Manžel, ktorý stále na slovo počúva svoju mamičku
Baby, mate aj vy podobny problem? Moj manzel aj napriek tomu, ze sa odstahoval od mamy, stale ju pocuva, a ona mu mile rada stale rozkazuje a stara sa do vsetkeho...pritom nam nikdy nijako nepomohla, iba robi nervy v celej mojej rodine. A moj blby muz sa jej asi boji alebo co, lebo vkuse urobi to, co ona chce, len aby sa nahodou mamicka nenahnevala. Stale sa kvoli tomu hadame a uz mam pocit, ze nase manzelstvo nema vyznam :( pritom byvame u nasich, cize som si myslela, ze sa on zmeni a bude to ine, ale nie...stale nam svokra ako keby riadila zivot, a on to vsetko ticho respektuje...a jedini ktori nam pomahaju si moji rodicia!
@mayka007 ach jaj, vybavuju sa mi spomienky🙂 uzili sme si svoje. Nepomahalo vysvetlovat, rozumne argumenty ci uz mojmu alebo svokre. Stale si robila po svojom az raz toho bolo moc a chcela som odist a manzel uznal, ze svokra to prehana. (Pre poriadok, byvame sami, len svokra bola u nas "doma" viac ako ja). Dala som si urcite podmienky za ktorych tu som ochotna zostat a manzel sa ozaj snazi🙂 mama je mama, to nezmenim, ani jej povahu ale u nas doma som gazdinou ja a manzel je v prvom rade moj manzel a otec nasho syna a az potom nech si riesi zvysnu rodinu... Vystala som si svoje s tym ze zavez, odvez, toto urob, hento a mne doma nemal kto pomoct lebo stale pomahal vsetkym naokolo. Nastastie teraz je to v takych medziach, ktore sa mi zdaju normalne. Takze drzim palce a snad aj tvoj raz pochopi. A uprimne, nieco na tom prispevku, ze treba byt sekera je🙂 odkedy som sa nasrala a povedala ze ja si mozem vzdy vsetko riesit sama aj soferovat s kontrakciami a jeho rodinka si piskne a hned leti odviezt, doviezt aj ked maju auto pred domom... 😒 no sko´da reci. zacala som si rozkazovat aj ja 😀
@mayka007
@doty1 Hmm, pridávam sa, aj ja to veru už nechápem. Najprv mi bolo ľúto, lebo ani ja nemám rada tieto mamičkovské typy, ale vieš skoro z každého Tvojho príspevku som nadobudla presvedčenie, že Ti skôr vadí to, že Vám svokra neprispieva, že vám nič nedáva, aj sirup či kávu si nechá preplatiť...a jeho sestru živí, môže sa zadarmo "nažrať" citujem 😉. Vieš, ono nie je povinnosťou svokrovcov alebo Tvojich rodičov Vás živiť či dotovať...a preto by si to nemala ani očakávať. Keď sa rozhodli, že ju živiť budú, je to ich vec predsa. A nejako si bližšie neuviedla, v čom ju manžel tak počúva? že je mamičkovský...to, že jej donesiete domov nákup, predsa nič nie. Keď tak sa dohodnite, že zase na oplátku ona od vás nebude pýtať za tú kávu. A ak je to o tom, napr. že ešte aj kúpu Vašej obývacej steny, či postele ...rieši s mamičkou a potrebuje súhlas, so všetkým hneď letí s každou blbosťou k mamke, tak to je iné. A potom sa nečudujem aj Tvojmu hnevu, vtedy vadí človeku postupne už všetko. Na strane druhej, nemal by byť drzí ani k Vašim, keďže žije pod ich strechou a mal by aj im sem tam pomôcť. Možno keď viac napíšeš lepšie pochopíme... 😉. Viem, že Ťa môže hnevať tá nespravodlivosť, že pomáhate, beháte a tak a z ich strany žiadna vďačnosť. A sestra so švagrom ani prstom nepohnú, ale asi s tým nič nenarobíš....aj rodičia vedia byť "slepí" a uprednostňovať...
