icon

Manžel, ktorý nevie kedy má prísť domov

stihacka31
19. dec 2014

Zienky, prosim vas o názor, postrehy, skúsenosti. Sme manželmi 6rokov a mame 2 deti. Manžel je pracovitý, zodpovedný (iba v jednom nie - vysvetlím), prejavuje mi lásku slovami, pozornosťou, kvetmi, darčekmi, ALE ma jeden problem, ked ide vecer von nevie kedy ma prist domov. Najprv som si myslela, ze je to v spojitosti s alkoholom, alebo partiou okolo, ale nie je to Hlavny dôvod. Proste on sa rad bavi a nechce sa mu ísť domov. Ako riešite podobne situácie, ked napr išiel na firemnú večeru s tym, ze mal prist o 9tej, prišiel o 5rano. Išiel zapijat kamarátovo dieta a miesto o pol noci ako slúbil prišiel rano o 7mej!!! Mali sme za sebou fakt ťažký mesiac, dokonca sme prekonali mimomaternicove tehu. Dokonca sme vyhľadali aj kňaza, nech nam poradí. Povedala som mu veci ako v živote, dusoval sa, ze si bude dávať pozor a potom prvy pokus pride rano o 7mej. To bolo v pondelok a dnes mal firemnú večeru - od po sa s nim nebavím a pisem mu take maily, ze iny chlap by mi uz asi vylepil a dnes mi slúbil, ze urcite bude medzi 1-2 doma. Este som bola aj protivná, ze aky scenár mam vymysliet, ked nepríde. Sľuboval, ze urcite pride. Prišiel 2:30 a aj to az potom co som mu vyvolávala a vypisovala SMS. Neviem ci som iba prehnaná hysterka, ale som z toho nešťastná. Úplne ho to znižuje v mojich očiach. Viem, ze sa to chlapom stava, ale vždy??? Potom mu je to vždy ľúto a ze ako sa hanbi a bĺa, bla. Ja uz neviem co s nim 😫 ps: urobila som si novy nick, hanbím sa to písať pod svojim 😤

Strana
z7
voskovka
19. dec 2014

Moj chlap tiez chodieval a nikdy nedodrzal cas kedy prisiel.ale som tiez ked som sla mimo tak som prisla po limite.teraz si pre zmenu nehovorime kedy presne prideme.....povieme si pridem urcite dnes,alebo k veceru,alebo poobede,alebo rano atd.podla mna to je vec dohody.....skus aj ty tak ist ako on a mozno mu docvakne co robi on uvidi sa v tebe....

kakajkova
19. dec 2014

Neries to 🙂 moj je taky isty. Uz som si zvykla. Najprv som z toho bola tiez nestastna, ale potom som to prestsla riesit. Ale aspon sme sa dohodli, ze ked bude vidiet, ze pride ozaj velmi neskoro, tak mi napise, nech sa onho nemusim bat. Dnes mi siel po pizzu. Ma to od domu 2 min. Peso. Prisiel o 40 minut. Stretol kamarata. Uz som sa len zasmiala na tom ;)
Proste sa rad bavi. Nahodou som aj rada, ze mam spolocenskeho chlapa (opak mna)..ale je pravda, ze by nemusel vzdy vsade "zatvarat".

katkabg
19. dec 2014

Ja ttoto vobec neriesim🙂 uz som si si zvykla po 10 rokoch manzelstva 🙂 najprv boli hadky kvoli tomu,teraz sa uz len pousmejem.Nerobi to casto ale niekedy sa proste pozabudne🙂 mne to je vcelku fuk,ja asj tak hlboko spim s malou.Ae nerobi to furt tak upleze sem tamked ho kamnaraati zavolaju von.A toviem zemi je verny,a neni opilec.Som stastna ze jepracovity,lubi nas,neeni agresor ani alkoholik.

