icon

Manžel je bez práce a mne hrozí výpoveď

dila
23. feb 2014

Ahojte rozhodla som sa napisat pod novym nickom pretoze som tu uz dlho a nechcem aby o tom vedelo vela ludi v rodine.Manzel je bez prace uz druhy rok aj ked ma skoncenu VS ☹ a mne hrozi vypoved pretoze sa kolegyna na porade" preriekla" ze chceme dieta a tak si ma sef zavolal o opytal ci je to pravda,potvrdila som to som v tej firme 7.rokov tak som si myslela ze mam nejake zazemie 😠 no jeho reakcia ma uplne zaskocila,povedal ze ak je to tak tak to bude musiet riesit vypovedou ☹ Poradte co teraz?Dakujem

maminuska
24. feb 2014

@dila tebe radím , od keloegýň sa odosobni, nikdy viac s nimi nepreberaj žaidne súkromné veci , venuj sa práci ... čo sa týka tehotenstva , tak na tvojom mieste by som do toho išla hned teraz ,
Mnoho dievčat so mnou nebude súhlasit ale máloktorá má odskušané tehotenstvo v 40 tke ako ja a poviem ti je to teda fuška, predsa len som staršia. Ty máš 37 , nebudeme si tu klamať, plodnosť prudko klesá , zvyšuje sa náchylnosť na potraty ... a v konečnom dôsledku aby si neskončila na umelom oplodnení a to ešte len budu výpadky z práce. .
Finančnu situáciu je možné riešit tak , že budeš doma len na materskej , na rodičovskej ta vystrieda manžel, nebude ani prvý a ani posledný .

mima4
24. feb 2014

@maminuska
zaujalo ma to, ze do prace chodim pracovat, nie udrziavat priatelstva.
Uplne berem to ze prve miesto je ta praca, to je podstatne. Ale na druhej strane ide clovek s kolegovcami na obed..a co bude preberat vkuse pracovne veci? Pride clovek do kancelarie a bude fungovat ako robot?
Ved je fajn niekedy pokecat aj o niecom inom...aspon podla mna to dokaze fajn stmelit kolektiv.. my sme dobry kolektiv.
Ine to je, ked su v time zakeraci.

maminuska
24. feb 2014

@mima4 vieš ja sa dívam na to aj z pozície zamestnávateľa. Takže ak som v práci tak robím a nevykecávam sa... , čo sa týka obedov , tak to už je v inej réžii , ale z vlastnej skusenosti , môžeš sa bavit s kolegami o politike, koníčkoch , dovolenkách ale fakt ich netreba púšťať do súkromia , ani nevieš akosa to proti tebe obráti .

mima4
24. feb 2014

@maminuska
ako chapem ta.
Ale zaujima ma, kde je podla teba, alebo pre teba prave ta hranica, kde uz kolegov nepustat alebo ty si ich nepustala?

maminuska
24. feb 2014

@mima4 ja som ich nepuštala. Vychádzala so s nimi dobre, ale nezapájala som sa do žiadnych bližších konverzácii orodine, o vzťahoch v rodine, o deťoch .... plánoch . Nepúštala som sa ani do žiadnych ohováračiek.
Ako vedeli že mám dve deti , chlapca a dievča , ale už nevedeli aké mám vztahy s vtedajším manželom , svokrou ..., vedeli kde bývam a že mám trojizový byt, ale už som nerozprávala o tom že je tak a tak zariadený , to že mám dom nevedel nikto ( načo aj ) .......
Ako som písala pustila som si k sebe len jedného klienta blízko , povedala by som že na dlžku jedného mužského penisu 😝 a bolo z toho manželstvo .

zaza218
25. feb 2014

@sunshineka aj ja mam kamosku co odisla aj s detmi do Nemecka,ale jednoducho niekto je mozno radsej so so svojou rodinou a ma strach opustit zazemie

jana5555
25. feb 2014

@piacere presne tak...a satit,zivit a starat sa o dieta budu z coho potom, z materskej?atiez suhlasim s tvojim nazorom,ze naco teraz dieta,ked maju problemy sami so sebou

maminuska
25. feb 2014

@jana5555 a kedy to dieťa ? O rok , o dva o 10 ? Ona nemá 20 ani 30 , tu je to nie že tikanie , aleže bitie zvonov.
Neviem či si tu niektorá z vás uvedomuje biologický vek a určité hranice. Má 9 mesaicov na to aby vyriešila s mužom probém , ktorý maju .. vytvorili ako také rezervy na prípadnú matersku a potom nástup do práce. Otec na rodičovskom .

mima4
25. feb 2014

@maminuska máš pravdu, ze je vo veku, kedy uz sa neda iba len "rozmyslat", otazka teda je, či je ochotna prijat fakt, ze po 6 mesiacov materskej pojde na cely uvazok a manzel ostane na rodicaku. U slvoenskych zien (podla mna aj 95 %) je mentalita v tomto taka, ze je to u nich nepredstavitelne a mnoho zien este stale zije v utopii, ze samozrejme maju pravo byt tri roky doma aj keby obzuvali suche kvorky...

