Manžel ide s dcérkou a jeho rodinou na dovolenku
Ahojte, asi by som chcela len počuť váš názor. Manžel chcel ísť v lete do Chorvátska na dovolenku, lebo si nevie na Slovensku oddýchnuť a musí ísť do zahraničia. Ja som sa bála ísť. máme malé predcasne narodené bábätko, aktuálne ma 8 mesiacov a 3,5 ročnú dcérku. Manžela som poslala nech ide kľudne s kamarátmi a ja budem s dievčatami zatiaľ doma a potom môžeme ísť spolu na dovolenku niekde na Slovensko ako rodina - tiež by som rada zmenila prostredie, nemusela 1-2 týždne variť, upratovať a byt v stereotype. Do Chorvátska som sa ale bála ísť a ani v tom nevidím nejaký význam s tak malym bábätkom. Nakoniec manžel vyhlásil, že on ide s našli staršou 3- ročnou dcérkou spolu s jeho mamou, otcom, sestrou a jej dvomi deťmi.
Dnes bolo z týždňovej dovolenky ale už dvojtýždňová a mna už teraz chytajú depresie a plač, že budeme s dcérkou dlho od seba. Som na ňu veľmi naviazaná a aj ona na mna. Sme stále spolu. Akurát v juli keď som bola s bábätkom v tetise tak bola na týždeň u mojej Maminy a často plakala. Na druhej strane sa teraz k moru teší a nechcem jej to odopierať ale strašne sa o ňu bojím, aby sa jej niečo nestalo a už teraz mám depresie a plačem, že budeme od seba tak dlho. Manzelova reakcia je “mala si ísť tiež”. Čo by ste urobili vy?
@3vita ano, bola by som odviazana keby išla na 2t s otcom a babkou a kto vie kym. K moru by som obavy mala, moj chlap by ale nezobral odvahu ist s dietatom sam 😂 alw ibak hocikam ju vezme. A ja teda svoju dcéru milujem, ale nebudem jej brat zazitky, aj s inymi členmi rodiny, len preto, ze mi bude smutno. Hlavne ak som sa ja rozhodla ze nejdem a sama navrhla nech ide chlap sam.
No mala si ist tiez. Otec moze ist sam s kamaratmi a byt bez deti? Ale ked chce aj dcerku zobrat tak uz depkujes, ze budes bez nej. Mladsie ma 8 mesiacov? A coho sa bojis? My sme maleho zobrali ako 3 mesacneho na tri dni na lod - spartanske podmienky, ale bolo super. A 5 mesacny letel. Ty nasadnes doma do auta a vystupis v Chorvatsku, popripade budete mat prestavky v jazde. Vsak idete len do Chorvatska, nejdes na Safari kde musis spat na stromoch a pred dverami chlap s puskou keby nejake zviera ta chce navstivit!
Tak potom si to takto mala manzelovi povedat, ako pise kikus. A more proste zatrhnut tento rok.
@hipuska presne takto to vnímam aj ja. Navyše on ide koncom októbra ešte na jachtu, takze si zahraničnej dovolenky ešte užije. Mrzí ma, že mu vidina Chorvátska je prednejšia ako spoločná rodinná dovolenka niekde na SVK.
A tebe je prednejsia rodina, ked neustupis zo svojho pohodlicka a nejdes s nimi? Bud po tvojom dovolenka, alebo vobec, tak? No sme dosli fakt... ja fandim manzelovi, ze si na to trufa sam, dopraje dcere zazitky, aj ked ma mamu bojazlivu...
@simca06022011 tak som mu to aj presne povedala ale že on si na SVK nevie oddýchnuť a potrebuje ísť do zahraničía. Ale to je už jedno, každopádne tam idú, akurát ma to akosi vzalo, celá situácia
@anjelicek26 tak sám nejde - ide s rodinou
Tak vidis... ked chces welnes, zbal seba, babo, tvoju mamu a urobte si par dni volno tuto... ked to tiez potrebujes...v tej dobe, ked oni budu prec.
@anjelicek26 a kde pise, ze to bude 5 hviezdickovy hotel so stravou a vsetkym?
@kikus7 skús prečítať autorkin príspevok ešte raz. Manžel sa nikde nevyjadril že ju by tam nechcel, práveže chcel len jej to nevyhovuje lebo sa necíti na to ísť k moru s 8 mesačným dieťaťom. Jedine jej vadia tie 2tyzdne ale to že bude sedieť doma si zvolila ona. Čiže si aj sama vyrobila problém. Zároveň pôjde potom aj s ňou niekde na Slovensku ako chcela ale chce si tento rok užiť more. Vôbec sa mu nedivim. Je hekticka doba, rok a pol je človek zavretý doma, práca a starostlivosť o rodinu. Myslím si že jej muž je ohľaduplný až až.
