icon

Manžel je veľký pedant na poriadok

5. jún 2021

Ahojte, je tu niekto okrem mňa kto má tiež doma pedanta? Ako stíhate sa starať o domácnosť, a deti a samozrejme aj variť, nákupy a všetko, čo k tomu patrí? Nie žeby som chcela žiť v špine a aj ja som celkom dosť náročná na poriadok ale niekedy mám pocit, že na manželovej úrovni by nikto neudržal poriadok. Nikde nemôže byť smietka ani otlačok od pohára, keď sa niečo vyleje o tom radšej ani nehovorím, na stole/linke, všetko vždy musí byť na svojom mieste, žiaden riad v drese... jednoducho celý dom musí byť 24/7 ako nejaká najluxusnejšia hotelová izba, čo s malými deťmi to jednoducho nejde. Už som skúšala sa s ním viackrát porozprávať ale len sme sa na tom pohádali. Až na túto "chybičku" je úžasný chlap ale niekedy mám pocit, že mi treba 72hod. deň a nie len 24 aby som všetko stihla podľa jeho predstáv.

letfenixa
8. jún 2021

Milá autorka, tak po pár hodinách, čo tvoj muž strávil s vlastnými deťmi a vo vlastnej domácnosti, je na zrútenie, dokonca nerobil riady, nepomohol dieťaťu s upratanim hračiek. Ty musíš fungovať v domácnosti naplno. Tak asi nemáte na všetko rovnaký názor. Pomaly sa Ti to ukáže. A úplne vážne by som mu navrhla nástup na MD s mladším dieťaťom.

vendulka80
8. jún 2021

@rubinka ty si z nejakej sekty? Partneri v 21.st by si mali byt rovnocenní. Uz je prec ta doba ked muz navalil zene 8 deti rok po roku a viac ho netrápilo. A zena mu vecer este nohy umyla lebo ved chudak. A on ju za tych obriadenych 8 deti este aj pohladkal remeňom z gatí. 🤦🏻‍♀️

kristiii
8. jún 2021

Nehnevaj sa, ale ja mám pocit, ze vždy keď sa ťa niekto spýtal, čo je na tom tvojom chlapovi také úžasné, ako si niekde písala, tak bola tvoja odpoveď v zmysle, že ste chodili skoro každý víkend na nejaké pobyty a tak. Mne to príde, že si si sama vybrala život v zlatej klietke, za cenu otročenia v domácnosti, akurát ťa zaskočila korona, cez ktorú sa vaše pobyty stopli, no domácnosť prekvapivo zostala.

kristiii
8. jún 2021

Inak veľmi mi to pripomína jeden diel zo Zámeny manželiek, krásna vila, kopa peňazí a žena (inak veľká sympaťáčka) na pokraji zrútenia z presne takého debila ako máš aj ty doma. Tá druhá čo tam prišla, mala jeho psycho teror na háku a chlapec nakoniec aj vysávač chytil do ruky

andreatytler
8. jún 2021

Autorka, ja ta chapem, ze chces mat prijemny vecer s prijemnym manzelom. Ironicke poznamky, somranie a zazeranie vedia byt nesmierne neprijemne a zranujuce. Ja neznasam taketo dusno a neprijemnu atmosferu. Vela zien radi, aby si si jeho poznamky a somranie nevsimala, ale to nie je take lahke.
Vies. tie neprijemne poznamky a somranie, to je jeho sposob teroru. Je to velmi sikovne, lebo kazdy si pri terore predstavi vrieskajuceho psychopata. Ak to on robi takymto nenapadnym sposobom, tak mu to prejde. Proste ta nikdy nenapadlo sa ohradit voci tomu somraniu, a poziadat ho aby s tym prestal. Namiesto toho radsej spravis to co vyzaduje.
On nie je dobry manel. Ty cely den makas aby si si kazdy vecer "vytvorila" dobreho manzela.
Mas tu 10 stran nestrannych nazorov, rad a postrehov a 99% z nich ti vravi, ze to co robis, nie je normalne v zdravom manzelstve. Zamysli sa nad tym. Zajdi za psychologom. Popracujte s nim spolu na tvojom probleme. A tvoj problem nie je pedantny manzel, ale tvoj vlastny postoj k problemu.

autor
8. jún 2021

@letfenixa celý čas píšem že spoločný názor máme na všetko okrem poriadku v domácnosti
@kristiii práveže to až také podstatné nie je mne ide najmä o to aký je človek a ako mi v živote pomohol čo sa týka XY vecí a najdôležitejšie je to ako sa správa k deťom ale tak pochopiteľne tu nebudem do detailov rozpisovať náš vzťah jednoducho viem prečo som s ním a že oňho nechcem prísť aj keď jeho prístup k domácnosti musím nejako zmeniť... Kebyže som bola len kvôli výletom tak od marca minulého roka kedy začala 1. Vlna s ním už dávno nie som nemyslíš?

andreatytler
8. jún 2021

Autorka, myslim ze vacsina uspesnych vztahov nie je zalozena na tom ze maju obaja partneri rovnake nazory, ale na tom ze dokazu najst kompromis v momente ked su tie nazory rozdielne. Toto moze byt vas prvy velky test.

dskjhfdlkdjhl
8. jún 2021

Aky ma vztah k detom? Ze je nervozny, ak musi byt s nimi par hodin sam? Ale kludne ho obranuj, my s nim zit nastastie nemusime.

