icon

Chorobná klamárka v práci. Ako reagovať na jej správanie?

4. júl 2026

Ahojte, máte alebo mali ste v práci,v rodine patologického klamára? U nás v práci jedna notorická klamárka je, ako reagovat na jej zvláštne spravanie? Klame vo všetkom, aj o tom, kto spravil chybu. Najprv som s nou mala dobrý vztah, kým som nepřišla na to, že klame, každému hovori nieco ine, aby Bola zaujímava, aby sme ju lutovali. Napr. dlhšie nebola v práci, mne hovorila, že jej pes bol chorý, druhej kolegyne zas že mala problémy s kolenim, tretej hovorila že bola na dovolenke. Niekomu hovori, že nemá z toho zit, ostatným zas hovori že chodí na turistiku, kupuje drahé jedla atd

autor
4. júl 2026

@anonym_autor začala aj o mne širit v práci blbosti, že som alkoholička, a nerobim dobre svoji u pracu

lukbe
4. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor začala aj o mne širit v práci blbosti, že som alkoholička, a nerobim dobre svoji u pracu

@anonym_autor to uz je osočovanie, nie blbosti, to by som riešila.

anonym_267d0c
4. júl 2026

Mam v rodine takeho cloveka, nepohnes s nim. Pokial sam si to neprizna a nebude chciet riesit s odbornikom nic nepomoze. Teda pokial to nerobi naschval ale naozaj si svoje spravanie a klamstava neuvedomuje.

eleanor2510
4. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pokial su to fakt blbosti typu, preco nebola v robote, to by mi bolo uplne ukradnute, nech si vymysla, kolko chce, ked ju to bavi. Pokial by o mne šírila nepravdy typu, ze som alkoholicka, co je teda vazne obvinenie a moze seriózne ovplyvnit zivot, riesila by som velmi razne. Najprv s nou, potom s nadriadenym, potom trestnym oznamenim za ohovaranie. Akoze odtial potial s takouto osobou.

biba_18
4. júl 2026

akurát dnes hovoril syn že má takého bájkara v práci. ja som to veru ešte nezažila, nevedela som mu poradiť 😏 tak som zvedavá ako sa to tam teraz vyvŕbi… podľa mňa je to dosť nebezpečné mať také niečo v práci. čo sa týka práce, samozrejme…

autor
4. júl 2026
@eleanor2510

@anonym_autor pokial su to fakt blbosti typu, preco nebola v robote, to by mi bolo uplne ukradnute, nech si vymysla, kolko chce, ked ju to bavi. Pokial by o mne šírila nepravdy typu, ze som alkoholicka, co je teda vazne obvinenie a moze seriózne ovplyvnit zivot, riesila by som velmi razne. Najprv s nou, potom s nadriadenym, potom trestnym oznamenim za ohovaranie. Akoze odtial potial s takouto osobou.

@eleanor2510 v práci už vedia co je za človeka, len ona je vždy dostupná, Ked potřebuju např na záskok,kedze nemá muža,děti,rodinu,zaujmou, na sude psychicky chorecho člověka by som zbytečně riesila. O ostatných tíez šíří bludy

anonym_33f1c8
4. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nepíšeš náhodou o mojej sestre? On je presne tak drbnuta , úplne všetko sedí. Ale viem, že takých " ľudí" je veľa.

anonym_7e78ec
4. júl 2026

Ano poznala som 2ludi takych v zivote ale uz su tam hore.Takemu cloveku netreba verit ani to,ze ma nos medzi ocami,hoci ho naozaj ma.Vzdy pravdu bude inde,je to choroba.Patologicky klamar veri svojim bludom.

autor
5. júl 2026
@anonym_33f1c8

@anonym_autor Nepíšeš náhodou o mojej sestre? On je presne tak drbnuta , úplne všetko sedí. Ale viem, že takých " ľudí" je veľa.

@anonym_33f1c8 nevíem,ani svoj věk nechce prezradit, najvacsia pecka, co som od něj pocula, že jej otec z dochodku cestuje po světě, nedávno bol z dochodku v Austrálii a chystá Sá do new Yorku🤣

anonym_a9b805
5. júl 2026

No ved adresne sa jej spytaj, tak, aby to poculi viaceri. Miska, preco si mne povedala, ze si mala problem s kolenom, Alene si povedala, ze bol tvoj pes chory a Petre, ze si bola na dovolenke? Preco si vymyslas? ... A pockala by som s ladovym kludom, bez prerusenia ocneho kontaktu, ako na to zareaguje a ako sa bude vykrucat. Takto by som reagovala na kazdu loz, ktoru by som mala overenu. Nech sa hanbi.

anonym_33f1c8
5. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_33f1c8 nevíem,ani svoj věk nechce prezradit, najvacsia pecka, co som od něj pocula, že jej otec z dochodku cestuje po světě, nedávno bol z dochodku v Austrálii a chystá Sá do new Yorku🤣

@anonym_autor To je diagnóza 😅😅