@anjelicek26 tak povodne tam chcel ísť spat v aute 😂 a pre mna varenie, riešenie kde okupem krpcov, presadzovanie veci z kopy na kopu nie je oddych
No mojmu by takyto dôvod veru nestacil. A v dobe kovidovej, na jesen duolom nie. Ale tak to uz je na vas.
Chod na wellnes tu... Cim skor, skor ako pozatvárajú zase kadejake sluzby.
Teraz chod s nimi a potom spoločne Slovensko v zime...alebo si si mala teda v lete vybojovať spoločnú dovolenku.Tak on pôjde k moru a potom ešte na jachtu a ty budeš teraz sedieť doma oddych o ničom a ešte Ti bude smutno za dcérou.Mne by to tiež vadilo ako ma odpísal v lete a nakoniec po sezóne si vybaví dovolenku s rodinou.Chod ...my sme boli s malou v pol roku výborne spala na pláži, my tiež🙂)už o rok to nebol taký kľud ako s miminom
A kde teda budu byvat? Apartman ci hotel so stravou? Predpokladam ze apartman s dvojplatnickou.
@3vita práveže často v aute place - vydrží max 1,5 hod, potom stojíme. A príde mi to ako trápenie maličkej, trepať sa s ňou do Chorvátska 1000 km. Neviem, ale je to už jedno, idu spolu s rodinou. Ja si poplačem a hádam ten čas rýchlo ubehne
@anjelicek26 ano, idem s bábätkom do tatier
@belllinka nakoniec idu do apartmánu ale pôvodný plan bol kemping
Ja neviem asi teda zase patrím k menšinovemu názoru (ako ostatné takmer vždy 🤷) ale ja ťa celkom chápem.. tiež by som sa bála pustiť ich tak ďaleko.. my s manželom sme zvyknutí na to ze dovolenky, výlety máme spoločné my piati, proste sme parťáci.. na dlhú cestu by som ich bezomna mala problém pustiť a zase chápem že s bábätkom sa ti cestovať nechce.. nerozumiem prečo proste nemohol oddych v zahraničí odložiť už na buduci rok.. aj ja si viem najlepšie oddýchnuť v zahraničí, ale úplne v pohode sa dá užiť si to aj na Slovensku.. (vždy som radšej chodila do zahraničia, zabite ma, ale ak nebola vhodná situácia oddýchla som si aj tu) neviem poradiť nijako ako to riešiť, len som sa chcela ozvať že nie si sama ktorej by to prekážalo, keďže je tu toľko komentov proti tvojim pocitom..
@sari24 No trepať sa do zahraničia v takomto období nie je moc zodpovedné, ak majú malé bábo a je táto doba covid. Dovolenka sa dá stráviť aj na Slovensku. Len treba chcieť a brať ohľad aj na decko a ženu. Ale ok. Veď nech si riešia, ako chcú. Ja som teda bola v zahraničí viackrát, ale aj Slovensko som celkom prešla a v tomto období by som radšej zostala na SVK, Slovensko je nádherné a nie sú to len Tatry. S partnerom by sme šli spoločne niekam, kde nám to vyhovuje obom. Lebo tak trávi čas rodina, partneri. Je to aj o kompromise, ale nie, ze on chce a ona keď nechce ísť, ide bez nej. Ale možno ju ešte zoberie na inú dovolenku. Ale ako píšem, manžela nemám. Nerozumiem tomu.. 😉 Len mi to divné. Názor hádam môžem mať. Tiež si žena isto neváľa doma šunky a rada by šla na dovolenku, len nechce do zahraničia. Tak hádam pôjdu aj spolu..
To neberte v zlom. Dúfam, že pôjdete spolu na dovolenku aj tu doma. Veď ste porodili ďalšie dieťa, staráte sa, tiež máte právo na oddych. A teda ak malá pôjde s otcom, nebojte sa, veď je taký istý rodič ako Vy, postará sa a Vy si možno doma oddýchnete. A rozumiem, prečo ste nechceli k moru, hoci v takej situácii nie som.
Mna prekvapuje, ze sa vam vsetkym zda normalmlne, ze manzel ide na dovolenku so svojou rodinou a doma necha zenu s babatkom, a este namiesto kuska empatie jej povie, ze mala si ist tiez...
Ja si toto neviem predstavit...sme raz rodina, a ked ja z nejakeho dovodu na dovolenku nechcem ist, manzel skratka chape a nikam by bez nas nesiel...sme manzelia 16 rokov, ale na dovolenku sme vzdy sli vsetci spolu...toto by sa ma velmi dotklo..
No sú tu baby, čo ti rádia s úsmevom zakývať.
To tak možno na predĺžený víkend na Slovensku.
Ale tak ďaleko a tak dlho?
Príde mi to ako trhanie rodiny.