jana5555
25. feb 2014

@maminuska no, ten vek si uvedomujem a celkom realne,len si nemyslim,zeby bolo vhodne riesit vsetky tie stresove situacie akurat pocas tehotenstva

sunshineka
25. feb 2014

@zaza218 to je pravda a preto by mal ist aspon chlap.docasne tak da zit.zarobi aspon na celkom solidny start,co sa tyka splacania hypoteky za byvanie.a zase chapem,ze nie kazdy chlap je priebojny a je mu pohodlnejsie doma zhanat ako sa vybrat do sveta.tiez nie som sa odlucenie od rodiny,ale bohuzial ludia,ktori su biedou prinuteni odist,musia ist,aj ked len jeden z manzelov na cas

maminuska
25. feb 2014

@jana5555 len potom nemusí byť stres z práce , ale z toho , že to nejde a si v začarovanom kruhu. nejde , umelé opldnenie, jedno , druhé , tretie, fiannčne to človeka uplne že vyčerpáva .....
Máloktorá 40 tnička má také štastie že otehotnie , behom dvoch mesiacov , keď jednoducho chce tak ako ja. Len ono ked žena aj otehotnie, potom zas stres z toho aby bolo v poriadku ( zvýšené genetické zaťaženie po 40 tke enormne stúpa ) , stres z toho aby nepotratila ... tomu stresu sa nevyhneš . Nehovoriac o tom že je to je fakt fyzicky náročné už v 40 tke byť tehotná , viem to porovnať , bola som tehotná v 20, 26 , 34 a teraz 40 tke , jednoducho telo starne,
@mima4 ano , suhlasím , mnohé ženy ešte neprekročili svoj tieň v tomto a hodnotu matky meraju podla toho koľko je s ním doma.

maminuska
25. feb 2014

@mima4 napríklad ja spolupracujem s jednou firmou v CZ , kde bol jej finančný riaditeľ rok l doma na rodičovskom , pretože predchádzajuca firma v ktorej pracoval v čase krízy krachla a manželka doma na rodičovskom. Okamžite ona nastupila do práce a on zostal doma s prvou dcérou a medzitým si hľadal prácu . Po roku našiel , začal pracovat ák radový účtovník a postupne kedže mal skusenosti sa predral hore. Dnes má druhého syna, manželka s ním doma ale keby bolo treba znova si to vymenia. Tomu sa hovorí flexibilita.

anatalia77
25. feb 2014

Tak ja som sa dnes rozlucila s kolegynou,dala vypoved.Nadriadena na nu robila doslovvny lov,a to len preto,ze si obcas povedali nejake sukrromne veci.Nadriadena proste neprekusla fakt,ze to ma kolegyna v zivote lepsie "zrezirovane".V piatok bola neskutocna hadka,vyhrazky o nepredlzeni zmluvy...Verte mi,ze islo o ludsku zavist,som tam 4 roky,a prekvapilo ma,ako moze jedna zena zavidiet druhej rodinny dom a ochotnych rodicov.
A to boli sprvu korektne pracovne vztahy.

nikawero12
25. feb 2014

@anatalia77 bohužial, ženy si dokážu závidieť aj oveľa menšie veci a nemusia to byť len hmotné statky. V tomto smere sú muži serióznejší, nie sú vzájomne takí zákerní, keď si aj niečo závidia.

anatalia77
25. feb 2014

@nikawero12 obcas mam pocit ze si zavidia aj choroby.Vcera som citala diskusiu o cisarskom,ci ano,nuz tak tam to bolo predbiehani,ktora to mala zle,horsie a najhorsie.

nikawero12
25. feb 2014

@anatalia77 no vidíš, takže to bolo spojené aj so "súťažou" Kto je najväčšia chudina a koho treba najviac ľutovať" 😝

mima4
25. feb 2014

@nikawero12
muzi su zakerni, len to prejavuju inak ako zeny... My robime zakulisne tahy, ideme "po krku" druhemu... Muzi maju v tomto smere uplne iny pristup.

nikawero12
25. feb 2014

@mima4 súhlasím s tebou, aj muži vedia byť zákerní, ale ženy sú teda voči sebe oveľa zákernejšie.

maminuska
25. feb 2014

@mima4 neviem ako to myslíš že maju iný prístup 🙂 . Čo ja mám skusenosti , tak medzi sebou muži riešia problémy tak že si jednoducho daju po papuli , nadaju si do k... ov, chujov a ide sa dalej .

