Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@paris3 ide o teambuilding. Preto tam nejdu s partnermi. Jedna sa pracovne volno, ktore samozrejme nie je preplatene a nezapocitava sa do fondu prac casu. Firma hradi iba naklady za dopravu, ubytko a stravu. V kazdom pripade je to dobrovolne. Jej manzel tam za kazdu cenu chce ist, no ona ziarli na sefovu 😀 cele zle.... Jej manzel tvrdi ze by ho to mohlo karierne posunut.... No to ano. Ale ako moj veduci vravi "kariera sa slape u veduceho v kancelarii pod stolom... " samozrejme ze to mysli zo srandy. Ale mozno na tom nieco pravdy bude 😀
@cammille dakujem, ale vo svojom okoli som take nevidela. ludia chodia na dovolenku s rodinou, slobodni pripadne s priatelmi. nepocula som o nikom, kto by chodil na dovolenku solo, bez rodiny, len s kolegami... ked ide o nejaky teambuilding, tak u nas to prebiehalo max cez vikend, aj to na Slovensku. respektuje sa, ze ludia maju sukromny zivot a nikoho nenutia, aby odcestoval na 10 dni niekde do zahranicia. osobne by som o nieco take nemala zaujem.... oddelujem svoj pracovny/ sukromny zivot.
@evkakorcek teraz neviem ako to myslis.... nema ziarlit na sefovu? lebo ja suhlasim s vyrokom tvojho veduceho 😀 zial, vela krat to tak byva 😒
viem čím si prechádzaš, zažila som to isté /ale išiel na dovolenku ešte som bola tehotná/
@paris3 ...pracovne dovolenky nie su az tak zriedkave, existuju napr. moj jachtovych preteky, kde firmy na par dni vyslu par zamestnancov za odmenu, aby na jachte pod vedenim profesionala sutazili proti jachtam inych firiem. Management firmy, ked som kedysi pracovala, chodi kazdy rok do Talianska cez zimu na predlzeny vikend. V inej firme (cesky Unicorn) zase majitel pozyval raz do roka vsetkych zamestnancov na svoju sukromnu jachtu. Myslim, ze ako praca sa to oznacit neda, pracovna dovolenka je celkom vystizne, pretoze to hradi firma a je tam s kolegami. Navyse od urciteho postavenia je dost nemiestne sa takymto akciam vyhybat. Desat manazerov ide a jeden sedi doma, tym vydava dost jasny signal, ze mu na praci zalezi menej nez ostatnym. Ale hovorim o vysoko financne ohodnotenych pracovnych poziciach, kde sa od danej osoby ocakava trochu viac nez odsediet si 8 hodin a ist sa venovat sukromnemu zivotu.
@paris3 ziarlit premna za mna moze. Ale nepomoze jej to.von tam pojde tak ci tak. Bez ohladu na nu ako na manzelku a na bez ohladu na to ze maju doma babo. To svedci aj otom ze nemieni pristupit na jej nazor - nemieni sa vzdat teambuildingu za ziadnu cenu, a tym padom sa spakoval k rodicom.
Moj manzel ma ist tiez na teambuilding do Talianska na lyzovacku ... Jeho sefko nema deti a kolegovia tiez nie ... Ked to mali tu na SK tak kazdy odtial zdrha hned po dni, tak asi preto to dal tam ... Moj mm moc nechce ist, mame doma dve male deti ...no ja s tym velky problem nemam ...nemam na koho ziarlit, teda myslim 🙂 ale 10dni je dost, to by aj mne vadilo :(
@janka_h147 nečítala som odpovede, takže možno napíšem čo už baby písali- ale mne sa zdá úplne nezmyselné sa pre takúto vec urážať a ničiť si dobrú náladu a dokonca vzťah 🤐 . Miliony žien zažívajú oveľa náročnejšie veci, ako len to, byť s mesačným novorodencom dva tyždne sama doma. Ja by som ho pustila s úsmevom a popriala by som mu, nech si dobre oddýchne... a aby som len nekecala do vetra, ked malo naše tretie dieťa 2 mesiace ( a dalšie dve deti 2 a 3 roky) muža som po dohode kludne pustila na mesiac do Japonska .... bola to pre neho jedinečná príležitosť a chcela som, aby si to užil. Bola som s nimi sama doma a prežila som to celkom v pohode- on prišiel s množstvom novych skuseností a zažitkov- a samozrejme, že on mi tiež vychadzal v ustrety vtedy, ked som to potrebovala .... robiť dusno kvoli takejto v podstate drobnosti- čo potom, ked prídu naozaj vážne veci?
@paris3 ja som to zazila uz v dvoch firmach mas to jednak hradene firmou jednak necerpas dovolenku a mavame tam este aj tim lektorov s ktorymi sa robia rozne akvivity u nas vacsinou na rozvoj soft skills chodia len skupiny vacsinou za odmenu mne to moc nevyhovuje kvoli detom ale proste sa ocakava ze sa ide muz chodi takto tiez obe su to IT firmy
@sirinka zaslúži. Ale nevie lyžovať
ja som asi cudna, ale to tu fakt nikomu neprekaza ten fakt, ze on sa urazil ako male decko a odisiel od svojej tehotnej partnerky?podla mna to absolutne nie je normalne, normalny chlap to nikdy neurobi
no super, ale to co tu popisujete, su vlastne pracovne cesty. ziadne exoticke dovolenky! a to je velky rozdiel, nie? @malabiba vy ste boli na pracovnej ceste, nie dovolenke... aj ked to bolo v Taliansku 🙂 prechadzali ste pracovne firmy a vecer si padla unavena do postele.... prepac, to je ine, ako valat si sunky v bikinach na plazi 😉 to by som aj inak brala.
teambuildingove aktivity chapem, ale vacsinou su, ako som pisala, max cez vikend, alebo trvaju par dni... nie 10 dni 🙂
mam v rodine 2 ludi na vysokych postoch v IT firmach, ale nechodia sa flakat kade tade.... vacsinou pracuju ako draci a zvysok venuju rodine.
trvam na tom, ze 10 dni pracovne v exotickej krajine su prinajmensom nestandardne...
@martinka13 a co? Jeden lyzuje, druhy je s babom, nie? Mozu sankovat, stavat snehuliakov...
@paris3 napr. aj ja chodim kazdy rok. sice je to iba 3 dni a na slovensku, ale hradene mame vsetko. doprava, ubytko, strava. urobime co treba a hajde na svah 😎 . ja ako velka milovnicka snehu a lyzi toto velmi ocenujem, nakolko to na svahu mozem rozbalit.
no a potom vyblaznena lyzujem pekne na kratko s detickami na rodinnych zimnych dovolenkach 😉

pekne sa tu hadate..... ale moze mne, nechapavej, niekto vysvetlit co znamena 'pracovna dovolenka'?
tie dve slova si predsa odporuju.... je to pracovna cesta (sucast prace), alebo dovolenka? lebo ten pojem je pre mna na hlavu postaveny 😒