Manžel je bordelár. Dá sa to zmeniť?
Dobrý deň, chcem sa opýtať či sa vám niektorej podarilo manžela bordelára aspoň trocha zmeniť. Môj manžel bol celé detstvo zatvorený vo svojej izbe kde si neupratoval a ani jeho matka mu tam nejako veľmi neupratovala. Dôraz sa kládol na jeho vzdelanie, takže bordel v jeho izbe nikomu nevadil. Asi dvakrát do roka- na Vianoce a na Veľkú noc si svoju izbu povysával. Keď sme už spolu chodili, tak som mu tam občas aj ja upratovala lebo som sa tam zle cítila, v takom bordeli, špinavý koberec, všade prach, v skriniach aj pavučiny... Svokra nie je poriadkumilovný typ a také sú aj jej deti.
Teraz keď máme dieťa je toho už na mňa veľa, ráno vstanem, malého dám ku hračkám a namiesto toho aby som sa v kľude naraňajkovala musím ešte 15 minút chodiť po byte a upratovať za manželom. Deň čo deň! Napr. jeho oblečenie zo včerajška, jeho pyžamo, špinavý riad, omrvinky po jeho raňajkách, špinavé prádlo, atď. Mám toho dosť, stále na neho kvôli tomu vyjdem ale nemá to žiaden účinok :/ Tvrdí že to ja som posadnutá poriadkom, lenže pre neho je aj upratovanie raz za týždeň posadnutosť. Nedokážem byť celý deň doma s drobcom a všade narážať na jeho veci, oblečenie, či jesť za špinavým stolom ktorý po sebe nikdy neutrie.... Tak len chodím po byte a upratujem.... Viem, že to ako ho svokra vychovala už nezmením, ale chcem sa spýtať či je možná aspoň malá zmena, či sa to niektorej podarilo... dajte rady 🙂
a neprehanas to trosku??? ako 15 minut je pre teba koniec sveta??? To co pises su pre niektore zienky kazdodenny ritual...proste tak zacina den... u nas je to podobne...ale nedovolim si povedat, ze manzel je bordelar, lebo robi ine veci a jednoducho sa doplname... atd.... ak ti mozem poradit v tvojom pripade... ak ta toto tak velmi rusi a dokaze ta to rozrusit kazde rano... ani neuvazuj nad druhym dietatom 😉 to len rada do zivota 😉
@hoblinka13 no a čo ťa teda pri ňom drží? očividne si mu ukradnutá (ty, tvoje názory, tvoje potreby) a nemá snahu sa nijako zmeniť. Myslíš, že sa tak správa milujúci chlap? Jedine "milujúci seba".
@hoblinka13 jeziskove huslicky, to si predtym nevedela, ze je to take prasa ??
@nyusika nie,to si vsimnes,az ked zacnes s nim zit.pomaly sa uci poriadku,ale naozaj len pomaly.ja mu to ani nezazlievam,lebo nas naucila matka poriadku,ale odkial sa to ma naucit decko,ktore to matka neuci?cistotny je,to zas nemozem povedat,co sa hygieny tyka vsetko v poriadku,len ten bordel.on bol z domu nauceny aj tak,ze vsetko jedlo mu matka pripravovala.to sa uz naucil,ze nie som sluha a pripravuje si sam vecere aj ranajky
@nyusika to sú rečnícke otázky... lebo ženy očividne nemajú schopnosti všímať si podstatné veci v správaní chlapa. A trvá im mesiace či roky, kým zistia, že chlap je napr. humusák. a keďže vzťah často začína splodením dieťaťa, tak je to celé v háji a žene ostáva si iba zvyknúť.
Na zistenie, či je chlap OK, alebo humusák, stačí jeden spoločne prežitý deň. indície sú jasné. Len to by asi chcelo zložiť ružové okuliare.
