Manžel, ktorý sa nevie postarať o rodinu
ahojte, sme manzelia roka pol, mame aj synceka, nebrali sme sa kvoli nemu, on prisiel az po svadbe, ale k pointe, moj manzel: nestara sa o seba, neoholeny,neostrihany, nesprchuje sa, zuby a hygiena je neznamy pojem...obliekanie tak isto onicom, aby ste boli v obraze, do prace ide v teplakoch, 2dni to iste prepotene tricko, ideme na nakup, ja s malym vychystana ako na nakup a panko v teplakoch a spinavych botaskach + neupraveny...to je jeho zovnajsok a co sa tyka staroatlivosti o rodinu, kamen urazu c.2 :/ byvame v podnajme, nedali nam hypo, lebo malo zarabal. ja som bola uz na PN...ok, poriesime zatial podnajom, casom sa poriesi nase vlastne byvanie, ale panko nie je schopny ani podnajom platit, ja z materskej malemu mlieko, plienky, lieky a este aj podnajom...same stupidne vyhovorky ma, nema nasetreny ani cent...mam chut sa od neho odstahovat a uz mi napadol aj rozvod...mali ste niektora takyto problem?? ma vobec riesenie?? ma sice novu pracu, ale zatial aj tak nas nevie uzivit...a som zvedava co spravime, ked prejdem na ubohy rodicak...
Musíš prebrat zodpovednost..nic sa neda robit..obriadit si ho...ako vizitku..a rovnako zavladnut nad rodinnou kasou..(aj kašou)😊..Ak sa vykazuje ..ako neschopny- niekto schopny byt musí..a ked sam vykaze zodpovednost..presuvat ju na neho..Prajem Ti vela sil a zdaru..a ak Ta potesi ..vela zien si berie neschopakov..a este vedome..a vela zien si z nich vie vyrobit prijatelnych zivotnych druhov😁...neraz je k pocutiu: To ja som z neho urobila cloveka..😉
@mimka124 ak sa hanbí, že ty máš úspory a on nič, potom je asi tiež konzervatívny a tradične založený
lenže keby ho to ozaj trápilo, tak má už založené stavebko, alebo aspon po 50€ odkladá
Inak, moj muž nevie šetriť, teda odloží, lenže sa ide na dovolenku a už aj rozhadzuje. preto peniaze na sporenie dáva na môj sporiaci účet ... ale to sú jediné, ktoré mi "odovzdáva". On skôr vytiahne peňaženku a zaplatí - od nákupu, cez poplatky deťom až po kino a večeru.
@anabella111 dakujem 🙂 si zlata, hlavne tymi poslenymi slovami, snad o niekolko rokov si aj ja tak poviem :D
@mimka124 ..❤
chcem sa vam podakovat, ze aj napriek tomu, ze zo zaciatku som tu dostavala podpasovky, ze si za to mozem sama, ste mi nakoniec niektore pekne poradili, mozno otvorili oci v niektorych veciach, dakujem vam za nazory a rady, snad sa niekam pohneme, pretoze rodine sa o tomto hanbim povedat a tu je viac ludi ,viac nazorov a rad 🙂
@sarah2437 urcite mi pomohli aspon v tom, ako sa mam k celej situacii postavit, pretoze doteraz som to robila zle...a to mas svatu pravdu, ste nezainteresovani, takze toto mi pomohlo, lebo nikto sa nepriklonil ani ku mne ani k manzelovi...chybu robim aj ja aj on, takze musim zabojovat, potom napisem 🙂
@mimka124 prečítala som to celé , práve teraz niečo podobné prežívame vo veľmi blízkej rodine. Z muža sa stal virtuálny gemblér. Bitcoiny a iné virtuálne meny , rôzne projekty na podiely v Grónsku , šialené investície poza chrbát manželky, pôžičky kamarátom , úvery v banke .. keď napíšem že za 5 rokov predrbal 136 tis eur tak bežný človek ani neuverí .
Ja som nevedela pochopiť ako o tom tá žena nevedela ...úplne jednoducho , nemala prístup k jeho účtom , nikdy nevidela jeho výplatnú pásku .. fungovali tak že mali spoločný účet kde ona aj on posielali peniaze a z to ho sa čerpalo , lenže po čase posielala prevažne len ona, on vraj šetrí . Zatĺkal jej peniaze z výplaty , odmeny, 13 platy a všetko vrážal do týchto virtuálnych mien a projektov , z ktorých nikdy nič nebude . Strata do dnešného dňa 40 tis Eur.
Bavíme sa tu o mužovi ktorý je na pozícii obchodníka s mesačným príjmom 6 tis eur. Manželka zarába tých 700-800 Eur v čistom , z toho si nechávala mesačne 100 eur a všetko posielala na spoločný účet. Muž takmer nič , len sem tam urobil nejaký nákup a občas niečo poslal, zaplatil dovolenku . A aj tak nemajú žiadne úspory.
