icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

mima4
20. feb 2016

@sirinka no manzelstvo a rodicovstvo nie je len prechadzka ruzovym sadom 😉 aj pre tu zenu je to "zaprenie seba" v niektorych situaciach, musi sa vediet aj muz zapriet....

evkakorcek
20. feb 2016

@nasta55 Len sa teraz trošku pozastavujem nad tým, aký má zmysel to, že ho vyhodila z domu? Kvôli tomu pobytu? ale ved sama napísala, že je rada, že jej muž niečo vyhral a na druhej strane jej neskutočne vadí, že tam ide "až" na 10 dní. Podla mna kamen úrazu je práve ta šéfka.....
Ked človek chce byť neverný bude aj na ceste do práce, z práce, v práci....... Tých chvíľ za deň môže byť niekoľko a tiež z vlastnej skúsenosti viem, že sa to nikdy partner nedozvie. Pretože jednoducho nemá ako. Ja aj on držíme bobríka mlčanlivosti. (píšem čisto teoreticky 😀 😀 )
Takže stále ako píšem ide o dôveru, komunikáciu a o dozretosti vzťahu....

mawka
20. feb 2016

@mima4 kolko deti mas, draha mimka, ked si taka presvedcena o svojom nazore? nic v zlom. ale aby si caso nezmenila nazor. a pokial si dobre pamatam, ty si presne ta, ktora tu hovorila, ak sa nemylim, ze dieta je jedna vec, partner druha, dieta sa nema stavat pred manzela a hlavne partnera treba podporit.

jeannna
20. feb 2016

Vazne by ma teraz zaujimalo, ci tolerantnejsie partnerky, ktore by v tejto situacii manzela s usmevom vyprevadili na dovcu, aj by mu kufor zbalili, dostavaju od svojich poloviciek rovnake pochopenie a podporu, lebo zial co ja mam skusenost, ludia, ktori si nevedia vo vztahu ustat zasadne veci, prehravaju aj v tych kazdodennych malickostiach.

mima4
20. feb 2016

@mawka
ja som na rozdiel od teba vydata 😉

a druha vec, manzel pred dietatom neznamena, ze dieta tu nie je, toboz ak sa bavime aj o potrebach jeho zeny, ktora ho potrebuje. Mozno si nemala v minulosti pozitivne skusenosti, ale vedz, ze poznam x rodin, kde ked sa narodilo babo, muz prehodnotil mnohe svoje aktivity, proste mu ZALEZALO na zene a dietati.

mima4
20. feb 2016

@jeannna
na jednej strane tu mame temy, ako chlap odide od babatka na 10 dni na dovcu a potom temy, kde mamicke puka srdce, lebo ma ist od dvojrocneho ku kadernicke... a preziva to psychopaticky...

eevicka83
20. feb 2016

ja si myslim ze na tom nie je nic zle...ked to vyhral...dieta uz bude mat mesiac a to sa iz da...ved chlap aj tak chodi do prace a cely den ste sama... ja si myslim ze ide skor o ziarlivost z vasej strany...kazit si harmonicky vztah pre 10dni dovolenky!!??? robite chybu..

veronikavojvodova
20. feb 2016

Podla mna si sebecka. Prepac je to moj nazor. Moze nieco pekne zazit, spoznat novu krajinu a este ak to vyhral to ma zadarmo predpokladam.

mawka
20. feb 2016

@mima4 bola som vydata 🙂 mam deti. mam skusenosti aj ako vydata aj ako rozvedena a mam skusenosti ako matka. takze sa viem vyjadrit, zazila som. nebudem sa vyjadrovat k niecomu, o com nemam ani sajnu, nie? 😉 a co sa tyka exmanzela, vie sa detom venovat nadstandardne. to, ze to nevyslo nam je jedna vec, ale o deti, ked s nimi bol a ked je s nimi teraz sa postarat vie. z toho vyplyva, moze byt chlap hajzel na jednom fronte, ale na deti neda dopustit 😉

takze, prosim, nekric hop, kym nepreskocis.

