icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

dusika11
22. feb 2016

@maminka_darinka77 ako suhlas..ako citam aj ty si mala babo v nemocnici..kto neprezije nechape ako rychlo ochoreju babetka a ako rychlo mozu umierat......aj v dnesnej dobe.......mne ochoreli dvojcata v siestom tyzdni...boli na are..mesacne babo je velmi zranitelne.......ale to mas tak-..ak niekomu sa nahodne podari....takasi netusi aky je to dar..
preto tie pohlady na vec......moj cakal desat rokov z ex..nedockal sa ..so mnou este dav roky snazenia..
az tak sa mu narodili deti..preto mozno mal k nim taky vztah...dodnes povazuje deti za zazrak a ciel svojho zivota nie za prekazku ....
ale ak sa niekomu narodia deti..bez komplikacii..a na pockanie tak si toho asi menej vazi...to je uhol pohladu

hroma
22. feb 2016

@maxiva by si bola prekvapena, ze to o mne nie je 😉 ..aj keby si velmi chcela, mas smolu 😀 .. ak by si citala, pisala som, ze ja nemam s tymto ziaden problem, a nemam 20 ani 30.. takze ziadna hus nie som, a uz vobec tebe to tu vysvetlovat nemusim, staci, ked si precitas par stran dozadu.. a ak sa ti nechce, tak trafena hus len trepe a necita... 😅

gretagarbo
22. feb 2016

@andreasiskova3 Ja osobne som o tej sutazi vedela od zaciatku, tak som ho v tom podporovala. Bola to motivacna sutaz, zasluzene vyhrata. Nesiel si sadnut do Saturu napr. a nekupil si zajazd sam aby naschval odisiel a oddychol si 😉. V kazdom pripade nikto z nas ich osobne nepozna a mozeme situaciu hodnotit iba na zaklade nas samych... vzdy to bude subjektivne a nie objektivne a tak musi brat aj ona teraz tuto diskusiu a pozriet sa na jednotlive nazory z nadhladu. Mozno rodina, priatelia by poradili lepsie. Ale rozmyslat nad tym, co negativne vsetko sa moze stat tiez asi nema zmysel ☺.

vejula
22. feb 2016

@marinablue šlo o suťaž, na ktoru sa predpokladam dobrovolne prihasuje. Tú vyhral a teda predpokladam, že s výhrou môže slobodne bez natlaku naložiť, bez hrozby sankcii. Pokial ide o suťaž, výherca isto nemôže byť tlačený do prevziatia výhry, to by bolo mierne pritiahnute za vlasy.

sissmiss
22. feb 2016

@janka_h147 podla mna by bolo pre vas dvoch a vas vztah lepsie, keby ste k sebe boli uprimni. Mne tam rezonuje toto: nemyslim si ze sa naozaj obavas toho, ze nebudes zvladat starostlivost o mesacne dieta. Sama si napisala ze sa obavas jeho sefky, co ma za lubom. Takze bez okolkov napisem, ide o tvoju ziarlivost. Rozmenene na drobne, citis sa ohrozena. Budes kratko po porode, je nanajvys pravdepodobne ze este nebudete mat sex, takze manzel bude nejakych mozno 5tyzdnov bez zeny, a pojde na exoticku dovolenku na desat dni so sefkou a kolegynami, ktore nie su kratko po porode a teda aj ich postavy nenesu znamky nedavneho tehotenstva. Tazka situacia pre sebavedomie. Bude ale asi lepsie, cerpat ho z niecoho ineho nez z telesneho vyzoru.
Druha stranka, myslim si ze ani on ktebe nie je urpimny. Ze ide na uzasnu skvelu dovolenku len preto aby sa ako pises ze povedal, dostal medzi vyssiu spolocnost a mal vyssie sance na karierny postup. Podla mna je uplne legitimne aby priznal ze ma chut ist na dovolenku do exotiky, ze si chce oddychnut, ze je pysny ze svojim vykonom dostal takuto odmenu, ze svojou sikovnostou si toto zabezpecil.
Lenze ak si navzajom nepriznavate svoje skutocne motivy, ale davate si pseudodovody o ktorych predpokladate ze su ucinnou zbranou v tomto boji (co on moze namietat proti argumentu ze tebe ide o dobro vasho dietata a co ty mozes namietat proti kariernemu postupu- robi to predsa pre rodinu).
Neviem nakolko hra vo vasom vztahu rolu uprimnost. Ak vysoku, tak by som manzela zavolala spat a povedala by som mu svoje skutocne obavy, ze sa citim frustrovana a sklamana, ze moja predstava bola ina a ze som chcela aby sa on spraval inak ze sa citim neisto a ze sa obavam straty kontroly, co ako to inokedy je len iluzia. Ze mi nevyhovuje ze som o nom nerozhodla ja.

