icon

Manžel doma nič nerobí

29. okt 2025

Ahojte mám problém s manželom stále sa hádame keď príde po práci nič nerobí iba sedí pozerá TV alebo mobil . Máme dve deti 2 roky a 9 mesiacov, nepohra sa s nimi ani nič . Keď ma vidí chvíľu na mobile stále mi hovorí že cele dni nič nerobím stale ma ponižuje . Pritom som každý deň s deťmi sama je uvarené upratané o deti postarané chodím s nimi von aj všetko . On neurobí nič niekedy ideme všetci von ale to už musí byt . Ale doma nepomôže nič iba ma reči a za všetko môžem ja . A ja uz nevladzem 24/7 sa starať o všetko a keď mu to poviem on len že chodí do roboty a načo som si teda robila deti keď nevladzem 😒 nemá to konca kraja on sa nemieni ani trochu zmeniť .

anonym_451768
29. okt 2025

@anonym_autor takze si si nezobrala nic z rad co ti tu ženy dali naposledy?

autor
29. okt 2025
@anjelicek26

My to mame s muzom teraz otocene, on je doma s malym a ja chodim full time do prace... drvivu cast domacnosti robi teraz on, varim ale ja, ked dojdem domov beriem maleho, lebo mi chybal, uz visi len na mne... ale tiez som po praci unavena, neviem si predstavit dat sto percentnu druhu sichtu doma, musi to byt v rovnovahe... naucim sa s detmi, uvarim na druhy den, muz sprace, maleho dame spat a kupeme na striedacku... robili sme to tak, aj ked to bolo naopak... su to nase deti a nasa domacnost... rozdelenie uloh je fajn, tvoj muz v praci pracuje a neoddychuje... mate toho obaja dost. Rozpravajte sa...

@anjelicek26 rozprávame ale on ako by to zmeniť nechcel raz mi povie že vie že mám toho dosť ale na druhý deň nič neurobí pre to aby ma odbremeníl trochu , občas malú vezme von staršiu ale to je všetko nič navyše neurobí sám od seba tiež nechcem byt Harris ktorá do neho len hučí ale keď on si to asi nikdy neuvedomí čo od neho očakavam on vidí len seba

petamich
29. okt 2025

A pred druhym dietatom bol aky a pred prvym? Vtedy bol pozorny partner, staral sa o teba a domacnost a zrazu sa to zazracne zmenill? Sa mi nejako nechce verit. Pises, ze si chcela vzorec ako doma, asi si musela vidiet, ze s tymto muzom to nepojde.

A ano moj manzel sa podiela na starostlivosti o dieta aj domacnost. Kedze odmietam chodit zo sichty do sichty. Dnes uz obaja pracujeme, takze nevidim dovod, aby ja som mala dve prace a on po tej svojej oddychoval. Kym som bola na rodicovskej, tak sme si tiez delili starostlivost o vsetko.

anonym_ce949e
29. okt 2025

@anonym_autor áno, môj muž sa stará. Keď sme mali 1.syna -pol ročné náročné babatko, som sa mu sťažovala, že som hrozne unavená. Spýtal sa ma “z čoho? však si celý deň doma” veľmi rýchlo zistil z čoho. Celý deň bol s malým (ja som len dojčila), v noci som ho každé dojčenie zobudila (syn sa budil tak 5-7x za noc) 🤣 ďalšie ráno mi vraví, že je strašne unavený, len som sa naňho pozrela “z čoho, však si doma”. V ten deň som dostala ospravedlnenie, veľkú kyticu a odvtedy sa ma to nikdy nespýtal. Podotknem, že sa staral aj predtým, len si neuvedomoval, že je to náročnejšie aj s tými nočnými budíčkami a do dnes je niekedy lepšia mama ako ja, deti máme už 2 🙂.

really8
29. okt 2025
@anonym_autor

@anjelicek26 rozprávame ale on ako by to zmeniť nechcel raz mi povie že vie že mám toho dosť ale na druhý deň nič neurobí pre to aby ma odbremeníl trochu , občas malú vezme von staršiu ale to je všetko nič navyše neurobí sám od seba tiež nechcem byt Harris ktorá do neho len hučí ale keď on si to asi nikdy neuvedomí čo od neho očakavam on vidí len seba

