Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@alenka1982 mne to tiez tak pride 😉
@maca_p nerozumiem tvojmu akoze haha komentaru.... ved majte jak chcete, ked tebe to nevadi a tvoj muz je s tym OK, tak si robte jak sa vam paci... nikto ti tu nic nevnucuje. nemusis tu teraz zo seba robit zenu, ktorej ostatne kazu, aby muze drzala doma.
@kralovahola nerozumiem, na co narazas...
panecku a prave ma napadlo, ze som strasne sebecka, hnusna, protivna, egoisticka, ked kazdy rok beriem deti na 3 tyzdne otcovi a idem s nimi na liecenie do tatier.
musim to v juni hodne prehodnit emoticon emoticon emoticon
bud sa nerozumieme, alebo fakt neviem, co si tymto chcela povedat.
@janka_h147 mne je najviac divné, že Ty si ho poslala preč a on šiel. Neviem si predstaviť čo by sa muselo udiať, aby som ja poslala preč svojho muža a už vôbec nie, že ja ho pošlem preč z nášho domu a on pôjde. Tu sa mi to nezhoduje s tou láskou o akej píšeš na začiatku. V každom prípade si to vyjasnite skôr ako sa bábätko narodí.
Ahoj, takže si sebecká!!! On vyhrá dovolenku a nemá na ňu ísť??? A Ty ho ešte aj vyhodíš z domu?,,,. Skús porozmýšľať ako takýmto spôsobom budete fungovať do budúcnosti. A ešte , šéfka sa rozvádza, tak má asi za ľubom všeličo práve s Tvojím manželom??? Kde máš sebavedomie?
@janka_h147 To "ultimátum" je najhoršie, čo si mohla urobiť.....treba aj rozmýšľať....aspoň občas ☹
@arwen88 netreba byť taká fajnovka.....zato, že sa jej narodí dieťatko, tak jej netreba zadok mastiť pierkom.....že, @janka_h147 ? ostatné ženy si vedia aj upratať, aj navariť, aj nakúpiť a samozrejme aj sa postarať o dieťa 🙂
MOj tiez chodi na rozne repre akcosky lyzovacky, Olympiady..... ale v tomto pripade by nesial ani nahodou.
Mne na tomto pripade vadi aj to, ze chlap asi ma pevne stanoveny pocet dni dovolenky teda 20,alebo 25 a z nich minut na seba 10 je podla mna sebecke.
@petra7777 no ocividne ona potrebuje.inak by okoko toho nerobila halo..kazda z nas je ina a zvlada rozne situacie inak..jednu polozi starostlivost o.jedno mimco,niekto.zvladne aj.tri..kazdy.nech si robi.ako chce..ja.som jej poradila riesenie jej situacie,pretoze ona sama.si mysli,ze to nezvladne
@kralovahola dievca, neviem o com tocis. som rada, ze nie som vydata za neho 🙂 hura hura hura. benevolentna? to by som bola vtedy, keby som stale bola za neho vydata a tolerovala mu ine zeny. a ze siel na exotiku? no a co! dostal to v praci, tak? za to ako makal, bonus, jeho bonus. preco by, kurnik sopa nemohol ist? vacsina sa tu tvarite ako panny orleanske, ze sme majetnicke, zaujimaju nas len prachy a kde je babatko a kde je laska a bla bla. z lasky sa nenajes. a 10 dni neni vecnost.
a mimochodom, autorka to tu uz uzavrela.
Podľa mňa to v poriadku nie je. My máme 2 deti. 7 ročne a ročne. Muž dostal ponuku z práce síce len na víkend, ale povedal ze bud pôjdeme minimálne traja so starším synom, alebo že nejde. Tak sme šli traja. Nechať ženu samu pi pôrode s novorodencom nie je v poriadku. A účasť na firemnej akcií predsa nemôže podmienovat kariérny postup. To čo už je za blbosť...
@janka_h147 Nase prve dieta sa po prichode z porodnice chovalo stylom : rev temer 24 hod denne. Najedene bolo dost, vysetrenia sme pobahali a nic...nicovate nic, uzavrelo sa to ze drazdive dieta + koliky. Ja som jedla len same nenaduvacie jedla, vsetko podla prirucky, prdiky nemal, nosili sme v satke, kocikovali cez prah (drhlovanie) pomohlo len veeelmi ciastocne...aj tak sme obaja s muzom skoro klakli, stali sa z nas regulerni zombici pri nom. Aj mm pripustil ze mame extrem a sam si nevdel poradit absolutne. Ja som aj s jeho pomocou myslela ze sa zblaznim.
Druhe uz bolo typu ako tu podaktore pisete ze lavou zadnou a nie preto ze by som sa niecomu priucila, ono take bolo automaticky, ziadne finty. Takze chapem aj zeny co nechapu ze po porode a prichode moze byt cisty horor. Lebo nezazili. Ani ja by som neverila, nemat tu skusenost.