To o tom ze on ta na dovolenku "nepustil" a tvoj usmev k tomu...mi znie ako: "on je majetnicky a mne to vyhovuje. Minimalne mi to dava prava pozadovat od neho nieco podobne." Priznam sa ze tato cast ma trosku znepokojuje.

Ak zohanas priklady- moj manzel bol dva dni na jednej akcii s priatelmi ked malo nase babo dva tyzdne. Je mi jasne ze dva dni nie je 10, ale musela som vozit starsie dieta do skolky a starat sa, takze to nebolo take jednoduche ake to moze byt s jednym dietatom.

Podla mna ta na celej situacii najviac stve to, ze on CHCE ist, ze nechce to iste co ty a mozno ta to trosku aj desi, ze nemas nanho taky vplyv ako by si chcela.

vejula
22. feb 2016

@malabiba no sklamem ťa, ale svoje deti dojčím, šatkujem a napriek tomu mam deti tri a ak sa zadarí, tak aj štvrté by sme prijali v buducnosti. Vieš prečo europa vymiera? lebo z ludí sa stali individualisti, ktorým deti bránia v bezstarostnnom neobmedzenom plnení ich tužob. Privelká záťaž, privelké bremeno, babenka si radšej kupi psa, ako by mala dieťa, na nom si potom vybije svoje materinské pudy a napriek tomu nebude tak obmedzovaná ako s dieťaťom. Určite to nieje dojčením a nosením 😀

prinzesz
22. feb 2016

@maminka_darinka77 absolutne suhlasim, ono ja som pred porodom bola uplne happy, ale po porode som dostala taku depku ze des.. bala som sa vonku chodit, tesila som sa ako budem kocikovat a kam vsade pojdeme ale toto som necakala ani nahodou.. prekvapilo ma to! prekonala som to, ale trvalo to dlho.. ja som netusila ze to je kvoli hormonom ani som nevedela ze je to poporodna depka.. to som sa dozvedela az nasledne potom.. ked som to uz ako tak rozchodila.. preto si myslim aj ja, ze keby tehu nebola, nemala by najmensi problem ho pustit.. mozno by si aj povedala ze fajne, ja budem v tom case robit to a ono.. ale kedze je v inej situacii tak sa jej to dotklo.. lebo jej to oznamil, nie sa jej opytal co by na to povedala.. avsak autorka uz pisala ze sa uz dohodli a tak je tato diskusia bezpredmetna..
inac ja obdivujem kazdu a jednu zenu, ktora porodila a zila akoby sa nic nestalo... ja to teda mam uplne inac, a musim povedat ze do dnes.. mne to prosto neda aby som odisla od syna na nejak dlho, hoci velmi chcem.. ale bojim sa.. nie ze by to moj muz nezvladol.. len prosto sa nedokazem zobrat a ist.. ale to je aj o mojom synovi, on je na mna velmi naviazany tak asi preto.. alebo neviem.. asi som divna 😀 slubujem si, ze ked budem mat nahodou dieta 2 budem robit vsetko inac.. ale ako na tom budem psychicky ja?! netusim..

maxiva
22. feb 2016

@hroma no pockaj ja som predsa nenapisala,ze ty si hus.to by som ani neurobila.len reagujem na tvoj prispevok.tak laskavo bud taka dobra a neurazaj.. 🙄 😠

