icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

bubelko
21. feb 2016

@mima4 toto nebola tema o rodine, ale o tvrdohlavosti oboch, o tom, ze ani jeden z nich nehladal v tom momente cestu schodnu pre oboch, ale len pre jedneho.
lebo rodinu tvoria obaja - zena aj muz a obaja potrebuju podporu v spravnom momente. a ked sa stretnu dva momenty naraz, tak treba hladat riesenia a nie davat ultimata, ako sa stalo v tomto pripade 😉

a manzelstvo su zaväzky, rovnako ako rodina. ale manzelstvo nie je basa. manzelstvo je snad zalozene na dovere, chapani potrieb toho druheho - ako zeny, tak aj muza. nielen jedneho a nielen vtedy, ked mi to vyhovuje. ale aj vtedy, ked mi to nepasuje a popasovat sa s tym, najst riesenie.
zakladom je komunikacia, nie ultimata, vyhrazky a pod.
a ked sme pri tom - v podstate kazde partnerstvo su zaväzky - nielen manzelstvo... takze je jedno ci su ludia manzelia alebo partneri zijuci spolu... ked sa dohody nedodrzuju partnerstvo krachuje...

maca_p
21. feb 2016

@mima4 ty si fakt nechutna zakeracka 😝
opakujem ti, ze nemam frajera, ale partnera, a zijem s nim dlhsie ako ty so svojim muzom. 😉
a vies co, no nech je to aj frajer, co si ty myslis o ludoch prave vidim a citam....
taka kamaratka ma hento, henta kamaratka ma toto. mas uz aj ty zoznam svojich "co nebudes robit, ak raz budes mat deti?"

mima4
21. feb 2016

@bubelko ja v podstate s tebou suhlasim, urcite je zakladom komunikacia, nie nejake vydierania, ultimata a podobne... mozno zakladatelka temy mala ine ocakavania od svojho manzela a jeho postojom bola na totalku vytocena...a neovladala sa.

sirinka
21. feb 2016

@mima4 ved dnes uz ani do prace chodit nie je povinne... Takze najlepsue by bolo, keby ti citlivy a laskavy manzelia dali vypoved, na tri roky ostali na urade a venovali vsetok svoj cas rodine... Ved peniaze a kariera pockaju, to len povrchne a zufale zeny take veci riesi.

mima4
21. feb 2016

@maca_p čo si na svojho priatela taka citliva? niekto to vola partner, niekto druh, niekto frajer, niekto priatel... je to aj tak to iste... ci v čom mas problem? mozes zit s nim kolko chces, nezijete v manzelstve, tak nechapem co sa tym ohanas.

cottonwomen
21. feb 2016

@maca_p ze nechutna zakeracka 😀DDD sa smejem 😀DDD

mima4
21. feb 2016

@sirinka myslim si, ze tato diskusia prenikla uz do sfer osobneho napadania a kedze pismenka su vzdy pismenka, chyba viacej porozumenia...
podla mna ludia by mali hladat spolocnu cestu, dobro toho druheho a naucit sa aj potlacat svoje predstavy a sny...

sirinka
21. feb 2016

@mima4 a co, ze neziju v manzelstve? Co to podla teba meni?

sirinka
21. feb 2016

@mima4 a najlepsie, ked tie sny a predstavy potlaca zasadne muz...

maca_p
21. feb 2016

@mima4 casto krat na fore spliechas do oci, ze ten, co nie je zakonity manzel, je frajer 😉
nastuduj si vyznam slova frajer trebars tuto http://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=frajer a aplikuj ho tam, kde sa hodi 😎

cottonwomen
21. feb 2016

@mima4 nemozes tak velmi kazdemu vnucovat svoje nazory ... netvrdim, ze su nespravne, to nie .... ale trochu tolerancie by nezaskodilo 😔

mima4
21. feb 2016

@sirinka
to ze tam chyba slub, zavazok ktory ona nedokaze pochopit. Moj manzel mi slubil, ze sa bude o mna starat, starat sa o moje dobro, ochranovat ma...ja jemu tiez... Ona toto sa nezaviazala..takze ani tomu nerozumie...iba zije s priatelom a teda chce aby sme ho volali "obchodne" ze partnerom.... preto tomu nedokaze porozumiet

maca_p
21. feb 2016

@mima4 potlacat svoje predstavy a sny . no toto sa ti podarilo. uz si teda nieco potlacila v manzelstve ako manzelka? 😉

sny a predstavy a tuzby sa maju hlavne naplnat. aj ked nie celkovo, tak aspon ciastocne 😎

mima4
21. feb 2016

@cottonwomen mas pravdu... idem za manzelom..vola ma 😉
ale co ma vie vytocit,..ked niekto nereaguje na prispevok ale ide na osobu... ja napr. s jej niektorymi nazormi suhlasim a je mi jedno, ze su jej... neskatulkujem..teda snazim sa 😉

cottonwomen
21. feb 2016

@maca_p mne skor pride ako keby sa zenam, ktore nie su vydate doslova vysmievala a ponizovala ich kvoli tomu ... pride mi to mierne zcestne, kedze zijeme dobud aku zijeme 🤐

mima4
21. feb 2016

@maca_p

dobre, vyhlasujeme tvojho praitela za DRUHA!!!!!!!!!!!!!

moze byt?

