icon

Manžel je zberač

21. máj 2022

Moj manzel je zberac....akk to mam odborne riesit? Kde mam poziadat o pomoc?

autor
21. máj 2022

@simca06022011 keby to mal upratane....tak aj to znesiem....ale on je typ humusaka..krabicku nevyhodi

retatka
Autor odpoveď zmazal
autor
21. máj 2022

@simca06022011 ja uz sa nepytam...v podstste som hladala riesenie...som honposielala na vysetrenie....ale nevybavil nic...to je tak tazko do hlbky rozobrat.....no pohar trpezlivosti mi pretiekol a odstahujem sa...a budem asi riesit sudnou cestou....pretoze ani na dome sa nevieme zhodnut....on sa odtial nijdy nepohne....zacinam si uvedomovat...a manzlestvom mam ruky zviazane

marcellka32
21. máj 2022

Spýtam sa, ak niečo z toho schovas (nepíšem vyhodis), nieco čo je kúpené dávnejšie, hľadá to? Chýba mu ta vec? Ak nespomenie do mesiaca, vyhodiť tú vec...takto sa ti podari čo to vyhadzat...ja som minimalista a so zberacom by som nemohla žiť

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
sidicek
21. máj 2022

Ked on nemá záujem riešiť, tak s tým nepohnes.Mas len jeden život, na to treba pamätať, nepremarni ho upratovaním jeho bordelu.

autor
21. máj 2022

@marcellka32 hlada v odpadkoch..napr.plastovom kosi som vyhodila plastove okiliare..lebo ich mam 4x.nasiel.najnovsie si zamyka pracovnu ked niekam ide..lebo hladam blocky a chodim vracat ...neda mi uz ani tie..

autor
21. máj 2022

@marcellka32 raz som mu vyhpdila kable..s vecom..nepotriedene..stare.....doteraz mi to vyhadzuje na oci..uplne som zabudla na svoje potreby

autor
21. máj 2022

@sidicek viem..ale su tam deti...

marcellka32
21. máj 2022

Ty si to mala ale vyhodiť von do smetí, tam už nepôjde hľadať

autor
21. máj 2022

@marcellka32 pojde......castokrat som chcela vyhodit stare dosky....a hadali sme sa pri brane...ako kazda zena chcem mat poriadok a niekedy aj nieco kvalitne....no musim uznat...ze som si podkopala sebavedomie..a prisposobila sa....

autor
21. máj 2022

@sidicek ano. V podstate to tak je...

yomiko
21. máj 2022

No chcela som ti napísať, že kúpte garáž a tam tie haraburdy dajte, lebo u nás sme to tak vyriešili s mamou zberačkou a celkom to funguje. No ale ako vidím ty máš horší prípad doma.

dilino
21. máj 2022

čo ho zastaví či sa prebudi ked už bude neskoro.Aj keby horela garaž aj to je na pozemku s domom ktorý patri banke a tiež by bolo zlé.Ci deti mate alebo nie treba to radikalne riešiť.Odsťahuj sa na čas s detmi ak máš kam nemusiš sa hned rozviesť s nim a uvidiš či pride ak áno podmienkou tvojho návratu a návratu deti musi byť vyhodenie všetkého čo tam naznašal do veľko objemového kontajnera .Ako pišu ostatne baby tu na MK je to choroba a ťažka zavislosť .Obavam sa že tu nepomôže ani žiaden psychiater.Nedavno davali na Občanovi za dverami na STV 1 tiež taku ženu len bývala v pánelaku a toto robila.Haraburdy až po strop ani von cez okno na ulicu nebolo vydieť. Začalo v jej byte horieť ohrozila občanov v panelaku.Súd vydal nariadenie a tuto žensku dali sa liečiť nemocničnou formou na oddeleni psychiatrie.Asi si zrejme koleduje tvoj muž ak to nariadi súd odisť dobrovoľne nemôže až ked by to dovolil súd.Takže otázka času kedy sa niečo stane.A ako bonus veľke opletačky z bankou a hypotékou.A nehovoriac o tom že môže skončiť vo väzeni za poškodzovanie cudzieho majetku nakoľko pokiaľ platite hypotéku do splatenia nieje to vaš majetok ale vždy ešte banky.

