icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

jana_eyre
19. feb 2016

@sirinka a nikto nevie dopredu ci zrovna on ju nebude mat.. a kedze poznam seba a vacsinu svojich psychickych poruch, viem, ze keby mna muz postavil pred porodom pred takuto vec, nerozdycham to a bude ma to velmi trapit a mojej psychickej pohode jeho radikalnost neprida..

sandria
Autor odpoveď zmazal
janka_h147
autor
19. feb 2016

@sirinka nebude tu keď bude on preč, netvrdím, že nepríde hneď ako sa malý narodí 🙂 ale nemôže tu byť nonstop

henikav
19. feb 2016

TU sa asi pise o tom ci pojde na dovolenku alebo nie za normalnych okolnosti a pokladam za samozrejme, ze ak sa stane nieco ako poporodna depresia ci tazka choroba, tak automaticky cestu zrusi. Ci manzelka mu bude v nemocnici umierat a on si pojde uzivat so sefkou? To uz sa teda lepsie neda pritiahnut za vlasy. Zalezi na vztahu, veria si alebo neveria, miluju sa alebo nie, podporuju sa navzajom a dopraju si aj slasti ako par dni na relax a vypnutie z kazdodenneho kolotoca stresov? Samozrejme obojstranne, teraz on a nabuduce ona. Ja som tiez raz poslala s manzelom aj malu, mala som vela prace a stresov, tak sli dovolenkovat spolu, to bola este male babatko, a najblizsie idem zas ja len s detmi ale 2x pocas dovolenky sa nam s manzelom skrizia cesty. Je to o vztahu a o dovere, mna by ani nenapadlo ze za tym moze byt ina zena, ci nejake sexualne uzivanie si za mojim chrbtom.

jana_eyre
19. feb 2016

@maca_p clovek ani pred porodom nie je uplne v psychickej pohode vzdy.. ked si spomeniem v akom strese som bola, ked sme s manzelom riesili, ze ma ist na sluzobku takmer par dni pred terminom a ci to nebude problem v praci odmietnut..

kazdy pripad je specificky..

sirinka
19. feb 2016

@janka_h147 v pohode, z toho prveho prispevku to vyznelo tak, ze vobec 😉

ukulela
19. feb 2016

@sirinka janka_h147 @sirinka prosím ťa nepíš tu bludy, moja mamina príde na dva týždne keď sa malý narodí, ale aj ona má svoju prácu a nemôže si lietať hore dole ako sa jej zachce
@maca_p preto spominam, lebo ona sa zjavneboji, ze to sama nezvladne,a ja ju chapem. tak to ma pochopit aj on. ocakava od svojho manzela pomoca podporu.
(ja som tiez nemala nikoho, smamou nemam dobry vztah, svokra mi par krat navarila a doniesla, ale musela som sa obriadit a postarat sama. soferovala som neskor ako ty, lebo jazva medzi nohami a zle sedenie ...
nedrbme tu do nej, skusme ju podporit. ano, da sa to zvladnut, ak vsetko ide idealne. ale ak sa nieco stane, tak on ma chapat, ze treba mat zalozny plan. su baby, co po porode skonciaopat v nemocnici. alebo stacia len zapalene prsniky a pruser na svete. rozmysal on nad tym, ze stat sa moze hocico?

maca_p
19. feb 2016

@katre ja zas neviem pochopit, ze na tom niekto az tak musi trvat, ze kvoli 10 dnom mimo schengen su schopni tito dvaja sa aj pomaly rozist... 😉

sirinka
19. feb 2016

@jana_eyre aj to som uz pisala, ze by sa s nim mala dohodnut, ze pojde, len pokial bude vsetko ok... Ale ked pises o "vacsine svojich psychickych poruch" tak uznaj, ze vacsina mladych zien nema psychicke poruchy uz pred porodom, u teba bol asi skutocne dovod na zvysenu opatnost.

alyn
19. feb 2016

1, ano, nastvalo by ma to
2, z domu by som ho urcite nevyhadzovala, tieto veci treba riesit a diskutovat
3, netusila som ake to bude po narodeni mrne
4, ak by to bolo nevyhnutne, prezila by som to
5, uvidite aka bude realna situacia po narodeni, ked nechces byt sama zavolala by som si dakoho
Ak by som na tom bola zle (psychicky alebo nebodaj daco s babom, urcite by som bola proti jeho ceste a ak vas miluje, teda zatial teba) tak ani on sam by v takom pripade nechcel odist.