No ale k veci: ked malo prve par mes. musel manzel sluzobne na 2mes (!) ist na intenzivne skolenie, v priebehu neho bol doma asi 2 vikendy. Ako ano, skoro som skapala a neafektujem. K pomoci som si volala bud svokru, ktora chcela aby som v jej pritomnosti kojila a ona mohla na mna cumiet, dieta mala ona ako rozptyl,mne nepomohla krizom slamy prelozit, len ma upokojovala slovne, co mi prislo take akoze ja tu trpim a ona z vysky majestatu...
alebo moju mamu, ktora mi sice navarila a co to pomohla ale opacny extrem, vkuse ma kritizovala ze nieco robim zle a ze nervozne dieta je preto ze nervozna matka (otrepana fraza, nie ze je to prave naopak ze po case nervozneho dietata znervoznie aj svatica, sa mi ukazalo konieckoncov na druhom, ono bolo kludne a aj ja nasledne), cize mi este viac cuchala nervy. Neustale poznamky: ja som toto robila takto a ty (jej dieta) bolo kludne...
Takze takto som si uzivala "pomoc". Hormony kojacej lietali, skoro nam padol vztah, nielen kvoli odluceniu, ale bol to jeden z klicnekov, nastastie sa to potom napravilo ked dosiel. Kym tam bol obcas mi volal a cez den sice skolenia ale po veceroch prechdzaky, kde boli, co jedli, co pili, co si cital na izbe a pod. pohodicka pohoda, no ja zavalena, koniec.
Ako v priapde zakladatelky: pustila by som ho. Posielala babu pozitivnu energiu a prosila ho nech je kludne. Ak bude, das to v relativnej pohode. Ak nebude, prekusni a zober svokru, bude to na maslu, ale neskapes. Mm vysvetli ake to moze byt tazke a ked velmi by som zvazovala a pozadovala po nom zaplatenie ti pomoci (varenie, upratko...).
Zavolaj ho spat, povedz mu ze tehu hormony tebou mlatia a bojis sa, a ze si citala realne pripady ze to moze byt zabijak, preto pozadujes pomoc...povedz ze ti dobre padnu uistenia ze ked sa vrati uz bude len s vami a nejak vam to vynahradi (sam sa nedovtipi mozno, nie kazdy je taky).
Ver mu preventivne, nedovera nie je dobra...
Ja mám taký pocit, že najviac tu do zakladateľky hučia o sebeckosti tie ženy, ktoré si to museli po pôrode riadne vyžrať bez prítomnosti manžela, a tak by boli rady, keby v tom neboli samy. Len taký malý postreh.
Nikoho totiž nezaujíma, či ste dve hodiny po pôrode luxovali trojizbový byt. Každá žena a každá dvojica to má zariadené inak. Darmo ste vy zvládli to a to - opakujem, tu nejde o to, či by to zvládla. Zvládnuť to zvládne každá, neumrie pri tom, to máte pravdu - ale čo má vaše zvládnutie spoločné s tým ako to cíti zakladateľka?
Ak ona cíti, že muža po pôrode potrebuje pri sebe, tak ten muž, ktorého dieťa sa ide narodiť, by to mal rešpektovať a mali by to spoločne prediskutovať, a určite nie formou, ja idem a ty sa môžeš aj na hlavu postaviť.
Ak vy cítite potrebu dokazovať svojmu mužovi a celému svetu, ako a koľko toho zvládate po pôrode - vaša voľba. Ale prečo to tu vynucujete ostatným ženám, ktoré po takom pseudohrdinstve netúžia?
Ja jedno nechapem, to ako vasi muzi mavaju po vasom porode mesacne dovolenky? Lebo ako dost dobre nechapem, preco by mal muz min.mesiac obskakovat zenu, upratovat, varit, prat, alebo bud maju pracu snov a mozu robit a aj zaroven robit vsetko v domacnosti a este aj v noci stavat k babatku. Robite sa tu chuderkami,co potrebuju 24/7 servis okolo seba, vidno, ze prvorodicky, co nevedia, co od radosti
@martinka13 to je gol, tak muz nemoze odist zeny, lebo to je sebecke, ale obaja rodicia v pohode odidu od rocneho dietata.... Lebo pan sam nepojde... A co, roxne dieta si nezasluzi ist na dovolenku?
@moni244 Pekne si to napísala. 😉 😀 Pre mňa ako prvorodičku prišiel chlap do pôrodnice z chalanmi z roboty, odviezli domov, dostali sme pusu medzi dverami a bežal nazad do práce - a to bola dokonca sobota......
Nečítala som všetko - ale zakladateľka vlastnému chlapovi neverí a nedôveruje mu - tak na čo si ho brala a má s ním dieťa?! Neviem si predstaviť, že tvrdím, že niekoho milujem a zároveň mu nedôverujem....
Môj chlap momentálne pracuje v zahraničí - 5 týždňov je v práci-týždeň doma. A? Teraz čo? Mám sa zblázniť? Alebo to tu riešiť na MK, že čo mám alebo nemám robiť? 🙂
@evittam no mala by si ho vyhodit z domu 😂 a potom preco su niektore same
@petulda333 No vidíš, to ma ešte teda fakt nenapadlo - ale možno to prehodnotím. 😀 😀 😀
@argyro Dobre si to napísala. Na margo toho všetkého, tu nejde o to či to zvládne sama. Veď narodenie dieťaťa je taká chvíľa, ktorá sa neopakuje. Ide o tie momenty, ktoré sa sa vryjú do pamäti. Dovoleniek bude ešte milión, ale toto si treba užiť. Veď je to jeho decko, a ak je mu prednejšia dovolenka, tak to je otec nič moc už teraz.
