icon

Manžel je egoista

12. mar 2025

Dnes som chytila taky zachvat plaču a zúfalstva ešte aj deti to videli
Už som tu nedávno písala príspevok ako mi manžel vydeluje peniaze a že mi žiadne nechce dávať.
Potrebujem natankovať do auta ale ja už nemám peniaze na to. Vravela sem to už včera ráno. Poprosila som či by mohol natankovať lebo veď vozím v tom aj jeho deti. Že nemá čas momentálne na to. Ok. Dnes ráno to vravím znova ale už so strachom, že ma to auto niekde nechá a čo potom atď.
Že PREČO by mi on mal tankovať a že si mám ja ale peniaze mi žiadne nedal a odišiel do dvora, že už ide do práce.Ja som taký zachvat spustila zo zúfalstva z jedu zo všetkého a ešte to aj deti videli. On to začul a prišiel dovnútra čo je to za krik. Nepamätám sa čo som mu povedala. Doobliekal deti išiel ich odviezť do škôlky on ale nie na tom aute ktoré potrebuje benzín,ale išiel na jeho s ktorým jazdí do práce. Už sú preč a ja neviem čo mám robiť

autor
12. mar 2025

@ina2405 nelahame si do jednej postele. Ja som s deťmi v ich izbe

enmery
12. mar 2025

@ina2405 Ja tiež nie. Ibaže ľudia majú za sebou všelijaké rodinné zázemie. Ženy si ľahajú aj s mužom, ktorý im vynadal do poj...ku... a omlatil jej hlavu o stenu. Aj táto žena asi veľa tej lásky a ukážky, ako má fungovať láska muža v partnerstve nezažila a nenaučila sa.

aurora33
12. mar 2025

Čo si si vybrala to máš.

karolinakr
12. mar 2025

Je mi to ĺúto, vyzeraš byt ako šikovná baba, na kerého frasa chceš s ním ostať a niečo zachraňovať? A to ti nevadi, že manžel sa bude prechadzat vyobliekaný a tvoje deti z bazáru? On na aute a vy peši? To už by bola posledna kvapka
Zla novina je, že lakomci sa nemenia, to je vlastnosť, ktora sa zväčšuje časom ..

ina2405
12. mar 2025

Takže manželstvo nefunkčné. Hlavne, že máte na to papier, v tomto prípade je to len formálny zdrap papiera🥴...ja ti držím palce, aby si to vyriešila aspoň k spokojnosti detí, oni to všetko vnímajú a berú si to ako vzor fungovania rodiny.

tiezjedna
12. mar 2025

@autorka takže si to zhrňme - tvoj muž je arogantný tyran a podvodník, ktorý ťa vedome odrbáva od začiatku manželstva. K tomu sa dopúšťa nekalých praktík voči štátu, jednak tým, že sa vedome vyhýba zamestnaniu a poberá podporu a jednak tým, že má "čierny" príjem, ktorý samozrejme nedaní. Je to tak? Zabudla som na niečo? 🙄

Inak v takom prípade neviem, či vôbec má zmysel obracať sa na súd, pretože ak je jeho jediný legitímny príjem podpora, tak z tej ti môc nenadelia. Navyše tomu prizeráš, čiže ticho súhlasíš... Obráť sa na právnika, niektoré mestá majú právne poradne v niektorých dňoch zdarma.

autor
12. mar 2025

No, že mám byť rada že mi požičal auto a tankovať si doň už mám sama prečo by mi on mal platiť benzín. Zajtra tiež je treba dať deti do škôlky len bohužiaľ už svieti rezerva od včera.Nebyvame v meste ale za mestom čiže aj do obchodu musím autom

karolinakr
12. mar 2025

on ťa drží v šachu jak mačka myš...jedine zviťaziš ak budeš prešpekulovanejšia jak on..a to asi nie si, ked chceš niečo zachraňovať

ina2405
12. mar 2025

Deti nech zavezie on a už ti tu napísali ženy, čo by urobili na tvojom mieste. Ja viem, že sme rôzne povahy, ale mysli prosím ťa na deti. To väčšinu žien nakopne k tomu, aby začali konať aj vo svoj prospech. Lebo sa bojím, že si sa v nervoch prišla len vykecať.. mysli prosím na deti.

autor
12. mar 2025

@tiezjedna podporu si celú vybral a popri nej tiež pracoval na čierno. Podporu mal okolo 1050€ a zárobok okolo 2500-3000€ , z toho podporu celú celučičkú odložil a ešte aj zo zárobku mu veľa zostávalo. Teraz je stále nezamestnaný na úrade práce a má už len zárobok z fušiek.
Nedám ti nemám veď som nezamestnaný. To sú jeho posledné slová

sense
12. mar 2025

No upsvar ti sám od seba nezavolá. On nevie že tvoj muž je kreten. Ty to musíš chcieť v prvom rade riešiť.

ina2405
12. mar 2025

Inak si si istá, že pracuje? Lebo flákať sa môže kade tade.

simca06022011
12. mar 2025

Tak mu to povedz, ci si nejaka chudera co ma ziadat sud, aby chlapovi dala povinnost prispievat? A neviem preco by som mu vravela nech berie moje auto a natankuje, proste by som si vypytala peniaze, ze mi treba, natankovat a tak a uz nemam. S akym strachom sa ho pytat? Vyuctuj kolko mesacne na co minies a ze proste tebe to nevychadza. Ak to nepochopi a dobrovolne chce zit v nervoch, tak ho na ten sud daj, kludne by som to aj v rodine nevinne roztrubila, nech sa hanbi ako pes a nepretrca aky je on super muz a otecko.. Ty hlavne nenervac, a nemaj amoky, ty si s nim musis pohovorit a vyriesit problem, ktory mas a viditelne ste ho nikdy neriesili. S majetkom cachruje machruje uz od svadby (vid auto, praac na cierno (?)), mna by neprekvapilo keby mal aj nebodaj nejake dlhy a tak...

