Manžel je bez práce a mne hrozí výpoveď
Ahojte rozhodla som sa napisat pod novym nickom pretoze som tu uz dlho a nechcem aby o tom vedelo vela ludi v rodine.Manzel je bez prace uz druhy rok aj ked ma skoncenu VS ☹ a mne hrozi vypoved pretoze sa kolegyna na porade" preriekla" ze chceme dieta a tak si ma sef zavolal o opytal ci je to pravda,potvrdila som to som v tej firme 7.rokov tak som si myslela ze mam nejake zazemie 😠 no jeho reakcia ma uplne zaskocila,povedal ze ak je to tak tak to bude musiet riesit vypovedou ☹ Poradte co teraz?Dakujem
@bialica nechcem ti brať ilúzie, ale nemáš tak celkom pravdu. Výpoveď nemusí byť obojstrannou dohodou. Zrejme si mýliš dva pojmy a to ukončenie pracovného pomeru výpoveďou a ukončenie pracovného pomeru dohodou. To nie je to isté.
@bialica povzbudzujuco ci nie... jedna 37r zena by mala vediet ze pred koegynami sa drzi zobak na uzde a ked sa ma sef opyta ci som tehotna mojou odpovedou je ni eze ano sefe, ale ze ci som pribrala...
ked sef bude chciet vyhodi ju do 3m uplne bez problemov.
Bohuzial situacia sa ma tak, ze si svojim tlachanim s kolegynou pekne zavarila a +do toho nezamestnany manzel tak by som drzala medzi kolenami acylpirin, nie ze planovala dieta v sucastnej situacii.
@dila Joj, mala si zatlkat!!!!!!!! A teraz pracovat, čo najlepšie, aby nemal dôvod. Pretože ak ako dôvod uvedie nadpočetný stav, môžeš to dať prešetriť inšpektorátu práce a ked tam zistia, že firma nemá stav, aby musela nadpočetných prepúšťať, tak sa to bude riešiť. Takže šup, obaja hľadať prácu. Zrejme musíte zmeniť myslenie, pýtať sa ľudí, nedržať sa iba skončeného, či vyučeného odboru.
@nikawero12... máš pravdu, ale výpoveď jej môže dať jedine kvôli porušeniu pracovnej disciplíny alebo z organizačných dôvodov v prípade, že ruší jej pracovné miesto... preto som napísala, že ak robí svoju robotu tak, ako má, tak zamestnávateľ nemá dôvod na výpoveď
@eeffka... teraz sa absolútne nerieši, čo pred kolegyňou povedala
Veľakrát mám pocit, že sa tu nerieši podstata diskusie, ale útočí sa... len aby sa niečo napísalo
@bialica ale prave jej klebetny jazyk ju dostal do sucastnej situacie
a ze ak si robi svoju robotu dobre ma iste miesto, CHA CHA CHA miesto organizacne zrusim, jej pracu na 1/2roka rozhodim, kolegyniam zapcham usta premiami a po pol roku je miesto znovupotrebne
proces cca 3m uplne legalny
@mima4 no neviem, nesuhlasim s tymto - zvysok (vacsina) su ti menej sikovni ludia, ktorych caka zivot v chudobe, v nezamestnanosti - pridem si celkom sikovna, mam pracu, celkom slusne platenu, ano mam aj ten byt a auto bez hypoteky , som z vychodu a som spokojna. Nemyslim si, ze som v mensine, z mojho okolia je nas dost takych. Suhlasim, ze je tazsie najst pracu, ale nie je to nemozne a pokial pracu mas tak sa da v pohode fungovat. Len niekedy je to aj o tom, ze netreba fnukat a hladat si vyhovorky, preco sa neda. Ked som bola bez prace, vzala som hocico a snazila som sa pracovat na maximum. Ale ked vidim niektorych ludi okolo seba, ze za ten plat ja toto robit nebudem, tak nech sa necuduju, ze nemaju pracu. A hlavne ked som v akejkolvek praci, tak mam okolo seba ludi a skor sa dozviem o lepsej praci, ako ked sedim doma na riti a chodim na urad prace, myslim, ze je to velakrat o pristupe.