kejtie21
19. dec 2014

aj my to máme doma :D vždy sa naštvem, nadávam a podobne... síce nechodí často ale keď ide tak to stojí za to... ale zasa ked sa ukludním tak si hovorím, že tiež som nemusela kvôli tomu vybuchnúť, každý má nejaké chyby. Inak sa stará o všetko, zaujíma ako o deti tak aj o mna, takže si občas zaslúži niekam vypadnúť... a keď občas vidím ako sa chovajú iný chlapi tak mám doma asi poklad 🙂 A po vianočnom večerku prišiel o 7 ráno 🙂 takže nie si sama... 🙂

rough
19. dec 2014

Okrem tohto predvianocneho obdobia to robi casto? Teda castejsie ako 1-2x za mesiac?
Popravde ja som eventacka, teda organizujem tieto firemne vecierky a vidim ako niektorym ludom manzelky, manzelia ci partneri vkuse vyvolavaju. Takmer na kazdej party sa najdu podobni dvaja ci traja chudaci, ktori si nemozu uzit spolocensky vecer, lebo kazdu chvilu im zvoni telefon. A ostatni si z nich robia srandu a dotycny partner sa fakt brutalne strapnuje a ponizuje. Ver mi, pocet telefonatov ani skora hodina odchodu neovplyvni, ci ti bude muz verny. Mnohokrat ty co su do rana a bavia sa s ostatnymi robia menej zloby ako ti, co sa vyparia pred desiatou. a preco ho potrebujes mat doma pred polnocou? Teda ak to nie je kazdy vikend lebo v tom pripade chapem, ze ak kazdu sobotu dospava prehyreny piatok, je to otravne. Avsak ak to robi raz za cas, preco ta to trapi?

evelynm
19. dec 2014

suhlasim s @rough .
Okrem toho, ja by som rozlisovala, ci ide o organizovanu firemnu ci inu akciu, alebo behanie s kamosmi po krcmach. Ak by muz chodil len tak po krcmach pravidelne, to by sa mi nepacilo.
Ak ide o akciu, tak je uplne pochopitelne, ze sa tam zdrzi a nevidim dovod na urcovanie casu prichodu. Ved je to podla mna uplne fuk, ci pride o jednej, alebo o tretej v noci. Vsak ja uz aj tak spim. A take vyvolavanie, hysacenie, ho ozaj moze akurát tak strapnit. Aj ja niekedy chodievam na nejake akcie a keby si muz urcoval, o kolkej mam prist, alebo mi tam vyvolaval, tak by mi to velmi prekazalo. My doma ctime osobnu slobodu.
Ak by som vypisovala muzovi maily, ako pises v uvode, citila by som sa trapne. A sama vidis, ze aj tak to nepomaha.
Tvoj muz je dobry chlap, ako pises. Skus ho respektovat. Proste sa rad bavi, rad sa na akcii zdrzi. Co je na tom zle? Dopraj mu to a nestrapnuj seba aj jeho. Drzim palce.

alicka850
19. dec 2014

Mne to nepride normalne,abby musel dospely chlap hlasir kedy pride domov? Kazdy ma pravo sa odreagoovat, aj ked uz ma rodinu. Ked ti nevadi,ze ide von,preco ti vadi ze sa tam zsrzi dlhsie? Ty keby sedis s kamaratkami niekde a je dobra zabava,tiez by si sa uprostred zdvihla a povedala, sorry baby,ja mam vecierku? Ak ti vadi samotna skutocnosr,ze chodi von,tak to uz je druha vec, na tom by ste sa mali asi dohodnut.

godyna
19. dec 2014

Tak si neurčujte ,kedy ma byt doma a nebude meškať. Ja by som to osobne nezniesla , ked by ma partner atakoval, ci uz idem a kedy uz teda prídem....a asi o to menej by som sa ponáhľala domov. Predstav si ,ze si vonku, kde je sranda a zábava a mas ist niekam , kde ta bude niekto dusiť . Skust to niekedy nechat tak a neriešiť. Netráp sa cely čas tym, kde je a správ si príjemný vecer aj ty. Urcite sa bude viac ponáhľať do normálnej atmosféry ako ked vie, ze zase bude iba vysvetľovať.

