Manžel chodí z práce opitý
Ahojte, mám taký problém. Manžel nastúpil do novej práce. Chodi do aj z práce autom ale ani to mu nebráni si tam vypiť. Pracuje tam totiž samý alkoholik doslova. Keď príde z práce je agresívny na mňa aj na deti a vôbec s ničím mi nepomáha. Nevládzem. Nedá sa sním rozprávať. Chcela by som ale do tej jeho práce poslať anonymný email nech si to tam trochu kontrolujú že tam majú samého alkoholika. Manžel má v zmluve že sa denne kontroluje aj alkohol v dychu. No zrejme to tak nie je. Ako by prosím vás mal znieť takýto email? V žiadnom prípade tam nemajú piť je to práca s hospodárskymi zvieratami. Chcem to už zastaviť. Ďakujem za rady.
a tvoje deti su to neni? co sa bojis ze ta zmlati ked zavolas policajtov ze o tom nesmie vediet?? budete mat z coho zit ked ho vyhodia z roboty ked nafuka, lebo ich skontroluju po tvojom emaily?? podla toho co pises tak ta zivi a ty nemas nic ako vsetky zeny alkoholikov a takyto bulo chlastal uz aj predtym to vies dobre a trz to eskaluje..... najlepsie by bolo vyuzit tu ponuku od pani vyssie ale keby si chcela radikalne riesit veci ta by si neriesila daky mail cize baby co sa snazite ste zlate ale pochybujem ze siahne po pomoci a len deti z toho vyjdu škodné.... taketo zeny co sa daju dokopy s chlapom co ma problemy s alkoholom si casto pomoc pytaju az ked ich ten chlap z domu vyhodi :/// no dufam sa spravne rozhodnes v prospech deti a co sa tyka tych policajtov bud zavolaj na netiesnovu linku alebo tam chod osobne
Prosim ta, ja som ozaj nespadla z visne. Pises, ze roky pije a nasledne si neratala s takou situaciou a urobila si si viac deti s nim? Nuz prave naopak, mozes si za to sama, pretoze neriesis
@mircalla moji rodičia už strácajú nervy začínajú ho neznášať a.jeho rodina mi neverí ani slovo veď on je predsa anjelik
a ty nevies ze na neho mozes podat trestne a oni ho na 2 tyzdne vykazu z domu?? teraz to riesila sestra a to chlap vlastni cely dom no musel ist takze cim skor riesit
@mircalla idem pozrieť. Negooglila som ešte nič čítam si vaše komentáre
Napisala si, ze uz nemas inu rodinu. Teraz zrazu ano?
@alexnina777 4 a 2. Nie ešte si to neuvedomujú čo je dobre horšie je že starší je na ňom závislý
@tiezjedna
@alexnina777 obavam sa, ze sa neozve. podla toho, co pise, este nie je psychicky pripravena urobit ten velky krok do neznama, oslobit sa a zit stastny zivot.
autorka - nasa pomoc je zdarma, je adresna, dostanes psychologicku podporu, pravnu podporu, mame aj financne poradenstvo, vybavime aj nemozne.
je nas vela zien, ktore sme boli v situacii ako Ty, ba aj v horsej a ani jedna svoje kroky veduce von zo zivota plneho utrpenia, neolutovala.
chapem, ze sa Ti zda nemozne, ze sa Tvoja situacia vyriesi, ale krok po krociku to dokazes. nechaj si pomoct.
čitaš vyššie, že Ti @soldi ponúka pomoc? tebe nepomože že nebude piť v práci, tebe pomože len keď od neho odídeš aj s deťmi.. názor jeho rodiny pre teba nie je podstatný..oni s ním nežijú, a nevychovávajú
deti..vaši žijú v tom dome s vami?
Tak to zhrniem. Nemas inu rodinu, potom uz zrazu mas rodicov. Neratala si s tou situaciou, ale na druhej strane slope uz dlho, ale mate deti 4 a 2. Nechce ti dat deti, tak ty to akceptujes. Skus porozmyslat.
@listy456 no neviem. Keď sa spytas aj týraných žien tak zistíš že polícia neurobí nič kým on nejako vážne neublíži až potom môžu nejak konať. Toto mi je novinka.
to že je ňom syn závislý je pekné, ale ty si matka, a máš svoje dieťa ochrániť…ty rozhoduješ o tom ako a s kým je pre tvoje dieťa vhodné žiť a vyrastať..ešte som nepočula že by bola nejaké dieťa v živote šťastné s alkoholikom v rodine..
