icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

timea7
19. feb 2016

@sirinka inak sranda, že od ženy sa automaticky očakáva, že dá prednosť deťom, že odíde v čase rozbiehajúcej sa kariéry na MD, že prijme neskôr horšie platenú prácu, alebo nie taký post, aký by chcela, len preto, že nemal kto deti vláčiť na krúžky, zo školy, škôlky, ale ak by sa muž nezúčastnil dovolenky, ktorú vyhral, tak sa zrúti hádam ekonomika celého štátu.

sirinka
19. feb 2016

@timea7 vtip? Precitaj si moj uplne prvy prispevok a potom tie, ktore v ziadnom pripade by muza nikam nepustili... A vrat sa ji tu napisat, co je tu ciernobiele....

sirinka
19. feb 2016

@jana_eyre nie, urcis to ty? Mna to prave zaujima, ze co si vlastne kto pod tym predstavuje 😉 ze sa na to pripadne zacnem v robote vyhovarat...

ukulela
19. feb 2016

@sirinka mamu ma v prdeli, so svokrou zjavne na prd vztah ... ale vsak nech jej to zorganizuje manzel. nech mame zaplati letenku, ci cestu, resp nech po nu ide a hotovo. manzel mal byt ten, ktory ńavrhne riesenie. on chce ustupok. onju uz, mimochodom, raz na dovolenku samu nepustil ... tak nech sa teraz pochlapi a snazi sa zene pomoct. nie len caka u mamicky, ze sa mu ona podriadi (asi opat)

katre
19. feb 2016

@sirinka urcite mas doma medailu za statocnost a za sebou 4 porody. Stastny vecer.

lady511
19. feb 2016

@janka_h147 Ja by som.nesúhlasila, ,nevieš aké náročné dieťatko budeš mať je.to vaše spoločné babo, ,ide.o to či fakt musí ísť či.mu to teda.naozaj pomôže.a posunie v kariére alebo blaf aby "predychal." A oslávil že sa.mu.narodí prvé babo, ,lebo známy tiež.chodí kade tade po.svete ,,na.niektoré musí ísť a.iné sú dobrovoľne, ,ale ak je.to len vyletik dobre by.som.mu dala takýto výstrelok pocítiť, ,,ale.to.je len.môj osobný názor

sirinka
19. feb 2016

@timea7 ano, taka je nasa spolocnost a mam pocit, ze aj mnoho zien s tym je vysporiadana, ale poznam aj take, ktore to obratili a maju svoju karieru a manzel je pan v domacnosti a su stastne rodinky... Kde vladne harmonia, tam sa daju robit rozne kompromisy a rozhodnutia.

maca_p
19. feb 2016

inak co si spominam, tak takych 10 dni po sekcii som uz aj s kocikom bruzgala po meste, po lidli, po lekarni a varila som si tie zaprazkove polievky hned ako som dosla z porodnice, zevraj na produktivnejsiu laktaciu 😀 . dodnes nemozem tie zahustene polievky ani citit 😀
3 mesiace po porode som uz s bejbym letela sama lietadlom bez kocika a lietadlo malo 2 hodiny zpoždení 😎
takze da sa to, len sa treba zorganizovat a neopustat sa 😉

jeennyv
19. feb 2016

@janka_h147 ja som predosle komenty necitala, no za mna, mne osobne by to bolo v prvom rade luto, ze si ide a po dalsie podla mna ked sme raz rodina, tak robota nerobota ideme na dovcu spolu a nie odist si ked je babo tak male..tu nejde o nejake sebectvo, ved zena si pri dietati vacsinu radi sama, ale o tom ze niekto koho povazujem za otca deti a do zivota, uprednostni dovolenku predomnou..uprimne ja nechapem, co su vsetci z tych dovoleniek a cestovania taki posr..ja mam priority niekde uplne inde..a preto je to o tom aku ma prioritu a co je pre neho viac...dieta so sebou na isty cas prinasa obmedzenia a starostlivost nad ramec, aby to nakoniec nedopadlo tak, ze manzilek si moze vyjst aj sam sak co...

intrograla
19. feb 2016

Ak je to tvoje prvé dieťa, obavy sú na mieste. Ja by som konala rovnako. Ale určite by som muža nevyhadzovala a nedávala mu nejaké ultimátum. Vysvetli mu z čoho máš strach a ak je normálny, toto predsa musí pochopiť. Aj v robote by mohli nájsť pochopenie 🙂 Mám x kamarátok každej muž sa po narodení bábatka snažil ostať s manželkou aspoň 10 dní doma. Toto je pre mňa samozrejmá vec. Keby som ja s malým ostala prvé dva týždne sama doma, tak asi umriem od strachu 🙂)

sirinka
19. feb 2016

@ukulela mamu ma v prdeli? Ved lietadla lietaju kazdy den, mne ked bude dcera prvykrat rodit urobim vsetko pre to, aby som jej bola po ruke, ked bude potrebovat.

sirinka
19. feb 2016

@katre samozrejme, ze mam... 😉

jana_eyre
19. feb 2016

@sirinka no dobre, teda ja to uz treti krat v tejto diskusii zopakujem PRE MNA boli dolezite najviac prve tri mesiace, lebo prave tie prve tri mesiace som prezivala narodenie najma prveho syna najtazsie..