andreatytler
8. jún 2021

Autorka, vidim ze mate aj viac veci na ktorych sa nezhodnete... nie je to len poriadok.
Ved okrem neporiadku mu vadilo ze si bola dlho s kamoskou, ze sa on musel postarat o deti, ze si mu nenachystala veceru z chladnicky.
To vazne zena? Muz sa na teba hneva za to, ze si on sam musel vybrat jedlo z chladnicky a prihriat si ho alebo urobit chlebik????
Teba to neurazi ked ti povie ze "nic nerobis cely den"???
Mam dojem ze nam tieto hlasky sem pises len preto aby si nas podpichla a rozhorcila.

callisia
8. jún 2021

Autorka, môžeš si podať ruku s touto https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mate-stale-upratane-ked-muz-pride-domov-z-prace-2/
Myslela som si, že väčší hňup snáď ani byť nemôže. Tvoj muž ale postúpil na ešte vyšší level. Henten tiež robí psychoteror, ale aspoň sa chytí handry a upratuje 😀😀😀 Bohvie ako tá žena dopadla.

andreatytler
8. jún 2021

A este k tym detom... myslis ze tvoj syn nevidi a nerozumie tomu co sa u vas deje?

heleninamama
8. jún 2021

Čítam, čítam a nechápem, prečo takéto ženy vypisujú na MK. Však, nech nestrácajú zbytočne čas a poriadne upratujú!😂😂😂 A keď sa bude všetko lesknúť a voňať čistotou problém sa vyrieši aj bez cudzích rád.

andreatytler
8. jún 2021

@callisia Hned som si spomenula na ten prispevok a tiez na cely kopec prispevkov co a tu pravidelne objavuje, kde sa zeny stazuju ze im muz nic nepomoze v domacnosti, alebo s detmi... ale tento chlap nielen ze nepomoze, ale este buzeruje zenu za to, ze nie je upratane podla jeho standartu.

andreatytler
8. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl Podla mna stracame cas... nic sa u nich nezmeni.☹

dskjhfdlkdjhl
8. jún 2021

@andreatytler tiez si to myslim. Su typy ludi, ktori sa neustale stazuju, ale pritom nikdy nic neurobia, aby im bolo lepsie. A myslim, ze toto je prave pripad zakladatelky. Ona este len zaplace, ked ten jej uzasny manzel zacne terorizovat kvoli poriadku deti.

kvetinka75
8. jún 2021

dala by som mu handru do ruku a n ech maká, ke´d mu to tak vadí. Bože ženy, prečo sa stále vo všetkom ,,prispôsobujete,, tým mužom. Každý sme nejaký ale ak je niekto pedant, tak nech si upratuje do dokonala sám a nech nenúti druhého aby sa tomu prispôsoboval a kmital len kvôli nemu. Mám rada poriadok a veci na svojom mieste, ale všetko má svoje hranice.

andreatytler
8. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl Veru, chudak tie deti. Budu zit v neustalom strehu, ze co zase kde nechali pohodene a nedajboze nieco rozliat. On si ich pekne casom odizoluje zo svojho zivota, lebo tam pre ne nie je miesto.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
vendulka80
8. jún 2021

@dskjhfdlkdjhl no je este horsia varianta ako poriadok... a to ta, ze ked si ona dovoli niekam odísť, manžel zacne huckat deti proti nej. Aha, aka je vasa maminka. Odisla a ani vam nedala papat. Ani vam nic nenachystala, neupratala. Týmto všetkých reálne prešla moja sestra a je fakt pravda v tom, ze clovek sa moze o zem hodiť aby pomohol, nic sa nezmení. Raz za cas si vyleje dusu a tym to hasne.

vendulka80
8. jún 2021

@rubinka ešte raz ti napíšem, ze prečítaj ci CELÚ diskusiu. Viac sa vyjadrovat nebudem.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
8. jún 2021

@rubinka pises:" deti jej vezme a postará sa" len si zabudla dodat, ze jej potom za vsetko vynada. Takze ano, otec roka to je. Ale chapem, pre niektore je uzasny.🙊

rubinka
Autor odpoveď zmazal
lucka_ke
8. jún 2021

@rubinka tvoj postoj je, že deti a domácnosť patria žene a pán tvorstva jej s tým občas láskavo pomôže, za čo mu má byť žena neskonale vďačná
ale predstav si, že sú aj muži, ktorí majú na rodinu a domácnosť iný pohľad - všetko je spoločné a povinnosti si s partnerkou delia, iste ak on chodí do práce tak viac povinností je na žene, ale cez voľné dni alebo večer jej pomáha, dobrovoľne, lebo je normálny

dskjhfdlkdjhl
8. jún 2021

@rubinka tak este raz-ak by mi manzel po par hodinach stravenych s detmi vynadal, ze co vsetko on musel urobit, tak dakujem, o taku pomoc nestojim. Chapes, ze to nie je skutocna pomoc?
A ano, nevieme uplne presne ako to tam je, navyse zakladatelka si ho obranuje, takze vlastne cela tato debata je k nicomu, lebo evidentne zakladatelke nepomohla.

rubinka
Autor odpoveď zmazal
lucka_ke
8. jún 2021

@rubinka ja som len reagovala na tvoje rady, že mu nemá nechať doma "brajgel" a má byť vďačná že vezme deti, ako si zrazu otočila 🙂
a rád dostala požehnane, teraz je už len na nej, aby zložila ružové okuliare a začala konať

rubinka
Autor odpoveď zmazal
kikappp
8. jún 2021

@rubinka ty si určite zaslúžia život aký máš...teším sa s tebou a želám ti ho i naďalej..mi ináč šťastné máme doma občas aj bordel a v pohode ideme na kávu,muž nás nečaka doma každý deň s tým načo má poukázať že nieje upratané.🤦

rubinka
Autor odpoveď zmazal