maminka_darinka77
22. feb 2016

@dusika11 ano, presne tak, ako porodila som, vsetko bolo ok, ale syn zacal zvraciavat po kazdom kojeni, casto mu zaslo aj do dychacich ciest a zrejme z toho dostal ten zapal pluc. Ono pri takom dietatku malunkom sa moze stat cokolvek. Clovek nikdy nevie. V dnesnej dobe je mat dieta doslovne ako bozi zazrak, ked vidim ako rastie percento potratov ci neplodnost, ako u zien, tak aj u muzov. Prvorodicka sa moze dostat do poporodnych depresii, aj tymto som si presla pri prvom synkovi. Porodila som predcasne, bol taky malunky, ze som sa ho bala chytit, bala som sa ho kupat, tak od narodenia muz kupaval prveho synka. Presne tak ako pises, kto si tym nepresiel, nevie, ake to je byt na chore dieta sam, bez pomoci, podpory. Ide len o 10 dni, ale po tejto dovolenke to moze byt dalsia dovolenka, potom dalsia. Moja kamaratka si presla niecim takym podobnym, ako autorka pise. Mala malunke babatko, ochorelo, malo vysoke teploty a jej muz sa zdekoval na 3 dni na chatu s kamaratom zapit to, ze jeho kamarat sa stal otcom a doma chore babatko a zmorenu zenu. Plakala mi do telefonu, plakala pri osobnom stretnuti, byvali sme kusok od seba. Hadali sa pre to ako psy, ked tak mam povedat. Bolo peklo medzi nimi za to, az som sa bala, ze sa ona s nim rozvedie. Nechapem takemu zmyslaniu poniektorych ludi. Fakt nechapem, a este zeny v rokoch tak bezcitne a bez akehokolvek citu dokazu tak pisat. Ano v tom case umieralo slovensko, ale v dnesnej dobe si kazda, co otehotnela po dlhom case snazilkovania sa, si svoje dietatko dokaze vazit a snazi sa byt zodpovednou a dobrou matkou, nechce nieco zanedbat. Ano, ked som bola prvorodicka, nevedela som vela veci a rozumy som dostavala z knih. Nech sa mi smeje kto chce, ale mne knihy vela dali, co sa starostlivosti o dieta tyka, ako mam postupovat pri teplotach a podobne. Ja sa za to nehanbim, pre svoje deti vsetko.

maxiva
22. feb 2016

@hroma inak chces povedat,ze ked ma niekto 20 alebo 30 tak je akoze blby ci co??!

sissmiss
22. feb 2016

@petra7777
@moni244 nenapadlo vas niekedy si dat zmerat testosteron? Viem ze to moze zniet ako urazka, ale nemyslim to tak.

tinqua
22. feb 2016

Opominate fakt ako muzi premyslaju...ja ho nepoznam, ale viem si predstavit co mu lieta v hlave...prva vec je ze vsetko je zatial v rovine keby a co ak...dieta tu este nie je ale uz ste ho poslali do nemocnice so zapalom pluc, uz ma refluxy, koliky a matka poporodnu depresiu...svokra je striga na metle a on lahostajny picus...desat dni po porode je vela, ale to ze kazdu chvilu to na nu moze prist a ona skrz svoju tvrdohlavost uz tyzden sama zije to v pohode zvlada...ja radim preglgnut pychu, prestat vymyslat scenare a pockat na to ako vsetko dopadne...ked nevedia spolu komunikovat je to ich problem, nemusi sa tu kvoli nim rozhadat pol fora...

petra7777
22. feb 2016

@sissmiss Nepamätám sa, žeby som reagovala na vás.....milá "madam" 🙂

moni244
22. feb 2016

@sissmiss a kvoli comu? Ze zo mna nebola citova troska a nestresovala som pri kazdej situacii a nevyzadovala, aby bol chlap pri mne 24/7? 😀

sibare
22. feb 2016

@tinqua Vsak tato tema uz davno nie je o zakladatelke. O nej to skoncilo uz pred 10 stranami, ked chlaik dosiel domov s kyticou kvetov a obaja sa dohodli, ze to este v klude preberu. Toto uz je par dni len ciste platno pre vlastne projekcie: obavy z ohrozenia sefky v bikinach, obavy o zdravie dietata, tuzbu byt s milovanym v tesnom spojeni, o hodnotach a zavazkoch, o vnimani toho, co spravny muz musi, o rieseni problemov, o satkovani, kojeni, dokonca o umierajucej zene v nemocnici, ci merani vysky testosteronu. Tato tema uz davno zije bez zakladatelky a je o kazdej jednej, ktora do nej prispela. Carovne 🙂

tinqua
22. feb 2016

@sibare vidíš ten koment od nej, že už je všetko ok, som ani nevidela v tej záplave blbostí

katuliena82
22. feb 2016

@tinqua dakujem, tlieskam. Lepsie by som to nenapisala 🙂 a vtipnejsie tiez nie

maminka_darinka77
22. feb 2016

@tinqua nevidela som, co pisala autorka, hodilo sa mi to tu ako celkom cerstva tema, tak som reagovala. Nechapem, co povazujes za blbosti? To, ze kazda piseme z vlastnych skusenosti? Keby autorka nechcela poradit, pokecat, nepise sem. A po druhe, kazdy ma pravo na svoj nazor, o tom su predsa diskusie.

