Manžel je klamár a lakomec. Ako ďalej v manželstve?
Ahojte. Som na konci so silami a rada by som si prečítala názor niekoho nezainteresovaného. Som vydatá 11 rokov. Naše manželstvo posledných 5 rokov prechádza vážnou krízou. Takmer 4 roky spolu intímne nežijeme, ale hlavný problém je ten, že manžel je neskutočne lakomý. Ja mám svoj príjem, zarábam nadštandarne, nedáva mi peniaze na dieťa. On platí veci okolo bývania, sem tam stravu, ja kupujem veci dieťaťu čo potrebuje, do školy, oblečenie, lieky atď. Hlavný problém, ktorý ma ale dorazil je, že som zistila, že mi kradne peniaze z peňaženky. Mala som už dlhšie tušenie, ale včera sa mi potvrdilo, lebo som si peniaze vopred spočítala a zapísala a chytil sa. Čiže pravdepodobne mi ich kradne už dlhšie. Som zúfalá. Nedokážem sa už na neho ani pozrieť. V podstate sme spolu len kvôli dieťaťu, má 10 rokov a rozvod by bol pre dieťa najzraniteľnejší. Ale ja už vedľa neho nedokážem existovať. Na otázku, prečo mi ukradol peniaze, zaklamal, že neukradol. Ale ja nie som na hlavu praštená. A zabudla som tiež dodať, že on klame sústavne. ČIže notorický klamár a lakomec. Poprosím len rozumné názory. Som naozaj v ťažkej situácii.
Nemas co stratit...radsej sa rozved.
Baby takže ste ma len utvrdili v mojom rozhodnutí, ktoré som v sebe nosila skoro rok. Dnes som podala o rozvod. Rozhodla som sa definitívne ukončiť toto trápenie. Ako niektorá z vás vyššie spomínala, tie peniaze boli len posledný klinec do rakvy.
To som písala ja a presne som cítila, o čom asi píšeš... držím palce, nech je tvoje rozhodnutie správne a aby si našla svoj pokoj a šťastie.
Ďakujem pekne. Už bude len lepšie. Zažila som si s ním veľa zlého, aj bitky, psychické útoky a násilie. Keď som bola 8 mes. PN s príjmom 300 eur nedal mi ani cent. Veci sa totiž rýchlo pohli posledný týdeň. Mám už tretí týždeň maminu v nemocnici vo veľmi vážnom stave a on hyena sa jedinýkrát na jej stav neopýtal, iba sa mi rehotal. Morálny chudák. A do toho všetkého mi ešte ukradne peniaze z peňaženky.
Ahoj. Ako ste dopadli? Už je lepšie?
Ked si sebestačna a zarobiš nadštandard a mate sa dobré rozved sa dieťa otca bude mať vždy aj ked bude žiť 100 rokov.Hlúposť žiť v nefunkčnom manželstve kvôli tomu že dieťa nebude mať otca a čo kam sa poberie na druhý koniec republiky oni sa po vašom rozvode môžu stretavať a daj si súdom určiť výživné pri rozvode nech je aj návrh na výživné pre dieťa a máš vyriešene ked dobre zarobiš tak si vieš zabezpečiť aj bývanie a si sebestačna že nie zavysla na lakomcovi a chronickom klamárovi.Hotovosť v penaženke nenos a kartu maj vždy pri sebe vo vrecku a peniaze si šetri na horšie časy budeš ich potrebovať.
@dilino ‼️ PRESNE a MÚDRO ‼️
@anonym_autor rozvod hned toto pre dieta nechces, byt ekonomicky tyrana, ja som bola v puberte ekonomicky tyrana od otca a ver mi nestoji to za to

to,ze spolu nespite si mala riešiť skôr,a peniaze by som si zobrala od neho naspäť,ale toto su take zabomysie vojny, ktoré nic nevyriešia,skor sa treba porozprávať