Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@sardinka335 bozinku dievca..ved sa nauc citat moj mi stale telefonoval..nemohol byt bez deti...sa smej..teraz aka si nedosledna..
@sardinka335 a sorry ..ja len nechapem preco by som sakra mala zit podla predstav primitivnych kolegov??davaju mi peniaze???zijem z nich???mozem okaslat ludi okolo seba..zijem si sama podla svojich predstav nie podla toho ci sa ty alebo iny clovek smeje...to je primitivizmus zit podla predstav inych...preto sme sami sebe panmi..a mame svoj biznis...a teraz sa smej
Janka_h147 Ked sa tak pozeram na cas, kedy ma odist, tak aj moj manzel ide niekedy v tom case na takuto v praci vyhratu dovolenku(mozno tu istu, ale je viac turnusov). Nase babo bude v tom case mat pol roka a jasne, bude mi chybat, ale je to len par dni a navyse viem kolko snahy vynalozil na to, aby tie podmienky sutaze zvladol. Idu predsa len najlepsi. Ja sa na taku dovolenku asi nikdy nedostanem, ale nech ide aspon on, strasne sa tesi, ze sa mu to podarilo. A viem, ze tam pojdu aj zeny, ale verim mu 😉. Mozno je trochu naivne ocakavat karierny postup, ale predsa tam len budu aj nadriadeni, tak ktovie mozno sa to tvojmu manzelovi oplati. Nie je to o tom, ze ste prenho malo doleziti, ale je to nieco, co sa mu uz nenaskytne a preto tam chce ist. Ja toho mojho pustam bez vycitiek... akurat sa budem bat, aby sa mu nieco nestalo, ale to sa bojim aj ked autom ide 😄.
@vejula A to je práve to, že niektoré veci sa dajú načasovať alebo ich tvoj manžel jednoducho vynechá. Nie je to až také dôležité pre JEHO kariéru. Máte to vy ale šťastie 😉 Ale sú aj iné povolania, kde si nemôžeš vyberať kedy a či vôbec sa niečoho zúčastníš ak nechceš prísť o prácu alebo byť za outsidera. Možno ty by si uprednostnila aby v takom prípade tvoj manžel z práce odišiel a našiel si niečo iné. Môj muž tiež musí často ísť na služobku a to aj v totálne rodinne nevhodnej situácii ( napr. keď som chorá ja , alebo ešte horšie, keď sú súčasne so mnou choré aj deti, alebo keď majú deti prázdniny a mohli by sme niečo podniknúť) ,ale nie som taká vzťahovačná aby som si myslela že má svoju prácu radšej ako nás. Chce to toleranciu a zdravý úsudok. On sa nám to potom snaží nejako vynahradiť. Za čo ho veľmi ľúbime a nemyslím si, že je karierista, šplhúň alebo nebodaj zlý manžel a otec. Práve naopak.
@marinablue to ale nieje prípad manžela zakladatelky. Ten ide na dovolenku, čiže to nieje niečo čo by musel absolvovať, inak by prišiel o pracu.
@vejula Vieš , ono to nie ja tak celkom obyčajná dovolenka. Je to o upevňovaní pracovného kolektívu. Ani jedna z nás nepozná jeho pozíciu a celkové vzťahy vo firme kde pracuje a preto takto na diaľku nedokážeme určiť či je to naozaj dôležité pre neho ako zamestnanca a či to môže ovplyvniť jeho budúcnosť vo firme.
baby to je DOVOLENKA NIE SLUZOBKA...A ESTE NIEKDE V EXOTIKE!!!...a on tam nemusi ist.myslim,ze kazdy normalny clovek pochopi ak sa tam nezucasni..myslim jeho sefka a kolegovia.moj manzel chodi do prace na 5 tyzdnov a doma je tyzden.ale na dovolenku by bez nas nesiel!
ja som to pochopila ako teambuilding.. 😕 a splietate tu jedno cez druhe.. 2 tyzdne pisete miesto 10 dni.. ste uplne mimo 🙄 ..
kazdy to ma doma nastavene tak ako mu to vyhovuje.. a mudrovat do toho, a doma to mate asi inak.. vzdy to tak byva 😉 .. realita..