peta18ha
20. feb 2016

No som zvedavá koľké z vás by v skutočnosti súhlasili keby boli na jej mieste 🙂

mawka
20. feb 2016

@peta18ha za seba? urcite hej. bola som v podobnej situacii. vies, skusenosti a co to zazite cloveka trosku pomeni. nerobi z komara somara a vie selektovat co je problem, co neni problem a zbytocne si ich nevyraba

minutka
20. feb 2016

omg ved chce ist na 10 dni, 10 DNI !!! Nie na 10 rokov. Zbytocne robite z komara somara, zo zien trpitelky vesmira a z muzov sebeckych hajzlov ...

btw harmonicky vztah vyzera uplne inak

loginexistuje
20. feb 2016

ako zasa podla mna to vobec neni dovolenka ale skor teambulding.. firma rozpusta tak socialny fond... obaja s muzom chodievame z firiem na temabuldingy a vzdy sa chodi sam bez partnera... je to predsa skor o stmeleni pracovneho kolektivu

u nas sa chodieva skor lyzovat predtym co som bola vo firme tak tiez aj do zahranicia ale vsade bez partnerov...

ked ide muz som s detmi ja a naopak ... za mna ako matku dvoch deti je to sice dost narocne riesit aby ked idem takto prec .. nemam ziadnu pomoc z rodiny .. a deti mam chronicky chore .. cize lieky a pod... ale teda je to u nas take ze je to vhodne aby clovek siel ... ono predsa len riesia sa ine veci ako v praci ... riesia sa aj ine veci ..a tak ...

ukulela
20. feb 2016

zeny, co tu utocite na zakladatelku, ze je hysterka, ze zavidi, ze ziarli atd - vy ste mesiac pred porodom boli vyrovnane ako dalajlama a cely vesmir sa vznasal na vlnach pozitivnej energie? nevieme, ake ma tehotenstvo, nevieme, ako ziju, nevieme, ako sa k nej sprava. sice pise, ze maju harmonicky vztah, ale ked ona mohla ist sama na dovolenku s kamoskou, tak ju nepustil! a on teraz od nej chce nie pozehnanie, ze pusti ma, ale len jej oznamil, ze ja idem. basta fidli, koniec debaty. lebo ja to potrebujem pre karieru. co? dovolenku pre karieru? to nie je pracovna cesta, ale regulerne valanie si guli.
500 krat som pisala, vsak aj ja by som pustila, keby to odpomunikoval inac.
neviem, kolke z kriticiek mate tak pevne vztahy, ze by ste len tak zavesili muzovi na nos, ze: drahy, o 2 mesiace idem na dovcu, tebe ostane (dajme nie mesacne, alepol rocne/rocne) babo, pridem v piatok a v sobotu ideme svagrine na svadbu. ona nam pomoha, mali by sme aj my jej, tak to zariad, moj.
chapete? nejde o dovolenku. ale o sposob komunikacie. a pristup k zivotu a okoliu. on ju nepusti a ona musi? on ma zavazky k sestre a odsunie ich?
a tiez by ma ozaj zaujimalo, co je to za praca, ktora stoji a pada na spolocnej dovolenke s kolegami.

minutka
20. feb 2016

@ukulela ale predsa to zakladatelka temy napisala ze maju harmonicky vztah. A v takom by sa muz zeny spytal na nazor, ona by ho uprimne rada pustila ...

Ja co sa docitam tu na MK,nemam slov... Vacsina vztahov je totalne na hlavu postavenych. Je mi z toho smutno a zaroven si viac vazim toho,co mam doma.

