Manžel dostal výpoveď a upadol do depresie: Čo robiť?
Ahojte… manžel programátor dostal vypoved. Pracuje na živnosť. Ide o to, že padol do ťažkých depresii a obviňuje z toho mna. Pretože mame male dieta a raz do tyzdna ma doobedu vozil na plavanie a počkal nas tam. Cca tri hodiny. Hovorí, že keby mohol sediet za pc 12h denne bez rozrušovania nestalo by sa to. V domácnosti mi aktuálne vôbec nepomaha. Iba sedi v pracovní a neviem čo tam robí. Kľudne do rana a potom cez deň spi. Hovorí, že je kríza a tazko si najde robotu. Prosím poraďte mi čo robiť, stále hovorí, že mám zabrať. Pracujem, starám sa o dieta, domácnosť.. už neviem čo viac mám urobiť.
Tvoj muž je nejaký rozmaznaný. 12 hodín denne určite nerobil a ak áno chápem, že ho vyhodili, nebudú platiť jednému za 12 hodín keď to iný zvládne spraviť za klasických 8. Robil pre Ameriku tak vie určite aj po anglicky a nájde si inú robotu ak by chcel. Teraz si doma pofňuká, nemusí sa ani rodine venovať no sveta žiť.
@biba_18 neviem aka bola jeho napln prace ale ja mam napr fix pracovnu dobu 9-15, ak poviem sefovi ze musim ist napr. nieco vypavit nema problem ale keby som pravidelne chybala tak to problem bude + mavam meetingy, su sice online ale to sme zase pri tom ze aj praca z domu je praca, ak by som bola v office tak je jasne ze na meeting idem, to iste sa ocakava ked som z domu
A kvôli čomu dostal výpoveď? Len som nepochopila prečo z toho obviňuje teba. Prišli mu na to že bol mimo keď vás niesol na plávanie, či ako?
Tak ten manzel si predsa mohol zobrat pocitac so sebou a pracovat kym plavaju, alebo ich poslat taxikom ak napzaj pitrebuje tie hodiny, ak ide o ameriku a casovy posun, preco nie?
Teraz to hadze na teba a pritom sa stacilo ozvat, ze to nejde dlhodobo. 🤷♀️
No aterqz hra urcite do noci online hry a cez den vyspava depresiu
@biba_18 My mávame aj neplánovane meetingy, keď sa niečo rieši. Skratka byt k dispozícii, o to ide. Záleží od charakteru práce a projektu, na akom pracoval. Ale to jej mal povedať a nenechat to zájsť takto daleko. A jasne ze to vôbec nemusel byť dôvod na výpoveď.
Ja by som spozornela aj pri tom , že celú noc je v pracovní a potom cez deň spí ? Keď som bola mladá mala som priateľa čo v noci nespal a neveštilo to nič dobre …. Autorka , radu pre teba nemám , ale držím ti palce a posielam objatie
A vypoved dostal kvoli comu? Lebo nestihal robit svoju pracu? Nevedel dobre robit svoju pracu? Nepoznam programatora, ktora by bol dlhsie nezamestnany ako mesiac. Pracujem v IT s programatormi. Vyhadzovali sme ludi len kvoli tomu, ze neboli peniaze alebo si jednoducho neplnili svoju pracu resp. nevedeli robit co sme potrebovali. Cize ak to bol dovod, ze ho vyhodili, tak sa skor boji, ze nebude mat dobre referencie od predosleho klienta... Zhodit to na zenu to je take.... "chlapske"....
Tak nech sa rekvalifikuje,všetko sa dá,keď sa chce.Najlahsie je obviňovať iného.A to ,že je v sektore IT,alebo že pracuje pre Ameriku,neznamená,že je to práca navždy.Nech ide k psychológovi a zoberie dočasne hocijakú prácu ,nech mi nevravím,že vie na PC robiť iba jeden druh práce,to by mu už ani škôlkari nezozral.
@stormie ale manžel autorky pracoval na živnosť a pre Ameriku teda jeho sa náš pracovný čas a vôbec nejaký konkrétny pracovný čas netýkal. A okrem toho pracoval 12 hodín denne, teda 60 hodín do týždňa.