@eeffka nuz ona uz pisala,ze sa na porade cca 10 min. venuju aj sukromnym veciam.To ze tam funguje aj "teply bonz"je druha stranka takehoto zamestnania.
Tak hadam sa poucila,a nieco vymysli.
@lili_mia preboha tak snad ten sef nie je boh,co mu mam hlasit vsetky moje myslienkove pochody.
Nemala by sa na najblizsej porade ospravedlnit,ze vobec chce rodinu?
@bialica moje T to urcite spasi 🙂
@anatalia77 ja chodim na porady a som z tych co vedia kazdu klebetu ale este som nepocula, zeby sa na porade rozoberali reprodukcne plany 😀
o mojom 2.tehu sa dozvedelo okolie v 6m, co ich do toho a to som sa o miesto nebala, to skor sef o mna ze kto bude robit.
@eeffka 😀 mozno sef povedal-produkcne plany-a kolegyna pocula reprodukcne.
A zahada je vyriesena 😉
@anatalia77 Ide jej o udržanie si práce, tak ja by som robila takmer všeličo, aby som sa tam aj udržala. Takmer všeličo nemyslím sexuálne návrhy 🙂
@lili_mia nuz ja viem,ale rozhodne by som nesla sefovi podat upresnujuce informacie,co sa tyka mojho hypotetickeho tehotenstva.To taku este nehrali,aby som sefa ubezpecovala,ze teraz nie,za 2 roky,alebo ked mi to on povoli.
@lili_mia mala to byt odveta tej starostlivej kolegyni...
@lili_mia moj odporucaci list? no keby na mna mila kolegyna takto nabonzovala tak by som sa postarala o to aby nas bolo o 1 menej a ja by som to nebola. ked mu vadi hypoteticke tehotenstvo ( sefovi) tak verim tomu ze hypoteticka ziadost o odporucaci list na slecnu zalobabu, by ho vyniesla od zlosti k plafonu 😀
@eeffka už chápem, už chápem .. to je lepšie ako napísať exovo telefónne číslo na záchodoch v gay klube 😀 😀 😀 😀 😎 😎 😎 😎
@anatalia77 viem, viem, možno do rána by mi napadla iná spánosná myšlienka
@eeffka alebo podat eroticky inzerat s jej cislom.Odskusane na sefke. 😀
@eeffka Mňa na praxi ale poriadne srala jedna kolegyňa, názory v štýle, že musím vedieť pracovať v strese a vypeckovala rádio. Ja špina som začala robiť chyby vo výkazoch, o ktorých som vedela, že ich po mne musí prejsť 😀 😀 😀 Vedeli o tom aj služobne staršie ženy (ktorým tie skontrolované výkazy posielala a keby náhodou predsa nenašla mnou urobené chyby) a len sa uškrňali, že konečne sa niekto našiel. Zrazu aj to rádio stíhlo.
@anatalia77
@eeffka Ešte lepšie, ja by som tej bonzáčke dala poslať do práce, kuriérom, napr plienkovú tortu, či darčekový kôš ako gratulácia k tehotenstvu, v čase porady 😀 😀 😀 😀
@lili_mia tak to je bomba
Ja sa riadim heslom , do práce chodím pracovat a nie udržiavať a tvoriť priateľstvá , Ono sa to nevypláca. Ja ked som robila na TPP tak som prišla ráno o 7 : 30, sadla a robila , nezaujímali ma klebety a somariny kto s kým , kto čo urobil a kto čo neurobil , prečo šef pretahuje auditorku ( pretahoval to je pravda ale čo ja preboha s tým .... ) ... o 16 hodine zbalila tašku a kludne išla domov.
Ked robím sama na seba, tak s klientami udržiavom vyslovene pracovný vztah , netykám si , nechodím s nimi na kávičky ... len pracovné obedy , nehovorím o svojom súkromí ... toto su všetko informácie ktoré su velmi citlivé a veľmi rýchlo zneužiteľné . Len raz som si potykala s klientom a skončilo to tak , že dnes s ním čakám druhé dieťa. 😝 .
@maminuska 😀 😀

@bialica
toto je utopia...
ked sa ta chcu zbavit...spravia to!