icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

katuliena82
21. feb 2016

@mima4 ale zena neodide od novorodeniatka, lebo ako vsetci vieme, muzsky prsnik nie je to iste ako zensky. A matka nie je otec. Asi tu na fore mame vsetci necitlivych manzelov, ktori absolutne nechapu, ze maju svojej manzelke kazdu minutu fukat bobinko na bradavke. A najlepsie dat v praci vypoved, lebo vsak treba byt citlivy a doma, keby daco...

mima4
21. feb 2016

@maca_p cize to, ze muz neporodi dieta, nevynosi z neho robi cloveka, ktory neciti, nema potrebu byt s dietatkom, chranit ho, byt pri zene??

ale ty si zazracne spata a neurobila by si to?

vidis, ze rodove stereotypy su brutalne este v nasej spolocnosti... kedy muz sa bere len ako doplnok.. pricom je rovnocenym rodicom, aj ked nevie vynosit a kojit ..

Ty by si neodisla preco? co je 10 dni oproti celemu zivotu? 😀

skus to co si pisala aplikovat na seba!!

mima4
21. feb 2016

@katuliena82 ale tu nejde o vypoved z prace, ale o dovolenku.
Vsak kojenie nie je povinne, zabezpeci zena umele mleko a smer exotika 😀 za toto by tu roztrhali v zuboch dotycne na konovi... ale chlap nech sa ide zregenerovat 😉

argyro
21. feb 2016

@maca_p
"ja kazdorocne chodim na 3 tyzdne s deckami bez muza na liecenia do tatier. a nikdy nevyplakaval, ze je ukrateny od deti, od partnerky."
nooooo tak uprimne, tu si myslim, ze tvoj partner striela sampanskym a niezeby mal vyplakavat 😀
velmi nevhodny priklad, prepáč, ty sa 3 týždne staráš o deti 24/7 sama a on by mal vyplakávať? 😅 Pomoooc, chcem byť tvojím manželom 🙂

wanda123
21. feb 2016

noo, neprijemne, ale tak to proste funguje. chlap si aj pri dietati, zije vlastny vesely zivot.

maxiva
21. feb 2016

??????????????????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

maxiva
21. feb 2016

@mima4 si spravna zenska.pacia sa mi tvoje nazory 😀

maca_p
21. feb 2016

@mima4 vies, nie som ziadna semetrika, takze ak by mal zivotnu sancu pozriet trebarz malé divy, nech ide, pokial to nas financny rozpocet absolutne nenabura. nejake to vreckove mu predsa len dam 😉
rodove stereotypy, hmmmm to skor plati na tie, ktore po svadbe skrtnu s mazelovymi zalubami, snami, tuzbami, potrebami 😉

maca_p
21. feb 2016

@argyro no vidis, ja tomu svojmu doprajem klidek v podobe 3 tyzdnov off od nas. staci mi auto a ze cvakne cely nas pobyt 😀
a decka sa v tatrach vybehaju, ja nemusim po celu dobu prat, varit, chodit do roboty, takze u mna dobre 😉

mima4
21. feb 2016

@maca_p jedna vec su sny a tuzby, druha rodina a povinnosti, to neznamena, ze si clovek sny neplni, netuzi v buducnosti naplnit. Manzelstvo a teda rodina su zavazky, a tak ako zena musi vediet, kedy ubrat, a aj sa niecoho vzdat, tak musi vediet aj muz sa obmedzit. Potom tu mame milion tem, kde zeny su chudery, vsetko na ich pleciach, a chlap sere na rodinu, na vsetko, zije si ako single..a zena sa pyta, kde robi chybu, vsak mu dala vsetko co videla na jeho ociach, vzdy upratovala, varila..starala sa o deti, nikam nechodila..on ryby, fudbal..toto a hento..
... no dámy... čudujte sa nad sebou

maca_p
21. feb 2016

@mima4 pozri, ja zijem s muzom dlsi cas ako ty s manzelom, takze moc do mna neskac o pravach a povinnostiach .
prave si myslim opak. vecne pistajuca zena, hento mu zakaze, tamto mu zakaze, hento od necho chce, tak sa ani nedivim, ze rozvodovost je taka aka je. to sme my dve uz preberali. posledne cisla boli tusim 46% rozvodovost. a este ti poviem nieco, moc by som neverila tomu, ze vzdy pricina rozvodu je IBA manzel. 😉
rovnovahu zlatko, vsetko chce rovnovahu. sem tam popustit, ale sem tam aj ubrat 😎

mima4
21. feb 2016

@maca_p žiješ s priatelom, nie s mužom, pokial viem, si slobodna, či sa niečo na tom zmenilo?

