktore vydelujeme s vreckovym!

mam v rodine "krasny" priklad fungovania manzelskeho paru "na polovicu"-chlap si vypyta aj za bezny nakup potravin.. zena a dieta na rodicaku zili len z neho a chlap si skreckoval uspory, lebo to su este "jeho" spred manzelstva. potrebovali druhe (dalsie) auto, a on si kupil motorku "za svoje". no hajzel, to sa inak ani povedat neda. vie to o nich cela rodina a je to neskutocne ponizujuce..a nezmeni sa to, uz urcite nie. takze @cecil36, kamoska to musi stopnut hned, lebo potom uz bude neskoro.

tenerifka
7. nov 2013

Chlap si taketo neico dovoli len k zene, ktora mu to dovoli. Keby bola jeho zenou maminuska alebo ja, tak by len raz skusil nieco take, druhykrat by ho to uz v zaujme zachovania vlastneho zdravia ani nenapadlo....

klincek
7. nov 2013

@tenerifka 😀 hlasim sa do skupiny!

lumarque
7. nov 2013

@cecil36 ahoj ved nech si da posielat rodicovsky a pridavky na svoj ucet a ak sa bude dat nech robi ray do tyzdna muz velkz nakup ( maso, plienky, 7 mliek, jogurty na cely tyzden)... a ona ce tyzden len dokupi rozky a lacnejsie drobnosti. Taka situacia, ked si musi od neho pytat aj peniaye z rodicaku musi byt dost neprijemna.

jabadaba
7. nov 2013

@cecil36 nie je to v poriadku. Je to jednanie, z ktoreho trci podcenovanie manzelky, nedovera a nakladananie ako s nesvojpravnym jedincom. Mna by to urazalo do morku kosti a som si ista, ze to musi urazas aj kazdeho dalsieho normalneho cloveka! O tomto manzelstvo ani ziadna ina forma partnerstva nie je.

Cecil, je tvoja znama nesvojpravna? Je dovod, pre ktory nepoziva zo strany manzela doveru vo financnych otazkach - nejaka diagnoza ako gamblerstvo, alkoholizmus a pod.? Uz v minulosti mala nejaky pruser pokial ide o minanie penazi? Ak nie, potom plati to co pisem vyssie, ze to normalne nie je a ani akceptovatelne!

jabadaba
7. nov 2013

inac baby, nepomozem si. Ja sa nedivim ked tu citam taketo vselijake patalie s partnermi. Vsak to co si podaktore dokazu vziat za manzela ci pojat za partnera...dnes som sa tak pocudovala nad chlapom na ihrisku, ze ktora si nieco tak zhovadile vobec pripusti k telu...jaj, teda. Bozie hovado. Teplacky, bundicka - styl vyhadzovac z nejakeho mafianskeho pajzla a aj to spravanie podobne. Telesne odpudivy hrubokrkan, hruby do ksichtu, hruby prejavom. Otras a s takymto niecim zeny plodia deti 😝

klincek
7. nov 2013

@jabadaba ja tusim motivaciu tych zien-zeby stav na ucte🙂? mali by sme jasnejsie pri pohlade na partnerku 😉

zuzkat1
7. nov 2013

@jabadaba
@klincek baby tak poniektori "kravataci" su ovela vacsie hovada...
Moj muz je sice ina kategoria-ani kravatak ani teplakovy vyhadzovac no z okolia poznam...

maminuska
7. nov 2013

@jabadaba dnes mi poslala slobodná kamoška z badoo ukážku " chlapa " ktorý o ňu prejavil záujem .
Oslovil ju pekne : " A teba niekto šuká ? "
Ako mi napísala tak " toto je môj typ " 😀 .
Ale určite su typy žien , ktoré to beru ako normu , však " veď je to chlap ". Hovado je to a nie chlap.

zuzkaanicka
7. nov 2013

@maminuska 😀

tenerifka
7. nov 2013

@maminuska 😀 😀 😀

cecil36
autor
7. nov 2013

@jabadaba nie urcite nie je nesvojpravna 🙂 ani nema ziadnu zavislost, nemina zbytocne a kedysi (za slobodna) zarabala viac ako on, co su uz naozaj velmi slusne peniaze. Vdaka tomu si aj nasetrila a dnes z nich cerpa, ked potrebuje nakupit darceky alebo niece sebe ci dietatu.

cecil36
autor
7. nov 2013

@maminuska 😀 😀 😀 😀 😀

cawes
7. nov 2013

@cecil36 ahoj toto co tu opisujes je hrozne!
ja som pred porodom tiez pracovala, ale mala som svoj ucet svoje peniaze a nikto mi nehovoril co s nimi mam alebo nemam robit, platili sme najom a chod domacnosti napolovicku resp. pomer 60% ku 40 kedze priatel zarobi viac. Po porode som bola 8 mesiacov doma na materskej prvych 5 som mala plny plat, 3 mesiace potom som bola na neplatenom volne na ktore som si nasetrila ale teda moj vsetko potiahol. Teraz robim na 50% a zase taha skoro vsetko alebo väcsiu cast moj. a neviem si predstavit ze by niekomu chodila na ucet moja vyplata a on by ma do obchdou ani nepustil reps. pustil pre olej ktory nam doma chyba. Podla mna to je chory clovek

a pre mamicku co tu pisala ze zeny su suky ked pytaju peniaze no ako neviem ako teda vy fungujete ale ked uz sedim doma na riti mam matersku 200 euro a on rana periem, zehlim, varim, staram sa o cely chod domacnosti tak je snad normlane ze ma manzel podpori a da mi peniaze. Aj ked osobne to nepoznam vzdy som pracovala 😀

jabadaba
7. nov 2013

@zuzkat1 ale jasne, ze aj kravataci mozu byt riadne hovadka, ale aspon ako hovadka nevyzeraju. Ale ak uz niekto ako hovado vyzera tak vtedy vazne uz nechapem...a podla prejavu toho dotycneho to ziaden jemnocitny cicusiak nebude. Nuz, kazda ma gusto ine no...ale aj tak sa neprestanem cudovat. 😝

zuzkaanicka
7. nov 2013

@jabadaba jemnocitny cicusiak 😀 😀 😀

kykka
7. nov 2013

@cawes No necuduj sa. Su aj take, ktore maju aj matersku + dalsie peniaze do domacnosti od muza do ruky a este sa im mali a ked im muz neda, tak idu na sud a placu, ze ich obmedzuje... Chcu viac a je im jedno, ze muz je zodraty z prace. Proste iba "daj" a take ja neuzanavam. Ved verim, ze ani ty nieco take neuzanavas... No a ako fungujeme my s manzelom ti nenapisem, lebo to su pre mna sukromne veci, ale jedno ti napisem. Som maximalne stastna 🙂