Zaver: Asi by som ho pustila, lebo ja na jeho mieste by som tiez chcela ist a takych prilezitosti asi nie je vela

maca_p
19. feb 2016

@ukulela ved nikto tu do nej ne...., len opisujeme narozdiel od hororov a tragickych scenarov, ze zena zvladne vela veci aj bez pomoci. ak teda chce. ak nechce, a ma kym, tak sa necha obskaovat 😉

a uz ako dalsi horor prodavas mastitidu... tu som mala niekolko krat a pomohla som si v bolestiach a v teplotach sama, lebo neviem ako by mi s tym pomohol muz, ked bol na poobednej sichte....

jana_eyre
19. feb 2016

@sirinka ale ak som spravne pochopila, on na take nieco nepristupil, "lebo take sa neodmieta", je neoblomny..

neviem, ako sa citi vacsina - ja som stale iba vo svojej kozi, ale clovek, co ocakava babatko musi ratat s viacerymi moznostami a nevystavovat zenu stresu z cakania na jeho dovolenku a nechavat ju v neistote..

katre
19. feb 2016

@maca_p ...hm tak vyzera to byt charakter, ked sa zbali a zduto odide od tehotnej zenskej...asi by som sa citila fantasticky staby 'opora a podpora'...proste kazdy to ma vo vztahu zariadene inak a vsetko je dovolene, pokial ti to vyhovuje. A jej to nevyho.

maca_p
19. feb 2016

@katre tak nech sa radsej ide ukludnit k mamicke, nez by mal robit doma dusno 😉
tiez by som v nasom meste privitala svokru, nech mam kam chlapa, ked ma svoje cykly sem tam vyhnat 😀

ukulela
19. feb 2016

@maca_p novidis, a ja by som sa k doktorovi 25 km sama neodviezla po lieky ...
ako ja stale pisem: nech sa dohodnu, zvladnut sa to uz da, ak bude ona a babo OK, nech ho pusti.
mna ale do neba nasiera pristup chlapa systemom: ja idem a hotovo! toto sa zene s brochom ako 20 litrovy lavor nehovori. on ma vediet, ze jeho zena, ktoru si vzal, je teraz casovana bomba a on ma aj vediet, ako ju slusne o tento vylet poptosit a cojej za ochotu, ze nebude reptat, ponukne 🙂

barbora01
19. feb 2016

mne je na tom vsetkom divne ich riesenie siutacie, teraz si odmyslime ake sme mali deti, ked mali jeden mesiac (s mojou prvou som bola 6 tyzdnov v nemocnici a syn pre zmenu spal 4 mesiace v kuse, som nevedela co od nudy, takze na tieto situacie partner nebol potrebny) co mna zaraza je ich komunikacia, jej sa nieco nepaci a on odide prec od tehotnej zeny, len aby sa nehadali? Akoze aj podla mna je trapas sa rozculovat, ze manzel odide na dovolenku, ktoru vyhral, ja by som mu to dopriala, ale odist, aby sa nehadali? tak to mi hlava neberie

alias313
19. feb 2016

ach, niektoré príspevky keď čítam 🤐 mame dve deti.mam skveleho manzela a keby to v robote vyhral ja skacem meter 10 😉 moj muz bol pri porode a pri oboch drobcoch tyzden doma (dovolenka) a sup makať. maka na to, aby sme sa mali dobre a domov chodi po veceroch. Ej veru, taky oddych by som mu aj dopriala. A mesacne dieťa ľavou zadnou...Aj ako prvorodička som to tak cítila. Ťažšie boli možno dva týždne, ale potom to bola pohodka...Krásne by som ho pobalila, vycmučkala - samozrejme očakávala by som nejaký mini darček a tešila by som sa na jeho návrat 😅 Keď je to výhra v práci bola by som na neho patrične hrdá...Keby Ťa chcel podviesť urobí to kedykoľvek..Postavila by som sa k tomu inak ak by chcel ist s kamaratmi,alebo tak...To teda nieeee..Ale v rámci práci a za dosiahnuté výsledky, kedy maká za celú rodinu to určite áno.toť môj názor