si oficialne druzka, stastna? amen - ste svoji 😀 😀 😀 😀 😀

sirinka
21. feb 2016

@mima4 boze to su taraniny, ty im cely zivot sviecku drzis, ze vies, co si navzajom kedy slubili? Cast o tom, ze tomu nerozumie, lebo nebola na urade ci v kostole zosobasena je jeden z dalsich zlych vtipov v tejto teme.

cottonwomen
21. feb 2016

@mima4 tak tak, chod sa radsej venovat manzelovi 😎

lanugo
21. feb 2016

Ja si myslim ( necitala som vsetko), ze kamenom urazu je jeho sefka a nie samotna dovolenka. Pre mna to je obycajna ziarlivostna scena. A vyhadzovat svojho muza s domu - uplne trapne.Aby si sa necudovala, ked sa ti nebude chciet vratit. Lutujem tvojho chlapa. Okrem toho, preco by si nevydrzala 10 dni s mesacnym babom. Ved to len papa a spi. Skus najst komptomis- nech k tebe pride tvoja svokra.A vlk sa nazere a koza zotane cela.Ale o to asi tebe nejde.Vies, ze ked ta chce podviest, nezabranis tomu, aj keby si scvokla
A vyhadzovom z domu ( samozrejme docasnym) mu len pomozes stiahnut poklopec

mima4
21. feb 2016

@cottonwomen urcite sa im nevysmievam, ale nemozu pochopit slub pred Bohom, ktory dava zena muzovi a muz zene... to je nieco podstatne silnejsie a zavaznejsie, ako len zit spolu.

malabiba
21. feb 2016

@mima4
@maca_p dievčatá kľud....to je dobre, že sme rôzne a každá má iný pohľad na svet, veď aký by bol svet nudný keby sme boli všetci rovnakí🙂...manžel, partner, veriaci, či neveriaci? každý podľa svojho gusta....a autorka si to s mm už vyrieši sama...čítania tu má dosť 🙂

maca_p
21. feb 2016

@mima4 otazka sobasa je uradny akt, cize s tymto mni sem ani nechod... minule som ti napisala, ze sa casom vydam, to je zalezitost par rokov. 😉

sirinka
21. feb 2016

@cottonwomen to su iba nejake naivne predstavy o zivote, co tu prezentuje, na hony vzdialene od reality.

sirinka
21. feb 2016

@mima4 takze ked som sa ja sobasila na urade, tiez tomu nerozumiem?

maca_p
21. feb 2016

@mima4 ked vynechas to amen, tak budem spokojna 😎 😉

mima4
21. feb 2016

@maca_p v pohode, ja ti len prajem, aby si ty hlavne bola spokojna.
Pre mna to nie je osobne uradny akt, preto to vnimam inak a preto sa v tomto nezhodneme a nikdy nepochopime

mima4
21. feb 2016

@maca_p dobre, ale na tom druhovi sme sa dohodli!

maca_p
21. feb 2016

@mima4 podla slovnika sa na to ani druh nehodi http://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=druh
takze partner - výhodna partia k uzavretiu sobasa 😎

bubelko
21. feb 2016

@mima4 kazdy z nas ma nejake ocakavania, ktore ten druhy nie vzdy dokaze alebo chce splnit. moj muz by ti o tom dokazal spievat ody. ale to neznamena, ze ma hned oznaci za neempaticku alebo ja jeho. skratka kazdy z nas ma nejake predstavy a nie vzdy sa zhoduju. a hej, mozu sa zrovna nase rozne predstavy stretnut v takomto pripade - ze je nieco pre mna velmi dolezite, pre neho nie. hoci je to narodenie dietata. tak ako u zakladatelky.

a co sa toho tvojho "utoku" na nevydate zeny tyka, myslim, ze stracas nadhlad. pretoze, to, ze niekto zije vo "volnom" vztahu, neznamena, ze nevie, co je to slub alebo zaväzok. ako som pisala vyssie, kazde partnerstvo - ci uzavrete pred bohom alebo volne - je zaväzok. je zalozene na komunikacii, dohodach a spolupraci partnerov, a ked toto nefunguje, tak je jedno, ci mas prsten na ruke alebo nie. jediny rozdiel je v pravnej stranke, ze ako manzelka mas nejake tie vyhody. ale inak - je to o ludoch 😉

a este k jednej veci: citujem ta:
"Moj manzel mi slubil, ze sa bude o mna starat, starat sa o moje dobro, ochranovat ma...ja jemu tiez..."
co znamena starat sa o muzove dobro? vtedy ked to vyhovuje zene? alebo sa to chape ako dat mu najest, oprat, ozehlit a dalej nech drzi hubu a krok? lebo u chlapov je to z tejto temy dost jasne - maju sa starat o nase dobro vtedy, ked povieme my zeny 😉

sibare
21. feb 2016

@vejula Ako v pohode. Takto silne emocne podfarbene myslenie je fajn, akurat nie na riesenie problemov. Z mojho pohladu to ma len dve chyby. V prvom rade si cloveka odpisala na zaklade len jedneho rozhodnutia, hoci x inych mohlo byt uplne Ok. Odpisala si ho celeho. A za druhe tento tvoj postoj zatvara dvere akemukolvek kompromisu a dalsej komunikacii, co je pre fungovanie partnerstva najdolezitejsie. Tazko sa dalej rozpravat, ked sa clovek musi branit takym silnym obvineniam. Ak to vztiahnem na autorku, v pripade tvojho myslenia sa moze rovno rozviest, lebo zit s clovekom s tak odlisnymi postojmi je nemozne. A to sa dieta este ani nenarodilo.