Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@jeannna aj ja chodim...s kolegynou...vyblaznime sa na nakupoch, co nasi muzi nemusia.. naposledy uzasny Dubaj.. 😂 tolko sme pominarili, a este v case 70% vypredajov..
na teambuildingy chodime, u nas priam povinnost..kto nejde, je ohovarany... 😃
A letos dam babsku jazdu s malou (10r..)...slubila som kej ze len my dve..tak sa tesime... ze najlepsie tam kde su obchodne centra.. 😃
No veru tazka volba. Mne by nevadilo ze by isiel na dovolenku natolko partnerovi verim , ale je to dost nevhodne obdobie. Vsetko je pre teba nove, mesacne babatko nie je sranda on by sa mal uvedomit a povedat ti ze ti bude oporou.
@janka_h147 MM tiež išiel na služobnú cestu do zahraničia na 1 týždeň, keď mal náš syn 2 týždne. Ale vedeli sme to 3 mesiace dopredu, tak si moja mamina zobrala v práci dovolenku. Muž odišiel v nedeľu ráno , mamina prišla v pondelok večer a ten medzičas som nejak prežila aj s malým, hoci som mala 39-tky horúčky (mala som zápal prsníka a bola som po ťažkom pôrode). Ten týždeň, čo som bola z pôrodnice doma, porobil nákupy, upratal byt a v sobotu mi ešte navaril na 2 dni, lebo ja som mala zimnicu a bola som fakt slabá ako mucha.
Ale vedela som, že na tú služobku ísť "musí" a aj chce, tak sa to dalo zariadiť aj takto.
@janka_h147 tak blahoželám k dohode, ak si s ňou skutočne OK.
Suhlasim s Jankou (@janinah) - este sice nemam babatko, ale dve moje najblizsie priatelky ano... A teda nevedia kde im hlava stoji, pritom jedna sa mi stazovala, ze prvych x tyzdnov jej maznel varil, pral, nakupoval, proste staral sa nakompletku o domacnost.
Popravde, nerozumiem prispevkom o dovere.... Ja by som osobne tiez bola na streche, ze 9 mesiacov cakame na babatko a on - ked ho najviac budes potrebovat - bude na Bahamach? AKO to preboha suvisi s doverou?
No neviem, mas to tazke. Dufam, ze manzel sa troska uvedomi a ked sa vam pidi bejby narodi, bude stat pri tebe a nie 2 tyzdne sa valat v piesku.
@kralovahola ani ja som to nepochopila s tou doverou a uz vobec nie s tym ze "musim mu dopriat" ale nevyjadrujem sa, ak im to obom takto vyhovuje, tak fajn.
@mawka prepac, ale podla tebabolo spravne, ze ta takto ex nechal? urobila by si aj ty, keby si vedela, ako tvoj manzel bude musiet rano vstavat a nebude mat podporu rodicov? myslim, ze si velmi benevolentna 🙂
@argyro podla mna sa zakladaju temy prave na to, aby sme sa ostatni k tomu vyjadrili.
tiez nechapem tym nazorom, ze ta tu ide niekto upalit, ak mas iny nazor.... proste by sa mi to nepacilo a suhlasim so zakladatelkou temy.... a zienky, co pisu, ze ony by muzovi dopriali a verili - palec hore... ja asi nie som jedna z tych, kt pride normalne, ze by nad tym vobec rozmyslal... ludia su rozni....
@veronikavojvodova dneska chcu vsetci mat deti, partnera a aj slobodu a karieru, to sa neda. 🙂
@nasta55 nepoviem, keby islo o vikend s chlapcami....
podla mna sa da vsetko zosuladit, ak obaja partneri suhlasia s aktivitami toho druheho... 🙂
@kralovahola mne by skor vadil vikend s chlapcami,pretoze to nie je povinne. Ale ak ide o pracu tak je to ine!a ona vie s kym zije tak s tym mala pocitat,a ma dost casu nato zaobstarat si pomoc.moj muz nechodi s kamosmi nikam,teda obcas na pivo ale v praci maju povinne aj ,,vylety,,a nevidim na tom nic zle!
@janka_h147 Tak ja som sa priamo spytala manzela ci by isiel, a jeho odpoved? Ze by isto nesiel nikam, ani keby vyhra dovolenku na Maledivy a uz vobec nie bez nas... Ja si myslim ze tu neide o ziarlivost, ale o jeho postoj k celeu ze on ide a hotovo
@petulda333 nerozumiem povinnym vyletom. ako ti zamestnavatel moze prikazat robit nieco mimo pracovneho casu?
