Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
Pridavam sa do tabora zien, ktorym by to vadilo a z reakcie tvojho muza by som zostala sklamana. Niet viac co dodat.
Hej geroj s rozvodovymi papiermi...
Premýšľam, kto koho vyhodil z domu. Kvôli blbym desiatim dňom. Skúsila dotyčná navrhnúť, nech je muž prvý mesiac doma s nimi na dovolenke a potom ide? A keď sa vráti, tak bude znova otcom na plný úväzok... Nie, ona ho poslala preč z domu a očakáva, že muž sklopi uši a dolezie domov zobrat o teplú večeru? A bude určite celý radosťou bez seba, že jeho kolegovia šli za firemné odmeny oslavovať a on doma vyvara cumlíky. A ešte sa mu žena skeri do ksichtu, lebo dosiahla svoje. Vzťah na úrovni, naozaj.
Aj diskusia na úrovni, keď som tu za neschopneho chudáka, čo sa nedokáže postarať o deti. Moja manželka si nikdy nemusela pýtať z domu priepustku. Má vlastný rozum. A ja síce nemusím d jej rozhodnutiami súhlasiť, no rešpektujem ich. A nebudem ju kvôli tomu, že sa rozhodla urobiť niečo s čím nie som stotožneny, vyhadzovať z domu až do času, kým neprijme môj názor a nepodvoli sa mi.
na upresnenie, ja som ho nevyhodila doslovne, jednoducho sme sa stále hádali kvôli tomu a to neprispievalo mojej psychickej ani fyzickej pohode....tak išiel aby sme sa nemuseli trápiť a nechať si to obaja rozležať....ale tu je to o tom, že on je rozhodnutý a rozležať si to mám nechať len ja
nie si sebecká .... no on asi to nemá pokope... sám by to mal odmietnúť 😒 😒 😒 😒 😒
@stary_ujco nie priepustku si skutočne nemusí nikto pýtať, ani muž ani žena.... Ale len minimum žien by bolo tak tvrdých a bezohladných, že by urobilo to, čo urobil tento chlap, nechalo by dnovorodenca s mužom a odišlo by si užívať slobodu. Takže ono to svedčí o charaktere a o tom ako kto vníma svoju rodinu. Poriadny chlap by proste neodišiel od mesačného dieeťaťa na dovolenku...
Tu je to o tom, že ty si rozhodnuta a on si to má rozlezat a urobiť po tvojom. V záujme vášho vzťahu len dúfam, že si v tých hadkach ako argument nepouzivala neveru so šéfkou.
@bubelko Tvoje prispevky si vazim, ale teraz s tebou nesuhlasim. Toto nie je malickost. Mozno by to bolo o cosi ine, keby babo bolo uz na svete, s istotou, ze su vsetci v poriadku, v domacnosti je uz nejaky system a pod. Ide si egoisticky za svojim a ostatne ho nezaujima, inu moznost si nepripusta.
@stary_ujco nebol si nikdy tehotny a nemozes chapat ako to ona citi. Tak ako kazda zena tehotenstvo inak preziva, niektora ma okolo babky, kamosky, nic jej nie je, uziva si, ina je citlivejsia, citi sa unavena, osamela, nevladze ani chodit a porod dietata povazuje za zaciatok noveho zivota novej rodiny a cele to preziva ovela intenzivnejsie ako si dokaze ktokolvek predstavit. Nie je to ani ziarlivost, ani hysteria, skor zufalstvo, ze hned na zaciatku, hned v sestonedeli sa otecko odprace a ide si uzivat. Nie je to len blbych 10 dni, moze to byt 10 sakra tazkych dni, mne sa dieta budilo kazdu hodinu pre reflux a pri absolutnom nedostatku spanku by som bez muza nemohla vobec fungovat cez vikend. A reci o babkach a kamoskach su dost na prd, ked ma niekto matku daleko, zvysok rodiny tiez a kamosky su v praci, najlepsie niekde v cudzine.
Ja teda vydrzim, ked ten moj ide aj na tyzden prec, ale keby sa dozadoval po porode na 10 dni na vylet, tak je v mojich ociach tupy nezodpovedny pubertak
si sebecka- mesacne babo je uz velke- ja som bola od porodu az dteraz sama a nikoho som nemala a ani svokru a cuduj sa svete zvladla som to na jednotku ... manzel zajazd vyhral neukradol nekupil .. je to prilezitost kt sa neodmieta a ja na jeho mieste by som tiez isla... a ked mu nedoverujes tak vas vztah vonkoncom nieje taky idilicky ako si predstavujes....
