icon

Manžel je egoista

12. mar 2025

Dnes som chytila taky zachvat plaču a zúfalstva ešte aj deti to videli
Už som tu nedávno písala príspevok ako mi manžel vydeluje peniaze a že mi žiadne nechce dávať.
Potrebujem natankovať do auta ale ja už nemám peniaze na to. Vravela sem to už včera ráno. Poprosila som či by mohol natankovať lebo veď vozím v tom aj jeho deti. Že nemá čas momentálne na to. Ok. Dnes ráno to vravím znova ale už so strachom, že ma to auto niekde nechá a čo potom atď.
Že PREČO by mi on mal tankovať a že si mám ja ale peniaze mi žiadne nedal a odišiel do dvora, že už ide do práce.Ja som taký zachvat spustila zo zúfalstva z jedu zo všetkého a ešte to aj deti videli. On to začul a prišiel dovnútra čo je to za krik. Nepamätám sa čo som mu povedala. Doobliekal deti išiel ich odviezť do škôlky on ale nie na tom aute ktoré potrebuje benzín,ale išiel na jeho s ktorým jazdí do práce. Už sú preč a ja neviem čo mám robiť

ina2405
12. mar 2025

Čo bude zajtra? Vstaň skôr ako on, vezmi deti do jeho auta, odvez do škôlky a seba do práce. A po robote zbehni na UPSVAR a poinformuj sa.

autor
12. mar 2025

Teraz mi napísal správu, že pre deti do škôlky choď poobede ty.
Možno myslí že mám ísť busom

anna777115
12. mar 2025

A nežiarli on na teba, ked píses ze si este na RD a chodis brigadovať? Zrejme, ťa chce donutit, byť doma s deťmi.

autor
12. mar 2025

Momentálne je na mňa urazený oduty za to dnešné ráno že som urobila krik plač cirkus. Plieskal s dverami ako blázon keď odchádzal

karolinakr
12. mar 2025

Počuvaj, ale ty si trubka, akože prepač, baby ti tam pisali, cacianka super elaborat, čo maš všetko spravit, ja som ti hladala zakony - a ty nič ! tak alebo ti to veĺmi nepáli, alebo nám niečo tajíš, že nie je všetko tak na 100% tvrdiš, a ked si mala strach - lebo beriem v uvahu, že ženy môžu byť menej priebojne - poprosit kamaratku, sestru, mamu, tetu nech ti s tym pomôžu..
Pytaš sa, či to vyplacaju spätne - v tomto zakone, čo som ti poslala, jasne pišu, že 3 roky dozadu
Ty si z nas tu robiš prdel, voʻbec neberieš rady v uvahu, len sa sťažujèš a to ťa nikam neposunie..A teraz s farbou von - čo je vo veci??

ina2405
12. mar 2025

Cirkus ste robili obaja, ale ja som na tvojej strane, máš viac trpezlivosti/alebo skôr apatie, než ja...
Však to je jedno, že je zdutý.

autor
12. mar 2025

@anna777115 nie, pretože brigádu mám od marca a už predtým bol taký

autor
12. mar 2025

@karolinakr ale ja som si to spisovala sama a nikto sa mi ešte ani neozval

enmery
12. mar 2025

A prečo by nebol zdutý?Veď to na Teba neurobíš nič. On veľmi dobre vie, čo robí a prečo. Už sa preber.

karolinakr
12. mar 2025

Tu píšu - to sa mi nezmestilo ofotiť, že 3 roky spätne - právnik z poradne

autor
12. mar 2025

@karolinakr áno a to sme ešte mali hádku a on povedal o akej vyživovacej povinnosti trepem že veď platí za dom a deťom škôlku

autor
12. mar 2025

Vykričala som mu že nás neberie ako rodinu ale ako niečo za čo musí platiť. Nie je s ním reč. Všetko točí proti, že veď on platí a ako mu dokážem že mi neplatí

simca06022011
12. mar 2025

vsak nech ti on dokaze, ze ti plati...

enmery
12. mar 2025

Akože keď on vyťahuje o akej výživových povinnosti trepeš sa dá očakávať. Manipuluje. Ale tu ti baby pozdieľali právnické info. Takže tak. Dovzdelá sa aj on, keď mu to sudca vysvetlí.

ika02
12. mar 2025

Ahoj, mám pocit, že mu ide o to, aby si bola na ňom závislá. Bez akýchkoľvek úspor a s víziou minimálneho výživného (v prípade rozvodu) počíta s tým, že budeš “držať hubu a krok” . Preto Ťa týra psychicky, ekonomicky. A čo na to jeho a Tvoja rodina? Vedia, ako žijete? Keď Teba nerešpektuje, nedohovorí mu jeho mama (sestra)? Skús aj nejaké blízke centrum pre týrané ženy, tam Ti poradia aj ohľadom financií. Pevné nervy, drž sa!