@mayka007 prepáč, ale vedela si, do čoho ideš, už pred rokom bol vzťah tvojho manžela a jeho matky chorý. Baby ti radili dobre, nestanovila si jasné podmienky po svadbe, neviem, či sa ti to podarí teraz a najmä, neviem, či je tvoj manžel schopný niečo zmeniť...skôr nie ako áno. Keď by aj niečo obmedzil, v jeho vnútri bude stále výčitka, že to urobil, namierená voči tebe....
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/oidipovsky-komplex/
ak nemáte deti tak by som od neho ušla... s príchodom detí to bude o tisíckrát horšie lebo to sa pani svokra poserie od šťastia lebo sa bude starať o tisíckrát viac
@yidaky Vidno, ze to vobec nechapes....ved kupit synovi kavu a zobrat za nu peniaze je chore, ked my jej nosime nakupy autom a naftu tiez nemame zadarmo :D logicke nie? ale ona je proste jedna sebecka zena, ona stale pozera len na seba..aby sa ona mala dobre a samozrejme, aby mala vsetko zadarmo :D a iba svojho syna vkuse zneuzivat a ked nepocuvne tak sa rozplace, to jedine ona dokaze :D
@mayka007 svokre by som nartvrdo povedala, že jej plače sú zbytočné, lebo sa vydierať nedám, nákupy by som okamžite stopla - aké požičaj, také vráť a mužovi by som tiež povedala natvrdo, že chcem mať manžela, ktorý má prestrihnutú pupočnú šnúru, že uvažujem o rozvode, že trvám na tom, aby so mnou navštívil manželskú poradňu.
Aj ja som mala taky isty problem as nam rozbyla manzelstvo a podala som o rozvod ,a to 4 roky sa o svojho syna nezaujimala as po svadbe sa ukazala aka je.
Vďaka bohu za môjho muža s triezvou hlavou... Mňa by asi porazilo, keby sa mi niekto staral do života a to s rodičmi nebývame.. mali sme s nimi bývať, ale radšej sme si vybrali ťažšiu cestu- podnájom a odišli 150km tahet... Ak chceš pokoj, odíďte aj od rodičov a začnite sami. V novom prostredí s novými pravidlami alebo mu pohroz, že ak sa nezmení, môže si zmeniť trvalé bydlisko na matkinu adresu
@timea7 Ved sa uz aj chystam jej povedat, co si o tom vsetkom myslim. Kedze vcera vyrukovala s novym rozkazom a to takym, ze kazdy tyzden ma jeden den prist a pomahat im....tak akoze u nas doma sa nic nebude robit, kde zijeme a byvame, ale bude sa chodit robit ku nim!!!Tak este sa take nekonalo. ma ta dceru, zata, prosim, nech teraz pomahaju oni, moj muz jej opravil cely dom vo vnutri a to jej musi stacit!!!
@mayka007 ako sa k tomu stavia tvoj manžel? Je rozhodnutý každý týždeň tam na jeden deň naklusať? Možno by vám pomohlo, keby sa o danej situácii s vami porozprával niekto, na koho tvoj manžel dá - ujo, sused, kamarát, to je jedno, alebo keby ste toto rozobrali s inými manželskými pármi napr. niekde na chate, na grilovačke a pod. Od teba to môže brať ako útok, ale možno by sa mu rozjasnilo v hlave, keby počul, aký názor majú na to iní.
@timea7 Jasne, on debil, hned ostal pokakany, lebo mamicka povedala, ze :D chapes....ale tak toto si ja s nou vybavim, lebo ona si predstavuje to tak, ze u nas doma budeme zit a nasi nam budu pomahat a jej sa bude chodit pomahat ostosest :D tak na to nech cim skor zabudne...toto ja nedovolim! uz som pisala jeho sesternici, na nu da urcite...
no ja mam ten isty problem , byvame u svokrovcov a tiez ju pocuva na slovo , co mu rozkaze to on spravi........ vsetko snou riesi , volaco chce podniknut a ide sa snou poradit a ja to len pocujem druhej izby , a potom sa hadame ..a teraz ked mame babatko tak to je este horsie do vsetkeho sa stara co ma papat co obliect, uplne vsetko...to je jak velitelka čaty 😀 zo vsetkym jej pomozem a po za chrbat ma este ohovara ...... to je skoda slov..
