Manžel je veľký pedant na poriadok
Ahojte, je tu niekto okrem mňa kto má tiež doma pedanta? Ako stíhate sa starať o domácnosť, a deti a samozrejme aj variť, nákupy a všetko, čo k tomu patrí? Nie žeby som chcela žiť v špine a aj ja som celkom dosť náročná na poriadok ale niekedy mám pocit, že na manželovej úrovni by nikto neudržal poriadok. Nikde nemôže byť smietka ani otlačok od pohára, keď sa niečo vyleje o tom radšej ani nehovorím, na stole/linke, všetko vždy musí byť na svojom mieste, žiaden riad v drese... jednoducho celý dom musí byť 24/7 ako nejaká najluxusnejšia hotelová izba, čo s malými deťmi to jednoducho nejde. Už som skúšala sa s ním viackrát porozprávať ale len sme sa na tom pohádali. Až na túto "chybičku" je úžasný chlap ale niekedy mám pocit, že mi treba 72hod. deň a nie len 24 aby som všetko stihla podľa jeho predstáv.
@rubinka ja idem von aj ked je doma bordel a casto pridem a je vyriadene naposledy moj chlap popratal ked mala prist moja mama mne bolo zle tak mi este aj caj uvaril. Aj chlap vie upratat postarat sa rovnako ako zena. Mam rada poriadok, ale ked som unavena oddychujem a nevnimam ani neporiadok. Niekedy si zeny zbytocne vela na sebe nakladaju ako v pohode kazda nech si zije ako chce. Neexistuje univerzalny navod na zivot ked niekomu vyhovuje behat okolo chlapa kludne no neda sa tvrdit, ze zena vo vseobecnosti ako taka dokaze nieco upratat lepsie ako kazdy muz to je hlupost.
nie, zajtra nie, veď píšem, že ho máš pár dní nechať. Ak bude odutý, jeho problém, ty sa správaj normálne, buď veselá, usmiata, pospevuj si, keď deti zaspia skúšaj hodinu v kúpeľni nové šminky, zmeň si účes, kúp nové šaty, trochu ho ponaťahuj, aby spozornel, že na svete nie je sám, ale že sú tu zástupy mužov, ktorí by ťa nosili na rukách a najmä nebuzerovali. Inak mám v rodine štvormesačné bábätko, mama robí skúšky, odstrieka mlieko a odchádza. Otec sa o dieťa postará po celý čas, okrem kojenia zvláda všetko, aj s uprataním a navarením samozrejme.
@rubinka zato, ze ty fungujes v domácnosti, kde je v pohode držať hubu a krok, aby bola kľudná domácnosť, to neznamená, ze je to kľúč k 'stastnemu zivotu' pre všetkých. To robila autorka doteraz a evidentne ju to šťastnou nerobí, ked zalozila tuto diskusiu. Rozvod jej tu nikto neradi, len ju ženy povzbudzujú, aby zacala zit aj ona a nie byt otrokom vlastnej domácnosti a manzela.
@rubinka prosím ťa, aj si čítala celú tému? To, čo jej radíš, ona už dávno robí, celé dni lieta s handrou a je v strese, či to bude dosť dobré, keď sa vráti boss z práce, no jej muž spokojný nie je ani nebude. Vždy si niečo nájde, za čo by ju mohol dohúkať, lebo to potrebuje ako dýchať. Myslíš, že v takej atmosfére sa dobre žije? Že to jej deti nevnímajú? Prečo by mala robiť slúžku a nechať sa buzerovať mužom, ktorý sa ničoho nechytí? Aby to zmenila, musí zmeniť seba. Veď jej neradíme sa rozvádzať, ale nerobiť zo seba handru. Ona má presne také isté práva ako on. Tak, ako si on ide pokecať s kamošmi, tak si išla aj ona.
@rubinka prepáč, aká je prirodzená úloha ženy? Kde je to napísané alebo kto to určil? A v rodine, v ktorej je na MD muž je aká prirodzená funkcia ženy a aká muža? Keď pôjde ona do práce, kto bude robiť polovicu z toho, čo robí ona teraz? Myslíš, že sa jej muž mávnutím čarovného prútika zmení? To sotva. Tu nejde o to, že by ona nemala čisto, ale že on ju psychicky týra, pretože ona poriadok má.
@rubinka zena ma robit 24hodin denne? Ano dnes zeny pracuju a rovnako pozaduju od muzov aby sa postarali rovnocenne o domacnost aj o deti ked ich chceli tak je to prirodzene aj spravne.
@rubinka inak, počas víkendu, dovolenky on v práci nie je. Vtedy je čo jeho prirodzená úloha? Skutočne len tá buzerácia?
@rubinka to, ze ty nejdes vecer spat, alebo von bez uprataneho je tvoja vec.Aj to, ze si myslis, ze nikto to lepsie nespravi ako ty ...to je diagnoza vies o tom?