Muži sú však riadne svine , pokial ide o konflikt muž verzus žena , vyostrené je to v kombinácii exmanžel a exmanželka, tam nemaju fakt konkurenciu .

mima4
25. feb 2014

@maminuska
no ano, tak ako pises, muzi si daju po papuli, ...ale zeny..no zeny tym, ze fyzicky nic moc 😉 tak hraju hry, kecaju, smeju sa a pritom ich mysel hovori "no to je chudera" alebo "ved pockaj v stredu..ukazem ti". Si vezmi krasny Rim a podobne civilizacie... chlap ked siel zabit chlapa, tak meč a pod sa biť 😀 , zena bola vzdy slizka, usmievava primadona s poharom "vina" v ruke..po ktorom sa osoba, co ho vypila, uz nezobudila 🙂

Zena fyzicky neriesi vec, ale vie hrat zakulisne "vojny"..mat svoj plan..a hlavne vie velmi dobre manipulovat, ovladat (psychicky).

lili_mia
25. feb 2014

@anatalia77 žiarlivosť je už aj moja skúsenosť .. kým som nemala prácu, všetci vysmiaty, neboj, rýchlo nájdeš .. teraz mám síce len dohodu, ale to čo sa deje, nechápem, normálne mi závidia aj tú almužnu, pretože ja sa v tej práci aj stíham učiť na jedny skúšky!!! a proste si pripravujem pôdu pre lepší život

maminuska
25. feb 2014

@lili_mia o závisti by som ti vedela rozprávat ja celé hodiny. 😒 Závidia mi ešte aj to že spravujem invalidný dôchodok mojej dcére , snád jej závidia ešte aj tu epilepsiu.
Jediná cesta je obrniť sa a nereagovať , na blbé pripomienky sa len usmiať. Len sa ty pekne uč a nedaj sa vyviesť z rovnováhy.

mima4
25. feb 2014

@lili_mia
@maminuska

dievčatá, ak mozem vam dat radu ohladom tej zavisti...ak vidite, ze niekto z vasho okolia ma k tomu mimoriadne sklony, je zavistlivy... tak proste prestante sa s nim zdielat o vsetkom moznom, co sa da zakryt pred jeho ocami plus pradaze minimalizovat stretavky s nim, aktivity. Pred takymi ludmi treba skor mlcat, pripadne spustit temu o nicom.. teda o pocasi a podobne zvasty..pretrpiet cas s nimi a bye bye 🙂

svetlusska
25. feb 2014

@dila necitala som vsetky prispevky ale uz len veta ze manzel je bez prace a vy planujete druhe dieta ma zarazila...ja osobne pokial by som nemala istotu ze ho budem mat z coho zabezpecit tak druhe ani neplanujem...MM tiez prisiel o pracu , bol doma pol roka ale hladal,...musel ubrat zo svojich narokov a pracu si nakoniec nasiel, kedze prioritou je aby sme mali z coho zit..a odpoved preco som nesla do prace napr.ja je jednoducha..nemame tu jaslicky...2 roky je strasne dlha doba...a zijeme na vychode a MM dochadza do zamestnania kazdy den 50km

maminuska
25. feb 2014

@mima4 to sa niekedy nedá , lebo vela tej závisti pochádza aj z vlastnej rodiny a to je už fakt blbé .
Ked som začínala mala som tak veľké h..no, niekedy som doslovne škrábala peniaze na odvody a papier do tlačiarne. Aj som si občas dobre poplakala.
Aj u mna boli všetci vysmiaty, ešte aj bývalý šef (z rejme mal z toho radosť ) , ale ked som sa rozbehla, zrazu taká závisť , ohováranie , udávanie .... zrazu sa ma každý vypytoval či vraj s tými peniazmi tapetujem byt 😠 .
Bývalému šefovi na školeniach nejak zamrzol usmev na tvári a tvári sa že ma ani nepozná .
Teraz som konečne po pol roku vybavila invalidný pre dcéru a som jej poručník ako nesvojprávnej osoby a už su debilné kecy že ako som sa nabalila. To že každého pol roka musím podávat správy na príslušný sud o hospodárení s jej invalidným a výživným , tak to už nikdo nevidí.
Niekedy sa mi chce normálne zvracať z niektorých ľudí.

maminuska
25. feb 2014

@svetlusska ona nemá ešte ani jedno dieta, nie že čaká druhé .

mima4
26. feb 2014

@maminuska

ludia maju radi tych, ktori sa maju horsie ako oni, aby na nich mohli si dokazovat svoju moc. A ludia, ktorym sa dari, ti urcite musia byt nestastni 😉

laila22
26. feb 2014

mne sa do sukromia votrela moja sefka s obchodnym riaditelom.. do roka som ,,dala,, vypoved... Pan obchodny riaditel iba zahvizdal a skonstatoval v akom luxuse si zijem. Sefka ani nemukla.. Zato nasledujuci tyzden mi dala pekne vyzrat.. a potom nasledujuci rok sa na mne pekne odbavovala... No nech sa maju dobre...obaja...

eeffka
26. feb 2014

@mima4 jaaaj si zabila s tym Rimom ale mas pravdu, moj muz taka naivna povaha, veri ze bojuje za dobru vec spolu so svojim sefom ( statna sluzba 🙂 ) nevedel predychat ked ho jeho sefino zacal zotierat, jak malého Joja,ked mi popisal par situacii tak som mu dala par lekcii "zenskeho boja a taktiky" a vysvetlila som mu, ze mne to pripada normalne kedze ja zijem v zenskom svete, kde sa nebijeme ale si robime naschvaly s úsmevom na perach. a vykoucovala som z neho ties polohada 🙂 a zasa su kamosi. Had hada nekusne 😀 😀 😀