@anonym_autor vies si realne predstavit ze by si odisla? Naozaj realne? Lebo poviem ti su dni kedy len tlacim hodiny ocami aby muz dosiel. A ked som chora tak naozaj je to masaker byt sama s detmi.

melinnda
29. okt 2025
@anonym_e24917

Idiot. Nenavar mu par dni (sebe a detom len) neuprac aby videl rozdiel. Ved ked predsa nic nerobis tak nemoze mat oprate veci a veceru na stole nie ? 🤷🏼‍♀️

@anonym_e24917 toto som poradila kamarátke. Nakúpila na ráno, len sebe a deťom a mladý pán to zjedol a kamarátka musela ráno utekať na nákup, aby mali deti desiatu. Takže to tiež nieje výhra. Niektorí hľadia na svoje brucho ine brucha ho nezaujímajú!!!!

anonym_d1c8a1
29. okt 2025

Ja navrhujem ako riesenie 3.dieta

anonym_b1a7c1
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b1a7c1 deti sme chceli obaja chceli sme dve len druha prišla skôr ako sme čakali zas tu nerobte zo mňa hyeny ktorá si nasilu urobila deti len aby mala , keby nechcel deti tak by ma bez mihnutia oka poslal v 20 týždni na potrat ako mi lekári odporúčali kvôli diagnóze prvej dcery ktorá je nakoniec zdravá . Ale muž bol ten ktorý lekárovi odpovedal ako prvý že na žiaden potrat nejdem

@anonym_autor Daj meno lekára, ktorý ťa poslal v 20. tom týždni na potrat zdravého plodu z dôvodu, že staršie dieťa môže byť postihnuté.
Klameš a vymýšľaš si, aby si z toho vyšla ako obeť. Druhé dieťa do fakt nemusela mať, existuje antikoncepcia a mohla si ísť na potrat hneď po zistení tehotenstva len z dôvodu, že to je neplánované a príliš skoro po prvom pôrode. Ty si nešla, takže asi si to chcela takto. O deťoch totiž vždy rozhoduje najmä žena a ona sa aj potom stará.
Chlap to takto nechcel, tak sa aj správa. Pre neho sú to tvoje deti a tvoje starosti. A toto nastavenie nezmeníš. Môžeš od neho odísť a pravdepodobne si časom na deti ani nespomenie. Nie sú totiž jeho priorita.

anonym_7b0cc9
29. okt 2025

môj nie je narcista a teda nerobí v domácnosti zďaleka toľko ako ja, ale zase má 2 práce, nakupujeme spolu, on varí v sobotu keď má čas a umyje riad, inak všetko ja, keď bolo dieťa malé tiež som väčšinu obstarala ja, on pracoval, nemusí to byť vždy iba narcis, proste domáce práce nerobí rád, ale zase nás dokáže zabezpečiť (ale keby ostal sám poradil by si - inak sme spolu 30 rokov keby chcel niekto rýpať) ani môj otec ani svokor nerobili v domácnosti viac, čiže u mňa je to asi aj naučený vzorec z detstva

anjelicek26
29. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak ak potrebuje "navod" sprav toto a hento, skus na neho presunut nieco pravidelne - uspavanie dcerky, prechadzku s nou po praci, urobit veceru, vyprat pradlo, skus tak... skus tak... na toto univerzalny patent nie je, niektori chlapi maju fest blbu povahu a nazory...

barka1
29. okt 2025

Skus lepšie komunikovat. Vecne, bez výčitiek. Nechci po nom "všetko a nič". Spolu skuste určit, co by mohol robit, ako by ta mohol odbremenit. Vysvetli mu, ze takto ta straca. A ak nebudeš ty v pohode, nikto u vás doma nebude v pohode. Skusila by som aj odist, na pol dna, nech si uvedomi, co obnasa starostlivost o dve male deti.
A tiez by som zrušila telefony a večer trávila spolu s nim. Aspoň hodinu denne.
Toto je obdobie, v ktorom sa mnohé vztahy nenavratne pokazia. Tak bojuj. Použi ženské zbrane - zranitelnost, nehu. To je to, co na muzov platí. Nie výčitky.

enmery
29. okt 2025
@really8

@anonym_autor vies si realne predstavit ze by si odisla? Naozaj realne? Lebo poviem ti su dni kedy len tlacim hodiny ocami aby muz dosiel. A ked som chora tak naozaj je to masaker byt sama s detmi.

