Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@vejula Isli sme na to postupne asi tri mesiace, nikto nechce stres. 1. mesiac som tam bola kazdy den cely cas s nou, na zaciatku hrat sa, potom som sedela pri stole, zatial co sa s nou ucitelky hrali. Potom som sa s nou rozlucila a isla na 5min. do satne (hned tam). To dlho trvalo. Potom 10 min. 15. 20. 30. 45. hodina. Takze ked som ju nechala na 3 hodiny, uz to pre nu ziadni cudzi ludia, v tom zmysle, ze ich nepozna, neboli. Tesi sa tam kazdy den. Dnes mi po ceste rano zaspala v kociku a rovno po prebudeni natahovala ruky za oblubenou ucitelkou. To je pre mna posledny znak toho, ze ju ma rada a ze sa tam tesi.
@bluka2 a nie neviem si predstaviť, že dieťa na ktorého potreby bezpčeia a istoty bolo reagované, nie prehliadané, by si v jednom roku nenarokovalo niekolko hodín na prítomnosť blízkej osoby. Jedine deti, ktoré zrezigonovali. Ktoré boli od malička učené aby spali samé aj za cenu vyplakania a také podobné srandy. Nehovorím niekolko hodín u starých rodičov, či ludí s ktorými sa často a intenzívne stretava, to ano... Ale v neznámom prostredí pri neznámych ludoch.,... asi ťažko.
@vejula Tak mozno si to nevies predstavit, ale je to napr. moj pripad. Kojim doteraz, spime v jednej posteli, ani jedna noc bez seba, do 10 kil som hadam ani kocik nepouzivala a moja nikdy (ak sa nieco nestalo) neplakala, lebo by som ju nenechala 😉 Myslim, ze v tejto rovine sa sme na podobnej vlnovej dlzke. Nemam ziadne rezignovane dieta.
@bluka2 to je super, každá vychádzame zo svojej skusenosti, moja dcera plače, ked ju niekto cudzí chce vziať na ruky a tak, preto si to fakt neviem predstaviť, ale nemam dôvod ti neveriť, ak maš pocit, že je všetko ok, potom je to fajn. Ja to cítim tak, že pre mna a moju dcerku by toto nebolo dobre riešenie.. Samozrejme každého slobodná volba,
@janinah spravne si urobila,pochopitelne si sa nastvala,vsetko sa da povedat,ale uz len to,ze TI to velkodusne OZNAMIL .. teda ziadna diskusia,ze ci pojde ma ist nema ist.. ver,ze s mesacnym babatkom budes mat dost aj jednu noc byt sama a to hlavne psychicky Ti to velmi neprida.. aspon podla seba sudim.. a na dva tyzdne je dlho,keby slo o vikend nepoviem.. ale vidis to chlapi su hrozni sebci,a vsetko je harmonicke a v poriadku,kym im to vyhovuje a neodvravame,nic nechceme.. kokso on sa netesi na to babenko? praveze by si mal zobrat aspon tyzden volna a pomoct Ti,ved budes mat dost sama so sebou.. Drzim Ti palce,dobre si urobila,ver ze aj mna by to nasralo statocne teda..
@vejula Mne raz jedna profesionalna matka povedala (a pocula som to potom este viac krat, ale uznavam nie na Slovensku, kde su zvykom 3 roky), ze prvy rok si dieta maju riesit iba rodicia. A potom, ze vsetko, co je OK pre rodicov (skolka, opatrovatelka, ...), bude OK aj pre dieta. U nas to fungovalo.
Pusti ho, nech ti zabezpeci niekoho, ale myslim, ze dva tyzdne zvladnes, aspon sa zomknes s babom a on bude tiez spokojny. Na sefku kasli, baby ti uz napisali, ze ak to bude chciet spravit, tak to proste spravi. Je to o dovere 🙂 A ked budes nieco chciet...budes mat tromf v rukave 🙂 Ale kedy sa uz nasinec niekam dostane. Nech ide.
Ako to teda dopadlo? Dohodli ste sa? Nic nehovoris.....
Ako to dopadlo? 😀
@janka_h147 bola som 8 rokov doma na RD so 4 deťmi a môj muž sa pracovne veľa necestoval...aj tento rok bol v Amerike,ale to som mu vravela,že mu doprajem,nech ide aspoň on,že už možno taká šanca nebude...

@bluka2 mam jednoročné dieťa a teda neviem si predstaviť, že by pochopila, keby som ju teraz dala k cudzím ludom a povedala, že po nu po obede prídem. To že už si nejakým spôsobom zvykla na ten harmonogram môže byť, ale prvé razy určite nemohla vedieť, že prídeš, ešže nemohla chápať tomu čo si jej povedala.