icon

Manžel je zberač

21. máj 2022

Moj manzel je zberac....akk to mam odborne riesit? Kde mam poziadat o pomoc?

Strana
z3
zooeynka
22. máj 2022

Ja napr.som nemala paky na to dostat zberaca k odbornikovi, nas rodinny zberac nevidel na tom nic zle...obcas sa mu daco z tych rarohov aj hodilo a pouzil to napr.pri prerabke dacoho, ale gro veci islo do kontajnera ked zomrel :/ (moc som ti nepomohla, ale aspon vies ze nie si jedina co taketo riesi....)

autor
22. máj 2022

@zooeynka hej....viem ze aj u inych to je...ono vzdy domacnost povie za vsetko ako ti ludia ziju..dokonca si myslim...ze ma to ubija....a citim sa ako vo vazeni....

pribinak
22. máj 2022

@simca06022011 on nebude nič obhajovať, žiadny nákup, kona pudovo, je chorý

zdenkastanka
22. máj 2022

Ak máš dostatok vlastnych financii a máte kam ist s detmi, chodte... lebo prídeš o vsetky nervy. Je chory a musi sa dat liečiť. Je zlym prikladom pre deti aj ked zrejme za to nemoze - neviem co je u zberacov spustac... a pred svadbou bol v pohode?

simca06022011
22. máj 2022

@pribinak to ja viem, ale dodatocne by si mal vediet obhajit a uvedomit sprostost .. ak s nim ani nie je rec, tak ja by som uz davno bola prec :D ale tada citala som to dalej, nerozumiem ani tym oddlenym financiam, toto mat doma tak dostane max "vreckove" a este keby sa vadil za hocico, vytahoval veci z kosa.. no fakt... utekala by som kade lahsie, zamkynanie pracovne a co ja viem co, by som ja vobec netolerovala doma. Tak dufam, ze autorka to nejak zvladne 🙂 Taketo veci som stretla v zivote, napr. moja babka takto zhrabovala "majetky", ktore su uzitocne a velmi sa nam zidu, zdedime (plne skrine handier, handriciek, novin, vsetko mozne...), ale vyhodili sme to ked sme jej prisli "pomoct" a bolo :D Hladala, nenasla.

pribinak
22. máj 2022

@simca06022011 súhlasím s tebou s odchodom

Ale nestotožňujem sa s tým že má si to vedieť obhájiť a uvedomiť si….. on to nedokáže, je chorý, to je pud a nie racionálne konanie

retatka
Autor odpoveď zmazal
autor
22. máj 2022

@zdenkastanka pred svadbou sme sa poznali kratko...cez internet....

autor
22. máj 2022

Uz som raz o rozvod zaziadala....dnes som mu povedala tiez ze to uz nezniesiem
.povyhadzovala som krabice....a bordel vyhadzujem...kricim uz..nedam sa ako inokedy....

autor
22. máj 2022

Spustacom moze byt aj nedostatok lasky...nemame na seba cas....tocilo sa to okolo deti...nepoznali sme sa.....uvedomujem si...ze bez odbornej pomoci nezvladnem spracovat bez toho aby som ublizila....presne viem kedy co som ako vnimala...ako zena sa vraciam spatne co bolo spustacom.....je tam financna negramotnost v zmysle chamtivosti...neviem ci som zrozumitelna

autor
22. máj 2022

@retatka ja dokazem to haraburdie za mesiac vyhadzat...ale nemohol by mi vtedy ublizit...mam pocit...ze asi strach mi nedovoli...neublizil mi este fyzicky...ale stsci ked sa na mna pozrie....a on potom o to viac nakupi

autor
22. máj 2022

@zdenkastanka pred svadbou mal podla mna velke oci ako kazdy mlady clovek...zivot je gombicka...a pod....ja som bola vzdy skromna...a nevyzadovala som.....investoval vtedy velky obnos penazi do akcii....bez mojho vedomia....a prisiel o to.....dalsie veci sa nabalovali nasledne....a v podstate nezhodneme sa v zakladnych veciach...pohladu na svet ako taky.....ale to zberacstvo je vec za ktoru sa hanbim....a vzdy zavidim mladym rodinam ako davaju do tych spravnych veci svoje peniaze....ked rozpravam..akoby ma nevnimal...
Nevie co myslim....robil si vzdy po svojom.....

autor
22. máj 2022

@pribinak tento vikend som vyluftovala....pytam si od neho blocky ..aby som povracala co nakupil...pohadali sme sa v pivnici.....povedala som mu ze je zberac....a ze je to choroba.....ze neuzije nikdy to co ma...ze to generuje robotu...ze je bordelar....a atd....

autor
22. máj 2022

Vzdy som si myslela ze s manzelom budem spolu vyberat dovolenku....kde si oddychneme....no mam inaksi zivot.....ale som uz rozhodnuta to zmenit...myslim....ze som sa v hlave rozhodla....mam rada upratovanie...ale toto je cez moju ciaru.....

autor
22. máj 2022

Pritom viem..ze nie som tiez tip top....ale nikdy som nebola ta co by ho financne vyuzila...davala som na splatky hypo...moja snaha a vyslovene prianie ktore som slovne hovorila...znizit hypo a sporit na dokoncenie domu....ine veci...stale cosi sa vyvrbi
..dnes som napr..objavila gumicky v kuchyni 4sady...gumicky...ktore kupil a nepovedal...poviete si ze hlupost....ale taky minimalista...nechape..naco tolko....a hlavne sme zopar mali

pribinak
22. máj 2022

Myslím, že odchod a zrušenie BSM bude asi najlepšie riešenie

lenka_xy
22. máj 2022

Mohlo by ísť o OCD, je to psychické ochorenie, on za to nemôže a jednoznačne potrebuje odbornú pomoc. Má tendenciu sa to zhoršovať a je to pomerne ťažko liečiteľné, ale do určitej miery je, takže ešte pred nejakými drastickými rozhodnutiami ako rozvod by som volila cestu za psychológom alebo psychiatrom.

retatka
Autor odpoveď zmazal
emuemu
23. máj 2022

Mame podobný prípad v rodine…nerieši sa to, ale situácia sa postupne zhoršuje…

julinka65
23. máj 2022

povedala by som, ze v takejto miere je to uz choroba, s ktorou si asi sam neporadi a najlepsie by bolo ak by sa nechal nahovorit na odbornu pomoc. ale ak sam nebude chchiet, tak ty aj keby si sa na hlavu postavila, tak ho v tomto sama nezmenis

plplinko
21. okt 2024

Ahoj, je mi to veľmi ľúto, tiež máme tento problém v rodine. Prosím ťa ako sa volajú tie dokumenty, ktoré si videla? Rada by som si ich tiež pozrela.

Strana
z3