@really8 Ved ona je s deťmi sama už teraz a ešte ju psychicky dáva dole tento.

autor
29. okt 2025
@anonym_b1a7c1

@anonym_autor Daj meno lekára, ktorý ťa poslal v 20. tom týždni na potrat zdravého plodu z dôvodu, že staršie dieťa môže byť postihnuté.
Klameš a vymýšľaš si, aby si z toho vyšla ako obeť. Druhé dieťa do fakt nemusela mať, existuje antikoncepcia a mohla si ísť na potrat hneď po zistení tehotenstva len z dôvodu, že to je neplánované a príliš skoro po prvom pôrode. Ty si nešla, takže asi si to chcela takto. O deťoch totiž vždy rozhoduje najmä žena a ona sa aj potom stará.
Chlap to takto nechcel, tak sa aj správa. Pre neho sú to tvoje deti a tvoje starosti. A toto nastavenie nezmeníš. Môžeš od neho odísť a pravdepodobne si časom na deti ani nespomenie. Nie sú totiž jeho priorita.

@anonym_b1a7c1 dcéra ma agenezu corpus callosum bola mala šanca že sa narodí v poriadku ale vidno že nevieš o. Tom nič zistili mi to pri druhom screeningu kedy som podstúpila aj odber plodovej vody aj Mrko kde sa to všetko potvrdilo . Ale veď ty vieš najlepšie asi 🙂 až do pôrodu sme nevedeli aká dcéra bude . Ani genetické testy mi to nevedeli povedať

anonym_fa6336
29. okt 2025

Prepáč ale pred svadbou a dvoma deťmi si u nich nebola a nevidela ako to u nich doma chodí?
Pred deťmi sa podieľal na starostlivosti o domácnosť rovnako ako ty? Po prvom dieťati bol tiež ukážkový otec a manžel? Odpoveď je asi jasná.
A áno môj muž sa stará rovnako o domácnosť ako ja, vari ako ja a stará sa aj o moje dieťa ak je to treba.

zabka79
29. okt 2025
@anonym_181e3c

@anonym_autor má pravdu tvoj lenivec Načo si si urobila dve deti s narcistom?

@anonym_181e3c mas pravdu ale to je princip narcistickeho zneuzivania najskor cukor potom bic

krasneleto
29. okt 2025

@anonym_autor skuste sa o tom porozpravat bez emocii... ze jednoducho nevladzes a bolo by fajn, keby aspon deti zobral, aby si na chvilu mala oddych... cez vikend si spravit spolocny program.... ta utkvela predstava, ze zena ma robit vsetko a muz staci ze chodi do prace je devastujuca a dodrbe kazdy vztah... ak to nepojde po dobrom, prestan robit niektore veci, mozno si vsimne ze nie su spravene

anonym_54c974
29. okt 2025

@anonym_autor pozri si videa od Jan Dvorak mozno ti to pomoze najst silu a takehoto partnera s rozbehom kopnut do zadku a zacat si vazit samu seba. Ja to mam za sebou. Da sa to a je to najlepsie rozhodnutie v mojom zivote.

anonym_e76af3
29. okt 2025

@anonym_autor no moja milá, načase si podeliť zodpovednosť aj povinnosť.
Ty máš cca 500e príjem, čiže odrobené 8h denne 😀 on ma neviem koľko príjem, tiež odrobené. Keď príde z prace, tebe tiež končí šichta a odvtedy ste rodina, otec, mama, deti. Byt je aj jeho, chladnička aj jeho, práčka tiež....
Ty si na materskej, čiže od slova mama, nie dovolenka 🤣 mama sa venuje deťom, učí ich, tíši ich, rozosmieva ich (ked otec je v práci mimo domu) za toto máš zaplatené.
Keď chce jest, nestačí priniesť peniaze, treba aj nakúpiť, aj navariť. Chce mať čisté oblečenie, treba sa o to pričiniť. Noo, bude nadávať, aj budeš zlá, ale veď aj teraz si. Treba ho to naučiť, najlepšie by bolo, keby si si ho vycvicila takto od prvého dňa, od kedy si si ho adoptovala, ako psíka. Teraz už to bude ťažké, ale zvládne to aj on, aj ty. 😀

anonym_181e3c
29. okt 2025
@zabka79

@anonym_181e3c mas pravdu ale to je princip narcistickeho zneuzivania najskor cukor potom bic

