Manžel je závislý na svojej matke
Kočky, musím prísť k vám po radu 😒 s mm spolu žijeme 2 roky. najskor sme mali problémy so svokrou, klasika mm si ju stale zastaval.. prežili sme mnoho hádok, ale vydržali sme. dcérku svokra nevidela pol roka od narodenia!! stretávame sa teraz znovu. mm bol v pohode asi rok, ale teraz svokra zase začína otravovat. stale mm vypisuje maily. ona býva od nás asi 60 km. ale vraj v jej meste majú všetko najlacnejsie - napr nabytok co chceme na zakázku! mm sa skoro nechal od nej nahovorit, kym som nezasiahla. Zase začína ten kolotoč hádok kvoli nej. ona sa do nás opat mieša a mm to necháva tak !!! nedá si to kludne vysvetlit, vraj "ONA NAM CHCE LEN POMOCT" ... ja jej pomoc nechcem.... chova sa k mm ako k malemu decku 😠
@danielka1982 myslela som to na zart,nie uplne tak ako to vyznie,ze manzelstvo je o sexe...
@lienkasophie jasne,ze som dufala ze muz raz pochopi ,ze jeho mama je jeho mama a nemoze podla nej zit,ked si zalozil rodinu.Ja som sa stale snazila,i ked niekedy mi ozaj praskli nervy.Ale moj muz to vzdy videl tak,ze ja mu zakazujem mamu! To vobec nie.Len som chcela aby prestal uprednostnovat nu,predomnou a aby aj mna bral ako sucast rodiny...dnes viem ze tento boj bol uplne zbytocny,lebo je tak vychovany.Jeho rodina je jeho mama a ja som bola len partnerka....a bolo to tak stale aj ked sa malicka narodila.Oni povedali,ze nech vezme malu k nim a ked som povedala ,ze kludne vezmi,ale chcem aj ja ist,preco mam ostat doma,ved som tvoja zena a mama nasej dcerky,tak to sa jeho rodine nepacilo a povedali,ze nie,len on a mala a mna nech necha doma,alebo nech pockam za dverami na ulici......
@p.j.jacky to nemyslíš vážne že toto povedali ?? preboha čo to je za ludí ?? u nás sa aspon svokra pretvaruje ze ma má rada .. 😀
a ako to nakoniec skoncilo? pustila si ich samých?? ked sa narodila moja malá, to mala asi 2 tyzdne,ked sme boli pozret svokru.. boli sme u nich od obeda.. ale ona chcela aby sme pockali u nej, lebo mali mat nejaku oslavu, co zacinala o 19tej !!!! hadala som sa s mm nech ideme domov, ze treba okupat dcerku... a nakoniec sme od nech odchadzali skoro o 21 .00 !!!!!a cesta domov nam trvala hodinu a pol !!! s takym malym babatkom.. mm nechcel od nej odist, lebo mamicka chcela aby sme tam este zostali... 😠 😠 😠 😠 a ked nam "povolila " aby sme uz isli, tak sme odisli! to bol horor maximalny!!!! nic som vtedy nezmohla! unavena po porode! este som ani nesedela poriadne!!!!! a vtedy uz bola mamicka na prvom mieste !! 😔 😠
ale baby viete ako to chlapi berú...: matka je ich pokrvna pribuzna....my ženy sme cudzie 😀
baby teraz som mu volala do roboty, ci ide hned domov.. lebo som od neho nieco chcela.. 😝 a ze ide este na pivo s chlapmi... zasee!
tak som mu to zlozila... a hned ako sa zobudi dcera, tak si ju pekne poobliekam a ideme do vedlajsieho mesta na nakupy... kupime si nejake oblečko a kašlem na nho.. účet máme spoločný... ja si kaziť deň nebudem 😝
@lienkasophie ano myslim a mojmu mm to pride normalne!!!