Prasklo to v momente keď našla pri upratovaní vytlačenú jeho poslednú pásku s polr očnou 100 % prémiou , 12 tis eur. Na otázku kde sú peniaze mlčal , v podstate on mlčí stále ..len jej dal prístup k jej účtu za posledné 4 roky a tú paseku čo tam našla ...vraj katastrofa, platby do zahraničia Ameriky za finančné služby, nákup bitcoimov, patria , založené účty na Novom Zélande..
Na otázku prečo to robil , mlčí , odovzdal balvan svojej manželke a poraď si s tým. Prestal dbať o svoju hygienu , tiež celé dni len tepláky .
Takže skutočne tvoj muž môže byť gamblér alebo si narobil dlhy ...
@mimka124 Moj ma pausal za 10 eur a k tomu na 3 cisla volania zadarmo (mne, mame a jeho otcovi), 100 sms zadarmo takze minie len tych 10 eur a to este hobby vcelari a kopec sa vybavuje so zakaznikmi. Ale asi aj preto mame, lebo sme setrili uz pred babom ked sme spolu chodili a aj teraz skromne, radsej vytvarame rezervy na pripadne zle casy ci dalsie babo ked sa zadari. 🙂
@mimka124 naco by som citala diskusiu,ked mi stacilo par riadkov autorky ... moj nazor ...
@maminuska Stavky a automaty sú gamblerstvo v menšom??? V čom? Na to aby si prehral výplatu, dostal sa do kolotoča dlžôb a zruinoval tak rodinu to stačí viac než dosť. Neexistuje gamblerstvo v menšom. Existuje len gamblerstvo. Nikto nezačal do budiek zo dňa na den hádzať hned stovky, tisíce. To je kolotoč ktorý sa vyvíja postupne. Je to strašné svinstvo, z ktorého sa dostane len zanedbateľné percento ľudí. Nad gamblermi aj psychiatri zalamujú palicu lebo s liečbou majú zlé skúsenosti.
@nini1010 ale začal , tento virtuálny gambling je v 1000 až 10 000 eur na začiatok a skutočne ho nehrá robotník, ale zvyčajne človek s vyšším vzdelaním a dobrým platom .
Preto to považujem za gemblérstvo v menšom , ale pre človeka ktorý málo zarába to je často fatálne a rovnako to ničí rodinu.
Všetko platíš sama,z chlapa ti je na grc,a ty s ním ešte rozmýšľaš o budúcnosti,hypotéke?Žasnem...aký bol keď ste sa spoznali,kedy spustol,prestal sa starať o seba,o rodinu?
@anabella111 ako keby si mojom hovorila 😂😂😂😂😂
@mimka124 ja mám niečo podobné doma. Už sme 9r.manzelia. keby som mu nechala nastarosti peniaze do troch mesiacov nemáme dom, autá,... Absolútne nezodpovedný.
Jeden úbohý príklad pošlem ho do obchodu kúp šesť špekáčikov bude opekať večer. A zrazu mi pípne sms že platiť 36,00eur. Akoze skoro som odpadla. Príde domov vysmiaty a v jednej taštičke kopu hovadin dressing taký, tam taký, onaký,... Nič čo by sa dalo využiť normálne.
Chce to tvoju pevnú ruku. Ale je to náročné musíš myslieť aj za neho.
@kukucka100 ja môjho manžela nemôžem hodnotit ako nezodpovedného , skôr zodpovedného ale toto robí aj on . Ide pre rožky a donesie plnú tašku . A často aj hovadín .
On miluje nakupovanie , Metro alebo makro zbožňuje a tak mám doma 30 kg ryže , 30 kg múky , celé balenia šošovice, hrachu , fazule ...my sme zásobený ako do vojny .
@maminuska, jej, aj ja mam klon rovnakeho druhu. Uvazuje v desiatkach kil a nakupuje vasnivo rad. Cokolvek. Vianocnych ozdob mame tolko, ze mozeme zdobit aj strom v New Yorku a este ostane dost aj na ten nas doma...... Asi sa budeme musiet prestahovat. Do nejakeho rozlahleho zamku v obrovskou pivnicou....

@mimka124 Ahoj, ty si nemozes dovolit byt velkorysa. Jasneee,on ta uz pozna. Povie,ze ti bude posielat celu vyplatu,ale pritom vie,ze ti ho pride luto a zlavis....nie. Pekne krasne,nech ide cela vyplata na tvoj ucet, Pokojne mu uhrad aj tie jeho pevne výdavky a aby nebol uplne bez penazi,posli mu z toho na jeho ucet kolko uznas za vhodne.
No a co sa tej hygieny tyka,tak ak sa to stalo takto postupne,tiez sa mi to vidi na nejaky psychycky problem Deprsia,hazard a pod......
Inak,trosku by som ho zappojila aj do starostlivosti o domacnost. Ked ma volno.....aj sa mozno medzi rcou nieco dozvies.