@zabka79 usudzujem že je narcista z toho, čo autorka napísala. A teda nemá empatiu pretože empatický človek vidí, že má deti o ktoré sa treba starať a pomôcť druhému rodičovi. Zhadzuje vinu na ženu. Píše autorka, že vidí vinu len v nej. To je dosť zásadne pre narcizmus. Ona na neho útočí ( podľa muža), pretože hovorí, že ma pomôcť. Narcis ale podľa seba už dosť pracoval pretože on sa vo svojich očiach vidí ako ten najlepší a žena na neho len útočí. Keď si náhodou sadne ide jej vyčítať, že sedí. Narcis veľa útočí, lebo sa cíti nepochopený, je predsa najlepší na svete a žena niečo od neho chce?!! Kritizuje neopodstatnene a neoprávnene, ale podľa neho je to OK, lebo on je lepší a ženu vníma ako spotrebič, ktorý má nejaké funkcie. Nevie nadviazať ani emocionálny vzťah so svojimi deťmi. Nie je toho totiž schopný. Keď začnú deti chápať, aj on začne zhadzovať a ponižovať ženu pred deťmi. " Mamička nám nenavarila, tak sme hladní, mamka zase nestíha sa pripraviť, preto sme zmeškali kino". Sú to len samé lži a pretvárka. Ešte sa dočkala autorka zaujímavých veci pri ňom, Radim ti odísť skôr ako začne deti manipulovať proti teba.

autor
29. okt 2025
@anonym_181e3c

@zabka79 usudzujem že je narcista z toho, čo autorka napísala. A teda nemá empatiu pretože empatický človek vidí, že má deti o ktoré sa treba starať a pomôcť druhému rodičovi. Zhadzuje vinu na ženu. Píše autorka, že vidí vinu len v nej. To je dosť zásadne pre narcizmus. Ona na neho útočí ( podľa muža), pretože hovorí, že ma pomôcť. Narcis ale podľa seba už dosť pracoval pretože on sa vo svojich očiach vidí ako ten najlepší a žena na neho len útočí. Keď si náhodou sadne ide jej vyčítať, že sedí. Narcis veľa útočí, lebo sa cíti nepochopený, je predsa najlepší na svete a žena niečo od neho chce?!! Kritizuje neopodstatnene a neoprávnene, ale podľa neho je to OK, lebo on je lepší a ženu vníma ako spotrebič, ktorý má nejaké funkcie. Nevie nadviazať ani emocionálny vzťah so svojimi deťmi. Nie je toho totiž schopný. Keď začnú deti chápať, aj on začne zhadzovať a ponižovať ženu pred deťmi. " Mamička nám nenavarila, tak sme hladní, mamka zase nestíha sa pripraviť, preto sme zmeškali kino". Sú to len samé lži a pretvárka. Ešte sa dočkala autorka zaujímavých veci pri ňom, Radim ti odísť skôr ako začne deti manipulovať proti teba.

@anonym_181e3c ďakujem za normálnu odpoved

zabka79
29. okt 2025
@anonym_181e3c

@anonym_181e3c ano napisala si to dobre , to je narcista. Som v obraze lebo som sa za jedneho vydala a rozviedla. Ono to chvilu trva kym to cloveku dojde nakolko sa jedna o tazku dlhorocnu manipulaciu. Kazdy mame svoju hranicu sebaucty. Alebo vlastne nesebaucty. Autorka vie ze je to zle ale nechape ako zle to je. Je to bolestivy proces a su zeny ktore sa z toho nevyhrabu nikdy

enmery
29. okt 2025

Autorka, ok, urobila si chybu,vzala si si poškodený kus a ignorovala, že nerobí nič. Je síce pekne, že z domu máš fajn príklad, ale to si treba vybrať aj taký model a nie chcieť z narcistu urobiť empatickeho manžela a otca. Tym nikdy nebude. Zabudni. Takže máš len 2 možnosti. Budeš ďalej takto žiť a psychicky upadať, alebo sa rozvedieš. Inak, ak v tomto vychovas deti, veľmi ich to poznačí a s veľkou pravdepodobnosťou budú but sami tyranizovat budúceho partnera alebo sa stanú obeťou.