Niečo mi tu nevonia
@kikus7 ale však názor môže mať každá, ja som to nemyslela nijak ofenzívne. Ono rozdiel by podľa mňa bol keby za ňou prišiel s tým že ide s partiou kamošov na 2 týždne na pánsku jazdu lebo si chce oddýchnuť a ju a deti nechal doma, vtedy by sebec bol. Ale on berie dcéru a ide s rodinou s tým že ju tam chcel tiez. Beriem to že v tejto covidovej dobe to asi možno nie je úplne najlepší napad, tiež sme tento rok ešte s partnerom zvolili len slovensko ale keby mal môj chlap ostať sedieť doma zakaždým čo sa mne niekam nechce ísť tak by chudák len pozeral telku :D podľa mňa nie je sebec ani jeden z nich, dá sa v tom urobiť pekný kompromis. Po návrate môžu stráviť ešte nejaký výlet na Slovensku 🙂
Podľa mňa je tvoj muž trochu sebecky, žiaden kompromis, neberie na teba ohľad v ničom. Vie že nechceš cestovat za hranice, ide bez teba, vie že nechceš aby bral dcéru so sebou, je mu to jedno a ešte to pretiahne o ďalší týždeň. 2tyzdne je dlhá doba. To si nevieš dupnut? Ci u vás rozhoduje len muž? U nas by neexistovalo, aby išiel na dovolenku každý zvlášť, vždy sa snazime nájsť možnosť ktora by vyhovovala obom.
A ona by nebola sebec, keby mala ostane doma a je obrata o zazitky? Je to takisto aj jeho dcéra.Ved ked môžu ísť tak nech si to užijú. Podla mňa je zas nefér ocakavat, že ked mne sa nechce, tak vsetci ostanú doma. A nejde s partiou, ale s rodinou. Podla mna zbytocne stresujes. 2 tyzdne zbehnú rýchlo.
@whatever1
"nechces cestovat za hranice, ide bez teba" - On zas chce a do ničoho ju nenuti. Hádam je svojpravny clovek.
"nechceš aby bral dcéru so sebou, je mu to jedno" - je to aj jeho dcéra
"Ci u vás rozhoduje len muž?" - Mne to skôr pride ako kompromis. On chce, tak ide. Ona nechce, tak nejde.
Ja by som teda malu s manzelom a svokrovcami nepustila a basta, takisto by som nesla s malym babom. Nech ide sam so svojou rodinou a malu necha doma. Ja som bola jednu noc bez deti nieco inde vybavit a stacilo mi, uz ked som si sla zbalit par veci do vlaku a prezliect sa, manzel strazil nase 3 deti na dvore, otvorim dvere a maly 18 mes.si lezie po schodoch na nase poschodie. Manzel neskor dosiel a zrukla som ze si ho beriem so sebou ach jaj chlapi takze tak, nastastie vsetky deti boli ok ked som sa vratila. Uplne ta chapem
Tak mne to príde mierne sebecké od muža, že on chce k moru tak si dupne a pôjde k moru. Ja ťa chápem, že nechceš ísť s 8 mesačným bábätkom tak ďalekú cestu. Darmo tu budú vypisovať maminy, že boli aj a menšími a boli ďalej... Ale každé dieťa je iné, ty svoje poznáš najviac a preto vieš, že k moru nepôjdeš. Ja osobne by som tiež s takým maličkým nikam k moru nešla. A príde mi divné že manžel chce ísť iba do zahraničia. To si naozaj jeden rok, nevie oddýchnuť na Slovensku aj so svojou celou rodinou? Veď je toľko krásnych miest, kde sa dá ísť. A deťom je jedno, či sú pri bazéne na sk alebo pri mori v Chorvátsku. Inak more v Chorvátsku už nebude studené?
Asi budem za divnu ale súhlasím s autorkou. Môj manžel by bezo mňa nešiel takto na dovolenku a este s jeho/mojou rodinou. Dovolenka je pre nás, že ten čas strávime ako rodina spolu. 8m dieta neni samozrejme prekážka, ale keď sa autorka nechce trepať toľké km tak ju chápem a teda v tomto období by som sa netrepala. Tiež sme toho názoru,ze dovolenka spolu a to už máme skoro 12r a 9r a tretie za chvíľku príde. Ešte keď sme odchádzali z SK v auguste a všetci a tak na Vianoce sa vidíme ci? A keď sme povedali, že nie, ze s bábätkom nebudeme cestovať tak sa tvárili kadejko a ani to sa im nepáčilo, ze manzel nepride sám so staršími 🤣😂
Ja by som na dovolenku nechcela ist bez manžela a s nejakou jeho alebo mojou rodinou. Mne to príde divne. Radšej by som uz bola doma a chodila na výlety ako to,ze manzel alebo ja by sme išli na dovolenku. Mam známe ktoré tak chodia, ale tie sa ešte aj vyjadria ,,aspoň si od chlapa oddýchnem,, ja také nepotrebujem a som rada za ten náš život. ☺😊 a nie nelezieme si na nervy, počas týždňa sme naozaj málo spolu a ten čas na dovolenku berieme vždy ako čas pre nás rodinu

@kikus7 presne takto to cítim aj ja.