@p.j.jacky buď rada, že si sa takého vola zbavila. Ja som mala takého švagra-jedináčika, mamičkinho miláčika. Ten bol tak strašne pod vplyvom svojej matky, že to bolo hrozné. Keď bývali u našich, tak keď mu mama volala, tak sa zavieral do izby, aby sme nepočuli. Ešte len prišiel domov, už mu volala, nech jej ide schovať hadicu a on hneď letel, pritom doma mali maličkú dcérku. A už zostal u nej a keď mu sestra volala, že čo robí a on, že ležíme s mamu a pozeráme telku. A pritom vedela, že prišiel z roboty /pracoval v meste, kde ona bývala, 20 km od domu/. No čo k tomu dodať... Keď mala maličká 2 týždne, tak sa odsťahoval, dokonca ani na krste nebol a vlastne ani nikto z jeho rodiny. Jeho mater povedala, že ona vnučku nemá. Malú videla len raz, aj to celý čas skučala, aká je ona strašne unavená a ako nič nestíha, až sa z toho rozrevala, krava uľútostivá. A o malú sa vôbec nezaujímala. Teraz má sestra nového priateľa, teda už snúbenca, budú mať svadbu a on ich ľúbi obidve, dokonca kto nevie, tak si myslí, že je jeho dcéra, že sa na neho veľmi podobá 🙂. A malá mu hovorí tatino 🙂
@p.j.jacky neboj pochopila som 🙂 ale ono to tak aj vo viacerych pripadoch byva...manželka je dobra ked muzovi navari a ked muz chce sex...a co chce ona to ho nezaujima,hlavne,že on má to co chce 🙂
Mojho muza kamarat, ktoreho som povazovala za total rodinny typ - tiez chalanom ked boli na pive povedal: rodina to je len to co je pokrvne - teda rodicia, deti a surodenci. MAnzelka ta pokrvna pribuzna nie je... A aj sa tak sprava, len ta chuderka o tom nevie, alebo len tusi...
MAla som velky problem tiez s "pomahajucou"svagrinou, ale z mojej strany. Boli sme vsetci na nervy, manzel, ja a co je najhorsie vyvrsovala sa na nasich detoch. A vtedy som povedala dost. Odvtedy sme sa nevideli, niekedy je mi to aj luto, ale ked si spomeniem co robila tak som stastna, ze som sa takto rozhodla.
Lienkasophie - myslim ze tvoj muz aj vcase ked ste boli akoze zadobre robil stale to iste. Klamal ta. Asi by som mu tiez prestala verit a zrejme dala na vyber. Lebo to neustale kontrolovanie, pochybnosti a pod. su fakt na nervy a nic tym neriesis. Je jedno aka ta mrcha je, ide o to aky je tvoj manzel. Ak ta klame, je ci kvoli milenke alebo mame. treba to asi riesit
ahoj aj moja svokra sa stara tam kde sa nemusi! A moj manželik robi tak ako ona povie, byvame od seba 200metrov tak užas. Ona zavola že ci neprideme a on užaj beží, samozrejme nech sa cestou zastavi v obchode lebo jej chyba to alebo to. Ja sa možem aj na žabu obratit ked nieco chcem od chlapa, do nasho syna sa stara, maly ma ist do skolky od septembra a ja ho chcem dat na cely den do skolky lebo budeme mat dalsie babatko, tak ona s tým nesuhlasi, že najskor po kuse na hodinku na dve to staci dat. Teraz som tehotna tak mi vycita že cez den si pospim, že potom v noci nemožem. Maleho som teraz ostrihala tak už aj to komentovala. no proste hrozne sa stara do kazdej .... Maleho si len na hracky a sladkosti kupuje a už som ju upozornila, že sladkosti nema jedavat, tak ako napriek nosi. Maly nechce jest dako extra a polievky ma rad tak som rada, že aspon to zje už aj to bolo, že iba polievky jedava, že mu nic insie nenavarim. Ja som rada, že aspon nieco zje a ona mi takto bude rozpravat. A ked ja nepridem k nim tak je ona u nas, kazdy jeden boží den!!! bud rada, že je od vas 60km 🙂
@opica89 tak toto doverne poznam. A co pomohlo? Odstahovali sme sa 100 km a mam konecne klud. Inak po 4 rokoch manzelstva som mala pocit, ze sa dostatnem na psychiatriu. A to manzel nerobil co ona povedala, dokonca ju aj z nasho bytu vyprevadil a ona na druhy den prisla s tym, ako sa otrasne sprava a ze sa s nim urcite rozvediem... strasne, strasne, som rada, ze to mam za sebou. Drz sa!