tinqua
22. feb 2016

@maminka_darinka77 za blbosť považujem to, že sa tu ženy napádajú a vysmievajú jedna druhej...nie všetko, čo je tu napísané je nonsens, akurát niektoré sú tu už ďaleko za hranicou "idem niekomu poradiť"...len si tu sprosto poviem honia egá a trollia o 106 ...

kikushaa
22. feb 2016

@janka_h147 necitala som celu diskusiu, lebo sa mi nechce a mam aj lepsie veci na praci ako tu travit nad tym pol dna, ale budes mesiac po porode, tych 10dni sa da zvladnut, ja sama som odlafrovala muza het, asi pol roka pred porodom som mu kupila listky na koncert do prahy, s tym ze tam ma ostat aspon 5dni. to bolo cca 1,5 od mojho povodneho terminu. zial nemala som vestecku gulu a nevedela som ze porodim predcasne. cize odisiel asi mesiac po tom co nas prepustili domov, a zvladla som to. ved nie si nemlehetna, prvy mesiac aj tak dieta viac spi ako je hore. zvladnes to neboj sa, pokial mu veris pust ho aspon sa trosku zregeneruje, na druhej strane si mozes dat podmienku dovtedy ti bude maximalne pomahat vstavat v noci a prebalovat ho atd 😉

lavinis
22. feb 2016

@sibare 😀 😀 😀

sardinka335
22. feb 2016

@moni244 asi tak ako pišeš - tu sa ženám narodí jedno zdravé dieťa a oni uz nestihaju jest, obliect sa, umyt sa, občas navariť , cely den doma sa premotaju a potom muz dojde z roboty a moze začať upratovať, variť a o deti sa starať a madam ešte bude bedákať ake to má ťažke a ako jej treba pomahat. Nie, ja taketo zeny nepochopim a ani pochopit nechem.

sissmiss
22. feb 2016

@petra7777
@moni244 chapem reakciu

jana_eyre
22. feb 2016

diskusia ma uz 24 stran a pritom sa zakladatelka uz s muzom davno dohodla a udobrila 😀 😀 celkom vtipne.. mali by tu zaviest asi moznost aktualizacie do uvodneho prispevku..

evulik858
22. feb 2016
Používateľ evulik858 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od evulik858.

@jana_eyre tozvie ci by aj to vobec pomohlo :D

margaretka_9
22. feb 2016
Používateľ margaretka_9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od margaretka_9.