malabiba
20. feb 2016

@janka_h147 sa rozvedieš, pretože ide na 10 dňovú dovolenku z práce?....moje nervy 🙂 ešte prejdete oveľa horšími problémami..čo tak sa ukľudniť a porozprávať sa v dobrom o celej veci - a skúsiť sa navzájom pochopiť jedna aj druhá strana...určite ani jemu nebude jedno, keď vás nechá doma, ale máš okolo seba kopec ľudí, ktorí ti budú môcť pomôcť...skús sa na to pozrieť tak, že aj tebe a aj tvojmu dieťaťu bude lepšie ak bue mať otec lepšie postavenie v práci...a už vôbec nie - ako mu to vrátim - tak si to vracajte celý život a potom v starobe si búchajte hlavu o stenu ako ste premárnili život...inak ja som 5 dní pred pôrodom robila skúšku na VŠ a bola 300 km od domova a mohlo sa stať čokoľvek a nikto z toho nerobil drámu

smile31
20. feb 2016

U nás sa to stalo ale opačne 🙂 vyhrala som dovolenku v práci ja, aj keď išlo len o 3 dni v exotike- Turecku, nešla som pretože predsa nenechám svoje 3 mes. dieťa doma... tu nejde si myslím o to, že má ísť preč, či o závisť, autorka je podľa mňa z neho sklamaná lebo na prvé miesto kladie svoj oddych a nie ich, ich ako rodinu... ja by som tiež bola sklamaná, keby mi tatik toto povie, ale viem, že on by na taký dlhý čas bez nás nešiel 🙂 ... hlavne sa nestresujte škodí to bábätku i vám ...

moni244
20. feb 2016

@mima4 to ktora riesila?

marcelatje
20. feb 2016

@janka_h147 moj chodi kazdy rok na dva tyzdne na rekondicby pobyt.... Mala som s tym problemy ale nepomohlo mi to. Nie je zaletnik a presla som do modu co oko nevidi to srdce neboli 😊

katuliena82
20. feb 2016

@janka_h147 o nic nejde, popravde ja som milovala sluzobky u manzela. Mala som taky ,,svoj,, rezim a klidek. A to ho milujem. Tu dovolenku predsa vyhral, bola by skoda neist

libka1
20. feb 2016

no celkom si to neviem predstavit ze by moj manzel takto odisiel ked mali deti mesiac, proste by to neurobil. na druhej strane kvoli tomuto davat ultimata mi pride fakt nevhodne. mozno sa mylim, ale pride mi tvoj manzel velmi nezrely. toto je jedna z veci, kedy si spravny chlap uvedomi kde je jeho miesto.
skus sa nejak naucit mu doverovat, lebo takychto situacii asi budete mat este v zivote vela a zakazdym sa povadit a odstahovat nie je ta najlepsia cesta. ta sefova co sa jej rozpada vztah ta zerie z nejakeho konkretneho dovodu? alebo co ti presne na nej vadi? keby ta chcel podviest aj tak ta podvedie a na dovolenku chodit vobec nemusi...

janka_h147
autor
20. feb 2016

Manžel prišiel v noci domov, s kyticou ruží, ja som myslela, že si to rozmyslel, no nakoniec som aj ja nad tým rozmýšľala....musím mu veriť a dopriať mu....na začiatku vzťahu sme prekonali polročné odlúčenie, samozrejme, že sme vtedy boli "deti" ale náš vzťah to vydržal, na čo som hrdá a som rada...sľúbil, že sa rozhodne podľa toho, v akej budeme situácii po pôrode, ak budú nejaké problémy, tak nepôjde....keby som ho nepustila, asi by mi to zazlieval dosť dlho,....takže sa snažíme o tom nerozprávať a uvidíme neskôr...ďakujem vám za všetky rady a som rada, že viaceré z vás rozmýšľajú ako ja a nie som divná 🙂

ukulela
20. feb 2016

@minutka mozno ona si doteraz myslela, ze ich vztah je harmonicky, ked mu stale ustupovala a nehadaju sa. to, ze on ju nepustil na dovolenku a ona neprotestovala, je dokazom len akejsi domnelej harmonie :(

mirica
20. feb 2016

jja osobne si myslím že tu vôbec nejde o to , či sa autorka témy dokáže alebo nedokáže postarať 10 dní o dieťa sama. Podľa mňa ide o to , ako sa k nej a ich dieťatku jej partner správa. Co je pre neho priorita. Partner, ktorému by som ja a naše dieťa nestála ani len zato , aby sa so mnou najprv porozprával o tom , či mi neprekáža, že mesiac po pôrode odíde na 10 dní na dovolenku(nie pracovať!!!!!)...je veľmi sebecký partner......A nič v zlom, ale človek, pre ktorého budem tá posledná, ten pre mňa partnerom nie je. Tým je človek , na ktorého sa môžem v plnej miere spoľahnúť . Tak že ja by som reagovala presne ako autorka....aspoň by som zistila, čo pre partnera znamenám...