domkakvet
12. mar 2025

Pracujes alebo si na materskej, kolko maju deti rokov?

enmery
12. mar 2025

@domkakvet Veď to písala, je na rodičaku a sem tam má brigádu vo fast foode.

miskakyska
12. mar 2025

... to sú tie domácnosti TVOJE a MOJE...by ma nebavil taký život... furt striehnuť či niekto minul viac,ako druhý...furt výčitky,vyratávanie....a ty si zaplať to..ja som platil to... však to na mašľu taký vzťah

sovica
12. mar 2025

Dievčatá a autorka, diskusiu som kvôli časovej zaneprázdnenosti prešla len zbežne, tak môžno som niečo prehliadla, ale s tým výživným bude problém. Ak je manžel autorky vedený ako nezamestnaný, tak to výživné bude minimálne. Vypočítajú mu ho zo životného minima a to na jedno dieťa prestavuje cca 37 Eur. To je pre autorku ako z blata do kaluže.

lilinka76
12. mar 2025

Toto je hrozné čítať. Ak si žena na RD v centrách právnej pomoci by Ti poradili možno aj bezplatné. Ale konaj, vyhľadaj právnu pomoc, žiadaj výživné na seba aj deti, rieš prípadný rozvod. Ešte ma napadlo, či by jej nepomohol Inšpektorát práce s čiernou prácou?

mameha7
12. mar 2025

@sovica To je prvé, čo mi napadlo. Čo tak mu pohroziť, že ho nahlási za nelegálne fušky, ak nezačne normálne platiť?

ika02
12. mar 2025

@mameha7 on jej povie, že keď to nahlási, stopnú mu tú “podporu v nezamestnanosti”, prestane chodiť na fušky a ona sa môže starať komplet o všetko.

ina2405
12. mar 2025

@ika02 ja to chápem tak, že už na podpore nie je, len je vedený ako nezamestnaný.

ika02
12. mar 2025

@ina2405 áno, máš pravdu. Tých 1050€ mal (už teraz nepoberá).

autor
12. mar 2025

@ina2405 ano už nepoberá ale so živnosťou sa neponáhľa

simca06022011
12. mar 2025

Tocite tu zeny o tom, co on povie, co spravi... ale on tam ma deti, tak nech pekne povie, z coho maju zit ked on "nema". Tak nech ma. Koho to zaujima? Toto bude dalsi otec roka, co ma zenu na rodenie deti a obsluhu a starat sa nula bodov. Jemu nie je trapne, ze jeho deti nemaju, lebo on si chodi po fuskach a kto vie kde mina a na co?
ja by som ho dala na sud, a drzala sa toho, ze peniaze ma, robi na cierno, kludne si dokumentovala doma veci co si pokupil "ked nepracuje", odfotim, cca cenu pozriem noveho, atd... a nema? lebo ofcialne je nezamestnany? nuz nch sa zamestna. KEby aj ona nemala, tak co pomru hladom?
Na sud, a aj by som sa rozviedla s takymto dementom, to nikam nevedie.

pikachu999
12. mar 2025

Rozvod a pýtať výživné

lilinka76
12. mar 2025

Žena, hlavne konaj!! Rád si tu dostala milión, choď za právnikom do centra právnej pomoci. Písanie na MK, ako Ťa dohnal k slzám Ti nijako nepomôže. Držím palce. A zajtra sem napíš, ako si pochodila na úradoch, ok?
Lebo toto spolužitie s tyranom nerobí dobre ani deťom, urob to pre nich🙏

hopatko
12. mar 2025

Autorka, zastav sa a zacni racionalne uvazovat a premyslat. Prestan dookola tocit a autach, benzine, peniazoch atd. Zastav sa, odosobni sa a pozri sa na seba a svoj zivot zvrchu, zhora. Tvoj zivot je zly, chory a skazeny. Ano, pricinou je tvoj zvrateny tyransky manzel, ale nie len on. Pricinou si ty, ze si to dopustila a denno denne dopustas. Ak uz nemas uctu voci samej sebe, tak sa dnes pozri na svoje deti, a uvedom si, ze tie male stvorenia su totalne zavisle na tebe, matke, a ty si sa rozhodla ich priviest na svet a si zodpovedna za zivot aky ziju....tak sa vschop, prestan nariekat a zacni konat. Dali ti tu zeny navod ako sa zbavit toho debila, tak bud konecne matkou aku si tvoje deti zasluzia. Lebo takyto zivot, vzorce rodiny a zrutenu matku si tvoje deti nevybrali. Ty si si vybrala, tak sa konecne rozhodni spravne a konaj!

kiki68
12. mar 2025

Ja by som deti nevyzdvihla a skolke by som nedvihla telefon, nech volaju socialku, mozno sa chlapec uvedomi. A chod pracovat, mat vlastne peniaze, bez toho sa nepohnes.