muzi nemaju radi upistane zeny, ale toto nie je o upistanosti, ale o rodine... o momentalnom stave, podpore manzelky... o postoji manzela... ty sama by si mala problem odist na 10 dni od mesacneho baba... aj kebyze je on tip top postarane... a muza delegujes do pozicie emocne chladneho cloveka, co potrebuje si ist v danej situaccie valat sunky niekam do exotiky...

akurat osm tu mala znameho, cakaju tretie babatko a spytala som sa ho..ci by siel takto od manzelky v tomto pripade, jeho odpoved bola NIE, prvorada je rodina.

h2
21. feb 2016

@janka_h147 Ahoj, nečítala som príspevky, lebo je tu toho už šialených 17 strán, takže možno napíšem, čo už tu bolo. Úplne najlepšie by bolo, keby manžel sám od seba nechcel ísť na tú dovolenku. ALE, on chce. Možno by si vyhrážkami, prosbami, alebo ultimátami dosiahla, aby nešiel, ale vždy by to medzi Vami zostalo: on niečo veľmi chcel a Ty si mu to odoprela, on sa obetoval kvôli Tebe (z jeho pohľadu). Navrhujem zmeniť túto, pre Teba nevýhodnú pozíciu, lebo on by Ti to hocikedy pri hádke vyhodil na oči. Radšej ho pusti, on bude spokojný, možno ho to naozaj posunie v kariére a Ty budeš už navždy tá skvelá a dobrá, ktorá mu dovolila ísť na dovolenku, hoci si bola krátko po pôrode. On Ti bude vďačný a ochotnejší vyhovieť zase Tebe, ak budeš niečo chcieť Ty.

maxiva
21. feb 2016

@mima4 uplne s tebou suhlasim...myslim
,ze je to aj o chlapovi ,normalny chlap predsa neodide od zeny v takom citlivom obdobi.vela je o charaktere..

sardinka335
21. feb 2016

Ja si myslím, ze treba posudzovať situácie a nebrat ich všetky paušalne rovnako. Samozrejme, ze na 99% moj muz by nešiel len tak valat niekde šunky lebo si zmyslel, ALE ak vidim, ze je to lakava ponuka, niečo čo naozaj nie je len tak, tak zase prečo nebyt velkorysa a nepustit, ked zohladnime situáciu doma - ze ok, da sa ist. Dieťatko ma mesiac, jedna sa o neviem 2 tyzdne...pomoze mi mama...a potom dajme tomu si naplanujeme spoločny predlzeny vikend niekde s babätkom. My sme tak chodili - muz mava taku tyzdnovku z prace, kde byt musi - a pred tým alebo potom sme si vzdy urobili predlzeny vikend, taky rodinny....oddychovka. Ale ak ma zena neuspokojene potreby v tom svojom ,,jazyku lasky,, tak potom aj chapem nespokojnost, neprajnost ...ked len chlap chodi kade kde a doma na zenu kašle jak na placaty kamen...

candii
21. feb 2016

Nemyslim si ze konas prehnane ja by som konala tak isto.. budes potrebovat pomoct aj s malinkym.. vsak predsa je to nova uloha .. aj po porode bude ubolena a hlavne potrebujes psychicku podporu a nie este rozmyslat co robi tvoj muz ..