@yakina u nas by tiez nic vydieracske nefungovalo..moj muz napriklad je samostatny, kedysi zil sam kade -tade po svete, asi 10 rokov cestoval, byval vselikde, pral si, varil si...v Anglicku chodieval do verejnych pracovni s pradlom, ked robil casnika kedysi tak si aj zehlil...ked som ho spoznala tak ma prave tymto aj uputal, uzasne varil, staral sa o seba...vypral si, vyvesil, aj pozehlil..vzdy bol cisty...on by nikdy nezahynul a je uplne samostatny v tychto veciach..takze vyhrazat sa ze mu nedam jest, ze mu neoperiem alebo co nema absolutne vyznam...on ale si oplachne riad a necha to polozena na linke, na stole..ostava to tam aj dlhsie..ked je hladny, vezme si jeden z tych tanierov, ved naco to odkladat ked to aj tak pouzijem..a na cisty si nieco nalozi...pradlo je porozhadzovane po byte, teda ponozky, tricka, trenky..ak by som bojkotovala pranie, tak on by to po 2 tyzdnoch vyzbieral a vypral...ved naco do pradla to davat..moze sa to doma povalovat 2 tyzdne kade-tade, nakoniec to do pracky pojde...to je ako naco ustielat postel ked si tam vecer ides zas lahnut...takze je to cisto len o tom, kde mas svoju mieru tolerancie, co komu vadi..co kto povazuje za bordel...u nas by absolutne nefungovalo podobne vydieranie...moj muz nie je odo mna zavisly, ze by si nevedel oprat ci navarit...a ked mne vadia ponozky na zemi a trick ona stolicke tak je to vlastne moj problem a tak to odlozim pre vlastny klud
@hoblinka13 😒daj si štamprľu, cítim s tebou😟
@worker_falcon lenže! Ja, čo už tu čítam, som nejeden mesiac na mk, týchto mužov je plno, atď bordelar, alebo nevie ženu riadne pretiahnuť, alebo porobiť, Neni citlivý, pije, hulvat atď atď,. Teraz nemyslím jedného človeka dokopy s týmito vlastnosťami. Ale vieš čo by bolo mužov samých? Podľa mňa stovky! Lenže my ženy sme naprogramované ináč, ako nie stvorené na trpenie Hej, ale proste, veľa toho dokážeme aj zniesť aj sa prispôsobime. Takto to nefunguje, že, nemala si si, kde si mala oči, nemá ťa rád. Ja si myslím, že keby sa toho dotičneho človek opýtal, tak som si istá, že by povedal, že to až taký problém? Môj, vieš ako ja doma makam? Robim mužské roboty, mám domácnosť tip top ale doslova od podlahy, cez prerábku bytu, kupovanie spotrebičov, varenie. 5 hviezdovy hotel. Ja to mam tak žiaľ rada. A myslíš, že som neraz nerevala, že ako sa môže na mňa dívať a nepomôct mi? Ja by som ho sama nenechala makať. A pritom viem, že ma miluje atď. Proste nebol k tomu vedený, nič mu to nehovorí, jeho tatko je rovnaký. A čo som tým vlastne chcela povedať? Aha, že neni to o láske, možno áno, ja to sama nechapem vaše mužské myslenie. Ale čo už. S vami zle a bez vás ešte horšie😊
pocuj...... nezijes ty nahodou s mojim muzom????????????????????????? 😀 😀 😀 😀 😎 mam doma to iste len dieta nahradene psom...... robim do 5 hodinu a pol cestujem domov a tiez mam toho plne zuby aby som este aj varila atd... kam pozrem je bordel.... a nezmenis ho.....neni sanca :(
@sono2 ... a niektoré si na to zvyknú a myslia si, že to tak má byť.
A to, že ťa "miluje" preukazuje veľmi zvláštnym spôsobom. A to tvrdia aj tie, ktoré chlap bije, nadáva im, znásilňuje, nedáva im peniaze, pije, atď. Veľmi zvláštne prejavy "lásky". Ale OK, vy ste tak "naprogramované". Aby ste žili s niekým iba preto, aby ste neboli samé. Tipnem si - kvôli zachovaniu potomstva? aby ľudstvo nevymrelo?
mimochodom, a čo, že by boli takí chlapi sami? lebo aj taký si zaslúži lásku? tak sa musí niektorá obetovať a žiť s ním?
@worker_falcon No a ja zase nechápem ako môžete byť zodratí od roboty dvaja ľudia pri jednom decku........... 😉
@natalym nikdy som nepísal o tom, že sme "zodratí", ani o "jednom decku". si ma s niekým pletieš. nevadí 😎
A mimochodom, tomu by som nechápal ani ja.
@worker_falcon viem, čo tým chceš povedať. Veľmi dobre. Ja som osobne spokojná, má to tam malo nedostatky ale ja som, ako som už písala môjho Veľa naučila, aj sa snaží, viem to. Obaja manuálne makame, manžel hodí sprchu a už mu klikajú oci, ja idem ďalej. Som mašina. On potrebuje na dovolenke pri časovom posune štyri dni, ja môžem ešte v ten deň ísť na Drink, on je hotový. Ja som mala príklad od otca, ako by to nemalo byť. Aj tak si myslím, že takýchto vyrovnaných vsťahov je minimum. Keby každá žena zacala rozprávať, podla mna, by sme sa len pozerali. Ja som veľký realista, ale viem, čo si tým chcel povedať. Malo by to tak byť. Lenže Neni a nikdy nebude.
