Manžel fajčí "trávu" - je to závislosť?
Nazývam ho manželom, keďže o necelý mesiac si ho beriem. Milujem ho, ale dosť mi vadí, že fajčí marihuanu, fajčí každý deň, niekoľkokrát. Občas teda 1-2 dní vynechá. Je to už závislosť?
Urcite je a urcite to vplyva na cns negativne. Vobec to neprispeje k zdravemu vztahu. Chce to rozhovor, hoci tvrdis, ze ho milujes, tak neviem, ci ti endorfiny dovolia vyvodit triezve zavery.
Zeny...nezabudnite svojim muzom zakazat aj toto:
Cukor - droga
Kofein - droga
Alkohol - droga
Cigarety - droga
Tabletky - droga
https://zena.pravda.sk/zdravy-zivot/clanok/4033...
Vsetkeho vela skodi, zakial nemate deti, vadit ti to nemusi, no potom uz asi bude, resp. malo by ti. Bohuzial je nezrely ako clovek. Zrely clovek to nepotrebuje (v takych množstvách). Ak by to robil raz dva trikrat do roka, ok, ale kazdy den uf. Ak nefajcis, isto ti to lezie na nervy, a to este len bude ak budete svoji. Sama vies, ze to nie je oka. Je to iluzia, co si tym vytvara. Nechce vidiet realitu aka je. Ako zodpovedny clovek by s tym mal prestat, ale mozno bude z toho riadne nervozny. So svadbou by som sa v tvojom pripade neponahlala. Nech si najskor vyskusa byt bez toho a uvidis kto vlastne je.
Pozri aj marihuana môže a aj nemusí byť závislosť. Tak isto ako alkohol. Zober si ak by si mala snúbenca, ktorý každý deň pije alkohol ako by si to brala? Všetko môže byť závislosť, ak to človek potrebuje často a nedokáže bez toho byť. Ak tvoj partner potrebuje každý deň marihuanu, tak je závislý a skôr či neskôr sa ta jeho závislosť prejaví.
Tak si ho zober,otehotni,poroď...a potom tu príď plakať ako nemáte dosť peňazí,lebo ich prehulí,ako mu nemôžeš nechať dieťa postrážiť,lebo sa naň nedá spoľahnúť,ako sa hádate,lebo je furt nervozny....a či máš nechať svoje dieťa pozerať sa na zhuleného ocka....nie,nie je závislý,ty si závislá na závislákovi,pri ktorom ťa nič dobré nečaká...a nevidíš to,bohužiaľ.
@bettymacd presne to ma napadlo 🙊 akoby si neuvedomovali, že u nás nie je povolené užívanie marihuany a je to práve naopak trestné... rozum sa mi zastavuje, čo ľudia "pod rúškom" anonymity dokážu svetu napísať... kočky, nikoho nesúdim, ale spamätajte sa, komu sa zdôverujete a aby to náhodou nemohlo byť použité proti vám... len v dobrom radím. všetkým krásny deň prajem 🙂
Ale si vezmi, akí sú ľudia "vygumovaní" tou dobou, médiami atd... keď sa musia pýtať, či je drogovanie v poriadku? To akoby sa pýtali, či je gamblovanie, opíjanie sa.. v poriadku?
Kam sme sa to dostali, keď ľudia strácajú zdravý sedliacky rozum
Ja tiež fajčím trávu, raz za mesiac. Tak isto raz za mesiac pijem víno. Nevidím na tom nič zlé.
Ale každodenné hulenie, rovnako ako pitie považujem za problém a závislosť. Nerobím to ani ja, ani by som to netolerovala. V živote sú aj iné hodnoty ako sa každodenné omamovať niečim. Človek stráca motiváciu niečo robiť, rozvijat sa, športovať, iba tak hybernuje a roky mu utekajú.
Ale na to musí prísť každý sám, zakazovať sa neda
@bambulienka25 🤦 A čo potom je závislosť, keď toto podľa Teba nie? Veď hulí niekoľkokrát denne!
Ženy vy ste normálne? Vaši chlapi húlia trávu a vy ste s tým v pohode? Milá autorka, chceš si takéhoto človeka zobrať, mať s ním rodinu, deti, spoľahnúť sa na neho, aj keď pravidelne húli? Keď sa rozdával mozog, na teba nevyšlo? Ja sa nezvyknem takto o druhých vyjadrovať, ale ty si normálne hlúpa, až mi je ťa ľúto.
A asi aj všetky tie, ktoré tu napísali, že ich muži húlia a im to nevadí... škoda, že ste tak dopadli...
@petkaaa Vadí mi to a veľmi, ale on s tým nedokáže prestať a chváli sa tým, že on závislý nie je lebo deň či dva vydržal.. ja neviem čo robiť.