Autorka a kedy si to chce podelit, ked ty nastupis do prace, lebo on po robote chce mat klud.Pomaly skus menit pravidla, lebo raz, ked zacnes robit este len vtedy to zacne byt narocne.Neviem co je na tom nenormalne mu nechat po robote deti kolko zien po robote pise ulohy a popritom varia a zvladaju ...
Ja celkom nechápem čo riešiš?? Fakt
Nemám čas čítať, diskusia je veľmi dlhá.
Môj muž chodí domov o pol ôsmej k ja som tá, čo má rada vyluxovane. Najlepšie nonstop.
Proste to tak mám rada.
Zazrela som, že ti chodí muž o pol štvrtej domov. Veď to máš super. Ani môj nepomôže ale uspavame spolu, lebo nestihne skôr prísť.
Cez víkend ja proste neupratujem roky.
Robím to cez týždeň. Staršia v škôlke do jednej mladšia doma. Veď si vedela koho si berieš, či muž zmenil nároky? A že ťa peruje a sám nevie urobiť? Tak mu nadaj. Otvor si ústa a hovor.
Ja to tak robím.
My sme v zahraničí tak sme ozaj sami, a keď príde mama, robím veľké veci. Zvyknem maľovať, robiť niečo, čo mi zaberie čas. Ja proste to tak mám rada.
Preto dostal muž akože sto bodov, lebo som predpokladala.. že tiež tak robí poriadok, a že pre teba to neni až tak podstatne. Poznám také páry.
Skôr si myslím, že v rodine veľmi tvrdí muziku a si z toho nesvoja. Ja fakt nechápem čo riešiš.
Ešte ti deti uspi, ty ideš von.
Ja som nebola 5 rokov nikde ani na hodinu a fakt mi to nevadí.
Inak je zaujímavé, že jedným dychom povie, že nič nerobíš a hneď na to začne vymenúvať čo všetko on musel robiť miesto teba 🤭 akosi mi to nesedí, ved on chudáčik ani nevie čo rozpráva 🙈
@rubinka a ešte taký detail, ona mu nenechala deti na krku z trucu. Ona mu nechala jeho dve vlastné deti, o ktoré sa mal postarať jeden večer, tak, ako sa ona stará každý deň. Úplne bežné v normálnych rodinách, tak, ako má muž priestor na svoje koníčky a kamarátov, tak ich má mať aj žena. Ona predsa v domácnosti normálne funguje, varí, perie, upratuje, stará sa o dve deti, od neho chce jediné, aby sa zdržal ironických poznámok a pomohol aj on s ničím, nie len chodil a kontroloval. On sa správa ako jej zamestnávateľ, nie ako partner.
@rubinka no mne to pride, ze si sa tu akurat tak prisla ukazat aka si uzasna tak to gratulujem ako vsetko zvladas. Ja ked aj nestiham nevadi nehanbim sa za to nemusim byt dokonala gazdinka nepotrebujem sa fakt v tomto pretekat. Autorka sama pise, ze uz nevladze tak jej asi nepadne dobre ked jej das najavo, ze je slaba, alebo ma zly system. Ano staroslivost o dieta a domacnost je 24hodinova pracovna zmena ked nie ten druhy clanok pridat ruku k dielu bez zbytocnych reci. Rodicia su dvaja domacnost uzivaju dvaja dospeli ludia. A ked pride muz z prace obcas je vhodne sa prestriedat v upratovani ak ty svojmu chlapovi nedoverujes a sama si to spravis najlepsie ok, ale niektore zeny maju aj ine zaujmy ako upratovanie. Kludne to moze byt aj, ze sa vyvali na gauc a nie je to ziadna hanba. Ludia sme vsetci zeny ci muzi.
@rubinka ty kde chodíš na tieto názory? Prečo by muž nedokázal riadiť domácnosť rovnako dobre ako žena? Dokázal to aj môj, keď som musela do nemocnice a nebolo to na pár dní a mali sme malé dieťa. Bez problémov zvládol domácnosť, dieťa, pral, žehlil, varil, keď som sa vrátila, všetko bolo v najlepšom poriadku a to ešte dorábal veci okolo domu, lebo to bolo asi pol roka po nasťahovaní. A nemyslím si, že to bolo niečo výnimočné, zvládol to aj môj otec pred vyše štyridsiatimi rokmi, keď bola mama mesiac v kúpeľoch - dom, deti, záhradu, ešte sme aj domáce zvieratá mali. Ja si teda o sebe nemyslím, že som nenahraditeľná.
Áno, je rozdiel mať jedno dieťa a je rozdiel mať detí päť, to uznávam, ale písala som, že dokončoval veci okolo domu - plot a pod. Predpokladám, že do práce nechodíš, lebo som písala aj o mojom otcovi, ktorý do tej práce chodil a zvládol aj deti, aj domácnosť, aj záhradu a ešte sa staral aj o svojich rodičov, síce chodiacich, ale jedlo, lieky boli na ňom. Okrem toho pred tými rokmi nebolo také vymoženosti, aké sú dnes. A dnes je veľa mužov na MD, v pohode zvládajú aj viac detí, nečakajú, kedy ich ženy príde z 12 hodinovej zmeny, aby nastúpila do ďalšej. A u mňa nie je macher ten muž, ktorý má pri deťoch o ktoré sa stará dokonalý poriadok, ale ten, ktorý sa s nimi hrá, bicykluje, pláva, púšťa šarkana, stavia lego....dieťa si v dospelosti nebude pamätať ako mala či už mama alebo otec domácnosť bez smietky, ale budú si pamätať na spoločné hry a spoločne strávené chvíle.