timea7
19. feb 2016

@sirinka ak sú spokojní obaja, je jedno, kto pracuje a kto sa stará o deti a domácnosť, no vo väčšine prípadov je to tak, že manžel robí kariéru, manželka preberie absolútnu väčšinu starostlivosti o deti a domácnosť, je rada, že manžel ich zabezpečí. Manžel postupuje po kariérnom a samozrejme aj platovom rebríčku, v čase, keď by sa mohli mať super, si narazí mladú pipku a žena sa ďalej stará o deti a domácnosť zo svojho nie príliš vysokého platu, lebo podporovala v kariére manžela. V posledných rokoch sa to okolo nás hemží takýmito prípadmi. 😒 😒 😒 😒

sirinka
19. feb 2016

@jana_eyre v com najtazsie?

maca_p
19. feb 2016

@jana_eyre mala si poporodnu depresiu? ci zdravotne tazkosti?

sirinka
19. feb 2016

@timea7 jaaaj to uz ideme do inych tem... Ano, stava sa bohuzial az pricasto takyto scenar a ked je harmonia prislaba a jedinci prilis jesitny, tak konflikt, ktory prave riesi zakladatelka s manzelom moze byt prvym klincom.

ukulela
19. feb 2016

@sirinka a ty vies,ako su s mamou dohodnute? mozno mati chodi na dvojtyzdnovky do nemecka rite utierat. bude doma 2 tyzdne po porode pomoze dcere a potom musi odist a akurat to padne na termin,ked si pan manageris bude valat gule na maledivach.
ona ma na situacii mensi podiel viny, ked to nezvladla a len sa hadala. aleon vacsi, ked to nielen nezvladol,ale hned na zaciatku aj zle vyhodnotil. a nie zenaa jej matka su povinne to riesit. vsak nech mlady otec ide - ale nech si zabezpeci zenu a dieta. a niecaka, ze si to zariadi ona/jej mama/svaty dindi ...
ako som uz pisala 30x - ja by som nemala najmensi problem ho pustit, keby sa opytal: "vyhral som, pomoze to, ak budete OK, mozem ist? (a trebars - ak sa bojis, zavolame mamu, tetu, koho chces)
ako zene by mi nevadilo to, ze odide, ale to,ze mysli len na seba.

sandria
Autor odpoveď zmazal
janka_h147
autor
19. feb 2016

@sirinka prosím ťa nepíš tu bludy, moja mamina príde na dva týždne keď sa malý narodí, ale aj ona má svoju prácu a nemôže si lietať hore dole ako sa jej zachce

jana_eyre
19. feb 2016

@maca_p no vidis a ja som 10dni po porode este len prisla domov z porodnice a s dr sme riesili, ci sa malemu nezvysuje zltacka a ci sa znova nevratime do nemocnice..

nikto nevie co bude ked sa babo narodi a prave preto je pritiahnute za vlasy takto neustupcivo sa vyjadrovat este predtym ako porodi ze on pojde niekam oddychovat a nechat ju v tom tapat cele dva mesiace..

jana_eyre
19. feb 2016

@maca_p poporodnu depresiu a maly zdravotne tazkosti..

sirinka
19. feb 2016

@ukulela a mozno jej aj navrhol... To tu nepisala, iba ze teraz si stoji za rozhodnutim... 😉

ukulela
19. feb 2016

@janka_h147 preapc, ak somv niektorych prispevkoch vulgarna, ani s tymi "ritami" sm to nemyslel zle 🙂 len kedsa hadam, uz byvam ostrejsia 🙂
ono asipre pokoj v rodine bude v tomto pripadeozaj lepsie z tvojej strany urobit velky ustupok, no ako som pisala myslim v prvomprispevku, vyziadat si zan obrovskeho zolika.
mysli teraz hlavne na seba a babo a zvladni v stasti a zdravi posledne dni s velkym nakladom 🙂

maca_p
19. feb 2016

@ukulela preco stale spominas mamu alebo svokru?
napr. ja som doma po porode nikoho nechcela mat, aj ked by boli ochotne. proste som chcela vypadnut z tej porodnice a mat doma klud, vylozene nohy a starat sa vylucne o seba a bejby, raz denne vylozit pracku, raz denne ist na prechadzku, pravidelne jest, pit, ponetovat kedy ja chcem, kedy mam na co cas.
keby som tu niekoho mala, tak sa citim, ze mamniekoho za zadkom!
dokonca som sa sama nalozila 8 dni od sekcie do auta a isla som si dat vybrat stehy.
proste byt samostatny, samoobsluzna je mi uplne prirodzene, pokial teda clovek vladze.

sirinka
19. feb 2016

@janka_h147 janka_h147 @sirinka moja mamina žije v zahraničí, v tom čase tu nebude a jeho mama...to radšej nie :D
Nepisem bludy, vychadzam z toho, co si doteraz pisala ty 😉

sandria
Autor odpoveď zmazal
sirinka
19. feb 2016

@jana_eyre to je samozrejme uplne ina situacia, poporodna depresia je naozaj vazny stav.

maca_p
19. feb 2016

@jana_eyre tvoj pripad je specificky, ale zatial zakladatelka temy este neporodila a uz su tu vselijake scenare.
mam zato, ze ak by sa i nich vyskytol vazny problem, jej manzo by prehodnotil celu situaciu a dosli by ku kompromisnemu rieseniu celej situacie. 😉

katre
19. feb 2016

@maca_p kazdy ma ine preferencie. Zakladatelka chce mat evidentne muza pri sebe. ....osobne nechapem, co je na tom tak tazke pochopit a preco tu matky hrdinky do nej skacu🙂