anonym_085aed
29. okt 2025

Toto si si zo svojho chlapa urobila sama... ak si mu robila poskoka, na to sa ľahko zvyká. Moj bol tiez takýto, kvôli mne. Ja som to ale zmenila, predsa tu aj jeho deti a co ked pride z prace ? Je to jediný pracujúci otec na svete ? Keď pôjdu deti do škôlky školy budes aj ty pracovať.. co potom ? Budete obaja ležať na gauči lebo však sye boli v práci a tam den konci ? Bude to ťažké ale nesmieš sa vzoprieť rob veci pre seba a pre deti a on nevh sa statq o seba sam.

ika02
29. okt 2025

Ahoj, žila som s podobným magorom. Narcista a manipulátor v jednej osobe. Poviem Ti jedno, on sa nezmení, keby si neviem čo urobila, stále to bude málo. Bude ďalej nečinne sedieť, kritizovať Ťa, ponižovať, urážať a poukazovať na Tvoju "neschopnosť", začne štvať deti proti Tebe.... Ak sa nechceš cítiť ako handra a chceš ostať pri zdravom rozume, odíď od neho čo najskôr. Tam rozhovory, prosby....nefungujú. Držím prsty!

anonym_181e3c
29. okt 2025
@zabka79

@anonym_181e3c ano napisala si to dobre , to je narcista. Som v obraze lebo som sa za jedneho vydala a rozviedla. Ono to chvilu trva kym to cloveku dojde nakolko sa jedna o tazku dlhorocnu manipulaciu. Kazdy mame svoju hranicu sebaucty. Alebo vlastne nesebaucty. Autorka vie ze je to zle ale nechape ako zle to je. Je to bolestivy proces a su zeny ktore sa z toho nevyhrabu nikdy

@zabka79 presne tak, je to nielen zle, je to veľmi zle. Ako tu už niekto písal nájdi si videá na YouTube od Dvořáka Spoznej sveho psychopata. Tam sa ešte len dozvieš veci. Ako hovorí sám Dvořák, spočiatku tomu nebudeš ani veriť, ale časom pochopíš, že je to tak. Nič iné ako odchod nepomôže. Narcista je len " half human" polovičný človek, chýba má súcit, sustrasť, empatia, porozumenie. ... Áno, niekomu trvá veľa, veľa rokov pokiaľ pochopí, že je s narcistom a vlastne len plní nejaké funkcie. Keď sa narcistovi omrzí, tak ho bez mihnutia oka vymení za iný "spotrebič". Dvořák tam aj vysvetľuje, ako sa človek dostane do takéhoto kolobehu. Skús pozrieť, otvorí ti to oči. ❤️

lentakyterapeut
29. okt 2025

Mne je viac smutno z tych niekolko hlupani co ti este nadavaju ze naco si si robila deti. Boze tu su fakt niektore zeny doslova zle.
Pozri, rozpravam sa casto s ludmi aj vdaka praci. Nemozes robit vsetko sama. Neber to v zlom ale ked je vsetko urobene on nema co robit a rad ti to vsetko prenecha. Zacal by som normalnym rozhovorom ze takto uz to naozaj nevladzes. Priamo navrhni rozpis veci ktore by mohol prebrat on a ty by si sa ich vazne ani nechytila. Zacni uplnou hlupostou bez ktorej nemozes fungovat. Ak neumyje riad ty sa ho uz nedotkni. Jednoducho ked umyje ty navaris ked nie vezmi deti a chodte sa najest do restauracie alebo k mame alebo uvar iba vam. Normalny muz sa spamata. Potom mu naloz dalsie jednoduche zakladne ulohy. Kos na smeti on, vysavat on. Ty varis zehlis budes sa ucit s detmi atd... Kludne rozdel ulohy 70/30 a stale to bude vyhra na zaciatok.

