Manžel, ktorý nevie kedy má prísť domov
Zienky, prosim vas o názor, postrehy, skúsenosti. Sme manželmi 6rokov a mame 2 deti. Manžel je pracovitý, zodpovedný (iba v jednom nie - vysvetlím), prejavuje mi lásku slovami, pozornosťou, kvetmi, darčekmi, ALE ma jeden problem, ked ide vecer von nevie kedy ma prist domov. Najprv som si myslela, ze je to v spojitosti s alkoholom, alebo partiou okolo, ale nie je to Hlavny dôvod. Proste on sa rad bavi a nechce sa mu ísť domov. Ako riešite podobne situácie, ked napr išiel na firemnú večeru s tym, ze mal prist o 9tej, prišiel o 5rano. Išiel zapijat kamarátovo dieta a miesto o pol noci ako slúbil prišiel rano o 7mej!!! Mali sme za sebou fakt ťažký mesiac, dokonca sme prekonali mimomaternicove tehu. Dokonca sme vyhľadali aj kňaza, nech nam poradí. Povedala som mu veci ako v živote, dusoval sa, ze si bude dávať pozor a potom prvy pokus pride rano o 7mej. To bolo v pondelok a dnes mal firemnú večeru - od po sa s nim nebavím a pisem mu take maily, ze iny chlap by mi uz asi vylepil a dnes mi slúbil, ze urcite bude medzi 1-2 doma. Este som bola aj protivná, ze aky scenár mam vymysliet, ked nepríde. Sľuboval, ze urcite pride. Prišiel 2:30 a aj to az potom co som mu vyvolávala a vypisovala SMS. Neviem ci som iba prehnaná hysterka, ale som z toho nešťastná. Úplne ho to znižuje v mojich očiach. Viem, ze sa to chlapom stava, ale vždy??? Potom mu je to vždy ľúto a ze ako sa hanbi a bĺa, bla. Ja uz neviem co s nim 😫 ps: urobila som si novy nick, hanbím sa to písať pod svojim 😤
A co ked to to robi schvalne? Ty mu vypisujes bombardujes smskami telefonmi a on si povie mozem to kaslat ci pridem o 9:00 vecer ci rano je to jedno furt hulaka....skus nahodit chapavy vyraz typu milacik dobre sa bav a nebombarduj nevolaj nevypisuj. Uvidis po case zmenu ...
@maznacik007 nie 😄
@rose32no asi naozaj nerozumies pisanemu textu - ona pise ze jej muz ked chodi na firemne akcie tak sa zdrzi dlhsie - firemne akcie sa v drvivej vacsine organizuju pre zamestnancov bez poloviciek - takze by to bolo prinajmenej cudne kebyze sa tam ako jediny objavi so zenou. Za druhe preco by nemohol ist raz dva roky s kolegami na veceru??
Problem by bol kebyze chodi na taketo akcie kazdy tyzden - to by som jej tiez povedala nech si to nenecha libit ale takto
ja mam stastie, ze chlap takto nikam nechodi. Najblizsi kamarat je vzdialeny 130 km a k nim chodime vzdy spolu. Inak na firemne vecierky som chodila s nim z obycajneho dovodu....aby si mohol vypit a ja som mu viac menej robila sofera. Keby som vedela, ze je niekde na akcii a da sa tam aj prespat, tak to necham tak a cakam ho stejne az rano (ak by tam od tak dlho vydrzal)
Ked na to pride, tak som asi stihacka tiez - skratka potrebujem vediet kedy sa chlap vrati domov a pokial nepride podla planu, tak aspon ocakavam, ze zavola. Moj je zo mna na nervy, lebo aj ked ide niekam sam, na vylet k moru, na ryby (co je obycajne 150 km od domu), tak mu vzdy prizvukujem, aby sa ozval ked dorazi a ked bude odchadzat. Jeho to samozrejme stve, lebo sak co by sa mu mohlo stat, ale ja som kludnejsia ked viem, ze v zdravi dosiel a ze sa mu ani na mori nic nestalo...podla neho som ja hysterka a podla mna on nezodpovedny, lebo na more sa chodi vo dvojici a nie na freediving sam. Ale uz sa zbadal, ked sa skoro nevynoril, lebo bol hlbsie ako si myslel a skoro to nestihol na hladinu. Inymi slovami, u nas to je o dvoch povahach - ja som prilis zodpovedna a aj ked sa zdrzim, tak napisem alebo zavolam, aby si on mohol preplanovat den a on zase vsetko berie tak, ze ked na nieco nemyslis, tak sa to nestane a neboj sa, ja sa vzdy vratim (len kedy to je uz otazne 🙂 )
@stihacka31 uplne ta chapem, slo by mi to riadne na nervy a asi by som nevedela takto fungovať...