@dionyzka ,,zlate to svokry,, :D no ved ak to takto pojde dalej sa zbalim a pojdem aj ja s detmi prec a manžel nech skace maminke okolo ritky :D ale aj on obcas na nu posomre ale aj tak chodi k maminke... a už mi to lezie na nervy ked je tam niekedy viac ako doma, mu už slubujem , že mu veci pobalim a može sa vratit... no zatial sa držím mam pevne nervy ale už pomaly som aj ja drza ked sa stara vsade, a raz natrafi na mna v zlej nalade a bude spokojna 😠 verim, že samota stoji za ten pokoj, tak nech sa vam len dari 🙂 dakujem
@opica89 vies, vsetko ma svoje hranice. A aj Ty mas iba jedny nervy. Nech si hovori kto chce, co chce. Ja som vyskusala vsetko od pekneho slovo az po zle a nic nepomohlo. Az po odstahovani mame konecne klud a zijeme si naozaj vlastny zivot. U nas to bolo az take zle, ze prisla ku nam ako domov, otvorila skrine pokontrolovala, ci ma jej synacik oprate, ozehlene, sla na zachod, povedala, ze uz nemam vlozky, mam si ich kupit a taketo veci. No dakujem, nemusim. Pokus sa to nejako zvladnut, lebo je to fakt narocne. Kto nezazije, takzko uveri.
@isis viem ze pocas toho roku s nou mm nebol v kontakte... to mu verím.. a viem to aj od ostatných.. pretože ked sme boli raz u nej "sa udobrovat" tak mu vykricala ze sa nevie za tak dlhy cas ozvat ani matke 😵 😀
inak kočky, dakujem vám všetkým za rady.... s mm sme si to vyriešili... vela sme sa o tom rozprávali... 🙂 otvorene... o všetkom... každý si povedal svoj názor...
dohodli sme sa že nabytok sa kupi u nas, nie ako si praje svokra! 😵 aj ostatne veci budu ako som si priala...
takže uvidíme .. ale budem všetko ostražito sledovať 😎
ahojte zienky 🙂 , taktiez sa chcem s vami poradit....s priatelom sme spolu 4 roky a o rok sa mame brat.....ja mam 21 a on 27, vsetko by bolo super, len problem ze v tom, ako je priputany na svoju matku.on tvrdi,ze ja som prvorada, najdolezitejsia, ale vzdy sa nechava manipulovat svojou matkou a to este byvame v dvojgeneracnom dome (kazdy na svojom poschodi).jeho matkaa sa mu neustale stazuje a stve ho aj proti vlastnemu otcovi, on ju lutuje a robi z nej najvacsie chudatko na svete.....a vyvrcholilo to tym,ze ja ho uz 3 roky volam, aby sme sli samy na dovolenku,ale stale sme chodili s jeho rodinou. tento rok sla moja rodina a on mal ist s nami, ale vyjadril sa, ze on k moru ist nechce,ze mam ist sama ( a momentalne ani nemal peniaze,lebo bol nezamestnany), no a jeho matka bola na operacii so zenskymi vecami (robili jej to dokonca len laparoskopicky!!) a ona mu nahucala ako velmi by si pri mori oddychla a zotavila sa, tak on ju k tomu moru vzal,len on a ona sli spolu! a este zo mna spravil sebecku svinu,lebo som nechcela aby sli oni dvaja so mnou a mojou rodinou na dovolenku. Lenze ja som to nechcela preto,lebo ked sme boli pri mori minuly rok, tak vkuse okolo nich skakal ako ich sluha, vobec sa mi nevenoval!a aspon tento rok som si chcela dovolenku uzit a nie trapit sa tym,ze je mu jeho rodina prednejsia..... ☹ co si o tom myslite?
@slnecnica4444
nechcem ta strasit ale patris k tym zenam ktorych chlap a jeho matka maju medzi sebou chory vztah - opiciu lasku.
ja mam cosi podobne, a tiez uz neviem ako dalej....
@slnecnica4444 jedna vec je to, čo hovorí, ale pre život je podstatné, ako sa správa. Takže kľudne môže hovoriť, že ty si najprednejšia, ale keď je to v reále inak, treba brať do úvahy to, ako sa správa.
Ja našťastie tento problém nemám, odkedy sme s manželom začali spolu chodiť, dal ma na prvé miesto pred svoju rodinu, skrátka rodina sme my dvaja a ktokoľvek iný je až za mnou, resp. za nami, keďže už máme dcérku. Neviem si predstaviť, že by to malo byť inak. Nezniesla by som to.
@slnecnica4444 ja by uz davno pri nom nebola.... utekaj,kym je cas...mas 21 rokov!! chces byt za chvilu na mrtvicu??? s matkou sam na dovolenku ano ,ale len s tebou nie???