krissy1
19. dec 2014

Moj chodi mozno raz za rok niekam a nikdy si neurcujeme kedy pride...

mirkaandrej
19. dec 2014

Podľa mna je to o charaktere toho chlapa....ak raz sľúbi, ze príde o 9tej, tak nech to dodrzí, alebo nech dá vediet, ze sa ešte zdzí...čo ak sa ona o neho doma strachuje?? Ze čo ak sa mu niečo stalo?? Ved je to normálne...ja ked sa s mm dohodneme, ze príde napr o 9tej, tak je o 9tej doma, a ak sa chce zdrzat, tak zavolá alebo napíše...Je normálne, ze sa chce íst zabavit, posediet s kamarátmi, ale musí tiez mysliet nato, ze má rodinu, a správat sa troška zodpovednejšie....lebo toto mi príde správanie sa pubertiaka...vracat sa nadránom domou...

maciatkolulu
19. dec 2014

No podla mna to normalne nie je. Ked raz slubi, ma prist. Je to nedodrzanie slova a nie obmedzovanie slobody. Navyse ked vidi, ze ta to zranuje a vadi ti to.

piskotka3008
19. dec 2014

Hmmm, asi je to aj o okolnostiach. Ked beriem do uvahy cisto len, ze sa zdrzal, lebo sa zabava, tak by mi to nevadilo. Hoc by to bolo par hodin, ved nech trochu vypne, sa odreaguje, pride na ine myslienky ako stale ten kolotoc praca-rodina dookola. Ale ak prezivate, hlavne ty tazku situaciu, EUG...to by mi vadilo. Proste by mi bolo luto, ze mimi je prec, ja po operacii a on dakde hogo fogo s kamosmi. Cize zalezi od okolnosti. Moj chlap tiez co sa tohto tyka, nie je schopny dodrzat slovo, ale viem, ze ak by som mu povedala, ze by ma potesilo, aby v tejto situacii zostal pri mne, urcite by zostal a nejaky vecer s kamaratmi by bol ty-tam.

maciatkolulu
19. dec 2014

@rough zaujimavy pohlad na vec. To vies kedy dotycni ludia co sa strapnuju povedali doma svojim manzelom, kam, partnerom kedy pridu domov???? Predsa je normalne ked polovicka povie, ze pride o deviatej alebo pol noci, tak pride a je uplne ok ked mu po nedodrzani slova druha strana vyvolava. Moze sa onho bat napr. A len primitiv si z toho moze robit srandu a ten co nie je schopny dodrzat slovo je tiez nezodpovedny. Predsa je ok ked ide partner mimo a chce byt dlhsie, ale rovnako sa musia dvaja dohodnut kedy pride domov ci jedna strana ci druha. Je to tak zlozite? A oed to robi opakovane a vie, ze robi zle, tak neviem co je to za charakter.

mircalla
19. dec 2014

@stihacka31 To co robi tvoj chlap nie je ok....ale prepac, to vypisovanie a vyvolavanie skutocne svedci o hysterke..

rebeka7501
19. dec 2014

on je asi Popoluška,
ak sama vieš, že sa mu to nikdy nepodarilo dodržať, tak nečakaj zázraky, že sa razom zmení.
Nepríde domov "na šrot", len sa baví, čo je na tom.
Každý sa potrebuje vyventilovať, prečo to neurobíš aj ty ? Kvôli deťom ? Veď majú otca, ktorý sa o ne postará.
Ak budeš zo seba robiť stíhačku a histerku, iba ho odoženieš, a na akciach sa bude zdržovať čoraz dlhšie.

