icon

Manžel dnes spomenul rozvod

svetluska82
6. apr 2015

Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....

alby2014
6. apr 2015

@svetluska82 Nepotrebujes rucitala, zalozner pravo bude na nehnutelnost, co kupis, rucitelia uz nefunguju... chod do banky, ja mam normalne hypo z VUB a brala som ju pred dvoma rokmi... A nevidim, kde je problem zarucit tu nehnutelnost, to si clovek ani neuvedomuje a robi vsetko aby tu hypo platil... Bud to, alebo .... situaciu co mas

0silvia0
6. apr 2015

@svetluska82 to si mala v živote smolu asi na chlapov, keď si ochotná takéhoto tolerovať... väčšina žien by skákala radosťou, keby si mohla z krku zhodiť takéto bremeno.

hradnapani
6. apr 2015

@svetluska82 no inak dnes su fakt vyhodne hypoteky, kedze mas menej ako 35 rokov, dost mozne, ze sa dostanes na uplne nizky urok, mozno aj nulovy. (a ten ked si zafixujes na pat rokov, tak si vyhrala - aspon na to obdobie, a ta splatka moze byt velmi prijatelna)

cawes
6. apr 2015

@svetluska82 prepac ale pises ze si karoeristka a mas dobru pracu atd. 10 rokov zijes ale s chmulom a zarobis 600 euro??? Prosim ta a co robis lebo karoeristky su u mna zeny ktore na sebe tvrdo lracuju a maju to aj poroadme zaplatene a k tomu neziju s takym chmukom vacsinou si hladaju rovnako ambiciozneho chlapa

svetluska82
autor
6. apr 2015

@alby2014 pojdem urcite, len ked sme manzelia mi hypo nedaju lebo musi aj muz podpisat. Takzenic k tomu mi nevedeli povedat blizsie. Ja som sa uz bola informovat davnejsie, ked sme cosi podobne riesili uz.

alby2014
6. apr 2015

@hradnapani Hej ak mas menej ako 35 a plat menej ako 1200e este dostanes aj podporu byvania pre mladych a stat 5 rokov za teba plati urok a splatka je nizsia... Mne tak klesla spaltka z 180 e na 142 e...

ena70
6. apr 2015

@svetluska82 uz sme raz pisali o chlapoch a tak....pamatas v jednej speci skupine kde si bola....a pamatam si ze tvoj muz ma nejake zdrav.problemy, zato si myslim ze vyuziva len to ze ty si sikovna, vies sa ohanat, postaras sa o vsetko, domacnost, ucty, syna, nakupis a on len navari z toho co ty domov prinesies. preto si ta chce poistit este spolocnym dietatom a kedze ty vidis ako sa on ku veci a vasmu zivotu stavia, je viac nez pochopitelne ze dieta s nim neplanujes. ved si kedysi spominala ze si rad zajde na poharik medzi chlapov, ale samozrejme medzi slobodnych, sedia v krcme a on sa nemá k tomu aby siel domov. preto si myslím ze prachy ktoré teraz pcháš do jeho bytu môžeš kľudne pchať aj do podnájmu a budeš si žiť v pokoji. odbudne ti pranie, varenie pre neho, tiež kúpa vecí pre neho, neboj aj tam uleješ dáky peniaz. a v Rbk isto dáky podnájom nájdeš....nedá sa dočasne ostať u rodičov a niečo pošporiť a potom kúpiť dáky bytík? veď na liptove až také drahé byty nie sú.... v porovnaní s vacsími mestami...

alby2014
6. apr 2015

@svetluska82 Pytaj sa na situaciu, bduem rozvedena +1 dieta, menej ako 35 + plus plat... vobec muza neries a ked nebude jedna banka ochotna bude druha... nemen byt za sebauctu

svetluska82
autor
6. apr 2015

@cawes robim pracu ktora ma bavi, s problemovymi detmi. Ale popri tom este vediem kurzy, no nie je to az tak dobre platene, ako by sa zdalo. Ale bavi ma to. Takze asi az taka karieristka nie som, aby som bola sefkou v nejakej velkej firme.

cawes
6. apr 2015

@svetluska82 ok tak potom som rlta zle pochopila. Proaim ta ser na chmula podpis mu papiere este sa bude on cudovat.

svetluska82
autor
6. apr 2015

@ena70 ano pamatam si, že som prispievala do jednej sukromnej skupiny. No musim daco pospekulovat, len to asi nepojde z dna na den, ale aby som bola pripravena. Rodicov mam 300 km daleko. Len neviem ako sa mam dovtedy spravat, ci byt ticho, alebo sa tvarit ze sa nic nestalo. Nechapem,preco sa na mna lepia nesamostatni muzi.

