Manžel dal do záložne retiazku, ktorú syn dostal na krst a dcéra na prijímanie
Dobrý deň. Ako sa k týmto veciam dostanem ? Muž to urobil bez môjho súhlasu a veľa to pre mňa znamenalo ako spomienka. Až teraz som na to prišla, že chýbajú. Ďakujem
Nech ti povie do ktorej zalozne a mozes ju kupit spat.
hlavne asi vies dovod preco to spravil? ak nie, tak jeho sa musis pytat. smutne.
On má od toho papier a s tým to ideš vybrať.Ked prešla lehota predaju to, ale to môže byť na ktorejkoľvek ich pobočke.
Boli to veľké náušnice kruhové zlaté a retiazka pre syna. Čiže dve veci
Našla som práveže ten papier a išla som skontrolovať čo chyba
No nijako, jedine manzel a pekne ist po tieto veci...robila som v zalozni a mali sme taketo pripadiky...nikto ti neda naspat tieto veci jedine tomu kto ich zalozil a aj to tak, ze sa zaplati naspat to co sa mu dalo a uroky ku tomu. Ak tieto veci prepadli, tak mas smolu. Bud su tie veci este na prevadzke a v tom pripade ich vies odkupit naspat alebo hold mas smolu...a aj ked ze ty si o tom nevedela a nesuhlasila. Alebo potom smer policia a aj oni pridu s papierom oficialnym na zaklade ktoreho vieme vydat veci, ale to musis podat trestne oznamenie atd...atd....k tym veciam sa uz nedostanes na 99,99%
Ak ste vo finančnej tiesni a veci predal lebo nemáte dať čo deťom jesť alebo zaplatiť nájom...tak chápem, ľudia občas musia robiť aj takéto veci...
Ak to prepil, prehral tak by to bola u mňa bodka za vzťahom....
Sú to len materiálne veci...aj keď viem že ťa to trápi...
@ejbyk áno mali sme finančné problémy ale aj tak ma mrzí proste, že nič nepovedal ani sa neporadil. To sa proste nerobí.
@ejbyk ja tiez neviem, co to je za charakter ze toto vobnec spravi :( ale doba je tazka no.
Vedel že by si nesúhlasila...preto poza chrbát...
I keď 73€ vás asi nevytrhne z biedy....
Je mi to ľúto...
Asi to bolo viac peňazí lebo to boli dve veci náušnice a retiazka. Ale našla som iba túto jednu zmluvu, keď som išla prať jeho rifle.
No vsak utorok mozeš ist do zalozne s manzelom dat im 75,20 co je dole a plus za tie dni este nejaky urok, to oni vypocitaju a povedia...aj tak tam mate zalozene na 1 den...takze dnes vam konci lehota. Tak ma 2 doklady a kazda na jednotlivu vec. Aj tak sa robia zmluvy.
Podľa tej zmluvy to nezaložil s úmyslom neskôr vyplatiť a zobrať retiazku späť. Je to založené na jeden deň takže dal to rovno na predaj a jeden deň mal ešte na rozmyslenie.
@maranco presne to je na predaj, tam sme davali 1 den max este na rozmyslenie a preto vravim ze v sobotu moze tam ist a pytat naspat este a toto su damske nausnice.
Pôjdeš do tej záložne s tým lístkom a podľa zmluvy vedia pohľadať aj ostatné zmluvy ktoré on založil a presne ti povedia čo je s tým.
Určite ich ešte dnes nefotili a nedávali na web na predaj veď asi majú aj dnes zavreté.
@luccija jej to nedajú, on musi ísť s nou to vybrať, ja som nikdy nedala cudziemu aj keby to bola rodina, nevieš aké sú vzťahy a zmluva ja na neho, resp mohol to založiť/predat aj hoc koho iného, takže musí ísť s človekom ktorý figuruje na zmluve, ak retiazka prepadla, treba zistiť ci odišla na zlatnicku dielňu kde sa čistí a vyžiadať si ju späť, lebo môže byt poslaná aj na hoc akú inú pobočku po Slovenku, teda závisí ktorá je to záložňa a aké ma pravidlá, to nie je len tak 😃...roky som robila v záložni
Presne v tej záložní som robila 😃 takže kľudne si tam zavolaj ešte tam bude 🙂 držím palce
Takych retiazok je tam milion...to este nenajdes, to je este tam v a caka len na spracovanie. Este aj zajtra v tej prevadzke bude..tebe to nedaju, pekne krasne s manzelikom alebo manzel nech nabehne na prevadzku s tou vypratou zmluvou, da obciansky, oni ho maju v systeme a vyberie naspat...mate na to peniaze vsak?? Lebo zadarmo len tak nedaju naspat
@lubkavargova1 * tebe to nedaju *
to je hlúposť, zajtra je 19.4. takže už je voľné na predaj, môže si ju kúpiť hocikto
Dúfam, že už máš pripravené rozvodové papiere???, keď sú finančne problémy idem brigádovať na nočnú do Tesca a podobne
A ako píše kocka vyššie na zmluve mas dámske náušnice obycajne zapínacie s kamenom, nepuncovane ako zlomok založené...tak pohľadaj co ti chyba ešte, hentie veci možno založil uz dávnejšie, snáď nenájdeš ďalšie zmluvy :(
@maranco prosim ta nepíš nezmysli....vo firme som robila roky takto to tam nefunguje...zlato sa posiela prec tam sa kontroluje čistí nacenuje a ide spať na pobočky
@maranco zlatko evidentne si nikdy nerobil v zalozni...tam je postup, aj ked je manzelka a ona tam pride a bude kricat a robit bordel, pracovnik jej neda...smie sa dat tomu kto zalozil alebo kto dal na predaj....ak pride po datume, tak teda da sa vediet na prevadzku lebo taketo sa posielaju do zlatnickej dielne na cesitenie a aj tak sa musi to spracovat papierovo....to len tak, ze pridem otvorim si obalocku zapecatenu a dam jej lebo ubehol datum to nikde nefungovalo a nefunguje...normalny pracovnik v zalozni toto si neda urobit a nebude riskovat vyhodenie
@lubkavargova1 toto milujem ked sa niekto vyjadruje k niečomu o com nema ani paru 😃
@lindaturcanova robila som aj v Breve aj v Inboxe, tiez viem ako funguju, ale nechajme ho, on vie vsetko, my sme lietadielka
@lindaturcanova áno nemáme ani náušnice už doma to dostala dcéra k prijímaniu, syn dostal túto retiazku a ešte aj tento prívesok zmizol. Podľa tej zmluvy som nevedela o čo ide a všimla som si to až teraz lebo tieto veci boli uložené v skrinke, keďže ich nenosili ešte syn je ešte na to maličký. Chcela som mu to dať keď bude väčší.
Náušnice nemám odfotené žiaľ

Pôjdeš do záložne kde to dal a ak už prešiel termín založenia, tak si ju môžeš kúpiť. Ak ju predali inému tak máš smolu. Gambluje alebo čo urobil s peniazmi?