Moj chodi obcas ( mozno niekedy aj 2x do tyzdna, niekedy raz, ako kedy) na pivo s bratom, ktory byva kusok od nas.. Jedujem sa na to, lebo okrem toho casto sa stane, ze este kvôli praci musi vecer ist nieco riesit a je vlastne cely vecer prec a pride ked uz som v posteli okolo 22,30-23.00 ...
Takze aj mne to vadi a hlavne to jeho " uz idem" a neni ho este hodinu a pol .... Odide okolo siestej - pol siedmej a je schopny tam s nim sediet a klabosit do 21,30, alebo aj do 22 - 23hod !! co ja nechapem, lebo nie je vôbec komuniukativny typ, len proste rad je mimo domu s kamaratmi , znamymi, kecaju o chlapských veciach, kukaju mozno sport alebo neviem co......
Je to aj tym bratom, ktory absolutne nema nejaky rodinny zivot, ani deti, takze sa nudi po veceroch a vypisuje mu, nech ide na " jedno".... slak ma triafa, nastatie zakazdym samozrejme nejde ... ale aj tak je toho dost,lebo ked sa k tomu prida pracovna vyťaženost, tak ho mam doma v postate dva vecery do tyzdna, ked 3 tak to je uz super.. pride z prace, ale potom vecer musi odist, takze ho vidim potom malo....
Ale zase, aspon mi nikto nepinda, ked chcem pozerať nakupne maniacky obcas 😀
Ja hovorim, ze jeho brat sa nechova ako dospely 38r chlap, ale ako nevybureny pubertak... neobsedi doma vôbec... a kedze byva kusok od nas, tak moj partner je prvy na rane.. INak vychadzame dobre, ale toto jedno mi fakt vadi....
Tí chlapi to nechapu, ze co od nich chceme.. darmo mu hovorim, ze kto so susedov chodi na pivo? nikto.... vsetci kazdy vecer doma s rodinou, max. na futbal idu obcas... a moj stale prec ... on proste doma sediet nebude den co den...Bud sa s tym clovek zmieri, alebo sa bude stale zožierať....
Ale keby sa niekde vyslovene stale flakal do rana, ako ty pises, tak to by som nezniesla, to by som s takym chlapom nebola... ani za nic... a ked ho aj kamarati volaju, nemusi byt zase vsade....
No ako ja poznam chlapov aj toho mojho, to ,že mu stanoviš presny čas, takho len evokuje k tomu, že ho nedodrži. Poznam to aj podla seba, ked som šla na vianočny večierok, manžel sa pýtal, kedy pridem, vravim neviam, budem sa snažiť čo najskor, prišla som po 2 hod. lebo som sa nebavila. O rok na to, som mala malu doma tak som povedala, že okolo pol deviatej budem doma, aby som ju uložila, a veeelmi sa mi nechcelo, lebo som sa bavila, meškala som 15 minut. Ale u mna to je vinimka raz v roku. ked idem na navštevu k rodičom a poviem že asi na 2 hod. manžel vie že to bude 3-4 hod. tak sa radšej nepyta. Skus si to obratiť na seba, že si v jeho koži, ako by si to brala Ty. Poznam x žien, ktore chcu od manželov dodržiavanie terminiv no ony same maju s tým problem. A naopak to plati tiež. Aj ja som zo začiatku manželstva hromžila, ked neprišiel načas domov. Potom som prestala, jednoducho kedy prišiel , prišiel. Po čase ho to prestalo baviť, dnes možem povedať, že už 2 roky nebol nikde posedieť sám. Hoci by som ho aj rada niekedy poslala. Jednoducho skus si to načas nevšimať, ani mu rano na druhy den nevyčitaj, skor sa opytaj m,že čo bolo take zaujimave, že bol tak dlho. Uvidiš či sa to neobrati na tvoju stranu po čase. Držim palce. A hlavne nevypisuj, nevyvolavaj.