Už to tu má 13 strán - nečítala som všetko. Kazdopadne ofrflala by som to, kedze je tam male babätko, ale priklanam sa k tomu ze by som muza pustila. Aj my máme pekný a harmonický vztah, moj muž chce aby som bola spokojná ja a ja zase chcem aby bol spokojný on - potom sa vzdy da najst bud kompromis alebo že raz ustupi jeden a raz druhý. Aj moj muž mal ponuku ist na Male Divy...a ja tehotna plus dalšie 2 deti doma, do roboty som chodila. Ale proste takeho ponuky sa neodmietaju podla mna, a tak som mu dopriala. Ak to okolnosti dovoluju - deti su ok, tak moj muz ide na pansku jazdu - kedze je potapač a tu na Sk predsa len nie su take moznosti ako pri mori - prečo by nesiel? Samozrejme raz do roka nie kazdu chvilu. Vzdy je prva rodinna dovolenka, detom zaplati tabor na ten čas čo je preč..teraz mame sice batola, ale tak s jedným dieťaťom (ak je zdrave) tak neni nejaka robota. Nič netreba prehanat - to je jasne a rodina ma byt na prvom mieste, ale na druhej strane manzelstvom sa tiež nekonči zivot, koničky....aj preto sa vela chlapov ,,boji,, zaväzkov lebo si myslia, ze ked sa ozenia, zalozia rodinu, tak potom uz nikdy nemozu ist nikde von, s kamaratmi atd... - samozrejme aj ja uznavam zdravu mieru, to si musia dvaja medzi sebou vykomunikovat čo a ako. A nebudem tajiť, ze vzdy mi prinesie niečo z mojej oblubenej značky a nosi ma na rukách, ze som ,,mu dovolila,, ist. Tak prečo nie...
@janka_h147 velmi som diskusiu necitala. Co sa tyka mna, mame vztah s mm postaveny na dovere a snazime sa jeden druheho podporovat. Takze ak by sa taketo nieco udialo ako pises ty, urcite by ma jeho postoj prekvapil a tiez by ma to nahnevalo - ak by to postavil do roviny idem a hotovo. Ano dristy o tom ako by mu to mohlo pomoct v kariere a pod.by som mu urcite nezhltla, lebo pracujeme v nadnarodnych korporacii a davno vieme, ze takto to nefunguje. Mala som kopec kolegovcov co na firemne akcie nechodili, robili presne vyhradeny cas a aj tak sa v hierarchii dostali vysoko. Takze ako PR by to mozno nemuselo byt zle, ale postupit sa da aj bez toho...dokonca som sa uz aj vo viacerych firmach stretla s tym, ze clovek si splhol prave kvoli tomu, ze uprednostnil rodinu a podla mna keby tvoj mm vysvetlil aka je situacia urcite by to pochopili.
Takze mi by sme sa urcite dohodli, ze ak sa budem citit fajn, vsetko bude Ok tak moze ist ( komentar o jeho sefke neriesim, lebo ak ta chce podviest tak ta podvedie a potom Vas vztah nie je taky ako si ty nahovaras). Ak by boli nejake komplikacie tak by zostal doma.
My v pohode fungujeme na babsky/ chlapskych jazdach - teraz je toho menej, lebo mame 2 malych krpcov 😀 😀 😀, ale urcite to nikto z nas nestaval do roviny idem a hotovo. Vzdy sme sa dohodli a museli sme s tym but Ok obidvaja. To iste plati aj o nasich zamestaniach, zvykneme casto cestovat na SC a pod., ale vzdy je do o DOHODE. Takze mne by jeho direktivny postoj vadil a nebola by som ochotna to tolerovat...ved aj teraz sa nam stane, ze kvoli detom rusime SC, ucast na vyjazdovych poradach, firemnych teambuldingoch...a pod. A aj dovolenky sme uz kvoli tomu menili/posuvali. Proste uz nie sme slobodni a mame zavazky... To by si mal uvedomit aj on....
@sardinka335 pekne napisane 🙂
@sardinka335 suhlas uplny...lenze ako pises musi to byt dohoda a nie direktivne idem a hotovo. Ja som to takto pochopila z uvodneho prispevku...