A zacala odkladat a nevytiahla z tej rezervy ani keby furiky padali a rozviedla sa nakoniec.
A ano riesenie je, proste zober deti, sadnite do jeho natankovaneho auta a chodte. A klduen zbehnite na vikend s detmi k babke, alebo tak :D A halnve ked nema prachy, treba mu prestat prat, varit, nakupovat cokolvek = nepracuje, nema.
Za mna nervovat sa takto kvoli penaizeom je nepripustne, mat doma nezamestnaneho oj***ča tiez.

autor
12. mar 2025

@ina2405 veď nech zavezie on, ale on väčšinou odchádza o 7:00 z domu. Bez čau,bez ničoho

tiezjedna
12. mar 2025

@autorka inak ešte k tomu autu - podstatné je, kto je uvedený v kúpnej zmluve, nie v techničáku. Ak tvoj muž a kúpa prebehla už počas manželstva, tak jeho brat nemá v TP čo hľadať. Je to napadnuteľné. Dohľadaj doklady.

karolinakr
12. mar 2025

@simca06022011 ked nie je poblíž 😁

simca06022011
12. mar 2025

@karolinakr a vymazala som to z tade, nebudem drazdit :DDD

karolinakr
12. mar 2025

to čo za magora si si na krk uviazala...a kedy tá hranica pretečie, že začneš konat v prospech seba i detí?

enmery
12. mar 2025

Autorka, my tu za Teba za právnikom ani nikam nemôžeme ísť. Chápeš, že toto sa nezmení?A úplne na Teba fungujú jeho manipulačné techniky. Ako k tomu prídu deti?Zase chceš vychovať ďalšieho ako Tvoj muž?Pretože aj keď tomu mamičky na MK neveria,niečo ako generačna trauma existuje. Keď niekoho vychováš ako agresor ci lakomca,nebude z neho v 30tke odrazu zo dňa na deň milujúci a starostlivý muž. Chápeš? Ty už rieš veci len pre deti a právne kroky, inak skončíš s pocitom, že všetko zlé robíš ty a ostaneš nečinne sedieť v tomto vzťahu a nechať sa "tyrat". A doplatok na to len deti, ktoré bohužiaľ odísť nemôžu ani ist na úrad ci právnou poradňou. Začni riešiť ešte dnes.

sense
12. mar 2025

Pozri a v tvojom prípade by som sa rovno rozviedla a na súde uviedla že pracuje na čierno. Súd tiež nie je sprostý že on je nezamestnaný a platí výdavky kolo bývania. A dovtedy by som mu kašľa na hlavu ak je hladný nech si ivari, nech si aj operie. Spávať s ním nespavas tak neCh si spálňu upratuje a prádlo sám prezlieka

sense
12. mar 2025

Autorka ty pracuješ?

autor
12. mar 2025

@simca06022011 nedá mi peniaze,proste nedá, ja som o nej poprosila a dnes ráno už som chytla amok doletel dovnútra čo je to za krik

autor
12. mar 2025

@simca06022011 ak by mi dal peniaze tak si natankujem sama. Preto som ho poprosila či by on nezasiel natankovať

simca06022011
12. mar 2025

tak nacase kopnut ho do zadku a poslat kade lahsie

veronicka1901
12. mar 2025

Akoze velmi tazko sa mi toto cita :(. Mas kam odist? Ak ano, prosim utekaj od takehoto cloveka, ktory ta znici finance aj psychicky. Nenormalne, ze nieco taketo chodi po svete a ma deti :(

ina2405
12. mar 2025

Dookola to isté ideš, že ti peniaze nedá. Tak s chladnou hlavou začni riešiť život, aby ti bolo lepšie. A pracuješ? Neodpovedala si na to. Amoky ti nepomôžu a keď deti vidia hysterickú mamu, tak je to pre ne riadny stres. Ja chápem, že máš nervy, ale ty si to dovolila zájsť sem, lebo vy ste dvojica na pohľadanie. Už dávno ste spolu nemali byť. Všetkým by bolo lepšie. Prepáč za tvrdé slová.

karolinakr
12. mar 2025

@ina2405 však ta minulá diskusia - mala som dosť

ina2405
12. mar 2025

@karolinakr obávam sa, že my tu píšeme a ona sa prišla iba poľutovať..

autor
12. mar 2025

@sense ešte som na RD a mám takú občasnú brigádu vo fast foode, nie je to nič moc ale aspoň som medzi ľuďmi, len štvrtky a piatky doobeda. A tam tiež musím ísť autom tak ja neviem čo bude zajtra

autor
12. mar 2025

@ina2405 v poriadku ja tie slová beriem za to by som si zaslúžila dobrú po hube