@rubinka tak s 5 deťmi sa rozvádzať by bolo asi dosť nepraktické, ale poviem ti môj muž vie lepšie upratať kúpeľňu, kuchyňu, proste hocičo ako ja, lebo on je proste taký detailista, že môžeš aj z podlahy jesť, no aj o deti sa postará plnohodnotne, ale keď tebe to vyhovuje tak ako to máte vy doma, tak v pohode, len to neznamená, že inde to nemôže byť inak
@rubinka veď ja som nič také netvrdila, hovorím vseobecne, no nevadí a okrem toho, nikdy je veľmi silné slovo, ani keby ju manžel mlátil by si jej neradila rozvod? Lebo viera? No toto zase ja neuznávam, ale každá sme iná, však?
@rubinka mňa tvoje súkromie ale vôbec nezaujíma, len ma zaskočilo, ako vehementne obhajuješ muža, ktorý systematicky svoju manželku psychicky deptá. Že nedávaš na rovnakú úroveň muža aj ženu v manželstve. Ja si absolútne nedovolím posudzovať, lebo sa to ani nedá, či je lepšia tá matka, ktorá je s deťmi doma roky, alebo tá, ktorá sa nevie dočkať konca materskej. Totiž keby nebolo tých, ktoré sa nevedeli dočkať konca materskej, tak by svetu chýbali nejaké vynálezy, bolo by o niečo menej špičkových odborníčok, ktoré si nemôžu dovoliť byť doma tri roky, lebo už nenaskočia do rozbehnutého vlaku. Okrem toho, MD tri roky je len vo svete výnimkou, nie pravidlom. Nikdy som neposudzovala kvalitu matky podľa toho, či išla do práce od polročného dieťaťa, alebo od trojročného. Možno tá prvá sa mu v konečnom dôsledku venuje viac, ako tá, ktorá je doma, ale pozerá všetky seriály a prekváka každé druhé popoludnie so susedkou pri káve., Je každého vec, ako si svoj život zariadi, keď ženu uspokojuje zostať doma s deťmi, je šťastná, napĺňa ju to, je to v poriadku, ak sa rozhodne robiť kariéru a nemať deti vôbec, alebo ísť od pármesačného do práce, zase je to v poriadku, Úplne v pohode ju zastúpi na MD manžel, niekedy si aj on chce dieťa užiť viac, ako len pár hodín po práci, niekedy je to výhodné preto, lebo manželka má vyšší plat. Podstatné je, aby bolo všetci členovia rodiny spokojní. Inak tiež nie som za rozvod, ak to ide ešte dať dohromady, ale ak je v rodine fyzické týranie, gamblerstvo, chorobná žiarlivosť, alkoholizmus, opakované nevery a pod. nevidím zmysel v pokračovaní takéhoto zväzku. Je to trápenie pre všetkých a najviac pre deti
@rubinka ak by som mala len snívať o tom, aby môj muž zobral naše deti von, tak taký muž by mohol zase snívať o tom, že by som s ním nejaké dieťa mala. Maximálne jedno, kým by som zistila, že je to debíl, ktorému robí problém zobrať von vlastné dieťa, ale takýto sa vyfarbia zväčša ešte skôr, ako to dieťa zbudujú.

Vadilo mu ze nemal večeru a sam sa obsluzil🙄 to je sen. A ze sa postaral o svoje deti??
Mala si sa zasmiať od srdca smiať ze neveríš co rieši ci sa počúva??
Sú to aj jeho deti takže je úplne normálne ze sa bude starať aj on.
On si co myslí že cez deň nerobíš nič? A kto mu lesti ten byt aby tam bolo čisto?
Mu navrhni ze cez víkend sa v pohode vyparis a nech vidí co to je okolo dvoch detí nič nerobiť.
A hlavne nepolav.
A misky v umývadle a? Ze vbc derie ústa a komentuje takéto nepodstatne veci.
Ja som ráno vystrajala sama dve deti behom do prace potom z prace pre ne, s nákupom a vošla som do bytu hore nohami po hektickom rane.
Mne otec deti nikdy nikdy naozaj nikdy nič nevytkol nekomentoval proste vedel ze byť celý deň deťom za chrbtom je únavné.
A ty nie si povinná upratovať a udržiavať poriadok iba preto lebo on si to želá a očakáva.
Takú ešte nehrali.
Ak chce mať všetko tip top nech sa stará zapojí. Bez chrbtovej kosti si ide z teba robiť sluzku??