autor
21. máj 2022

@yomiko ano.taki ludia sa rozprestieraju vsade...ale ja som submisivna....cize strasne zla kombinacia.....no uz mi fakt pretiekol pohar trpezlivosti a budem sa snazit radikalne riesit

modra_kolobezka
21. máj 2022

Drzim palce, mas tazky zivot so zberacom. Ale je to tvoj zivot a mas pravo ho zit podla seba, nie pre druheho

frantisska
21. máj 2022

Ahoj autorka. Presne viem o čom hovoríš. Môj otec je zberač....som presvedčená, že je to psychická choroba. Žiaľ pomoci nieto. Byt v ktorom žije už sám, katastrofa, pomaly dvere nevieš otvoriť. Má mániu kupovať stavbarske náradie, absolútne nevie hospodáriť s peniazmi.... keď som ešte žila s rodičmi, bolo to strašné, často posledné peniaze, ak neprepil tak musel kúpiť totálnu hovadinu, ako pletivo a železo a podobne, a presviedčal nás o Tom ako to on potrebuje, bez toho neprežije.... ale že treba zaplatiť nájom, a aj z niečoho žiť to mu bolo fuk. Je chudák na dôchodku, peniaze na takéto somariny pýta od brata, to že mu on dá je už jeho problém..... nekomentujem. Milá autorka, žiaľ tento stav sa nezmení, moja nebožka maminka žiaľ zomrela, v takej skládke.... keď prišli záchranári, dosť som sa hanbila. Nebolo kde ani sadnúť. Mamka nemala síl už mu odporovať. Ešte keď som žila s rodičmi ja jediná som udržiavala ako taký poriadok, ale s otcom to bolo už také zlé, že nezniesol keď som upratovala v jeho ( obývačka) izbe.... keď som presúvala tie jeho nástroje, aby som umyla podlahu, tak akože plakal, že čo to robím... prosté choré....nikdy žiadne návštevy, aj keď nejaké, tak hanba strašná... aspoň ja som sa tak cítila. Všetko všade založené, od kontajnerov nosil vecí, čo iní vyhodili....a Bože chrán niečo vyhodiť, nejaké drievka a pod... tak to bol cirkus. Jak keby sme dakoho zabili. Ja som odišla z domu, založila vlastnú rodinu a jemu nastavila riadne hranice. Pretože skúšal aj do bytu môjho manžela priniesť to a ono, a taký materiál chce odložiť u nás na nejaký čas a pod.... na všetko radikálne nie a nie a nie. A vieš čo mi ráz povedal? Ale veď vy máte prázdny byt 😁.... nemôžem ku nemu do bytu ani s deťmi prísť, je to tam životu nebezpečné....
Ešte jednu zaujímavosť, zdedila som po mamke záhradu s domom, samozrejme ktorá bola 20 rokov sústavne zapratavana....harabirdami, čistá skládka. Prosili sme ho, nech si vezme odtiaľ svoje veci....ne a n a ne....a smeje sa do ksychtu. Oki, zaplatili sme si chlapov (2 000€), trvalo im mesiac a pol kým vypratali dom a garáž... menší domček to je. Otec si pobral čo chcel, ale zase až tak veľa si nevzal.... všetko bol odpad. my sme ani nevedeli čo je všetko v garáži, v pivnici nad garážou... postupne počas výpratavania sme len kukali čo za ODPAD tam bol. Samozrejme otec sa na mňa smrteľne urazil, vykrical mi kadečo, ale tak je to moja záhrada a ja ju chcem užívať so svojími deťmi. Ale bol to zaberak, keby za mnou nestál manžel nedala by som to...a vieš čo nakoniec? Otec bol aj rád, samozrejme nepovedal to, ale začal nám pomáhať trochu to tam rekonštruovať. Čo som bola veľmi prekvapená, ale keďže mal tendenciu tam zase niečo nosiť, a také drievka a onaké, a to sa zíde a ono sa zíde museli sme ho stopnúť. vymeniť kľúče, zámky kladky a má tam žiaľ zákaz vstupu. lebo by sme zase boli tam kde pred veľkým vypratanim. Musel to akceptovať.... takže tak moja skúsenosť. Je to otras žiť v takom niečom.... žiaľ so

frantisska
21. máj 2022

@frantisska
@frantisska žiaľ som musela vyše 20 rokov.... ale nedá sa v psychickej pohode v takom niečom byť.
@frantisska mám v rodine ešte jedného takého exota, môj jeden ujo.... deti jeho sa veľmi skoro osamostatnili, kúpili vlastné byty... majú vlastné životy. Ich mamina si samozrejme nemôže dovoliť takýto luxus, ale snaží sa byť tiež doma čo najmenej.. .. leta trávi na rodičovskom dome, na záhradke, a má aspoň časť roka pokoj od toho bordelu. Jednoducho sú to exoti, ktorý zapratu všetko. Jednu časť vypraces, a o dva dní je to ešte horšie ako bolo.... tiež som to vzdala....a už mám svoju rodinu, starosti....
Je to ťažké.

frantisska
21. máj 2022

@frantisska ale kto nechce pomoc, tam sa nedá pohnúť. Má žiaľ to čo chce....je mi to ľúto, ale nikto s tým nevie nič urobiť.