@argyro bingo 🙂 Ženy, sklamané, zlomené, ktoré sa v skutočnosti ozaj nemôžu spolahnuť na nikoho, len na seba, ktoré si to museli odskákať, lebo mali doma chlapov, ktorí si žili pre seba prenašaju svoju zlu skusenosť.
Asi je to tiež určitý spôsob obrany. JA si neviem predstaviť čo za človeka sa vôbec dokaže baviť na dovolenke ked vie, že jeho male dieťa a žena by momentálne ocenili jeho prítomnosť, že jeho prítomnosť je momentálne omnoho viac potrebná pri svojej rodine. Ako čo ten človek môže mať v srdci. PRe mna nepochopitelné. Mna by to práve pre toto trápilo. Nie preto, že by som niečo nezvládla, ale ta myšlienka, čo je môj muž v skutočnosti zač, ked je schopný tohto? Koho som si to vzala? Na kom, na čom tomuto chlapovi v skutočnosti zaleží, ked dokaže uprednostniť zábavu pred zodpovednosťou? Chcela som rodinu s takýmto mužom? PRoste tak diametrálne odlišný spôsob uvažovania, nazerania na veci... Toto je to, čo by mna trápilo ak by môj muž chcel isť dovolenkovať od ženy s mesačným dieťaťom.
@vejula áno, ale keď už raz samy zažili aké to je, nebolo by logické, aby naopak napísali: pozri, zažila som to, bolo to zlé, a preto ti to neodporúčam? Nie, namiesto toho tu začnú vyratúvať, čo všetko museli zažívať ony, ako to napriek tomu zvládli a preto to musí zvládnuť aj ona? Toto je už čo? Keď mne zdochla koza, nech susedovi zdochnú dve?
@monita88 presne tak, koľko tých detí ten chlap bude mať, 20? jedno, dve, možno tri.. šestonedelie mu niečo hovorí? je uplne jedno aké bude bábo, či tiché, či bude spať celú noc, jeho žena bude po pôrode!
@argyro 🙂 lenze ona je este tehotna. teraz ma pocit, ze ho potrebuje a po porode moze mat pocit, ze ho nepotrebuje, ze chce vsetko sama alebo sa citi silna, lebo ju porod nadopoval. riesit dopredu take veci je od veci podla mna.
a zeny, ktore zvladali same, nuz vies, su chlapi, ktori makaju a zarabaju a nesedia na zadku v praci 8 hodin po-pia. mimochodom to je uz aka pomoc? chlap ide rano z domu na 12 h - odchadza skoro, vracia sa neskoro, co tak strasne pomoze? mozno vecer prebalit? alebo ze jeden vikend? ani to nie, ak robi na smeny. hlavne treba na to pozerat realne. na jednej strane chcu byt zeny zabezpecene, ale maju problem s tym, ak chlap pre to robi vsetko a ma na nu malo casu. no holt tak to proste je.
a keby aj robil chlap 8 hodin denne, to gro, cely ten den je zena aj tak sama s dietatom.
pozastavujem sa nad tym, ze skutocne tu zeny potrebuju a vyzaduju full servis 24h/7. suhlasim s @moni244 ... ti chlapi si beru mesiac dovolenku? aby boli mesiac zene k dispozicii?
nie. mozno prvy tyzden. pristanme na zemi. zvysok travia v praci, chodia vecer domov. zena je cele dne sama. a ze to zeny zvladaju, na to sa netreba pozerat s opovrhnutim. ved to je skvele. ved preto rodime my zeny a nie chlapi.
@vejula Ja to vidim uplne inak. Skor to vnimam ako prehnanu " zensku hysteriu", taky vysoko feminny sposob myslenia. Kedy sa ludia sami vystartuju do takych absurdnych projekcii, ze inemu na zaklade jedneho rozhodnutia pripisu vsetky hriechy sveta a urobia z neho odluda, co nic neciti, nevaxi si rodinu a vobec nema pravo chodit po tejto zemi. Mne je blizsi skor maskulinny sposob myslenia- mame tu problem, treba ho riesit, vykomunikovat si vzajomne emocie a najst riesenie.
To co je za divnu vyhru? Vyhral on, alebo jeho tim alebo kto? Mne by sa to veru nepacilo. A duplom, ak to ma byt mesiac po porode. Nezavidim ti takuto situaciu. Ja by som bola nahnevana a sklamana.

@maca_p ja som stihala aj robit...a aj teraz stiham, ale mm musel od zaciatku prilozit ruku k dielu 😉 A uprimne v nasom pripade boli prve 3 mesiace narocnejsie. Prv som mala problemy po sekcii a maly mal koliky a 3m nonstop plakal ked bol hore... Takze mi pomahal ako sa dalo a aj ja jemu 😝