@kralovahola a co robia tie zeny, ked im muz vari, parie upratuje?? 😉
zeny, ja mam z tejto diskusie pocit, ze muzi by mali nastupit hned po porode na povinne materske dovolenky a ofukovat svoje zeny...
neratam tie, ktore ste mali objektivne priciny.
od svojho muza vyzadujete empatiu, sucinnost chodenia roboty a vedenia full domacnosti a nedoprajete mu ani 10 dni mimo domu... 😲
Ja nesúhlasím čo tu ženy píšu mne by sa nepáčilo keby si muž šiel užívať k moru budeš po pôrode unavená vyčerpaná a budeš potrebovať pomôcť kým sme neboli zobratý mi nevadilo ešte sme sa poriadne nepoznali každý si dovolenku užíval po svojom v rámci slušnosti mala mala dva aj pol mesiaca a my sme s ňou boli na 6 noci v Tatrách na to krásne obdobie nezabudnem objednali sme si chalupu aj so záhradou a boli sme šťastní.neviem je to vec názoru a tolerancie ale ja by som s tým osobné nesuhlasila keby to.bola pánska jazda na jednu noc na chate a vedela by som že tam chlapi pijú.ano ale kanoe a ešte do zahraničia....
panecku a prave ma napadlo, ze som strasne sebecka, hnusna, protivna, egoisticka, ked kazdy rok beriem deti na 3 tyzdne otcovi a idem s nimi na liecenie do tatier.
musim to v juni hodne prehodnit 😀 😎 😉
sice uz davno nie som po porode, ale mat na krku tri tyzdne dve male deti, robit s nimi sama tatranske tury, + rozne vysetrenia, kury, tak to teda je riadne "dovolenka" 😉 pre muza, ci pre nas??
@kralovahola ja som to vylet dala do uvodzoviek..nazvala som to tak lebo niekto ak pocuje ze chclap ci zena ak idu pracovne niekam hned si valaju sunky atd..oni maju z prace take motivacne stretnutia,idu si oddychnut no preberaju aj prac.zalezitosti..vsetko im plati sefka,tak preco by nemal ist..moj manzel si tam oddychne ale aj vypocuje sefkine slova a zatial kariernd rastie..takze mu to zakaxovat nebudrm
@maca_p a co je na tom zle, my si s mm veci delime 50/50. Pocas MD/RD som pracovala a keby mi muz nepomahala bolo by to narocne. Obidvaja mame pracu co nas bavi a mm nechcel, aby som tu svoju nechala. Takze ak treba stara sa o deti, vari perie, zehli... Nevidim na tom nic zle. Ano musime si veci planovat, dohadovat sa, ale bez vzajomnej podpory a pochopenia by to neslo.... Samozrejme je to kazdeho vec ako si to zariadi, my to mame takto a nevidim v tom nic zle...
@lenka_21 lenze mi nevieme ako to bolo..a zakladatelka sa kus aj zamotavala v tom...raz ho vyhodila potom ze on odisiel sam,raz ze ju nechcel pustit s kamoskou na dovolenku a potom ze povedal nech ide ale ona nesla lebo vedela ze ju nepusto nakoniec..bohvie ako to tam je
@lenka_21 bozeee 😁 my nevieme
@janka_h147 že vyhral súťaž 🙂 čistý zamer čo tam budu robiť.moj muž by s tymto nikdy neprisiel a ani ja by som si to nikdy nedovolila navrhnúť .nech si to zoberie opačne ze ty pôjdeš zo šéfom na dovolenku.
@petulda333 jasne...citala som len uvodny prispevok... 😀
@lenka_21 pri mesacnom dietati je snad "doma" iba matka. ja ti neviem, ked som bola doma na materskej s prvym, stihala som vsetko, zehlit nezehlim, ale 3 izbak som pri babätku mala vyluxovany. hned po materskej som nastupila full time job, a chodila som este aj na vysku, takze tam uz zaberal aj on. fyzicky sa v praci nenarobim, mam kancelarsku robotu. pri dvoch detoch to uz bolo ine, nastupila som aj na rodicak. teraz je to tiez 50:50, dokonca chlap viac upratuje, lebo robi na smeny a najlepsie sa u nas upratuje, ked su decka mimo bytu.

@janka_h147 Urcite by som ho nechala ist. Zaobstaraj si na ten cas nejaku pomoc, kludne aj platenu, ale ist by som ho nechala. Neskor by ti to mohol vycitat a nerobilo by to dobru krv. Viem, o com hovorim. Nechaj ho uzit si, ked to vyhral, vsak o rok/dva si mozes takto vyrazit aj ty a dieta nechat zas jemu. Alebo pojdete vsetci spolocne.