autor
22. máj 2022

@frantisska otvorila si mi oci...ako to moze dopadnut....doteraz som si nechcela priznat....ale tam mozu aj detinokopirovat spravanie......

frantisska
22. máj 2022

Áno máš pravdu s tými deťmi, mňa to chvála Bohu obišlo. Ja som skôr opak v tomto a radšej budem mať poloprazdny byt 😁... ale žiaľ môj brat má sklony ku zberačstvu, ale nie až v takej miere ako otec.... ale je to tam. Držím Ti palce, aby si mala síl sa vzoprieť a rázne riešiť. Inak sa žiaľ nedá, lebo inak Ťa to zničí a prevalcuje.

zdenkastanka
22. máj 2022

A uz si ho informovala o tom ze ked s tym neprestane ze od neho odídeš ?

autor
22. máj 2022

@zdenkastanka jasne...mnohokrat

lujza123
22. máj 2022

@frantisska riadny brutal ten tvoj tatino. Toto fakt keď si nestihneš uvedomiť v mladosti a nezačne s tým bojovať tak ti to prerastie cez hlavu a konečná.

My sme vypratavali dom po starých rodičoch. Oni mali vždy poriadok, všetko pekne poukladané, naoko žiadny bordel ci harampadie. Ale keď sme začali otvárat tie skrine tak katastrofa co dokázali nazbierať. Všetko síce akože "hodnotné veci" ale šlo to vsetko k smetiakom ci za odvoz cez bazos. Horolezecká výbava z dedovej mladosti, kapesnicky co zbierala babka v puberte, albumy poštových známok, kožuchy, krabice porcelánu, brúseného skla, obliečky, obrusy, zastopkane ponožky ci topánky v originál krabiciach z 50 tých rokov, staré perá, ceruzky úhľadne uskladnené v krabiciach, cele ročenky časopisov, sortiment z teleshopingov - aj ten slávny pajonček na vyrovnanie chrbta tam bol, akože Švajčiarske nože (ináč totálne lacný shit z plastu),nove sady hrncov, všelijaké zbytočne prístroje bohužiaľ aj s faktúrami takže ti až zle prišlo kolke tisíce za to dali)

Týždeň sme to vynášali preč, všetci boli z toho taky znechutený ze kazdy z rodiny potom prišiel k sebe domov a spravil veľké upratovanie a vytriedenie u seba, lebo sme si uvedomili aké choré to je.
Všetci okrem môjho otca, ktorý má bohužiaľ take isté tendencie. Kým my ostatný sme si zobrali nejakych pár drobnosti ci obrazov na pamiatku moji rodicia k sebe vliekli celú dodávku "majetku". Keď som videla ako si odnášajú vsetky tie krabice brúseného skla tak som odmietla sa toho chytiť a mohli sa sťažovať na boľavé chrbáty koľko chceli museli si to nakladať do auta sami. Doteraz s tým majú zapratanu garáž, aj keď sa mi ich podarilo presvedčiť ze aspoň časť už niekomu podarovali stále to tam straší.

zdenkastanka
22. máj 2022

A on co na to?berie to vazne ci " to su len reci a neodíde ..." dala by som mu ultimatum.bud sa spamätá alebo koniec... ved to ide nenormalne do penazi ktore ste mohli pouzit uplne inak... ach pevne nervy.

retatka
Autor odpoveď zmazal
autor
22. máj 2022

@zdenkastanka ano..presne tie peniaze riesim...dava na nespravnu vec...zial sme nikdy nemali spolocny ucet.. a cele zle je to tym...dala som mu ultimatum....a vzdy to prehryziem....ale viem ze robim chybu...je to kvoli tym detom...ja by som strasne potrebovala aby mi niekto iny povedal ze dnes sa tak uz nezije...odo mna to neberie

autor
22. máj 2022

@retatka ano.viem ze ina by to nevydrzala....ano...je to tak.. ten system prace nema...ani nikdy nenaznacil ze by nieco zmenil...on to tak proste nevidi...netuzi mat ciste a pekne ako na fotke niekde....chapete...ja tuzim inak napriklad....viem ze aj architekrura domu sa posunula inde....a tak....nemyslim ze som narocna....ale tu je toho viac....najhorsie na tom..ze je vzdelany...je to o type cloveka....uvedomila som si ze som svoke potrebh znizila na minimum....a tak...ale preto to chcem odborne riesit....lebo deti ....sama neviem ako z toho kruhu.....on by dom nepredal....pretoze viem ze je nsschopny ho predat.

zooeynka
22. máj 2022

Objednat kontajner ked nie je doma a vydrbat rarohy prec.

autor
22. máj 2022

@zooeynka je stale doma...kolkokrat som mu sa snazila povedat nech ide niekde...