autorka to ma vyriesene.. a netrepte tu chujoviny, ze co Vas muz, a co vy.. a co je dolezite...
by ste neverili, ake ine situacie existuju, ale buchat sa do prs budete, ze to u vas neni tak.. 😀 .. jaaaaaj
Tiez si myslim, je to dovolenka, nik ho nenuti tam ist. Ak sa viac tesi na dovolenku ako na svoje dieta, si myslim o nom, ze je to chrapun. Si prvorodicka, s dietatkom ti nebude mat kto pomoct, budes odkazana na neho a on sa zoberie a ide prec na exotiku bohvie s kym. Moj muz by bezo mna na dovolenku nikdy nesiel a uz vobec nie po porode nasho dietatka. Ano, tiez siel do Francuzska, ked som bola v 8 mesiaci, ale to bola sluzobka, tam musel ist. Ale ked sa nam dieta narodilo, este si zobral dovolenku aby bol s nami. Mne osobne sa postoj tvojho muza nepaci.
sa ani nedivím, že Slovensko vymiera...keď sa z toho celého robí taká estráda, dráma - plánovanie, neplánovanie, termínové otehotnenie, vývoj podľa tabuliek, dojčenie,nedojčenie, nosenie v šatke, nenosenie, zaspávanie s rodičmi a nezaspávanie, otec prebaľuje, neprebaľuje, atď.... - čistý des - čo sa má a čo sa nemá...a matka áno je dôležitá, ale nie je pupok sveta....a dieťaťu sa treba venovať celý život, takže tých 10 dní ho určite nezničí....ach jaj, ani sa nedivím - kedysi mali 10 detí a nik z toho nerobil to čo sa deje dnes....narodenie i smrť boli pre ľudí súčasťou života...a dnes také upípané matky - ledva to pár detí/jedno dieťa porodí a celý svet sa zastav
Fuuu, tu je veľmi ťažko radiť. Jediné, čo sa dá je - rozprávajte sa. Nevaďte ale rozprávajte. Vieš, ja si myslím že koniec koncov na tú dovolenku pôjde. Nemá zmysel ho vyhadzovať z domu.
Ak sa vžijem do jeho situácie, tak by som isto išla. Výhra, dovolenka, exotika. Možno uvažuje tak, že sa tam už nedostane + kariérny postup + oddych + iní ľudia, myšlienky.
Na druhej strane ťa absolútne chápem. Dovolím si tvrdiť, že by ma asi rozhodilo od zlosti, keby mi to muž zahlásil a aboslútne by som s tým nesúhlasila. Ako sa poznám asi by som ho aj ja v zlosti vyhodila. ;)
Ale zas porozmýšľaj nad tým v kľude. Som fakt presvedčená, že aj keď sa rozkrájaš, pôjde. Sadnite si, povedz mu o svojich obavách a myšlienkových pochodoch. Myslím, že nemá zmysel zahodiť fajn vzťah pre 2 týždňovú dovolenku.
moje dieta dostalo 2 tyzdne po porode silny zapal pluc, byt bez muza, co by sa opaloval s cudzimi zenskymi na exotike, tak by ma porazilo. Musela som do nemocnice, narychlo sa zbalit, kopec veci som pri tom zhone a obavach o dieta pozabudala, muz mi do nemocnice priniesol pre dieta veci, bolo to novorodeniatko, zvracalo mi, bolo mi ciste veci pre neho nosit. Dievcata, myslim si, ze vy dve deti zrejme nemate, ked mate na deti a celkovo materstvo takto negativne nazory.
@maminka_darinka77 nie vôbec nemám deti 😀 😀 😀 😀 😀 si kukni môj profil
@malabiba profil moze klamat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@maminka_darinka77 v tomto prípade nie...len sme trochu staršie ročníky....
ale vecer je vzdy doma a urcite si najde cas byt s malym.aj so svojou zenou.hoci ju bude len v noci drzat za ruku
@janinah úplne s tebou súhlasím... mám dve dcérky, oba pôrody boli bez väčších problémov, ale naozaj si neviem predstaviť, že tak krátko po pôrode by drahý odišiel kamsi ďaleko... aj keď je pravda, že pri druhej by som s tým už možno až taký problém nemala... ale je to prvé bábätko, všetko sa prežíva oveľa intenzívnejšie, určite aj nejaký kúsok neistoty ako to bude zvládať... ja neviem, ale osobne by som najradšej zo všetkých mala pri sebe práve manžela... dieťatko je predsa ich spoločné...
ale zase som si viac ako na 100% istá, že môj manžel by nejakú dovolenku v takomto čase ani neriešil... je to ozaj zvláštne, že kariéra je mnohým prednejšia ako rodina... aspoň mám taký pocit z niektorých príspevkov...
