icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

cecil36
20. feb 2016

@janka_h147 no veru neporadim ti, lebo mojmu by nieco take ani len nenapadlo. Strasne sa na maleho tesil a keby nemusel ani do roboty by nechodil 😀 Dodnes maju s malym super vztah.Vyhodit si muza sice nemusela, teda ak je pravda, ze inak mate harmonicky vztah, ale poziadala by som ho, ze ak bude dieta narocne a ty budes vycerpana (si prvorodicka, nevies co ta caka, ake bude babo, ako si zvyknete na system atd.), tak nech ti zabezpeci niekoho na pomoc (zaplati pani na upratovanie a varenie atd.). No,ked on si moze uzivat relax, tak ty tiez nemusis padat na hubu leb preto, ze jemu sa ziada exotiky.

jeannna
20. feb 2016

Kazda sme sa ti tu vypisala z vlastneho vnimania situacie, ale ty vies, s kym zijes a aky dopad moze mat tato situacia na vase manzelstvo. Aby sa to neskoncilo Pyrrhovym vitazstvom, ze muza budes mat sice doma, ale duchom absolutne nepritomneho s pripomienkami, kde on mohol byt a bude ti skor na pritaz, ako oporou. Zvazis si to musis sama.

Manzelovi by som asi navrhla, aby sa vo firme vzhladom na vasu situaciu informoval, ci podobny pobyt budu organizovat aj buduci rok, takze teraz by sa s niekym vymenil. Ak nie, je potrebne odkomunikovat, za akych podmienok by jeho dovolenka nebola mozna a takto by to ale musel oznamit aj v robote, ze jeho ucast nie je 100%.

Nic ine ti neostava, len komunikovat a dufat, to spolu vyriesite. Vela zdaru prajem.

nasta55
20. feb 2016

@janka_h147 jaj devce kde mas oci. Nooo nieco si vypiju a uz bude ruka v rukave. Jasne ze tam ide koli nej, ma velku motivaciu, zena uviazana doma s dietatom a on si bude uzivat. Uvidis aky spokojnucky Ti pride domkov. Jaj ty chlapi dobre to maju vymyslene, hmmm milujuci otec, vzorny manzel , ale len naoko, zeby? Zamysli sa normalny chlap by nesiel, ktory miluje svoju zenu.

lalia87
20. feb 2016

@nasta55 neprehanaj

moni244
20. feb 2016

Otaxka je, ako ti to vobec povedal, lebo z toho, ako pises, je mozno realita uplne niekde inde a takyto postoj zaujal po tvojom hysterickom vystupe. Ako ty vobec citas,co pises? Naco si si robila dieta a brala si si muza, ktoremu neveris a hned hladas dovod na neveru a hadky? Sa troska zamysli, co ak sa uz nevrati? Budes spokojna, ze si dosiahla, co si chcela? Nechapem tieto moresy, pustit, nepustit, nie je to tvoje neplnolete dieta odkazane na tvoju starostlivost ,je to dospely clovek. Cize max.mozes povedat svoj nazor, nie rozhodovat, ci pustis alebo nie

mawka
20. feb 2016

@nasta55 ty co tu splietas prosim ta. uz chod volakam s tymito tvojimi sprostymi recami. nie kazdy chlap zenu podvedie na akcii firemnej. zato, ze ty mas zle skusnosti, tak sa ich nesnaz nahovorit inym. taka si otravna, ze sa ani necudujem, ze ti toto chlapi robili

nasta55
20. feb 2016

@lalia87 tak naco sa tam tak tlaci aj za cenu hadky a az odidenia z domu k rodicom, chore. Ked viem, ze partner nechce tak by som nesla. Vsak toto by malo byt vydiskutovane uz na zaciatku vztahu. No toto by mi moj neurobil ani ja jemu. Prosim Ta myslis, ze co dam budu hrat karty 🙂 hahaha Ked je pudovy a mysli len na vlastne uspokojenie, tak mu je jedno koho viesco.

nasta55
20. feb 2016

@mawka ja nemam zle skusenosti, len hodnoty moja hodnoty. Neflakat sa s cudzimi muzmi a zenskymi. Zato ze tvoj chlap asi chodi po akciach, tak sa neutesuj.

mawka
20. feb 2016

@nasta55 strielas uplne mimo. aj so svojimi "hodnotami" aj s mojim muzom 😀 😀

nasta55
20. feb 2016

@mawka 🙂

sirinka
20. feb 2016

@mima4 lenze muzovi sa narodenim dietata pracovny zivot nezastavi. Zrejme ho naozaj prekvapilo, ze aj mesiac po predpokkadanom porode ma odkkadat pracovne zalezitosti.