@stihacka31 inak, ist za knazom, aby radil v manzelstve, ktore nikdy nezazil a prd o nom vie , je ako dat si operovať slepe crevo kadernícke, alebo murarovi... 😝 😝
A prečo mu stanovujes cas kedy ma prísť? Veď to ako skolkarovi. Ak sa to stáva 1-2 krát za mesiac neriešila by som nic, ak častejšie to je uz iné. U nas sa len povie kto kam ide, ale nikdy neriešime, či prídeme moj muž alebo ja do nejakej hodiny domov, ine je ked potrebuješ pomoc k deťom či odbehnut, vtedy su časy príchodu jasne dane a musia sa dodržať, riešila by som hlavne toto, aby som sa mohla spoľahnúť, ze ked potrebujem príde a ked je akcia, tak viem, ze nebude a nepríde, zariadim sa inak. Neznizovala by som sa vypisovanim ani vyvolavanim.
Zienky dakujem vam za nazory. V priemere je to 1-2 za mesiac. Nebola som vzdy taka ,,stihacka" a verte mi aj, ked niekedy mam rada teatralnost fakt ma to ponizuje takto sa chovat, len proste uz mam potom take nervy, ze som ako diva. Ja proste vsetko beriem, kamarati, narodenie dietata, atd. Ale nie vzdy a naplno, ze musi ,,zatvarat podnik". A beriem to proste tak,ze niekedy je vynimocna situacia, ale nie stale. Proste viem, ze ked nam deti vstavaju o 7mej a on ma napr. povinnost odviezt dcerku do skolky, tak sanca, aby sa ako tak vyspal je, ze ked pride o 3-4 rano. A nie rano o 7mej, ked deti ranajkuju!!! Alebo ma ist na druhy den na sluzobku a viest ludi, alebo mame rodinnu oslavu a on je tam uplne rozbity a zeleny ako mu je zle. On sa napr. skoro vzdy ozve, ze meska, ale potom uz nie. Bohuzial ja nemam tu danost spat ako drevo, ked je prec, budim sa stale. A ano, ked sa neozyva vyvolavam mu aj z dovodu, ze som nasrana aj z dovodu, ze sa o neho bojim. Vravim mu, ked mas taku potrebu chod radsej niekam na chatu, nech ta nevidim a prid v nedelu krasny, vonavy.
Este len aj ja som robila v eventovke, tak mozno preto taka hysterka. A smiali sa len takemu, ktory bol pako, ked normalnemu chlapovi volala zena, tak si to ani nikto nevsimol a neriesil.
A maily pisem iba pre to, lebo on sa potom strasne hanbi a nevie sa o tom dlho rozpravat. A ja sa musim vyventilovat a hlavne viem, ze ho ta hanba skoro prejde :(
Knaza sme nevolali kvoli ziadnemu diablovi 😝, ale sme veriaci a proste sme uz nevedeli ako dalej so sebou komunikovat. Je to nas rodinny znamy, to bolo len na vysvetlenie, ze sme skusili oslovit aj niekoho z inej strany objektivneho. Boli to o to viac, ze manzel sa velmi angazuje v cirkvi, vsetci mi hovoria akeho mam uzasneho a zodpovedneho manzela a mna to desne boli, ze to tak nie je.