a to ostatné je už len o tom , aké má priority tá , ktorá žena.....niektoré uprednostnia finančné zabezpečenie , a prehliadnu aj urážlivé správanie partnera.....a niektoré zas dávajú prednosť partnerovi, pre ktorého je prioritou rodina.....

ja to môžem posúdiť z môjho pohľadu...ja som bola doma len mesiac po pôrode, na materskej bol otec detí.....a ani náhodou by ma , ani len v duchu nenapadlo ísť na dovolenku bez detí a bez partnnera

alaguema
20. feb 2016

@mima4 keby si bola mamou, chápala by si, aké to je - odlúčiť sa od dieťaťa, keď je malinké. Tam je tá pupočná šnúra rozstrihnutá len vo fyzickej rovine. Otec to má inak. Nie nadarmo, sú naše úlohy v rodine také rozdielne. Takže porovnávaš dva javy, ktoré sú veľmi, veľmi rozdielne. Otec môže svoju rodinu milovať a nerobí mu problém odlúčiť sa od nich na 10 dní, ani keď je bábo malé, budú mu chýbať, bude sa na ne tešiť, ale nebude mu trhať srdce. Normálna žena bude trpieť odlúčením od svojho bábätka, je to normálne. Nehovorím, že na dve hodiny, ale 99% žien by nešlo nikam od dvojmesačného na 10 dní. Čo je ale problém, že ženy dnes po mužoch chcú, aby cítili a konali ako ony. A to nejde.
@jeannna áno, dostávam rovnakú mieru tolerancie od môjho muža. Ale dlho som nikam chodiť ani nechcela. Dlho som bola doma s deťmi a aj keď mi chýbalo cestovanie a ľudia, brala som to tak, že malé sú len chvíľku. Manžel mimo to cestuje naozaj často pracovne. Ja som bola na prvej dlhšej služobke mimo SR po siedmych rokoch. Občas som medzitým šla s kamoškami na víkend, keď mali deti vyše dvoch rokov a už mi prepínalo 😀. Žiadny problém zo strany manžela. Tolerancia je základ. Obaja potrebujú občas vypnúť aj bez rodiny, bez manžela/ky.

sirinka
20. feb 2016

@jeannna mozem za seba, ze ja tu podporu mam... Respektive, ja sa manzela.nepytam, ci mozem ist, ale ze vtedy a vtedy niekam pojdem a ze teda ci on svoj program moze prispososbit tak, aby mohol byt s detmi. Pokial tam ma nieco prudko pracovne, co sa nedi odlozit, hkadame zalozny plan. Vsetko sa da, ked je ochota vychadzat si v ustrety.

jeannna
20. feb 2016

@alaguema ty si specificky pripad 😀 Podla prispevkov, ktore od teba citam, mi je uplne jasne, ze by si svoj zivot nespojila s nejakym buranom, ale s muzom so zodpovedajucim IQ/EQ. Pre slobodu vo vztahoch je zaklad, ako pises, tolerancia a pre tuto je zakladom zrelost oboch partnerov. A to byva casto problem.

eevicka83
20. feb 2016

@lvka super napisane

eevicka83
20. feb 2016

@veronikavojvodova presne aj ja mam taky pocit ako si napisala..

bubelko
20. feb 2016

@jeannna dostavam. ako som pisala vyssie, v podstate od narodenia deti som chodila a chodim stale 1x do tyzdna vecer do jazykovky. ca.4h aj s cestou som a som bola prec. pravidelne mavam s kamoskami "fraueabig". pred 2 rokmi som bola na tyzden sama s kamoskou a teraz idem uas sama s kamoskou na dovolenku. takze ano, sme si s muzom v tejto veci rovni 😉