Hulit ano, ale 6x do roka. Nie kazdy den. Bratranec zacal hulit ked mal 16 - kazdy den. Dostal sa na gympel, tam stretol nejakych ludi a uz to islo. Trava denny chlieb. To bol rok 2001? Do 2001 bol bratranec sen dievcat zo skoly. Bol velmi pekny, fajn chalan, vyborne znamky. Gympel dokoncil s odretymi usami - pretoze ako hulil tak sa mu nechcelo ucit, na VS nehrozilo. Na vsetko mal cas, vsetko bolo v pohode - v klidku, tomu hovoril. Stal sa z neho lenivec, bez zaujmu - ale on tomu hovoril ze je nad vecou. Z jeho pohladu my sme boli idoiti co sa nahanaju a on je v klidku. Dnes je rok 2020 a on robi skladnika. Je z neho jeliman za minimalnu mzdu, a je mu to jedno. Hlavne ze je trava. Chalan co mal ciste jednotky, skvelo vypadal, sportoval - je totalna spodina. Na CVUT chalani co hulili denne tiez nedokoncili skolu, a robia niekde za pasom. Pricom to boli vyborni programatori a matematici.
@0kristina0 alkohol =droga. Keď si dá žena večer pohár vina má sa s ňou muž rozviesť?
@caroline_ zavislost sa zistuje tak, ci clovek bez "drogy" vydrzi 60 dni. Ak ano, nema problem. Ak nie, ma problem. Takze ak si zena dokaze nedat vino 60 dni - vsetko je v poriadku. Ak nevydrzi ani 2 dni, tak by bolo dobre sa zamysliet.
@caroline_ To čo je za porovnanie? Áno aj alkohol je droga ak piješ denne a nemôžeš vydržať tak si závislá, teda alkoholička.
Nebrať si ho? To považujem za jediné normálne riešenie. Nechápem, na čo si to dotiahla s ním až takto ďaleko. Je to obyčajný hulič. Ako si predstavuješ vašu budúcnosť? Že na jednej strane miestnosti bude vaše dieťa a v druhej on bude huliť? Ak sa jeho závislosť bude stupňovať, budeš si môcť dovoliť nechať ho s deťmi samého? Toto chceš riskovať?
@petkaaa To nie, sám si je vedomý, že huli veľa a ešte do toho fajčí, ale nevie s tým prestať. Ale odmieta pripustiť, že je závislý.
vies si predstavit zit s tym, ze to takto bude este par rokov? mozno ked pridu deti, tak s tym sekne... ja som toto tiez zazivala, najprv mi to nevadilo, ale po roku som bola na to vyslovene alergicka a to bolo niekedy aj 2-3x za vecer, pracoval z domu, takze vlastne mnohokrat nikam nechodil a bohvie kolkokrat denne si dal... na nom to ani nebolo uz vidno, som rada, ze som sa ho zbavila...
Tak na čo si ho berieš?
@amelia000
@caroline_
Baby, čo to sem pletiete? Cukor, káva (kofeín), alkohol... nie sú zákonom zakázané. A môžete ich kúpiť v každých bežných potravinách. Autorka píše, že jej muž niekoľkokrát denne fajčí trávu a niekto to ide porovnávať s pohárom vína? Osobne si myslím, že keby nejaká žena pila pohár vína niekoľkokrát denne, vysoké percento mužov by to netolerovalo. Mne by vadil aj fajčiar cigariet, nie to ešte pravidelný konzument marihuany!
@nairia Tak ten môj minimálne 4_5 x ide von si zahuliť
vies, nikde nie je napisane, ze s tym nesekne, poznala som (z okolia byvaleho) chalanov, co celkom si ficali na tomto a potom s tym prestali a teraz si fakt daju vynimocne, podaktori vobec... ja som mala take obavy, ze ako to bude, ked budeme mat dieta, ci dieta bude ok v pripade, ze ho splodil otec-hulic :D mozno to niekomu pride smiesne a mozno je to aj bezpredmetne, no ja by som rada dala dietatu co mozno najlepsiu zdravotnu vybavu do zivota...
@nairia Toto je ďalšia vec, nechcem otehotnieť s niekým, kto má v krvi vysoké množstvo thc
Kazdodenny konzum marihuany ma za nasledok, ze tvoj buduci manzel casom osprostie. Takze by som ho zaradila do Kategorie skoro sa stal mojim manzelom a hladala noveho partnera.
Utekaj od neho.
Ty ho nemilujes. Ty ho lutujes. A to je rozdiel. Mas potrebu sa o neho starat.
Potom napis ci si si ho vzala.

Ženy vy si uvedomujete čo tu píšete 🤪🤪🤪