@jeannna ale ani ona nepripusta, ze sa moze citit OK a ze to bude tak v pohode zvladat, ze jej vobec jeho nepritomnost nemusi vadit.
ako - preco sa nedohodnu stylom, ak bude vsetko OK chod, ak budu problemy ostanes s nami? ak by isiel aj v propade prblemov, tak potom nech ho vrati mamicke, lebo fakt nestoji za fajku dymu 😉
Môj manžel od nás nechce odísť ani na firemný vianočný večierok, čo je podľa mňa už síce trochu moc, ale v konečnom dôsledku je to milé. Žeby takto chcel odísť na 2 týždne na dovolenku si neviem ani predstaviť. Hovoríte, že keby mu zakázala tam ísť, bolo by to od nej sebecké??? A on sebecký nie je?? Narodí sa mu (predpokladám) prvé dieťa a on si odíde na 2 týždne niekam do riti, i napriek tomu, že ona mu dôrazne povedala, že s tým vôbec nesúhlasí, že sa bude trápiť,... Dokonca riskuje kvôli trápnej dovolenke celý ich vzťah. Nechutné a sebecké je to v prvom rade od neho. Ak by vážne odišiel, tak by som mu rovno zbalila kufre a dovidenia!
@janinah možno keď sa bábätko narodí tak ani sám nebude chcieť odísť a povie v práci že sa mu narodil syn a jeho manželka potrebuje jeho pomoc. A ak nie tak budeš s maličkým sama ale kašli na neporiadok objednávaj si jedlo a spať budeš keď bude spať aj bábätko. A on keď sa vráti domov tak môže upratovať...ale podľa mňa nebude chcieť odcestovať. Neboj zvládneš to! a nie si sebecká lebo ide o to že keby to bolo v inom čase tak nech si ide. Tebe ide iba o to že nechceš ostať s bábätkom sama lebo nevieš čo ta čaká...no celkom určite sa vráti 🙂 nenechal by teba a bábätko kvôli dovolenke.
Ona je rozhodnutá a premýšľať má on.
Taktiež tie nekonečné hádky určite začínal on 🙂
A vlastne on je ten zlý co rozbíja rodinu, ona len tak trochu vopred hysterci. O sedem týždňov môže byť všetko inak. Možno dobre a možno zle. V tomto dusne však nemá chlap na výber. Buď zalezie pod papučky, alebo tam z trucu pôjde, aj keby žena doma ležala v horuckach so zapalom maternice. Chlap zahnany do kúta,hotová pohroma. Táto situácia je proste prehrou pre oboch nech to dopadne akokoľvek...
inak, pracujem v muzskom kolektive a nikto z nich by sa nezobral v tejto situacii prec od zeny na tak dlho. To je pohlad muzov na vec. Maju male deti - nie vsetci kolegovia, ale zato vsetci chapu, co sa pri tak malickych detoch manzelke robi a co nie. Ked je niekto na dieta uplne sam, to je nieco celkom ine. Ale ked ma niekto manzela "v dobrom aj v zlom", tak ocakava iny pristup.
Ale vsak to je pohoda, zena si rozhodi tehotenstvom cele telo, postavu, denny rezim, po porode pride o spanok, cas, kopu vlasov a pribudnu kila, stresy a strach o kazdy grc a kasel, sopel a prikrm, ale to je prirodzene. Netreba cakat, ze muz, ktory nic z toho s nou zdielat nemusi, by snad mal odmietnut nieco tak vzacne, ako je dovolenka s kolegami. Ved ona bude na dovolenke 3 roky, tak co by chcela.
zabudla som ešte dodať že by sa vrátil v piatok a v sobotu má jeho sestra svadbu, bude jej treba vrátiť tú pomoc, ktorú ona dala nám....keďže ja budem mať malého, bohužiaľ to nebude možné, čo ma mrzí...a on ešte chce, aby som sa na druhý deň šla zabávať na svadbu s kľudom Angličana...
@janka_h147 podľa mňa to sebecké je. Môj muž bol takto tiež na dva týždne, bábo malo vtedy ani nie dva mesiac.e. A ak ho vyhadzuješ z domu za toto, tak som zvedavá, čo bude, keď prídu skutočné problémy.