A vsak nech sa bavia, ked ich to bavi 🙂

nikuska11232
22. feb 2016

Otazkou tiez je, v akom veku dietata by si uz manzela pustila na tu dovolenku. V ktoromkolvek veku dietata sa moze stat nieco nepredvidane a pre zenu tazko zvadatelne. Hoci po porode je ta pravdepodobnost samozrejme vyssia. Nie kazda zena soferuje auto a moze ist aj v noci s dietatom na pohotovost. Ja som jedna z tych stastnych, kt. sa po prichode z nem. (v obchod pripadoch 10 dni hosp.) dokazala postarat o dieta/deti, o seba i o domacnost sama. Horsie je, ked sa fakt nieco stane. napr. ked mal moj syncek 6 mes. dostala som zapal prsnika (pri prvom dietati som toto vobec nepoznala) a lezala som v posteli s priznakmi ako pri chripke, nevladala som sa starat o deti, max. nakojit maleho. Nastastie to preslo rychlo, ale keby nebol pri mne manzel, neviem ako by som to zvladla ...alebo Uz ked mal 9 mes. a dcerka 2 a pol, dostala som crevnu chripku, nemohla som takmer nic jest 3 dni,, strasne zle mi bolo, jedina ulavova poloha bola poleziacky. Uz len pri vareni ma napinalo. Muz vtedy chodil do prace a ja asi z mojej pychy som ho nepoziadala, aby si to tak zariadil, aby bol s nami doma...myslela som, ze to zvladnem sama, ze ho nebudem "obtazovat", az som z toho dostala depky...a nakoniec sama od seba prisla moja mama na 4. den mi pomoct. Pre mna totiz nebolo ziadnou vyhrou mat doma manzela..nie kazdy chlap vie navarit alebo s trpezlivostou krmit male deti. To je akosi nam zenam viac dane. Zaver z toho znie, ze pri malych detoch snad nikdy nemusi byt vhodna doba, aby isiel manzel na 10 dni do zahranicia, ak sa nemas na koho ineho obratit v pripade problemov.
Na tvojom mieste by som poziadala mamu aby nechodila hned po porode, ale prave na tych 10 dni, ked bude manzel prec.
Dalsimi diskusiami ti uz asi velmi nepomozeme. Je zrejme, ze uz padli rozhodnutia a dohoda. Navrhujem, aby zucasnene diskutujuce navrhli prave ako to zvladnut,hoci to nie je temou diskusie. Pripadne poskytnut realnu pomoc,ked nam prezradis odkial si.... Zober si to tak, upratovanie, zehlenie aj ked nebudes stihat, nic sa nedeje...hlavne je nakupit, navarit a starat sa o babo v pripade ze je vsetko OK.
Moje strucne rady, co mne ulahcilo zivot: pri 1. dietati pevne zavinutie v perinke, kolisanie a biely sum (na youtube si najdes white noise with heartbeat) je to ucinnejsia a lacnejsia verzia ako fen alebo vysavac, ktory ukludni male dieta. Prave v prvych mesiacoch sme mali stale povysavane :D Samozrejme kojenie, tymto najcastejsie uspis dieta. Este lepsie kojenie po leziacky, aj si oddychnes a nebude ta boliet chrbat. Druhe dieta mi pevne zavinutie od zaciatku odmietalo. ale uz v nemocnici nabehol aj na nocny rezim...tym, ze som nesvietila svetlo, neprihovarala sa mu, max. prebalit v pritmi a ked este nereve o dusu. U neho mi zaberalo to, ked som ho nosila v satke, pekne zaspal aj bez prsnika a ja som si mohla varit...atd. Niekedy si dieta len vyzaduje matkinu pritomnost a na to je satka uplne super, aj ked chces ist na nakup a nestaras sa ci mas vsade bezberierove vstupy. Satka je praveze ziaduca pri kolikach alebo refluxe, Ohladom kojenia je cela veda, v tom ti vedia zase poradit laktacne poradkyne. Spi aj cez den, vtedy ked spi aj babo a tak budes vladat aj v noci. Horsie by bolo keby malo dieta reflux, neustale po malych davkach krmit, prezliekat vsetko ked povracia...ale to sa snad ukaze do toho mesiaca

Na zaver neviem zhodnotit ci je spravne alebo nespravne ist na dovolenku, vsetky okolnosti poznate len vy. no ak ste veriaci, tak by som vam velmi odporucala precitat tento clanok http://dielnasj.blogspot.sk/2013/06/videnia-pek.... Sv. Josefa citujem: " Dnes som videla padať do pekla mnoho duší. Myslím, že to boli svetskí ľudia. Satan vrieskal: „Teraz mi svet prepadol! Teraz už poznám ten najlepší prostriedok, ako sa chopiť duší - potrebujem len dráždiť ich pôžitkárstvo. To ich „Nie!“ ... „Najprv ja!“ .... to chcem zmeniť predovšetkým. Len žiadnu pokoru! Vychutnávať ! ...To mi zabezpečí víťazstvo. Skrz to mi sem budú padať masovo!“ (4. október 1922)

Aj pre tvojho manzela by takato obeta z lasky v konecnom dosledku priniesla ovela viac uzitku pre neho sameho ako dovolenka, ale to by musel k tomu rozhodnutiu SAM dospiet nie pod tvojim natlakom.

Prajem vam vela zdravicka, stastia a mudrosti v akychkolvek rozhodnutiach.

petra7777
22. feb 2016

@sissmiss To ťažko 🙂

petra7777
22. feb 2016

@jana_eyre A šiel potom, alebo nie? Nechce sa mi to celé čítať...
@nikuska11232 Píšeš, či by ho na dovolenku "pustila" , alebo nie.....ale on nie je nesvojprávny....to si má pýtať dovolenie? A to isté platí aj v opačnom prípade 🙂

jana_eyre
22. feb 2016

@petra7777 je to na 12 strane - ze aj ona si to nechala ulezat v hlave aj on - navzajom sa ospravedlnili.. ked budu nejake problemy nepojde a ked bude vsetko dobre, tak mu ona nebude branit..