sofia288
20. feb 2016

@nasta55 prečo si hneď taká negatívna...prečo by tam mal ísť kvôli šéfke a rovno ju tam pretiahnuť. On tam chce ísť na dovolenku. Každý má rád dovolenky...no ale keď sa im narodí malé on si to podľa mňa rozmyslí a možno si to rozmyslí aj ona a povie mu že to zvláda v pohode a nech ide. Ja by som to môjmu mužovi dopriala ak by som bola ok po pôrode a všetko s bábätko zvládala. Netreba robiť s komára somára a hneď za všetkým vidieť neveru. Keby som mala takto zmýšľať že za každým keď ide niekde môj muž ma podvádza tak sa môžem rovno obesiť 😝

sirinka
20. feb 2016

@nasta55 vyborna poznamka haha, ze ked je pudovy a podobne... Tak je podla teba lepsie mat chlapa, co netuzi po inom, len pomilovat nejake cudzie zeny, ale zavriet ho na klucik do trinastej komnaty a tesit sa, ako dobre to vymyslela? Ved takemu este sama by som kufor nabalila a letenku do exotiky jednosmernu

laysi
20. feb 2016

Mna by to hnevalo tiez 🙂 Ale poslala by som ho, lebo by som nezniesla tie vycitky a pohlady ako mohol dakde byt a boh vie kedy sa dana situacia zopakuje. A keby sa vratil tak by mi to s pomocou vynahradil. Nebola by hadka, on by bol spokojny a ja tiez, lebo by som nepocuvala kecy okolo toho.

mima4
20. feb 2016

@vydrnik no myslim si, ze take zeny si zvykli na stav bez muza a rataju si bubaciky.... a to im staci.

mawka
20. feb 2016

@sirinka moj ex nevyprasil kolegynu na exotike, ale az potom v praci. to je charakter 😀 😀 ale nie, proste vtedy ta kolegyna, s ktorou neskor ondil v praci, ta nebola na exotike a bola tam nadriadena, ktora po nom isla a viem, ze tu by neprefikol. takze si dovolenku uzival uplne ok bez nevery. neverny zacal byt az potom. a vobec na to nepotreboval exotiku 🙂 a karma je svina. ta kolegyna vydata bola a muz jej potom odisiel s inym. ano, s chlapom. nie so zenskou 😀 😕

mima4
20. feb 2016

@sirinka exoticka dovolenka nie je pracovna zalezitost - nevyhnutna! Otec je tiez rodic, viem, ze v slovenskej kulture dehonestovany na "bankomat na peniaze", ale je rovnako potrebny pre dietatko ako zena matka.

prinzesz
20. feb 2016

necitala som celu diskusiu, ale ja si myslim, ze ked sa male narodi sam tam ist nebude chciet.. bude cely happy ze ma male mimi doma a moze s nim byt denno denne a nejaka dovca ho zaujimat nebude.. resp. ved zivot sa mu nekonci.. tym ze sa narodi babatko.. avsak ked sa narodi prve dieta, maminy zvyknu byt velmi vystresovane a zaskoci ich kde co.. ja som sa "opotila" aj z toho ze mi maly vrieskal v kociku.. panikarila som zo vsetkeho a mala pocit, ze vsetci na mna pozeraju.. a ked sa na to spatne pozriem, nikdy predtym som neriesila ci niekomu dieta place v kociku a preco.. polutovala som ho v duchu aj maminu a sla dalej.. ale hormony po porode robia svoje, porodom to nekonci, naopak zacina..
teraz sa na to poriadne vyspi, oddychni si a porozmyslaj.. upokoj.. dnes to neries, nema to cenu.. kasa sa nikdy neje taka horuca ako sa navari..

petkashop
20. feb 2016

@mawka A ak mi ešte povieš, že to tým dvom (tvojmu ex a tej kolegyni) nevyšlo, tak sa nad nimi strašne škodoradostne zasmejem 😄

sirinka
20. feb 2016

@mima4 nehnevaj sa, mam pocit, ze jednoduche nedokazes stravit fakt, ze jeden z manzelov by mohol zo zamestnania mat takyto benefit. Mam pocit, ze ta az striasa od hnevu pri predstave, ze by sa nebodaj take mohlo prihodit tvojmu muzovi a ty by si ostala mimo. Muz nie je len bankomat, to nikto netvrdi, ale ostava faktom, ze vacsuna zien na RD nema prijem a financovanie celej domacnosti je prave na muzovi. Otec je samozrejme potrebny, no nie je nevyhnutne, aby nestravil mimo domu ani sekundu navyse. Nie kvantita, ale kvalita spolocne straveneho casu rozhoduje.