maca_p
19. feb 2016

@ukulela tak ale furt je to ten isty vysledok 😉
chlapi su v istom smere emocionalni kripli, velke zivotne situacie zeny prezivaju uplne inak ako hormonami napakovana zena 😉
a zase u zien hormony zvalcuju racio.. 😉

katre
19. feb 2016

@maca_p ....ako sa hovori..be careful what you wish for🙂

janka_h147
autor
19. feb 2016

Viete, ja viem, že to zvládnem, že o malého sa dokážem postarať aj bez neho, však väčšinu dňa budem aj tak sama s ním...príde pomôcť sestra, moja starká, tu v princípe mi ide o iné...hlavne o to, ako k tomu pristúpil on, že ma postavil pred hotovú vec s omieľaním tej istej výhovorky, že také veci sa neodmietajú...keby to celé poňal trochu inak, aj ja by som reagovala inak...on je posadnutý tým, že sa musí posunúť v práci vyššie a myslí si, že ak na tu dovolenku nepôjde všetky dvere sa pred ním zatvoria

maca_p
19. feb 2016

@alias313 toto ani nehovor, lebo budes obvinena ze ho nelubis, ked ho chces rovno napakovat! 😀

maca_p
19. feb 2016

@janka_h147 urcite to zvladnes, neboj 😉
chlapi su slony v porcelane. dopraj mu to a daj mu to potom poriadne vyzrat 😉

alias313
19. feb 2016

@maca_p heheee veď niekedy aj rozmyslam ci prispejem svojim postrehom..alebo ma niekto obvini, ze na mna otročí 😀 ale zase ja keď som porodila chcela som byť s bobakmi sama 😀 😀 keď šiel muž do roboty tak som sa potešila, že teraz budem pri drobcoch iba ja ja ja 😀 😀 😀

ukulela
19. feb 2016

@maca_p no ved to. my sme v tejto diskusii take zjemnene nazorove verzieoboch stran sporu, ktore dospelik dohode.
mne tam ale ozaj strasne chyba to: milacik, mozem, ked budete OK? mozno keby jej to povedal (po tom, co si vyliala srdco, verim, ze by to napisala), tak by ju upokojil a ona by vyfucala. no asi sa tiez radi medzi tych emocionalnych kripov. verim, ze si to obaja rozlezia a ako im tu obe nazorove strany sporu navrhuju, tak sadohodnu. a ze on (ak nahodou ten vylett bude musiet zrusit, lebo hororovy scenar) jej to nebude vyhadzovat na oci, ze mu znicila karieru.

maca_p
19. feb 2016

koncim vysielanie, rano opustam rodinu a idem na dopol. jogy 😉
vlastne uz teraz je rano, kruci 😲

ukulela
19. feb 2016

@janka_h147 no, a teraz,ked sme sa aj s @maca_p dohodli, podme vymyslat, co si od mangela zaziadas ako odskodne ;)

janka_h147
autor
20. feb 2016

@ukulela no to mu ešte pekne zrátam :D budem premýšľať nech to nemá také ľahké :D

lauricka
20. feb 2016

@janka_h147 ale ak tomu naozaj veri, tak chapes, ze je to pre neho dolezite, ano? Nemyslim si, ze to znamena, ze rodina nie. Ale mozno to berie tak, ze to robi pre rodinu, ci?

tova
20. feb 2016

hmmm aka je to doba, ze ludom je prednejsia dovolenka ako novonarodenec a rodina. koleno by s prevrtal koli exotike. Taketo biznisove dovolenky bez partnerov existuju len na SK. Ked firma nema vyhru aj pre manzelky, tak namiesto exotiky nech platia chatu na sk.

vejula
20. feb 2016

@maca_p ako si kto zariadi tak ma. Som šťastná, že môj manžel uprednostnuje dovolenkovanie v kruhu vlastnej rodiny pred firemnými zábavami, nemusím ho do toho nijako nutiť. JEho zodpovednosť a charakter by mu nedovolil odísť si uživať od ženy a svojho mesačného dieťaťa. Takže som šťastná, pretože pre môjho manžela sme prioritou my. Krásny den prajem.
PS: tie reči o laktacii a tak podobne, to je fakt smiešne vyťahovať v takejto teme 😅