@stary_ujco joj chudačik chlap zahnaný do kuta. On si nemôže isť užívať od mesačneho dieťaťa a od manželky po pôrode na dovolenočku. Tolká nespravodlivosť na tomto svete, žena ma len v bolestiach rodiť, v noci sa budiť, prebalovať starať sa, nie si otvarať usta. Tolka drzosť, chudaci chlapi, teda zahananí do kuta a nemožní obrany, lebo tie mrchy ženy, by ich nebodaj chceli po pôrode doma. Také naroky, no v skutku neslýchané.....
hysteria je skor ta jeho strasna naviazanost na dovolenku s kolegami. Nevie prezit, ze by sli bez neho. Ale hystericka je zena.....
podobnú situáciu mal vo firme kolega môjho brata. Pred 15 rokmi nebolo Thajsko bežnou destináciou. Oni dostali 14 dňovú dovolenku, jeho kolega mal ženu na rizikovom a zostal doma.
Nečítala som diskusiu, reagujem na úvodný príspevok - ja neviem, ale v harmonickom manželstve nepríde manžel ako s hotovou vecou, že ide na dovolenku, ale zaujíma ho názor manželky a vo firme povie, že v to období bude mať jeho prvé dieťa pár týždňov, tak sa porozpráva s manželkou. V harmonickom manželstve manželka nevyhodí manžela z domu preto, že sa na tú dovolenku rozhodne ísť. Ani vtedy, ak ide na ňu so šéfkou, ktorej sa rozpadá vzťah. ak by s ňou niečo chcel mať, nemusí letieť tisícky km, aj keď uznávam, že príležitostí tam bude mať podstatne viac. V harmo- nickom manželstve existuje dôvera. Mňa by ale tiež bolelo, keby sa manžel rozhodol ísť a v podstate ma postavil pred hotovú vec. To nie je o držaní partnera na reťazi, ale o prioritách. Keby som bola mužom a očakávali sme prvé dieťa, tak by mi boli všetky exotické krajiny sveta ukradnuté.
Hm, ja asi nemám všetkých pokope, ale dvaja ľudia si urobia dieťa a jeden z nich od neho mesiac od pôrodu odíde na dva týždne ? 😕
Dúfam, že aspoň na tú svadbu vlastnej sestre ho pustíš. A bez blbych rečí...
@bubelko presne to je riesenie, kompromis pre oboch...ak bude vsetko ok nech ide a ak budu problemy ostane...pride mi ale od neho strasne sebecke ani nerozmyslat nad moznostou ostat, proste idem a hotovo...ale aj zakladatelka by mohla pripustit, ze ak bude vsetko fajn nech ide, predsa nema taku moznost hocikedy....bez komunikacie a kompromisov potom vznikaju take vyhrotene situacie, ze sa uz ludia vyhadzuju z domu v obdobi, ktore ma byt najkrajsim v ich zivotoch ☹
@stary_ujco jasné,že ho pustí...a tú šefku mu pozve za družičku,aby sa nenudil....
@janka_h147 ja by som reagovala asi podobne ako ty 😒
hlavne by mi bolo divne, preco tak neoblomne trva na tej dovolenke.... podla mna aspon trochu normalny chlap by to so zenou skonzultoval. preco na tom tak velmi trva? to je otazka...

nerozumiem, preco firmy zabezpecuju ludom dovolenky na x dni bez ich partnerov. Vedia, co sa tam casto stava, vidim to aj v manzelovej firme u ludi, ktori sa takych veci radi zucastnuju. Je to divne. A ludia vo firme by tiez mohli povedat, ze "sice si vyhral, ale budete mat novorodenca, moze ist nahradnik a ty nabuduce" ked uz teda...... ked robievaju take "sutaze" pravidelne.
a take ze "keby sefku chcel, urobi to hocikedy inokedy" to nie je take iste. Na nejakej spolocnej dovolenke, v inom prostredi, po par poharikoch, v style "co sa tu stane, to tu ostane" no, dakujem pekne.
Mne keby pred porodom chlap povedal, ze sa par dni po porode zdekuje na 10 dni, tak ho poslem k jeho matke tiez. Mala som to pred porodom dost tazke, po nom este horsie, zdravotne, to by od neho bol podraz.
A nie som harpia co muza drzi na kratko, v pohode chodi na lyzovacky na par dni a pod., ale je sudny clovek a od novorodenca a zeny po porode ho ani nenapadlo zdrhat