rose32
19. dec 2014

Normalne to neni.ked ste zobraty mal by sa venovat rodine.doma nieco pxmrobit.alebo nech ta berie so sebou.ale to to co robi tvoj je to ako puberta.a nezodpovednos.nevravim hodinka raz za cas za kamaratom podebatit.raz ste sa zobrali mali by ste vsade spolu chodit.alebo ked si vedela aky je a suhlasila byt jeho manzelkou tak to bola chyba.uz s tym neurobis nic.zvyka si na to.atd.

prasiatko30
19. dec 2014

Pokial je to len na obcasne firemne vecierky ktore predpokladam su dva krat za rok by sok vobec na case navratu nebazirovala. Tiez si myslim ze je prehnane ze mu robis peklo zo zivota tyzden pred vecierkom a potom este tyzden po.

pragmaticka
19. dec 2014

spravas sa ako zena stihacka! ked stale vypisujes sms a taaak..nooo neni to od neho pekne ze sa takto sprava, ale ked raz za cas, tak by som z toho asi somara nerobila..moj mm prisiel tiez tak zoparkrat neskor ako slubil. Vysvetlili sme si to. Mne totiz nevadilo ze prisiel neskoro, ale vadilo mi ze mi nedal vediet. Pochopil. Teraz ked sa aj zdrzi (co je ale max. raz do mesiaca na nejakej akcii s kamosmi ci kolegami), tak vzdy napise sms ze pride neskor. Aj z prace, ak pride nahodou neskorsie ako slubil tak vola alebo pise. Nooo takto to mame my..ale u nas neskor znamena mozno polnoc, ci fakt obcasne 3-4hodina rano. Ale keby chodil o 7mej domov, to by mi asi uz celkom aj vadilo! To mi uz pride na jednu akciu a na zenateho chlapa ktoremu rano vstavaju deti, hrozne dlho! Ved ten nasledujuci den je potom uplne strateny...muz vyspava alebo je uplne zniceny, namiesto toho aby ste si urobili spolocne pekny den, a to uz ok neni. Takze to bol moj pohlad, a moja rada je nevypisuj, nevyvolavaj - toto ziadny muz nema rad! Radsej vyckaj kym pride domov, vysvetli, porozpravaj sa s nim, urci hranice..von nech si chodi ale tak ako nech chodi ako normalny clovek z akcie domov a nie o 7mej rano! a ked meska nech napise ci zavola!

prasiatko30
19. dec 2014

@rose32 ty chodis na firemne akcie s manzelom????

esterba
19. dec 2014

Tak ja som si vzala dospeleho muza. Vecierku mu teda neurcujem. Ak niekam ide, sam mi povie predpokladany (!) cas prichodu. Necakam s hodinkami za dverami. Nevyvolavam. Ak ma prekrocit ten predpokladany cas prichodu, zavola mi sam, ze pride neskor. Keby som mu robila to, co ty svojmu, asi by nebol nadseny a kedze poznam ludi, s ktorymi byva takto obcas von, hanbila by som sa aj pred nimi. Ak by ma takto kontroloval on, asi by som mu nasypala do kavy jed 😀

mysicka36
19. dec 2014

NIEJE TO NORMÁLNE 😖 a tie čo tvrdíte že je tak si to samé nahovárate. Ja ak niekde som a nechám doma chlapa s deťmi poviem cca kedy prídem. Ak už vidím, že je fajn zábava a plánujem potiahnuť aj 3 hodky lebo sa napr ide do iného podniku zavolám a poviem prečo za čo sa zdržím. To isté očakávam od partnera. Kludne mi môj povie počuj zlato idem s partiou z výšku 100 rokov sme sa nevideli budem určite dlho. OK zavolaj cca o jednej kedy ako a kedy prídeš. Proste očakávam že sa ozve sám a čo povie dodrží. Veď ako manželka sa aj bojím či sa niečo nestalo nie?