marionmarion
6. apr 2015

@svetluska82 ja by som sa bez mihnutia oka rozviedla s niekym, kto si ma nevazi ani natolko, ze mi chce pomoct s financiami a domacnostou a iba si vala sunky s kamosmi v krcme. Keby chce, robotu ma uz davno, keby aj nie, zalozi si zivnost a zacne podnikat, ja neviem, vselico sa da vymisliet ked clovek chce, ale tvoj muz zjavne nechce, jemu tato situacia asi vyhovuje a kasle na to, ze tebe nie, ze ty si unavena a vsetko tahas sama. Tak budete so synom byvat v podnajme a co? Verim tomu, ze si dost sikovna, aby to tak bolo iba docasne a potom nieco zas usetris, alebo si zoberies hypoteku, alebo to nejako inak vyriesis a kupite si svoje...a budes spokojna a slobodna a casom mozno aj stretnes niekoho, kto ta prijme taku aka si a bude si ta vazit a milovat

maminuska
6. apr 2015

@svetluska82 tvoj muž je taký aký je . Ale keď si vstupovala s ním do manželstva , povedala si mu o tom že už žiadne deti nechceš ? Bol na to pripravený ?
Pretože pokiaľ si pamätám , tak ten tvoj syn nie je jeho , ale z prvého manželstva.

svetluska82
autor
6. apr 2015

@maminuska ano syn je z prveho manzelstva. No my sme velmi dlho spolu zili az potom sa brali, vtedy som mala obdobie, ze sme dieta planovali,no nedarilo sa, asi je muz nie ok po zdrav. stranke, mal problem s muzskymi vecami od detstva. Takze si myslim, že je neplodny. Ale nema to potvrdene ani vyvratene. Potom prisli mudre reci o byte, že je jeho a potom prisiel o pracu. Predtym som ja chodila na Vs, potom praca jedna, druha az neskor dalsia Vs a teraz ked mam konecne stabilnejsie zamestnanie tak toto riesi.

mamulka211
6. apr 2015

@svetluska82 ziadne ticho, povedz mu, co si o nom myslis, nech to vie, on si dovoli teba buzerovat, tak mu ukaz, ze aj ty nemas v hlave nasrane a ze si plne uvedomujes, aky je debil neschopny

svetluska82
autor
6. apr 2015

@mamulka211 ved to som mu povedala, ze v nasej situacii to dieta neprichadza do uvahy aj kvoli financiam, aj kvoli nezhodam aj bytovej otazke. Ma hrozne zlozvyky, ktore mi lezu na nervy napr. v noci zakruca radiatory abys me usetrili a je zima a pod. kraviny. Len dnes sa kuri na plno, ked je urazeny.

svetluska82
autor
6. apr 2015

Takze brnkla som kamoske robi na mestskom urade skusi mu zistit mestsky byt. Naklusala som do obyvacky povedala muzpvi ze dueta nechcem a ze ked sa chce rozviest nech to urobi ze si dam ziadost o mest.byt.zbledol lebo pozna tu kamosku a zrazu sa rozvadzat nechce.... 😎

0silvia0
6. apr 2015

@svetluska82 tvár sa tak, ako sa cítiš 🙂 Ak nemáš chuť komunikovať, nekomunikuj. Ak máš chuť mu niečo povedať, tak mu to povedz. Ja osobne by som mu povedala, že veľmi vážne rozmýšľam o tom, o čom dnes začal (čiže o rozvode) a práve som vo fáze stotožňovania sa s touto skutočnosťou 🙂
A keby si mu povedala na oplátku, že tebe sa začala páčiť myšlienka rozvodu? A že si veľmi rada, že túto tému začal rozoberať?

ena70
6. apr 2015

@svetluska82 zjavne vidia ze si samostatna a ze ich uzivis a oni sa len popri tebe povezu.... a s tym rozvodom to prisiel k tomu ako? to kvôli dietatu? ved to je vydieranie....a ked je zrejme ze on ma problemy tak preco on s tymto dosiel ha? urcite nebud ticho, urcite vyloz karty na stol a povedz co vadi tebe na nom atd, proste nie si stastna atd. vsetko mu povedz.nemozes sa tvarit ze sa nic nestalo.

svetluska82
autor
6. apr 2015

@0silvia0 no ja som rozvod davnejsie spominala....ak sa ti chce citat moje stare prispevky pochopis. Muz ma zvlastnu povahu.prvy rok som ho pocuvala na slovo msli sme spolocny ucet zarabal aj on ale neskutocne ma obmedzoval ....vela som si s nim preskakala. A teraz ma zaskocilo ked je klud ze on to vytiahol.

svetluska82
autor
6. apr 2015

@ena70 ved pivedala som ze nie som stastna ze mame cudne manzelstvo ale v klude pri telke. A on zahlasil ze asi sa casom aj tak so mnou rozvedie lebo nechcem dieta a on dieta aspon jedno chce.