dadis
29. okt 2025
@lentakyterapeut

Mne je viac smutno z tych niekolko hlupani co ti este nadavaju ze naco si si robila deti. Boze tu su fakt niektore zeny doslova zle.
Pozri, rozpravam sa casto s ludmi aj vdaka praci. Nemozes robit vsetko sama. Neber to v zlom ale ked je vsetko urobene on nema co robit a rad ti to vsetko prenecha. Zacal by som normalnym rozhovorom ze takto uz to naozaj nevladzes. Priamo navrhni rozpis veci ktore by mohol prebrat on a ty by si sa ich vazne ani nechytila. Zacni uplnou hlupostou bez ktorej nemozes fungovat. Ak neumyje riad ty sa ho uz nedotkni. Jednoducho ked umyje ty navaris ked nie vezmi deti a chodte sa najest do restauracie alebo k mame alebo uvar iba vam. Normalny muz sa spamata. Potom mu naloz dalsie jednoduche zakladne ulohy. Kos na smeti on, vysavat on. Ty varis zehlis budes sa ucit s detmi atd... Kludne rozdel ulohy 70/30 a stale to bude vyhra na zaciatok.

@lentakyterapeut Hlupak je ten muz. Pretoze to, co jej radis, uz na neho skusala. Sama pisala, ze uznal a na dlasi den to iste. Pre zenu odist s dvoma detmi je velmi tazke. Ak si to nezazil, tak nenazyvaj ostatne hlupanami. A s poznizovanim sa ma ako vyrovnat?

anonym_181e3c
29. okt 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut veď to, normálny muž sa spamätá. Tento kúsok obávam sa nie je celkom OK. Lebo pravdupovediac, myslím, že si všimol že má dve deti, ktorým treba dať jesť, obliecť ich, upratať, asi si všimol, že chladnička sa nenaplní cez noc sama a jedlo nevbehne na tanier samé. Je fajn sa rozprávať a komunikovať svoje potreby a treba to skúsiť. Medzi zdravými ľuďmi je porozumenie a empatia základom dobrého vzťahu. Ale myslím, že tu je už všetko o level vyššie. Komunikácia zo strany autorky môže byť vnímaná jej manželom ako zbraň proti nej. Inými slovami všetko čo povie môže byť použité proti nej.
Nestíhaš s deťmi? Nemala si si ich robit.
Umývať podlahu? Veď ty si na materskej, to mám robiť za teba?
Dieťa kričí pomôž mi prosím. Ako si si ho vychovala tak ho máš.
Autorka naštuduj si ako máš komunikovať s narcisom. Bez emócií, nehovor o svojich prianiach, pocitoch a zelaniach. Môže byť použité proti tebe. 🥹

anonym_8f59da
29. okt 2025
@anonym_cef464

@anonym_autor a teraz by sme radi poculi nazor manzela. 😉

@anonym_cef464 presne, doma je vystresovaná manželka a deti a manžel nechápe čo sa deje, pritom by stačilo ho objať a povedať prosím možeš mi pomocť s týmto?
Ale to je na MK neprípustné, aby žena poprosila, poďakovala, keď sú to aj manželove deti, tu sa radšej poradí rozvod.
Keď niečo chcem zmeniť, musím začať od seba..

anonym_181e3c
29. okt 2025
@anonym_8f59da

@anonym_cef464 presne, doma je vystresovaná manželka a deti a manžel nechápe čo sa deje, pritom by stačilo ho objať a povedať prosím možeš mi pomocť s týmto?
Ale to je na MK neprípustné, aby žena poprosila, poďakovala, keď sú to aj manželove deti, tu sa radšej poradí rozvod.
Keď niečo chcem zmeniť, musím začať od seba..

@anonym_8f59da ach jaj, myslíš si, že polovica žien v manželstvách, ktoré sa rozviedli predtým neprosili manželov? Nekomunikovali, nechodili ku psychológom, na terapie, neskúšali ? Keď mysliš, že stačí komunikovať a poďakovať nato, aby vzťah fungoval, veľmi sa mýliš.