Manžel ide pracovne preč na 3 týždne
môj manžel ide prvý krát od nás preč je to síce iba na 3tyzdne ale už teraz si to neviem predstaviť ako to zvládnem sama z deťmi doma.... rozmýšľam nad psychológom alebo nejakou terapiou lebo sme tak naučený na seba ze sa bojím ako to zvládnem....fakt si to neviem predstaviť
@herriett však toto ze sme stále spolu
Zvládneš si zodpovedná za deti musíš ..máš susedov, určite nejakú rodinu, kamarátky, keby sa niečo dialo zavoláš.Viac si ver🙂
Zasa su tu vsetky mudre. Starat sa o deti sama je psycho, sa necudujem, ze autorku chyta panika. Zato, ze tak ziju ine zeny(ktore urcite neskacu z toho od radosti), neznamena, ze aj ine to musia brat v pohode. Trocha empatie mile zienky
Autorka, a musite to tak mat? Ste na tom tak financne zle?
Ak sa budeš cítiť istejšie, pokojne navštív toho psychológa, ak máš ešte čas. Pomôže ti pozrieť sa na situáciu objektívnymi očami a môže ti to naozaj pomôcť zmenšiť obavy.
Moj chodi na 3 mesiace.
Ake stare mas deti? A musi ist? Nie je nejaka ina moznost prace? Ako 3t prec je dost, ale zvladnes, vela zien tak je, aj u nas poznam takych, oni si uz zvykli aj ty si zvyknes, deti ta zamestnaju nebudes tak nato mysliet a ti to ubehne
Môj bol doma trez mesiac a príde možno cez veľkú noc a možno aj nie
Co sa cudujes odpovediam? Kazdy ta automaticky povazoval za inak beznu, normalnu, vyrovnanu zenu, co ma akurat stres, lebo je prilis naviazana na partnera a este nikdy nebola bez neho dlhsiu dobu.
A ktora trochu dramaticky prehana.
Nabuduce povedz v uvode, ze uz v minulosti si mala psychicke problemy, problematicku minulost alebo cokolvek ine, co ta takto sprevadzalo.
A ze toto nie su len tie tri tyzdne, ale dlhodejsia zalezitost.
Nikto tvoj zivot nepozna, nikto ti do neho takto ani nevidi. Tam si ta predstavuju na inej urovni.
Popravde, ja som si myslela, ze to hovoris ako prehnany zart.
Nabuduce to jednoducho hned povedz, osvetli svoje pozadie a aj reakcie budu ine.
A co sa tyka toho, co bude, uvidis, ze to zvladnes. Navyse, kto povedal, ze to bude tak dlho? Mozno muzovi budete chybat natolko, ze sam zacne zase radsej hladat pracu blizsie domu. Alebo byvanie pre vas tam. Aby ste boli spolu.
Kadeco sa moze zmenit.
Skus sa nestresovat dopredu. Urob si plan aspon na cinnosti, co su teraz jasne, aby si mala taky klud v srdci, ze vies, co chces robit, kedy a ako.
A vsetko ostatne uvidis postupne. Nehovor si, ze to nezvladnes, ani ze to zvladnes. Len, ze to budes riesit jedno po druhom, ako to pride. Mozes milo prekvapit sama seba. A byt na seba hrda. 🙂
@hederamonstera preco starat sa o deti sama je psycho?
Deti tak zamestnajú, že ani nevieš ako ti ten čas ubehne. Tam nebude problém len že ide pomaly čas ak na to nebudeš vkuse myslieť, ale skôr to, že sa budeš musieť obracať a bude veľa veci na tvojich pleciach. Teda pokiaľ nemáš rodinu ktorá ta odbremení. Ak si človek čo bol doteraz závislý na pomoci a bez partnera si nedal ani ranu tak toto ti ukáže ze veľa veci si budeš vedieť aj sama zariadiť, opraviť, vyriešiť. Budeš samotatnejšia, viac budeš plánovať a rozkladať si čas. Ináč ak ti to ma pomôcť, kup deťom kreatívne sady a pod. a postupne vyťahuj a planuj, musíš plánovať a tešiť sa na niečo, ísť s kúpať, do ZOO, na ihrisko aby si sa mala na čo tešiť.
@bajka16 mala som v minulosti nejaké psychicky problémy a bojím ze by sa mi to vrátilo naspäť a nechcem znova brat antidepresiva
Tak nech manžel ostane doma keď očividne nie si schopná to zvládnuť.
@hederamonstera no nevychádza nam to mesačne musi
@bajka16 nebudeš, ja to mam tak isto.
@aurora33 môj manžel pracuje od 6 do večera do 6 každý deň tak som na deti sama aj domácnosť všetko zvládam len nejako sa stým neviem stotoznit
Nemas niekoho blizkeho,kto by bol ochotny ti pomoct?
Ja takto fungujem u 4 roky, muž preč a ja doma s detmi dvoma, dnes som bola ešte aj v práci🙂
@marca12 to ze mam rodinu 300km od seba
Tak keď vám to nevychádza, šup do práce. Deti do jaslí a ide sa. V zahraničí sa tak funguje úplne bežne.
Ok, cely modry kon teraz vie ze si uz mala psychicke problemy a nevydrzis bez muza.
Zasadna otazka: jemu si to povedala, ked suhlasil s takou pracou? Povedala si mu ze to asi nezvladnes, potrebujes psychoterapiu a aj tak ide? Tak bez takeho by som vydrzala aj cely zivot.
@terezka2911 je to také zvláštne spať zrazu sama úplný nezvyk. No uvidíme ak niekedy pôjde niekam von 😀
To tiež poznám. Nechcem to tu veľmi rozpisovať. Ale myslím že skrz deti by sa ti to nevrátilo. Stačí že ti vyplnia čas a nemáš doma ticho a prázdno.
Tiež by mi to nebolo jedno, môj muž chodieval isté obdobie preč pracovať, síce len na 2 týždne, potom víkend doma a znova späť, ale chýbal nám, nebolo to dobré.
@vilma7 rada by som išla do roboty ale momentálne som ešte na MD syn má iba 6mesiacov a to ho asi ťažko dám do jasli
@salamistka však toto vôbec som není na to pripravená
@bajka16 no deti sú strašne zlaté ale aj tak sa neviem kedy príde večer z prace až sme spolu....sme spolu 14 rokov a ešte takto nebol nikde od nás ďaleko....
@moonlight1210 zjavne pre teba asi nie, ale pre vela zien je to narocne. Aj pre mna by bolo. Neviem si predstavit, ze by nonstop bolo vsetko na mne. Praca, domacnost, deti. By som sa zblaznila, kebyze nemam chvilu pre seba v tichosti, bez deti. Aj ked ho/ich milujem najviac na svete. Psychohygiena pre mna musi byt. Preto autorku chapem.
A este ked ma 6mesacne babo? Nonstop rev pre zuby, nikdy by som ho nenechala vyplakat ale takto som ho mohla odovzdat muzovi, ked som to potrebovala predychat.
Ake stare mas deti? Ja ti rozumiem. Nic prijemne ked nie si zvyknuta. Tak, ale najdes sposob, zvyknes. Drz sa.

Mne chodi chlap na mesiac prec a ja tancujem od radosti,ze si odychnem haha