dana_l
20. feb 2016

@janka_h147 hrdost ti nedovoli ho zavolat spat? nehnevaj sa ale vo vztahu budes mozno mat este horsie situacie ako "odist na dvojtyzdnovu dovolenku (ktoru si nemusi ani platit). ak chces mat stale svoju "hrdost" tak si bud ista ze daleko to ako dvojica nedotiahnete.
pekne mu zavolaj a povedz mu ze sa ma vratit domov. tam si sadnete spolu a poviete si OBAJA vsetky dovody ze preco - ano (ist na tu dovolenku), - nie (ostat doma). a nezatajit nejake veci. ty musis byt otvorena a on tiez. povedz mu na rovinu - aj to ze sa bojis ze by ti mohol mono zahnut. ze sice veris ale aj neveris. aj ze sa tesis ze on dostal tu ponuku lebo je sikovny. a on musi tiez povedat ze preco je to viac ano - ist ako nie - ostat doma. ci si mysli ze bez tejto "dovolenky" by mohol nejako pracovne "ist" dole.
nie vzdy je zivot o tom co ja chcem. musia sa najst kompromisy. keby to islo len podla jedneho tak to si ani neviem predstavit.

mawka
20. feb 2016

@petkashop jasne, ze nevyslo. lebo ked muz podvadza zenu, si clovek povie ok, asi je tam problem, ale ked uz podvadza aj zenu aj milenku, to je cisty pruser 😀 😀

petkashop
20. feb 2016

@mawka Bože, to je kretén 😳😄 Ale tebe gratulujem, že si sa ho zbavila 👏🏽

mawka
20. feb 2016

@petkashop ale mi to trvalo, neboj sa 😀 preto som tu teraz mudra jak radio, ked citam podobne pribehy. len ziadna zenska nechce vidiet veci zle a ziadna nechce vidiet koniec. my, co mame skusenosti uz vieme. no a preto si myslim, ze tot autorka vyraba problem tam, kde neni, mala by byt rada, ze ma fajn chlapa, co sa o nu postara, ktory je uspesny a dovolenka je len bonus. bola by som na neho hrda. a iste by som sa s nim nehadala ani ho neposielala neviem kam, kvoli hovadine doslova. toto neni problem. ten nastane neskor, ak sa ona bude takto majetnicky, infantilne a hystericky spravat. zaujimalo by ma ako by riesila nejaky skutocne vazny problem.

takyna
20. feb 2016

@janka_h147 no co ti poviem...,moj muz by to v zivote neurobil, ani keby to bola dovolenka jeho snov..., narodenie dietatka by bolo pre neho priorita...tak asi sa treba zamysliet nad tym....

evkakorcek
20. feb 2016

@janka_h147 u nás vo firme, ked niekto niečo vyhrá, napríklad aj ten pobyt, je to vždy pre dve osoby, aby tam mohol ísť s partnerom, alebo kamarátom/tkou. To čo "vyhral" 😀 tvoj manžel je teambuilding a preto tam idú kolegovia bez partnerov. Teambuilding v exotickej krajine. Krása 😎 😎 Už si bola na takej nejakej akcii z práce?? Ja áno. Tým nechcem malovať čerta na stenu..... Ale trošku by som sa bála na tvojom mieste. No už ty musíš vedieť vedla koho to žiješ, aký pevný máte vzťah....
Ako hovoria moji kolegovia pred takouto akciou "čo sa stane vo Vegas,ostane vo Vegas" .To čo sa tam na pobyte stane sa nikdy nedozvieš. Tu je všetko o dôvere.
Každopadne ti držím palce a pevné nervy 🙂

mima4
20. feb 2016

@sirinka ale ved on chodi do prace, on travi cas mimo domu a dietatka ale po praci ked maju male babatko ma prášiť domov a zaujímať sa o potreby rodiny, dieťatka a nie toboz odist na 10 dní na dovolenku...

nasta55
20. feb 2016

@mima4 tak veru tak ako vravis

nasta55
20. feb 2016

@evkakorcek 🙂 jasne ze to nezisti

sirinka
20. feb 2016

@mima4 no konec, este aby sa cestou domov zbytocne velakrat nenadychol... 😉