nasta55
21. feb 2016

@maca_p rozvodovost vznika z toho ze si kazdy robi co chce

mirkita
21. feb 2016

@janka_h147 skoda ze si si to hned tak vysvetlila ze on vymenil rodinu za dovolenku ... podla mna to tak nie je, moze ta lubit, aj maleho /i ked si popravde myslim ze kym sa maly nenarodi, muz este tu lasku nepocituje tak intenzivne/ ...on je stastny ze vyhral, tesi na exotiku, take sance sa mnohokrat neopakuju... ked uz by ma to tak stvalo ako Teba a mala velke obavy ako budem 10 dni s babatkom, tak sa skor dohodnem s nim ze po porode nech je s nami nejaky cas, maximalne pomoze, zariadi vybavovacky, necha ma oddychnut a pod.... a kludne by som si aj tu svokru zajednala, ale skor na take veci ze pride pokocikovat, donesie mi navarene, pomoze s pranim/zehlenim. proste ak ho lubis, tak sa radsej zamysli nad tym ako sa to da spravit aby mohol ist a aj Ty si bola spokojnejsia a nie hladat v tom bod na ktorom sa zbytocne budete hadat a je to hned kto z koho.... pripadne sa dohodnite ze ked sa vrati z dovolenky a bude pekne, tak si naplanujete aj nejaky vikend spolocne niekde, kde si oddychnes najma Ty

maca_p
21. feb 2016

@mima4 muž nerovna sa manzel http://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=muž

ty este nevies, co je to byt matkou, co je to porodit, co je to vynosit dieta, co je to dojcit dieta. hovorime o otcovi, nie o matke, tak neprekrucaj hole fakty, keby bolo keby..... na materskej som nemusela riesit dilemu.
uvedom si, ze dieta prezije aj bez matky, aj bez otca!
zena prezije bez muza a ked je treba aj bez dietata
,muz tiez prezije bez dietata a aj bez zeny.
clovek sa prisposobi, bude mat zmätok v dusi, ale prezije. 10 dni u tohoto paru nie je beh o zivot. nik z nich si nejde lahnut na JISku, nejdo do vojnovej zony, nejde do basy na cely zivot, alebo na 10 rokov.

mozno mas nacitane vselijake psychologicke žvásty, ale zivot nie je teoria, zivot je prax za behu. teoria moze napomoct, avsak niekedy sa teoria vymyka praxi 😉

mima4
21. feb 2016

@maca_p nech sa paci pani teoreticka, zdvihnut si rit a ist na 10 dní od takeho maleho dietata a tvarit sa ako si naplnas svoje sny!

maca_p
21. feb 2016

@mima4 nie si normalna, raz a naposledy ti pisem, ze na pracovnu dovolenku nejde ona ale ON!

a nao, ci sa ti to paci, alebo nie, zena ako tvor-biologicky material prezije bez dietata. zabudla si, niekedy v koncentracnych taaboroch novorodencov ihned zabijali alebo este davnejsie novonarodene dievcata a postihnute decka alebo slabsie decka z dvojiciek zabiali. a v moslimksych statoch sa to deje dodnes!

sirinka
21. feb 2016

@mima4 musim povedat, ze uz si naozaj otravna. Preco neposielas rovnako aj vsetky mamicky po dvoch tyzdnoch do prace? Ved tatkovia aspon vacsina chodi?

maca_p
21. feb 2016

@mima4 predstav si, ze si zlomis stehennu kost, alebo musis ist na chemoterapiu do nemocky. ako by si sa postarala o mesacne dieta? jasne, pani teoreticka s nacitanym kvantom literatury by si bola schopna sa o novorodenca postarat!

mima4
21. feb 2016

@sirinka tu sa nebavime o praci, ale o dovolenke.

maca_p
21. feb 2016

@sirinka uz som tu navrhla matersku dovolenku zaroven aj pre otcov.... 🙂

maca_p
21. feb 2016

@mima4 je to firemny teambuilding, financovany firmou, nie iba dovolenka financovana rodinnym rozpoctom.

mima4
21. feb 2016

@maca_p trepes dve na tri, ako vzdy, tu je predmetom dovolenka, nie vazna udalost, kedy niet inej moznosti. Moj manzel by tiez nesiel, ale to je citlivy a laskavy clovek, mozno tvoj sucasny frajer je iny...ale to je uz vasa vec..

mima4
21. feb 2016

@maca_p moja kamoska robi od 6tych mesiacov dcerky a dala si podienku, ze ziadne sluzobky...a to su tiez zaujimave destinacie, vratane USA...
teambilding nie je povinny, toboz kazdy normalny sef zohladni cloveku rodine, ci zdravotne dovody...

sirinka
21. feb 2016

@mima4 tu sa bavime o pracovnej dovolenke, on nejde na dovolenku sukromne.

mima4
21. feb 2016

@sirinka pracovna dovolenka nie je povinna ale je to vecou ich dvoch.