0silvia0
6. apr 2015

@svetluska82 podľa mňa len rýpe do teba a skúša, čo to s tebou urobí. Ty už jedno dieťa máš a sama si hovorila, že máš podozrenie, že je neplodný, keďže sa vám nedarilo. Len skúša, potrebuje ťa raniť a pritom na to nemá ani najmenšie právo. Nemá inú páku na teba (ekonomickú-obmedzovanie), tak rýpe takýmto nechutným spôsobom. Prepáč, ale ak by som ja doma videla takéhoto váľajúceho lenivého chlapa, ešte by do mňa vyskakoval, tak ho z toho gauča zhodím a gauč vyhodím von oknom. Fakt mi je z neho zle, len keď o ňom čítam a to som s ním nebola v jednom byte ani hodinu 😝

timea7
6. apr 2015

@svetluska82 v inej téme, ktorú si založila som ti písala, že stále nie som schopná pochopiť, že sa nájdu ženy,ktoré dokážu žiť s takýmito primitívmi.....môžeš mi napísať jeden jediný dôvod, prečo si s ním? Komunikácia nulová, žijete spolu ako spolubývajúci, neprispieva na nič, naopak, ty platíš hypo na byt, v ktorom ti nepatrí ani meter štvorcový a myslím, že ani jemu,ale jeho rodičom,podľa toho,čosi písala. Sa ho spýtaj, či sa pôjdete pásť,keby ste mali spolu dieťa? A na čo dieťa, s človekom,ktorý ťa má na háku? Len nepíš, že je dôvodom to, že nemáš kde bývať, pracuješ, s jedným dieťaťom to zvládneš tak,ako to zvládli iné. Naozaj si tak málo vážiš sama seba, že musíš zotrvávať vo vzťahu s takýmto človekom? Zabíjaš s ním roky života, ktoré ti už nikto nevráti.

janka_mamka
6. apr 2015

bud rada že sa chce rozviesť, teba to malo napadnúť už dávno!!!! je to príživník aty mu to toleruješ...??????? wtf?

svetluska82
autor
6. apr 2015

@timea7 mas pravdu akurat tu hypo neplatim ja. Stracam roky

0silvia0
6. apr 2015

@svetluska82 fakt si mladá baba a je škoda mrhať ďalšími rokmi v takomto vzťahu. Keby si bola o 20 rokov staršia, tak to chápem, ale tridsaťročná mladá žena???

ena70
6. apr 2015

@svetluska82 svetluska moja s nim nezostavaj....toto co ti povedal pri telke,to by mna neskutocne ranilo. ved si sama pisala ze je nejaky kripel, tak ako sa on chce starat o male dieta??? resp. babatko??? co ta pri nom drzi?? len ten pocit ze nie si sama? ved si fakt mladucka baba este.....nie si zena na dochodku, si drava, zivotaschopna zena, dieta uz mas, dalsie nepotrebujes, tak si poloz otazku co ti dava tento clovek??? co ti dava spoluzitie s nim? je to len akasi barlicka ze mas manzela? ze nie si rozvedena resp. opustena sama zena s dietatom? lebo ak len toto ta brzdi, ver mi ze je kopec zivotaschopnych zien co takto funguju a existuju a su stastnejsie ako s nejakou pijavicou. pijavice sa zbav, nebudes ju viac zivit, satit, chovat, budete si zit sami so synom pre seba a uvidis ze ten pan spravny este len pride....mas zivot pred sebou, treba si ho vediet uzit a nie len tak bezducho prezit s jednym neschopnym egoistickym prizivnikom.... hlavu hore, to prave este len pride, tak sa pozbieraj a rozvodove papiere s kludom anglicana podpis

ivivaiveta
6. apr 2015

@svetluska82 ja len k tvojmu uvodnemu prispevku...si rada, ze ti nezatrhol uz neviem co???...prosim ta chod a oslavuj rozvod..ja viem, ze je to zly pocit, ze to zas nevyslo...neviem ako kto, ale ja by som s takymto typom nevedela byt...tak ty si za chlapa doma a este sa budes tesit, ze ti nieco nezatrhne??...pomoc...panvicou mu po hlave...

timea7
6. apr 2015

@svetluska82 inak,čo ti má on čo zatrhnúť? Začni si vážiť sama seba, prečítaj si niečo o asertivite.

lavinis
6. apr 2015

@svetluska82 podla toho co pises by som ho od radosti vybozkavala a dakovala, ze ho konecne v niecom osvietilo. Na co je ti taky....chlap?