@worker_falcon Písal, ale už to neviem nájsť. Ale je mi to jedno.
@sono2 tvojej argumentácii rozumiem... Ten postoj "som mašina" mi je povedomý 😎
súhlas, je veľa takých manželstiev, kde žena "pre pokoj v rodine" znáša neskutočné veci. Ale to svedčí iba o tom, že ženy sú trpiteľky, a chlapi sebeckí ******.
@natalym nepísal, neexistuje. vymýšľať si nebudem, určite nie v tomto 😀 Písal som možno o tom, že mamičky viacerých detí sa veľmi divia tým s jedným dieťaťom, keď vraj nič nestíhajú, a podobne. To som určite niekoľkokrát napísal.
@worker_falcon Idem to hľadať.
@natalym zbytočne, ale ako chceš. aj tak o nič nejde.
@dasenka352014 Ako, prepáč, ale ja som sa musela zasmiať, ked si napísala, že 15 minut chodíš po byte a upratuješ. Ja len na porovnanie, ja ráno ked manžel a deti odídu do školky, poupratujem, máme poschodový dom , zapnem umývačku, práčku, starám sa o ochrnutu maminu, urobím všetko okolo ne,j máme velký dvor, záhradu, chovám kozičku na mlieko mám dvoch labradorov, čiže ja ked si sadnem ku ranajkám je aj desať hodín. A to si nemyslím , že manžel je bordelár, velmi ťakžko pracuje, naozaj po nom nechcem aby si ráno po sebe povysával koberček alebo podobné hluposti, riady si posebe poodkladá, ale ostatné je už na mne. Inak ma napadá je toto jediné čo ti na nom vadí? chodí domov v podnpitom stave, flaka sa po víkendoch s kamošmi? bije ťa? nevenuje sa dieťaťu? uživí vás ako rodinu? ak je to iba ten neporiadok čo po nom spratuješ až 15 MINUT, tak každé ráno narátaj do desať a urob to prenho bez frflania, čo by dali iné ženy za to keby museli po svojom mužovi LEN upratať 😝
To pisal magmolatus v téme -odišli ste od svokrovcov...pre natalym...🙂
u nas je to presne opacne.teda nie uplne presne lebo ja zas az taky bordelar niesom 🙂 ale moj priatel je posadnuty poriadkom,sice nerobi velky bordel ale zas v nicom mi ani nepomaha.a ked nahodou vecer zaspim a neumyjem riad to je rano hundrania 🙂 a vlastne hundre na vsetko co je spinave ze som to zle umyla.a to si neviem predstavit ked sa narodi male a mozno na to nebudem amt tolko casu.takze ja by som to hned menila,radsej upratovat po bordelarovi ako stale pocuvat hundranie :D
@lilka5566 kupte si umyvacku. popri ostatnych vydavkoch na dieta je to zanedbatelna polozka.
a zaklad stastneho manzelstva 😀 😀
ja by som tiez hundrala, kebyze mi cez noc ostane v dreze riad. som velmi citliva na pachy a ja to proste citim.
niekto nii, niekto ano. mne neumyty riad vadi.

Akoby si o mojom pisala.Miestami som z neho uz na prasky.Osraty,ocurany zachod denno denne,vsade omrvinky,zvysky riadu,neumyty riad,bordel,satstvo v kazdej izbe,pod stolikom vreckovky soplave,nahadzane flase od vypitej vody.Vesiakovu skrinu pri vchode nejdem ani opisovat a vobec!!! ked to po sebe citam,cudujem sa,ze este s takym prasatom zijem.Skusala som uz vsetko mozne.Krik,hnev,tichu domacnost,prosenie o odkladanie aspon po sebe,cistenie zachodu a nic nepomaha.Ked narobim cirkus,tak sa den snazi a potom zase nic.Nevladzem uz.Hanbim sa ako pes,ked k nam necakane pride navsteva,lebo ja som zvolila taktiku,ze nebudem po nom upratovat,ale ani to nepomaha.Na vine je jeho mater,to iste maju doma.Zaludok sa mi dviha z toho svincika u nich doma.Dom pekny novy,ale zhnity od spiny