@rebeca0000 Tak ja nastastie s nou nebyvam a ani by som nikdy nebyvala :D este to by mi tak chybalo k stastiu :D preboha nieeeeeeeee....
Ale verim ti ako sa citis a ako ti je....prezivame nieco podobne.
@rebeca0000 odsťahovať - jediné riešenie, aj keď do garsónky, ale do vašej, postaviť pred hotovú vec - alebo ideš so mnou, alebo odchádzam sama, je mi ľúto, že si si nevšimol, že tvojou partnerkou som ja a nie tvoja mama. Veď ona ostane tvojou mamou navždy, ale na prvom mieste som teraz ja.
@mayka007 myslím, že nepomôže, keď budeš riešiť najprv so svokrou, najprv musíš riešiť muža, on má najväčší podieľ viny na súčasnou stave. Keby si robila poriadky u svokry, asi si ho postavíš proti sebe a to by bolo k ničomu. Len vieš, on ti môže povedať - ty si denne so svojimi rodičmi, tak mi nebráň, aby som bol s mojimi, keby ste boli sami, je to vyrovnané.
@mayka007 bud rada,, aj ja by som sa odctahovala ale kam? rodicia maju 1 izbovy byt, a keby ideme ze sami byvat ale nic som nenasla take co by nam vyhovovalo ,, dost mame vydavkou na platenie vise 200 € a jej davame skoro 300 € a este jej to je malo furt by chcela nic jej nestaci ,, neznesiem ju,, ja som mu to uz hovorila ze tu nechcem byt ale on stale ze postavime si dom lebo ma pozemok, ze on nechce ist do bytovky... uz neviem co mam robyt
@rebeca0000 jej davate 300 euro??? A to akoze zaco? no tak to ja by som s tym nesuhlasila...300 ecka davat zene, ktorea by mi len zle robila...ale chapem, ked nemas kde ist...len nechcem ta strasit, ale podla mna on od nej nikdy neodide...moj aspon odosiel z domu, co tiez nemohla prezit,ale musela :D
@rebeca0000 jej dávate 300 eur, veď to môžete platiť podnájom nie?
@mayka007 bolo este horsie ja som nato druhy krat otehotnela a zakazdim ked som isla ku lekarke manzelovu vravela ze ho podvadzam ,a vsetko co som urobila doma komentovala ,rano nam nabehla do izby ,a komandovala rozkazovala ,a vecer to bolo este horsie ,nedovolila nam abi kusok sukromia ,nemohla som sa ani s manzelon telku ani pozerat lebo si robila narok na telku ze ona chce pozerat ine a ked som povedala ze ma v izbe telku tak sa rozplakala
@mayka007 200 €na vydavky na domacnost a obcas za 100 eur nakup,, aj ked vidavky ,ma za elekt... a plyn cca 150 €,a este je ofucana,,pred pol rokom jej amputovaly ruku, tak velice pochzbujem ze odideme ale ja budem hladat aj tak, ja jej pomozem navarim vsetko a este ma bude ohovarat ,,takeho zleho cloveka som este nevidela,a ked pride manzel z roboty tak sa prednim roplace ze ake bolesti ma co ja vim co este ,ale ked nikto nieje doma tak je vsetko ok..
@rebeca0000 No tak teda na vasom mieste za 300 ecka budete mat podnajom a svaty pokoj...cim skor bez prec....lebo ona je este stokrat horsia ako ta moja....

@mayka007 ked prestanes ocakavat, ze ti niekto nieco v zivote da, bude sa ti lahsie zit 🙂 treba sa spoliehat v prvom rade na seba