icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

Strana
z35
vejula
14. mar 2016

@bluka2 mam jednoročné dieťa a teda neviem si predstaviť, že by pochopila, keby som ju teraz dala k cudzím ludom a povedala, že po nu po obede prídem. To že už si nejakým spôsobom zvykla na ten harmonogram môže byť, ale prvé razy určite nemohla vedieť, že prídeš, ešže nemohla chápať tomu čo si jej povedala.

bluka2
14. mar 2016

@vejula Isli sme na to postupne asi tri mesiace, nikto nechce stres. 1. mesiac som tam bola kazdy den cely cas s nou, na zaciatku hrat sa, potom som sedela pri stole, zatial co sa s nou ucitelky hrali. Potom som sa s nou rozlucila a isla na 5min. do satne (hned tam). To dlho trvalo. Potom 10 min. 15. 20. 30. 45. hodina. Takze ked som ju nechala na 3 hodiny, uz to pre nu ziadni cudzi ludia, v tom zmysle, ze ich nepozna, neboli. Tesi sa tam kazdy den. Dnes mi po ceste rano zaspala v kociku a rovno po prebudeni natahovala ruky za oblubenou ucitelkou. To je pre mna posledny znak toho, ze ju ma rada a ze sa tam tesi.

vejula
14. mar 2016

@bluka2 a nie neviem si predstaviť, že dieťa na ktorého potreby bezpčeia a istoty bolo reagované, nie prehliadané, by si v jednom roku nenarokovalo niekolko hodín na prítomnosť blízkej osoby. Jedine deti, ktoré zrezigonovali. Ktoré boli od malička učené aby spali samé aj za cenu vyplakania a také podobné srandy. Nehovorím niekolko hodín u starých rodičov, či ludí s ktorými sa často a intenzívne stretava, to ano... Ale v neznámom prostredí pri neznámych ludoch.,... asi ťažko.

bluka2
14. mar 2016

@vejula Inak za ten cas co som tam bola s nou, som dost napozorovala aj ine deti vo veku nasich dcer (vtedy, teraz o par mesiacov starsie). Hrali sa tam a ziadne take ze si to pretrpia a stres z toho neslo.

bluka2
14. mar 2016

@vejula Tak mozno si to nevies predstavit, ale je to napr. moj pripad. Kojim doteraz, spime v jednej posteli, ani jedna noc bez seba, do 10 kil som hadam ani kocik nepouzivala a moja nikdy (ak sa nieco nestalo) neplakala, lebo by som ju nenechala 😉 Myslim, ze v tejto rovine sa sme na podobnej vlnovej dlzke. Nemam ziadne rezignovane dieta.

vejula
15. mar 2016

@bluka2 to je super, každá vychádzame zo svojej skusenosti, moja dcera plače, ked ju niekto cudzí chce vziať na ruky a tak, preto si to fakt neviem predstaviť, ale nemam dôvod ti neveriť, ak maš pocit, že je všetko ok, potom je to fajn. Ja to cítim tak, že pre mna a moju dcerku by toto nebolo dobre riešenie.. Samozrejme každého slobodná volba,

tindes
16. mar 2016

@janinah spravne si urobila,pochopitelne si sa nastvala,vsetko sa da povedat,ale uz len to,ze TI to velkodusne OZNAMIL .. teda ziadna diskusia,ze ci pojde ma ist nema ist.. ver,ze s mesacnym babatkom budes mat dost aj jednu noc byt sama a to hlavne psychicky Ti to velmi neprida.. aspon podla seba sudim.. a na dva tyzdne je dlho,keby slo o vikend nepoviem.. ale vidis to chlapi su hrozni sebci,a vsetko je harmonicke a v poriadku,kym im to vyhovuje a neodvravame,nic nechceme.. kokso on sa netesi na to babenko? praveze by si mal zobrat aspon tyzden volna a pomoct Ti,ved budes mat dost sama so sebou.. Drzim Ti palce,dobre si urobila,ver ze aj mna by to nasralo statocne teda..

janinah
16. mar 2016

@tindes ja nie som zakladateľka témy,pomýlila si sa.......
a ako to pokračuje? šiel tam či nie? nemám čas to všetko čítať.....

bluka2
17. mar 2016

@vejula Mne raz jedna profesionalna matka povedala (a pocula som to potom este viac krat, ale uznavam nie na Slovensku, kde su zvykom 3 roky), ze prvy rok si dieta maju riesit iba rodicia. A potom, ze vsetko, co je OK pre rodicov (skolka, opatrovatelka, ...), bude OK aj pre dieta. U nas to fungovalo.

bluka2
17. mar 2016

@vejula Lebo dieta vyciti, ci je rodic s tym stotozneny alebo nie a podla toho reaguje

ivankaalenka
23. mar 2016

Pusti ho, nech ti zabezpeci niekoho, ale myslim, ze dva tyzdne zvladnes, aspon sa zomknes s babom a on bude tiez spokojny. Na sefku kasli, baby ti uz napisali, ze ak to bude chciet spravit, tak to proste spravi. Je to o dovere 🙂 A ked budes nieco chciet...budes mat tromf v rukave 🙂 Ale kedy sa uz nasinec niekam dostane. Nech ide.

tindes
11. apr 2016

@janka h147 ano to bolo zakladatelke 🙂 @janinah ano pomylila prepac .. 🙂

smolinka007
11. apr 2016

Ako to teda dopadlo? Dohodli ste sa? Nic nehovoris.....

ajuga
29. sep 2023

Ako to dopadlo? 😀

mironka
29. sep 2023

@janka_h147 bola som 8 rokov doma na RD so 4 deťmi a môj muž sa pracovne veľa necestoval...aj tento rok bol v Amerike,ale to som mu vravela,že mu doprajem,nech ide aspoň on,že už možno taká šanca nebude...

stanislavicenka
Autor odpoveď zmazal
nina19833
29. sep 2023

Bohvie, no je to dost stara tema, takze podla mna aj zabudla, ze nieto take pisala. @mironka tak ak si doverujete, malo by to tak byt, ze jeden druhemu proste dopraje aj ked nehovorme si, najradsej by cestoval s nim. No taketo veci sa podla mna nezakazuju

Strana
z35