No ja mám zjavne podobný problém, chcem od vás poradiť, či je normálne, že priateľovi volá mama každý deň, hlavne cez skype a pýta sa ho veci typu, čo jedol, či jedol, kde sme boli večer vonku, dokedy sme tam boli. Našťastie už bývame spolu, zatiaľ necelý mesiac, ale už mi to lezie na nervy. Priateľ vyrastal bez otca od 9 rokov. Jeho mama ho oslovuje len zdrobnelinkami a štýlom tu máš koláčik, chceš čajík alebo rožtek? No hrôza. Tiež už sme sa kvôli tomu viackrát pohádali. Dokonca mu mama aj prácu vybavila, je to medzi nami teraz veľmi zlé. Lenže som s ním už tri roky a nedokážem sa s ním rozísť. Čo mám robiť? ☹
@pixie57 otazkou je ci tu ''pupocnu snuru''medzi matkou chce tvoj priatel prestrihnut.....a skusit sa konecne sam nadychnut a snazit sa vysvetlit mame,ze si dokaze '' to svoje granko spravit a vypit aj sam'' 😀 😀 .....alebo?..... a ked nejake alebo existuje,tak niet sa o com dalej bavit.....
@slnecnica4444 nezoberte sa este.nema to vyznam .si mlada a po case vybuchnes.matka ho vzdy bude chciet iba pre seba.toto vobec neni dobre mojka.
@cmulinko No ono, on nemal problem sa ku mne prestahovat, ale je na nu tak divne naviazany, ze ked mu poviem naco mu vola mama kazdy den tak mi povie, ze to je jeho vec a co sa do toho staram. Jasne ze granko alebo aj varene jedlo si vie spravit sam, tak zle na tom nie je 🙂 A tu snuru by prestrihol, ale lutuje ju, ze ostala byvat sama. Tak som zvedava, ci to bude len teraz tak, kym si zvykne, alebo si nezvykne a bude otravovat stale. U nas je dokonca problem aj to, ze jeho mama ma problem s tym, ze som z vysokoskolskej rodiny a oni nie.
@pixie57 to granko som myslela v uvodzovkach ako som aj napisala.... 🙂 samozrejme,ze si nemyslim,ze je na tom az tak zle co sa samostatnosti tyka....tu ide skor o emocionalnu samostatnost jeho matky.....ona je korenom problemu a nie tvoj partner.nieco podobne zazil moj brat s mojou matkou,ked nam umrel otec a mama sa zacala spravat k mojmu bratovi velmi podobne...brala to ako samozrejmost a dokonca za povinnost starat sa o svoje 30 rocne dieta...ktore mimochodom 12 rokov zije v samostatnej domacnosti.moj brat to bral s rezervou a tak trocha zacal hrat jej hru....trvalo to 2 roky,kym sa to ako tak unormalnilo....dodnes to nie je idealne,ale brat uz jej pomalicky davkuje takzvany ''laskyplny odstup'' 🙂 ale moj brat si uvedomuje tuto situaciu a nezachadza do extemov....a zalezi len na tvojom partnerovi ci si aj on uvedomuje ze tato '' mamina hra'' sa nemusi kazdemu pacit...v tomto pripade tebe.ak to bude dalej pokracovat,tak niet co riesit...ty nepotrebujes mat pri sebe mamin cecek ale muza,ktory nosi v sebe druhu polovicu tvojho srdca a tvojej duse 🙂
@pixie57 jaaj moja, toto je beh na fakt dlhu trat, pokial mas pocit, ze ti vas vztah za to stoji, tak prajem vela sil...pokial mas nejake pochybnosti atd tak je lepsie sa vratiti z kratsej cesty ...vsetko je aj o vasej vzajomnej komunikacii.
Poradim ti aby si mu " nastavila" zrkadlo - nech toto iste robi aj tvoja mamka s tebou a uvidis aku bude mat reakciu on, som si ista, ze mu to zacne pekne liezt na nervy 😎
@ gabkostanka @ cmulinko keby bol skor nejaky sposob aby to pochopila ona, nemam problem povedat jej, co si myslim, lebo uz mi fakt lezie na nervy, prestala mu vyvolavat ked je doma, ale zacala ked je v praci a aby toho nebolo malo, zacala mu hrat zas na city a pripominat mu smrt otca (10 rokov staru), fakt, len sa odstahovat niekam daleko ☹
@gabkostanka @cmulinko keby bol skor nejaky sposob aby to pochopila ona, nemam problem povedat jej, co si myslim, lebo uz mi fakt lezie na nervy, prestala mu vyvolavat ked je doma, ale zacala ked je v praci a aby toho nebolo malo, zacala mu hrat zas na city a pripominat mu smrt otca (10 rokov staru), fakt, len sa odstahovat niekam daleko ☹

@lienkasophie to ma mrzi, ale fakt urobis najlepsie ked s 2. dietatom pockas, lebo sa to este viac skomplikuje 😔
@korenbaba budem sa snazit 😉