Viem, ze aj ked sme manzelia, stale sme individuality, ale myslim si, ze niektore veci sa nemaju robit tak ako ked sme boli single.
Ale paci sa mi nazor niektorych z vas, ze ked s tym proste prestanem, zmeni sa. No nemam co stratit, uz som vyskusala vsetko.
Ja neviem, v akom svete zijem. A to som teda velmi toleranta.
Ale ake "stanovite mu cas"...ake , ze pride namiesto o devioatej o druhej rano ??
co je to nejaky nevycvalany pubertiak ?
Ok, stane sa raz...potom este raz, po dlhsej dobe. Ale aby pravidelne chodil z akcii nadranom ??
no mne by toto sakra vadilo.
Z vlastnej skusenosti viem, ze na vecierkoch uz po tej jednej zostavaju len taki "skalni", po druhej uz len "zvieratka".
Ine su svadba, ples...pisem o beznych akciách.
no podla mna chodit domov o 7. rano nie je nic moc..akože fajn, skoncit o 2-3-4..v pohode, ale o 7?? to ja by som už mala riadny strach, kde je...
my mame dohodu, že ak ide von /tak 1-2 do mesiaca s kamosmi, tak bud pride do pol jedenastej domov--vtedy chodi kamosovi bus, alebo mi vola...zdrzim sa dlhsie..a vtedy to uz neriesim...ale keby nebol o piatej rano doma, to by som sa onho uz bala
@katrin21 ver, ze z tych spovedi vie toho viac ako hocijaky psycholog 🙂
Nič v zlom, ale podľa mňa si hysterka. Mne keby partner robil také scény, tak už s ním nie som asi. Je to dospelý muž, má právo ostať na akcii dokedy chce a dokedy sa cíti dobre.
Určite by ti mal dať vedieť, že bude meškať alebo že príde neskôr keď ste boli dohodnutí, že príde v nejakú hodinu, ale aby si mu vypisovala maily, SMSky a telefóny mi príde prehnané.
Pôsobíš ako stíhačka.
Ach zienky, vsak tym, ze si to dosral tym, ze na druhy den sme mali nejaky plan, dohodu a potrebovala som ho a on sa na to proste vykaslal, aj ked s tvrdenim, ze on by bol po 2 hod spanku fit som proste taka hysterka a stihacka a citliva na vsetky tie jeho vypady.
Ale dakujem vam za moznost vykecania 🙂
@wena ok a ako by si ty reagovala, keby ste sa mali napr stahovat a on by prisiel rano o 5tej, alebo by mal mat na starosti deti cely den a spal by 2 hod? Stihacka nestihacka nieco musi platit vzdy.
@stihacka31 vies co ja nechapem, toto su firemne aktivity, ktore maju "utuzovat" kolektiv, robila si v tom tak vies ako si na tom niektore firmy zakladaju, preco potom ked vies ze bol na takej akcii musi on viest dceru do skolky, preco to neurobis ty? Preco mu vypisujes maily a telefonujes ako stihacka? Aj ja poznam take exemplare a su teda riadne na smiech ostatnym a ja sa cudujem ze si so svojimi zenami neurobia poriadky. A ako ma byt o deviatej doma ked to napr. trva dlhsie, alebo ani nevie ako sa dlho zdrzi, sak je na FIREMNEJ akcii z prace, ktora vas predpokladam zivi. zacni pracovat aj ty a tiez budes chodit na firemne akcie a som zvedava ako by ti bolo pred kolegami keby ti stale vyvolaval tam a vypisoval ti skarede maily len za to ze si tam ostala o hodinu dlhsie, lebo sa to prosto mozno nehodilo odist skor...
Ja chlapov s takýmito zenami lutujem, aj ked ostatni sa z nich smeju, mozno nie napriamo, ale tercom vtipov su.
Moj muž tiez chodí na firemné akcie pomerne casto aj na rozne vecere s obchodnymi partnermi a pod, ja volam mu len vtedy ak je to nutna situacia, ze treba ist s dietatom na pohotovost a pod. Inak nie. To iste robí on ked som na firemnej akcii ja.