Si predstav, ze ty si zamestnávateľ a pracovník ti chodí raz do týždňa mimo.....veď to by robil každý
Prestavam rozumiet diskusiam na tomto fore. Po prve, autorkin manzel je ZIVNOSTNIK, takze ak robi podla zakona, nic take ako fixny pracovný cas nema. Po druhe, ak sa tu akakolvek zena na MD/RD stazuje, ze cely den sa stara o dieta/deti a domacnost a muz pride z prace a len sa vyvali a nic nerobi, idete ho tu zakopat pod ciernu zem, ze aj on sa ma starat o dieta a domacnost, ze na zenu je to vela. Ano, aj praca z domu je praca, robila som aj robievam z domu a je mi jasne, ze treba byt k dispozicii, ale naozaj si pan nemohol vyhradit 3 hodiny tyzdenne na rodinu??? A este sa ho zastavate? No nic, nemusim vsetkemu rozumiet...
Predpokladam, ze si mu zbran pri hlave nedrzala, ze vas tam ma vozit a cakat. Uz je dost velky na to aby vedel vyhodnotit co si moze v pracovnom case dovolit a ci to moze sposobit nejake problemy. Takze obvinovat moze jedine seba 🤷🏼♀️ nech nefnuka a nech si hlada novu pracu. Jeden ITckar si pravu urcite najde. A najma ak robil s AI, ktora sa vsade pretlaca a je to na vzostupe vsade.
Hmmm… asi mám divného muža, ale moj vozi deti na krúžky 2x týždenne, ostatok nestíha z roboty tak to riešim ja, ale aby mi vykrikoval, že prišiel o robotu, lebo sa staral o spoločne deti, ktoré sme chceli obaja, tak to by musel byt riadny debil. Nie je to tvoja vina, pokial má naozaj depresiu mal by navštíviť lekára, lebo to nie je diagnóza, ktorá sa vyrieši sama- čím skôr, tým lepšie. A ked sa dá trocha dokopy, nech sadne na rit a hľadá robotu- IT sektor nie je oblasť, kde by si niečo za slušný plat nenašiel.
@grof_monte_christo pokiaľ pracoval pre Ameriku, tak tam je posun času. V našich dopoludňajších hodinách, kedy vozil dieťa na plávanie, je v amerike noc.
ale preco s nim ukoncili zmluvu? ta plavaren to isto nebude
Uprimne ??? tam nieco smrdi..si si ista,ze hovori od zaciatku pravdu ???? Lebo najlahsie je hodit vinu na druheho...
Predpokladam, ze vacsina komentujucich tu nepracuje v IT na vyvojarskej pozicii, navyse este takej specifickej ako opisujes. Keby to tak bolo, tak by sa tu neohanali tym, ze programator si najde pracu pomaly za 3 dni. Ano, toto odvetvie je ziadane, ludi je malo ale srsly, zazila niektora z vas vobec niekedy vyberove konanie na takuto poziciu a viete si vobec predstavit co to obnasa? Naposledy ked som si hladala job v rovnakej oblasti, trvalo to 3 mesiac kym som nasla nieco vyhovujuce a bola som z toho rovnako v depresii, aj napriek tomu, ze moje uspory boki viac nez 10k a nemala som rodinu, ktoru by som musela zivit. Tieto joby vyzaduju niekolko kol pohovorov a casto sa stane, ze vysledok dostanes o 2-3+ mesiace odkedy vobec posles CV. A navyse tato utopicka predstava, ze vezmem si laptop a budem 3 hodiny programovat niekde v kaviarni za stolom je na uplne na smiech 😀 Absolutne chapem jeho frustraciu, mate malu rezervu, od neho sa ocakava, ze bude zivitel rodiny, nemoze mat 100% focus lebo ta 3 hodiny caka na plavarni a boji sa, ze dalsia praca, ktoru si najde, bude horsia.
@bludna Snáď nechceš, aby každý vedel čo ktorá práca obnáša. Každý, kto prácu stratí je v depresii. V hocijakej profesii. Tu ide o to, že obviňuje manželku, to je trápne. Sú obory, ktoré pomaly prestávajú existovať a ľudia sa musia komplet prispôsobovať, takže oproti tomu IT, ktoré má aj budúcnosť, kde sa môže človek ďalej vzdelávať a vyvíjať, nie je taká tragédia, aby si pomaly hodil mašľu.
a staci vam sklovenskych 3000€ na fungovanie (plus tvoj plat samozrejme?

No mne zas nie je normálne, že počas pracovnej doby nebol prítomný. Je to hrubé porušenie pracovnej zmluvy. Ja tiež na home office pracujem ale normálne máme pracovný čas. Možno práve niečo dôležité riešili a on nebol prítomný bez oznámenia.