@moni244 moj bol doma na dovolenke-po prvom tyzden,po druhom dokonca dva-a aj bol so mnou v nemocke 3 dni po druhom porode ...sam to tak chcel a citil....a ja som mu vdacna za to,lebo druhy cisarak ma fakt odpalil,prvy bol v pohode ale druhy...asi uz aj vek zohral rolu..aj u mna ale aj u muza...druhe dieta prezival asi viac ako ja...uz necakal ze sa v 40 stane otcom..
@moni244 ona bude este v sestonedeli...babo v podstate novorodenec..to je dost nevyspytatelne obodbie...za man proste nie...vtedy ma byt rodina spolu ak je to co len trosku mozne..nie vzdy je to mozne,to je fakt a aj je fakt ze zena vela zvladne sama...ale tu o to nejde..ci zvladne,nezvladne....tu ide o princip..on planuje tvrdohlavo dovolenku este v case ked ani netusi ako to bude doma vyzerat...za mna proste nie...a to mal moj muz vela krat moznost ist do exotiky a aj inde...par krat aj bol..ale vzdy po debate ci je to Ok vzhladom k planom rodinnym.... v tomto sa chvalabohu s mm zhodneme.
@gretagarbo zdravé uvažovanie , tiež na tom nevidím nič zlé, samozrejme len v prípade , že je vo vzťahu všetko v poriadku.
Ako toto je diskusia o nicom si myslim. Na prvom rade chapem autorku spravy, ze je pred porodom, caka ju porod, starost o dieta, ved nema skusenosti, je prvorodicka. Chapem ju, ze bude na vsetko sama, nebude mat tu podporu vo svojom muzovi, je v neistote, co ked a ja budem sama. A este, ona bude po porode, jej muz ju vsadza do neistoty, pacim sa mu taka aka teraz som? Moze sa dostavat do depresii, moze si namyslat vela veci, viem, co s clovekom dokaze narobit ziarlivost, ked ten druhy mu na to dava dovod. Na druhej strane, nemyslim si, ze ked sa pred 20 rokmi zilo tazko a zeny boli na deti odkazane uplne same a predsa, vychovali svoje deti, ze tak sa musi zit aj teraz a povazovat zenu, co potrebuje citit muzovu podporu v tej najdolezitejsej chvily, povazovat ju za nejaku chuderu, co ju treba len lutovat, ze neni schopna si vyjst s "deckom" sama. Ako toto nie. Za dieta su v konecnom dosledku zodpovedni obaja rodicia. Toto nie je spravanie zodpovedneho rodica, ze odide na dovolenku (kto vie s kym) obkukovat ine zeny v bikinach, zatial co jeho zena bude nevyspana, vycerpana doma sediet s dietatom na prsniku. Tymto chcem len tolko napisat, ze plne viem pochopit autorku spravy a nesuhlasim s rozhodnutim jej muza. Koniec diskusie, bo toto nikam nevedie. Autorke spravy radim len tolko, ze musi doverovat svojmu muzovi a ked on tak silou mocou chce ist, nech si ide. Ale toto u mna nie je zodpovedny pristup otca k mesacnemu dietatu a ku svojej zene. Adios ....

@argyro Presne tak ako si napísala .....ak má čo len troštilinku chápavú šéfku - tak ona určite pochopí, že preňho je takáto situácia viac dôležitejšia ...... ako výhra v práci ............... no AK je šéfka ".............." ,,
tak mi je ho úprimne lúto /v tom zmysle, že ON dokáže povedať vlastnej manželke , že od tej dovolenky závisí jeho kariérny rast/ - úbohý argument ......