janinah
19. dec 2014

@stihacka31 kopa žien by skákalo od šťastia,že majú takého chlapa,že má" len" takú chybu...nerieš,nech sa ide zabaviť a odreagovať,aby si časom nemala doma vyhoretého muža,ktorému stačí gauč a pivo.....nech vie,že tým nie si nadšená,ale raz za čas to stoleruješ....ale vypisovať a vyvolávať,ak je už na akcii,to je pod úroveň manželky,síce máš taký výstižný nick,ale toto nieeee,sme predsa dámy 😀

namornicka
19. dec 2014

Podľa mňa niektorí chlapi sa boja povedať žene-stíhačke že "neviem kedy prídem", pretože im hrozí, že by ich nikde nepustila. Tak radšej povedia do oči že prídu o 9hod a potom sa samozrejme bavia a žena vyvoláva.

jana_eyre
19. dec 2014

my s manzelom takyto druh zabavy uz neoblubujeme, ale ak by som bola na tvojom mieste, dohodla by som si pravidla - ak potrebuje byt niekde celu noc, nech je - ale napr. iba raz za mesiac /firemne akcie asi castejsie ani nie su/.. nech si pride o 5tej rano, ale nech potom cely den len nespi, ale zobudi sa o 11 a prezije s nami normalny vikend.. aj by som mu vysvetlila, ze ak to nebude dodrzovat, nasere ma to, nebudem sa s nim bavit, deti si to vsimnu a nebude doma pohoda..

jabadaba
19. dec 2014

@stihacka31 ehm...na jednej strane by mi to mozno prekazalo, ale to z dovodu toho, ze by som mala obavy, aby sa tomu chlapovi tulavemu nieco nestalo. Na strane druhej, ako Ta tak citam - moje nervy! Ved Ty ho dusis ako maleho idiota! Kam by sa teda ponahlal? Nie je Ti vobec trapne dospelemu cloveku vyvolavat a klast si podmienky kedy ma ukoncit zabavu? Cim viac ho takto budes prazit, tym viac sa on bude zabudat....zakon proste nepusti. Ak sa citi doma na retazi, nutne bude hladat unik! Dohodn ite sa jedine na pravidlach - ak neprides v dohladnej dobe domov, rac to oznamit, nech sa kvoli tebe doma neklepem! Proste staci slusne upovedomit, ze sa zdrzi viac a finito. Ty mozes v klude spat a nestrachovat sa, on nech sa teda este zabavi.

Knaza si prosim Ta na co volala? Odpust, ale to uz je kapanek mimo, nie? Si z neho diabla vyhanala, ci? 🙄
Nevyvolavat, neesemeskovat! Inak robis presne to co mas v nicku! Takto sa spravaju stihacky! 😵

maznacik007
19. dec 2014

@stihacka31 nie ste z BA a nerobi vo firme zacinajucej na A.?

jabadaba
19. dec 2014

@esterba tak jed do kavy? 😀 😀 😀

jabadaba
19. dec 2014

@maznacik007 😀 poznas nejaku utrapenu dusu, ktoru za vecer preplieskava manzelka po telefone?

rose32
19. dec 2014

Prasiatko30 pisala som to vseobecne.a o akciach som tam nic nespominala!!!lebo nepisala len o akcie.a som nepocujuca vela pisat vysvetlit neviem tak je tam len o vseobecnosti.radsej nepis nic nikomu a nepytaj sa tiez na nic.bo nevies tiez nic.co ....ja sa snazim len napisat to!.dakujem za pochopenie

dupinka
19. dec 2014

hlavne sa nestrápňuj tým, že mu neustále vyvolávaš... Možno to potom urobí ako naschvál. Určte si pravidlá, cca čas, kedy plánuje prísť domov, a ak to mieni prekročiť kvôli super zábave, musí sa ti ozvať. Zase predpokladám, že firemná večera a zapíjanie dieťaťa sa nekoná každý týždeň...

Strana
z7