@alexnina777 myslím, že tu bude problém v tom, že žije v jednom dome so svojími rodičmi, ktorí polku domu vlastnia a polku domu vlastní jej manžel (na hypo) aspoň som to tak pochopila...čiže aj keby prijala pomoc od @soldi, odišla, v dome by ostali jej rodičia a jej manžel. Rodičia pravdepodobne nemajú na vyplatenie jej manžela a manžel pochybujem, že má na vyplatenie jej rodičov...
Lebo ináč problém nikde inde nevidím...
@alexnina777 čítam to áno ale ešte nad tým premýšľam. Ja by som ale najradšej odišla sama keď začnem pracovať a pozbieram odvahu nie je to len tak
To nie je žiadna iná práca? Len medzi alkoholikmi? Ak s tým je vedenie ok, možno aj sám vedúci nalieva...tak sa môžeš sťažovať tak na lampárni, komu chces poslať mail?
A aj za 5 minút sa dá ožrať, môže kľudne "lignúť" aj na pumpe.
@mircalla nemám inú rodinu mimo tohto domu. Kam mám odísť o dve poschodia vyššie?? Trochu premýšľaj. Áno nerátala som lebo doteraz to bolo ako tak v norme a nie každý boží deň. Neakceptujem ale biť sa tu a chlapom nebudem a ani síl nato dostatok nemám. Trochu premýšľaj a skús sa vžiť do mojej kože.
@alexnina777 ja viem ja ani nehodám s ním vychovávať deti a hlavne nie neskôr keď si z neho začnú brať príklad to určite nie
ešte raz, @soldi ti ponúka pomoc..
@tanyag áno je to presne tak ako hovorís. Ale moji rodičia nemajú problém ho vyplatiť ani platiť úver za neho ďalej. On nechce odísť za žiadnych podmienok to je ten problém.
ty ich už s ním vychovávaš, ten 4 ročný čo je na ňom závislý vidí , vie..tie deti sú múdrejšie ako si myslíme..
@tosomja ja viem ale je hrozné. Povedal že to má len zatiaľ kým si niečo nenájde ale zrazu prestal hľadať.
@alexnina777 máš pravdu len si to nechcem toto všetko pripustiť. Je to ťažké nebudem klamať.
Zacal a prestal byt x krat a to volas v norme? OK. Odporucam si ozaj precitat literaturu na temu alkoholizmus. Len je v dalsej faze a bude len horsie. Sanca bez liecenia ziadna. Takze sa to skonci jedine tragediou. Bud zabije v podnapitom stave seba alebo niekoho ineho. Byt opity kazdy den je uz finalna faza alkoholizmu
kam by chodil? veď on nemá problém, to vy všetci ostatní máte proĺblém.. tak keď nechce odísť , tak odíď
ty s detmi, rodičia nech ostanú a ignorujú ho..ak teda majú oddelené bývanie v tom dome. stále si neodpovedala @soldi chce ti pomoct a vie ti pomoct.. len to ty musíš chceť
@mircalla tak predtým pil príležitostne lenže ja som si to neželala vôbec lebo to neznášam.
sorry ale novinka je to pre dakoho kto ignoruje problem cele roky :// teba nemaju zaujimat ine tyrane zeny ale tvoje situacia a ver mi ze vseeetky zeny co sa daju dokopy s chujom co ma problemy s alkoholom koncia ako ty lebo ved to neni az tak zle, a ved spravime si deti on sa zmeni, a tak po prvom to nevyslo tak hadam po druhom sa zmeni, a tak ved nemusim setrit, a ved pockam kym pojdem do roboty, a ved a ved a deti vyrastaju v hnoji.... a prepac ale jak 4 rocny nevnima ze otec pride a na mamku je agresivny dokonca si pisala ze aj na deti tak ste mimo vsetci a mali by ste trochu premyslat jako si tu radila :// a to vsetko sa da sudnou cestou riesit ale chciet treba a ist do pravneho centra ktore je zadarmo
Odíď od neho aj s deťmi, budeš to mať ťažké na začiatku, ešte ťažšie to bude, keď s ním ostaneš ďalej, keď je už teraz agresívny a každý deň si musí vypiť

@tanyag joj niesom z východu škoda určite niečo vymyslím a zavolám im