@maznacik007 keby sa dalo dam ti tych lajkov milion
@maznacik007 zazila som xy firemných akcii, jedine, co sa v nich utuzuje, je chlastanie.
neexistuje nic trapnejsie, ako ozrat sa na firemnej akcii. a normalny clovek vie, kedy ma odist.
@stihacka31 aj moj ked ide nikdy nepride vtedy ked slubi. Chlapi ;)
@nyusika tak zasa zavisi aj od firmy a oblasti, kde pracujes, sak áno. Ale nepostrehla som, ze zadavatelka pise ze sa jej vracia pod obraz Bozí? ak áno tak to by som riešila, lebo to je absolútne nevhodné, aby sa tak zriadil, že nevie o sebe.
pokial sa len potrebuje dospat, tak to je hadam normalne.
@stihacka31 prepac cas kedy ma prist domov? ja by tvojim manzelom tak teda neviem neviem ako by to dopadlo, ale urcite by sa ti to nepacilo.....a co on je 10 rocne decko s vecierkou v urcitu hodinu.
@maznacik007 firemne aktivity su asi 4 x za rok, to ide o bezne veci, kedy ide von na chvilu a pride rano. Keby sa nedusoval, ze pride normalne, tak si to zariadim a dcerku odveziem. Keby meskal hodinu skakala by som po plafon. Ale ked niekto meska 9hod tak to mi nepride uz uplne ok.
Nemusis sa do mna navazat. Pracovat nepracujem, lebo mam male deticky a so syncekom som doma a ver aj keby som pracovala a mala take male deti ako mam, stale by som mala v hlave majacik kedy mam ist domov. Akcia neakcia nieco sa dodrziavat musi. A uz sa aj stalo, ze vsetci isli domov a on isiel sam niekde do baru, lebo proste sa mu nechcelo ist domov a to sme uz na druhy den mali dohodnuty program.
@stihacka31 ja sa nenavázam len som ti dala pohlad zo strany ostatných kolegov... ja by som ale isto nevyvolavala a nerobila sceny tym len ponizujes seba, urob mu to iste a hotovo ... chod sa zabavit s kamoskou nechaj mu deti povedz ze prides o 8 smej a pridi o 11 nastej ... telefon nedvihaj ... mozno pochopi... ale tym ze mu vypisujes maily, telefonujes a robis sceny zhadzujes len a len seba .. jednak u neho a jednak aj u iných ludi .../ kolegov a pod/
@stihacka31 Tvoj chlap nerobí nič zlé, samozrejme to vie najlepšie on sám. Len musí byť pritom aj ženatý?? 🙂
A este pikoska. Raz som bola fakt taka silna, ze som mu proste nepisala a aj som si vypla mobil, ze kaslem na neho idem spat. Vysledok? roztrhnute nohavice ako preskakoval plot a totalne vydesenie, ze mi niekto o 5 rano klope na okno. Kluce si zabudol v praci 🙂
Zienky dakujem za povzbudive slova, tie, ktore dokazete byt total nad vecou, klobuk dole. Ja sa to musim este naucit. A tie, ktore si tu potrebujete ulavit nech sa paci 🙂
@maznacik007 tak ked pise, ze na druhy den je zeleny,, ako mu je ale, asi pride pod obraz bozi. a nie, nezavisi od firmy, zavisi od cloveka.

nepoznam chlapa,ktory by dodrzal cas.moj len niekde von vybehne,povie,ze pride za chvilu a 2 hodiny ho niet.ked na akciu vzdy povie,ze nebude dlho a ja sa uz len zasmejem,lebo viem,ze nikdy nepride nacas.ale nechodi casto,takze mi to nevadi.aj on ma pravo odfuknut si a ja tiez neviem prist nacas.nerada odchadzam v najlepsej zabave.pokial nerobi nic zle,tak ho nechaj,nezmeni sa tym,ze budes ako stihacka.len seba zosmiesnis a urcite sa na tebe vsetci jeho znamy smeju